Voordelen van de regen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Niet iedereen is gek op regen en normaal gezien vind ik het ook maar niks! Maar als ik met de honden wandel zie ik er toch wel de voordelen van in:

 

* Ten eerste vinden Perdie en Orga de regen maar niks waardoor ze plots ze braaf naast me wandelen, zonder te trekken. Heerlijk!! 

* Ten tweede ben ik blijkbaar het enige hondenbaasje dat in de regen gaat wandelen waardoor we geen andere honden tegenkomen. Dat is dus ook geweldig!!

* En ten derde wordt Orga zo grappig als hij nat is! Hij krijgt dan allemaal spikkels van de regen op zijn kopje en heeft de zieligste blik ooit waardoor ik tijdens en na het wandelen steeds moet lachen als ik naar hem kijk!

 

 

Vinden jullie de regen ook best leuk? 

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Hihi, leuke foto's! Hier was het eigenlijk best druk in het bos vanmiddag.. Dus toch veel Die-hards vandaag :)

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba 3 doggies

honden foto van Vito & Beba

Hier ook hoor,we hebben een stuk wat een populair los loop gebied is,afgezet en lange het water maar met mooi weer kom ik er niet graag(fietsers hardlopers...moet je zo goed opletten en omkijken) vanochtend was er heeeerlijk niets of niemand te zien. Vito is als een malle te keer gegaan, dat maakt voor mij de regen ook minder erg...

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona 3 doggies

honden foto van Mango &Mona

Hier in Zeeland heeft het ook mega veel geregend van het weekend.Inderdaad is het eigenlijk wel heerlijk om goed ingepakt te wandelen met de honden.ik heb 2 labradoodles en wanneer we thuis komen zijn het net 2 poedels:).Ze trekken inderdaad veel minder als het slecht weer is,lijkt wel of ze uit de wind/regen naast me gaan lopen.Het enige nadeel is de hondenlucht.Want alhoewel mn doodles eigenlijk nooit ruiken,doet een regenbui wonderen,haha

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

olly is nu aan het tegenstribbelen elke wandeling. hij houdt er echt niet van lol.
maar we sleuren hem gewoon mee, ook al haten wij dit weer ook

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik vind het ook nooit zo erg, regenjas aan, oude broek en schoenen en lekker lopen. Mellow vindt het ook nooit zo erg trouwens.

Donderdag leek het mee te vallen, we liepen in het Natuurpark en daar loop je voornamelijk tussen de bomen, dus meestal valt het dan reuze mee. Maar het ging alleen maar meer en harder regenen, dus dit keer waren we doorweekt. En vlak voor de parkeerplaats ging ze met een gebogen rug lopen en nog meer treuzelen als anders. Ik dacht dat ze nog een plas moest doen, maar ze besloot dat de wandeling afgelopen was. Ging in het gras zitten en klaar. 

Heb haar bij me geroepen en (met wat aansporing) meegekregen naar de auto.

Lekker afgedroogd en een (droog) handdoekje over haar heen.

 

Omdat ze kort haar heeft, geen ondervacht en ook geen vetjes, heeft ze het dus op zo'n moment écht koud. Vond het wel sneu, ze zag er echt heel verdrietig uit.

 

Vrijdag heb ik voor de zekerheid haar jas maar meegenomen toen we naar het bos gingen. Niet nodig gehad, het rommelde alleen zachtjes in de verte.

 

 

honden page profiel Annemieke & ScottieAnnemieke & Scottie 3 doggies

honden foto van Annemieke & Scottie

Hier stribbelt de pup ook tegen hij vindt het niets.. als we de straat uit zijn gaat het al beter, wat hier helpt is mijn dochter, regenlaarsen aan regenjas en die stuitert voor ons uit. Hier wordt de pup ook enthousiast van en dan lopen we met of zonder regen en hebben lol..

honden page profiel FabienneFabienne 3 doggies

honden foto van Fabienne

Mijn ervaring is dat met slecht weer er wat meer slecht luisterende en minder vriendelijke honden in losloopgebieden komen. Onder het motto 'we zullen vast niemand tegenkomen nu'.

Ik wandel dagelijks de nodige kilometers. Er bestaat immers geen slecht weer, alleen slechte kleding. Maar inderdaad, ik vraag me wel eens af of veel honden met slecht weer niet uitgelaten worden.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

" Mijn ervaring is dat met slecht weer er wat meer slecht luisterende en minder vriendelijke honden in losloopgebieden komen. Onder het motto 'we zullen vast niemand tegenkomen nu'.
Ik wandel dagelijks de nodige kilometers. Er bestaat immers geen slecht weer, alleen slechte kleding. Maar inderdaad, ik vraag me wel eens af of veel honden met slecht weer niet uitgelaten worden. "

 Grappig, die komen bij ons juist alleen met mooi weer naar buiten :) Om zich dan vervolgens ook compleet uit te leven, omdat ze eindelijk weer een lange wandeling hebben.

Gister bijna niemand tegen gekomen, heerlijk!

Het enige nadeel is dat Yara ook behoorlijk onstuimig kan zijn met harde wind haha.

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Zo de hulp is weg nu gaan we zo naar het park.de zzon schijnt dus maar even snel gaan, zaterdag en zondag alleen achter op het veld geweest dus nu weer lekker rennen.Hein.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat een blikken, hahaha

Hier een hond, helaas , die trekt zich er niets van aan, eigen schuld van mij, er wordt gewoon gezwommen dus nat is ze al. hahaha gewenning denk ik dan maar, dan de regen erbij niet erg. :-D

en ach als ik thuis kom en heerlijk op de grond zit bij dr, denk ik ook zo dat was even lekker, en wat je zegt, ik zie hier geen hond buiten, of ik heb Max van Rebecca net gemist, kan ook. :-D

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Meestal als ik de voordeur open doe moet ik ze beiden al een duwtje geven want ze weigeren naar buiten te gaan. Nu viel het mee de eerste minuten maar plots viel het echt met bakken uit de lucht. Ik was ook helemaal doorweekt  Hier kom ik eigenlijk bijna alleen baasjes tegen als het goed is van temperatuur én het een beetje zonnig is. Wat die honden verder doen weet ik niet... Want het is nu toch al enkele dagen bijna continu aan het regenen.

 

Na het wandelen worden ze hier altijd afgedroogd. Orga vond dat in het begin zo eng dat hij steeds wegliep, maar vandaag kon hij het wel appreciëren en kon ik hem goed droogwrijven. Nadien hebben ze elkaar nog gewassen, een beetje gespeeld (even alle regen-stress wegspelen) en nu liggen ze gelukkig en droog te slapen 

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Onze hond heeft ook geen zin in de regen, dus het scheelt mij lopen :-D maar ja als het droog zou zijn, ging ik natuurlijk net zo lief zelf wel wandelen.

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

" Onze hond heeft ook geen zin in de regen, dus het scheelt mij lopen :-D maar ja als het droog zou zijn, ging ik natuurlijk net zo lief zelf wel wandelen. "

 

Ja het regent hier al dagen bijna onophoudelijk dus veel keuze hebben we niet. En de voordelen zijn ook wel leuk. Zo rustig 

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Vandaag is het weer hard aan het regenen! Orga is er niet gek van 

 

https://www.youtube.com/watch?v=2MsJYvfZxQE&feature=youtu.be

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Haha, Orga kijkt ook wel heul triest.

 

Jamie trekt juist als het regent.. maar dan de verkeerde kant op. 

Teun werd helemaal wild toen hij thuis kwam, natte buikje voelde gek denk ik haha. 

Moet Teun plassen, doe ik hem de tuin in, normaal loopt hij naar het stukje zand maar nu gaat hij gewoon gauw voor de deur op de tegels plassen, het watje. 

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ja ze zijn toch zo zielig hé!! Arme hondjes 

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Hahaha als ik met evie wil wandelen mag ik haar dragen met een paraplu er boven xdd dus we wachten dan maar tot het droog is. Daar in tegen is ze wel weer gek op zwemmen xdd.

 

die foto's zijn echt geweldig xdd

honden page profiel ReginaRegina 3 doggies

honden foto van Regina

Hahaha Yepyep :-D we zij net ook heerrrlijk door de regen wezen banjeren ;-)
Inderdaad lekker rustig en ook de mijne zijn dan sooo rustig lollol!
Dan thuis het afdroog ritueel en natuurlijk n beloning. ..ze liggen nu nocky ;-)
Lieve groetjes Regina
En lebbers van mn meiden en rebell! O-) O-) O-)

honden page profiel Sterre en baasje JuliaSterre en baasje Julia 3 doggies

honden foto van Sterre en baasje Julia

 

Wat een lieve blikken ! En jaa... Er zijn ook voordelen

Dit vind ik wel fijn ja.

 

 

Net een een klein stukje gelopen met Sterre , opeens ging het keihard regenen. We liepen midden in het bos en er was geen hond te zien. Dus lekker geoefent met loslopen . Het ging heel goed 

Sterre vind regen ook niet erg... Noujaa als t harder gaat

sterre ligt lekker bij mij te slapen. Trouwens ze krijgt ook altijd van die schattige wafeltjes in haar oren.

 

honden page profiel JacinthaJacintha 3 doggies

honden foto van Jacintha

Ik vind regen heerlijk .. eigenlijk vind ik alles met water heerlijk als ik maar nat kan worden  Maar Gucci met zijn water trauma was het erg lastig om hem in de regen uit te laten ..

dus heb ik het vanaf toen leuker gemaakt .. bal spellen in de regen .. en hij kan lekker los als het regent want idd de meeste hondenbaasjes zitten binnen..

en sinds dien doen Gucci en ik altijd lange wandelingen in de regen .. en een lol dat we hebben ..

Dus hier is regen meestal wel heel erg welkom .. en heb ik dan een geluk dat ik in Nederland woon en het vaak regent 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier een groot voordeel de regen, bij zonneschijn, warm heet, regen, lekkere koeling.

:-D

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik vind in de regen wandelen heerlijk! Maar dan wel met een paraplu boven mijn hoofd 

 

Helaas eindigt zo'n prettige regenwandeling altijd in de volgende situatie: Kelly onder de paraplu en ik loop in de volle regen.

 

Kelly houdt echt niet van nat worden en op de één of andere manier krijgt zij het altijd voor elkaar om onder de paraplu te lopen en mij daaronder weg te krijgen  

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ja volgende keer neem ik ook een paraplu mee voor mezelf  Hondjes aan de heupgordel en baasje blijft droog!

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 3 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

Jazzy houd echt niet van regen.die loopt met zijn oren naar achteren,zijn ogen samengeknepen,loopt naar de 1e de beste boom doet een plas en kijkt me dan ook zoooo zielig aan.en Poppy deert het niet.die vind alles geweldig. die loopt lekker te rennen en gek te doen in de regen,gelukkig had ik vanmorgen toen het droog was een flink stuk met ze gewandeld.dus zo voor het eten toch echt weer even naar buiten.als ik dan doorloop met die kleintjes gaat jazz achter me lopen en als ik dan achter om kijk zie ik 1 natte zielige hond. <3 en als we dan oversteken is hij aan het rillen en zodra we dan weer naar huis rennen is hij weer blij.dan worden ze goed afgedroogd en kruipt meneer tevreden op de bank.geen zielige blik,geen geril.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Hier vandaag geen (grote) regenwandeling gehad.. Vanmorgen was het hier nog lekker droog. Lekkere temperatuur ook.. Ben dus lekker een eindn gaan lopen, nog even de dierenwinkel met haar ingegaan, voor een adreskokertje (die was ze vorige week ergens verloren).. en daarna weer terug naar huis geweest.. ruim 1,5 uur weggeweest.. dus de rest van de dag heerlijk rustig gehad hier. Vooral de indrukken van zo'n dierenwinkel-bezoek doen erg veel!

Volgende forumvraag: Braaf trio!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^