waar een leuke kleine kruising niet rashond kopen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hoe vind je leuke kleine kruising nestjes behalve MP? Ben opzoek naar een actief klein hondje.

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Een betrouwbaar adres?
Met gezonde pups?
(waarvan de ouders getest zijn op erfelijke afwijkingen, niet een niets zeggende gezondheidsverklaring van de dierenarts)


Geen idee, alleen bij rashonden (met stamboom) worden de ouders getest op erfelijke afwijkingen.

Een asiel lijkt mij de juiste plaats om te kijken naar een kruising.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Waarom ben je precies op zoek naar een kruising en niet een rashond? Het zal erg lastig worden om een gezonde pup te zoeken als je echt op zoek wilt gaan naar een kruising. Het is in ieder geval belangrijk dat beide ouders zijn getest op erfelijke afwijkingen. Bij een rashond gebeurt dat enkel op de afwijkingen die voorkomen bij dat ras, maar wanneer het om een kruising gaat zul je dus voor beide rasafwijkingen moeten testen.

 

Het is eigenlijk veel makkelijker om te zoeken naar een gezonde rashond, omdat daar veel meer fokkers van zijn die "goed" bezig zijn. Daarnaast heb je een beter inzicht in wat voor hondje het wordt als die groter is en wat het karakter ongeveer zal zijn. (en hoeveel die aan energie heeft)

 

Misschien is een markiesje bv wel erg leuk voor jullie!

Volgende forumvraag: golden retriever pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^