ik weet het nu echt niet meer... help !!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

Ik baal zo ontzettend en weet echt niet meer wat te doen dus ik hoop wederom op antwoorden, tips, etc..
Ik heb al een aantal topics over dit probleem gewijd en met de antwoorden ben ik aan de slag gegaan maar tot op heden zonder resultaat.
Jaro plast nu echt al een lange tijd binnen tegen de stoelpoten aan, tegen de tafel, tegen de plinten. In het begin deed hij dit alleen als we echt weg waren. Ik kreeg een aantal tips hierop en ben toen aan de slag gegaan zoals door de grenzen weer wat aan te scherpen door hem niet op de bank te laten, ik eerst de deur uit en dan jaro pas. Ik ben hier een maand mee aan de slag gegaan maar het plassen binnen werd niet minder. Omdat het plassen zich uitbereide dat hij dit ook deed als we wel thuis waren maar uit zicht, zoals als we in bed lagen heb ik hier wederom een topic aan gewijd en heb de dierenarts gebeld wat te doen. Zowel de dierenarts als antwoorden op het forum kwamen uit om hem te laten castereren omdat het waarschijnlijk toch een dominantieprobleem was. Ik heb eerst zijn urine laten testen op blaasontsteking maar dit was niet het geval. Toen heb ik hem chemisch laten casteren om te kijken of het probleem te maken zou hebben met zijn hormonen en dominantie. Ik heb dit bewust chemisch laten doen i.p.v. gewone casteratie omdat ik jaro zelf niet dominant vond en ik het eng vond om het het definitief te laten zijn terwijl ik niet zeker zou weten of het daardoor kwam. Ik had ook zoiets van stel dat hij door de casteratie zou veranderen van karakter. Met de chemische casteratie kon ik alles nog terug draaien.
Nu is het 3 weken geleden dat hij chemisch is gecastereerd en nog steeds plast hij binnen.
Ik zit nu echt met me handen in het haar...... ik weet echt niet meer wat ik nog meer kan doen maar dit gaat gewoon niet langer. Ik hoop echt dat iemand een oplossing weet en ons hiermee kan en wil helpen. !!!!
Mijn geduld is bijna op en hem steeds in zijn benche stoppen als we weggaan, even in een andere kamer moeten zijn etc zou ik heel erg vinden maar ik zie zelf geen andere oplossing meer... en tja dit is ook niet de oplossing maar meer een handigheidje om er zelf zo min mogelijk last van te hebben.

Ik hoop echt dat jullie ons kunnen helpen want ik weet het gewoon niet meer.
Alvast bedankt voor het lezen !

Lieve groetjes Monique

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ik weet het nu echt niet meer... help !!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hoi Monique,

Plassen kan ook een uiting van stress/opwinding zijn.

Om dit vast te stellen heb ik een paar vragen aan je.
Wat doe je overdag met je hond? Hoe maak je je hond geestelijk moe? Hoe straf je je hond? Hoe lang is je hond alleen? Hoe is je hond t.o. andere honden? Trekt je hond aan de lijn?

Misschien zijn er nog meer vragen nodig om dit probleem te takkelen.

Groetjes van Esther

honden page profiel  martine martine 3 doggies

honden foto van  martine

Hey Monique,

Vervelend...heel vervelend.

Ik denk toch dat je opnieuw de ganse zindelijkheidstraining zal moeten doen, met belonen voor het goed gedrag en bestraffen van het ongewenste gedrag. Ik lees dat er medisch niks mis is met de hond, en anders zou ik nog even geduld hebben, want een chemische castratie heeft even zijn tijd nodig, bij de ene werkt dit vlugger dan bij een ander, maar of dit de oplossing zal zijn, dat weet ik niet.

Grtzzz

Martine

honden page profiel Laura & SparkyLaura & Sparky 3 doggies

honden foto van Laura & Sparky

hallo!!
monique,misschien kan je buiten een plaats maken waar je hond zijn behoeftes kan doen.
als je het aanleerd als hij moet dat hij dan altijd naar buiten kan. je laat hem dan op het uur. en daarna om het anderhalfuur. en zo verder.
misschien raakt hij daar aan gewend!!
proberen kan geen kwaad!!

veel suc6!!!

XXX Laura en Sparky

honden page profiel sammysammy 3 doggies

hoi
we hebben het zelfde mee gemaakt met onze hond een aantal jaren geleden tot ons spijd is hij nu al overleden
we hadden in onze tuin een kleine plasweide gemaakt
met er midden in een paal waar hij kon tegen plassen we hebben eerst aan de buren gevraagt dat ze met hun hond eens konden komen we hebben toen hun eerst eens tegen de paal laten plassen en toen onze hond er in gelaten het heeft wel een paar dagen geduurd maar het lukte we heben hem wel in het begin hem er veel zelf moeten in zetten en wachten tot hij plaste was het zo zover dan kreeg hij een beloning

het was zelf zever gekomen dat hij er heen ging om een snoepje te krijgen
hij deet er al zijn behoefte in
nu hebben we terug 3 honden en ze gaan er alle 3 hun behoefte doen
het vraag wel een beetje geduld maar het lukt wel het plaatje moet niet groot zijn

honden page profiel LiesbethLiesbeth 3 doggies

honden foto van Liesbeth

Hoi Monique,

Misschien een gek idee, een hele grote hondenluik dat hij altijd naar buiten kan of de keukendeur openlaten?

Zou het toch ook met opwinding te maken hebben of angst?

Bo plast uit frustatie, valt er een hond uit naar hem, hij plast gelijk op de eerste struik die hij tegenkomt. Tara eet uit frustatie, gebeurt er iets dan pakt ze het liefst iets van de straat.

Jaro lijkt me een heel gevoelige hond, door in huis te plassen en zijn eigen lucht te ruiken kan hem dat een veilig gevoel geven.
Misschien zou je hem eens een tijdje bij je in de slaapkamer kunnen nemen, of zo dicht mogelijk bij jullie slaapkamer kunnen laten slapen om hem een gevoel van veiligheid te geven.

Belangrijk is toch om te weten van waaruit hij opereert: angst, opwinding, dominantie, onderdanigheid.
Mss toch handig dit met een gt te bekijken.

Ik dacht dat chemische castratie pas na 2 weken gaat werken.

groetjes, sterkte voor jullie en een knuffel voor Jaro

honden page profiel Sandra en Amigo DobermannSandra en Amigo Dobermann 3 doggies

honden foto van Sandra en Amigo Dobermann

Hebben jullie al eens een gedragstherapeut hier na laten kijken? En doet Jaro het ook waar jullie bij zijn, of als hij alleen is? Mij lijkt het geen dominantie probleem, maar eerder iets wat thuis is!!!.

honden page profiel lorenzolorenzo 3 doggies

honden foto van lorenzo

Word moeilijk als je al zo veel geprobeerd heb.
Heb je het ook al geprobeerd met belonen,dus als ie buiten plast zeggen(goed zo)en wat lekkers in zijn bek.
Als je hem binnen betrapt met plassen luid NEE zeggen en je kop omdraaien.

Het probleem is denk ik dat je hem nooit binnen betrapt.

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

Dank je wel voor jullie reacties en dat jullie meerdenken... dat waardeer ik enorm.
Ik zal proberen de situatie nog beter te schetsen zodat jullie een beter beeld krijgen en zo hopelijk nog beter mee kunnen denken.
Jaro is nu 2 jaar, een reu. Het plassen binnen is denk ik nu zo'n 6 maanden bezig :'( Daarvoor nooit en hij was al redelijk vroeg zindelijk. Hij wordt 4 keer per dag uitgelaten en de laatste keer zo rond 22.30 uur. Ik heb vanalles gedaan in die periode zoals ik eerder heb beschreven maar ook heb ik het alleen laten weer opgebouwd. Omdat ik misschien dacht dat het daaraan zou liggen. Ik ben elke dag een paar keer een minuutje weggegaan en dan weer terug gekomen en heb dit uitgebouwd. Ik weet niet of Jaro weet dat ik dit aan het oefenen was maar dan deed hij niets.. of hij kon het niet doen omdat het tekort was.

Beste Esther,

Overdag wordt er met hem gespeeld, trekspelletje of zoekspelletjes. Per dag ga ik minimaal 1 keer een hele lange bos wandeling maken waar hij naar hartelust kan rennen, spelen etc.. Deze wandeling kan wel 2 uur duren. Daarnaast zijn de overige 3 keren een korte wandeling aan de riem.
Ik straf mijn hond door boos foei te roepen en te negeren. Maar ik moet zeggen dat hij over het algemeen geen dingen meer doet die niet mogen met name in de thuissituatie, dus ik hoef hem weinig te straffen. Als hij heeft geplast dan kijk ik hem alleen aan en dan loopt hij al weg. Moet wel zeggen dat ik nu tot 2 keer toe tegen hem heb gezegd terwijl hij naar zijn eigen pis keek met een boze stem, wat heb je daar gedaan. (dit meer uit eigen frustratie, terwijl ik goed weet dat hij het toch niet meer snapt, tenminste daar ga ik van uit)
Jaro is nooit vaak lang alleen. Soms is het maar een kwartier en dan nog pist hij tegen de stoelpoot en is hij net uitgeweest.
Jaro is vrij onderdanig naar andere honden toe.. gaat meestal liggen als hij op verre afstand een hond ziet. Soms als ze dichtbij zijn heeft hij de staart tussen zijn benen maar zodra beide honden vast zijn en hij mag niet snuffelen dan is het een wild paard dat steigert en ik moet me srap houden wil ik niet mee worden getrokken, idem dito met voorbijkomende auto's en fietsers. Jaro trekt niet aan de lijn behalve als er een auto of fietser voorbij komt en soms een andere hond. Maar meestal moet ik hem vooruit krijgen omdat hij wil wachten op deze hond.

Beste Martine,
Hij plast binnen als we er niet zijn en sinds de laatste tijd als we uit zicht zijn, bijvoorbeeld als ik sta te douchen, of als we op bed liggen.
Ik hem hem helaas nooit op heterdaad kunnen betrappen en ik geef hem complimentjes als hij buiten plast. Maar dit doe ik alleen als hij lang plast, want anders kan ik aan de gang blijven.. Hij tilt zijn poot zo vaak op ook al komt er niets meer uit.
Hij kan als we thuis zijn zijn behoeftes goed ophouden, dan is er niets aan de hand. Ook heeft hij niet binnen gepoept.
De DA heeft gezegd dat de chemische casteratie ongeveer 10 dagen nodig heeft dat het werkt maar we zitten nu al op dag 21.

Beste Laura,

Hij wordt redelijk veel uitgelaten en een buiten plaats maken waar hij zelf naar buiten zou kunnen gaan gaat bij ons niet. Ook al is hij net uitgeweest en heeft hij lekker lang buiten gespeeld en komt er geen druppel meer uit, dan weet hij nog om binnen een half uur ergens te gaan plassen binnen (als we weg of uit zicht zijn)

Beste Wouter,
allereerst wat naar voor je hondje..
Maar jaro is eigenlijk al zindelijk en tja het plassen gaat hem goed af.. zowel binnen als buiten ;-) :-D Het plaspaaltje is op zich een goed idee, maar niet in het geval van jaro. Omdat hij niet naar buiten kan als wij er niet zijn en eigenlijk wel zindelijk is.. ja wel raar om dit zo stellig te zeggen terwijl hij binnen plast maar als wij er zijn is er niets aan de hand.

Beste Liesbeth,
Dat hondeluik gaat bij ons niet.. en ik vraag me zelf ook af of het zou helpen omdat hij het ook doet als we net uitgeweest zijn.
Soms denk ik ook dat het angstplassen is maar ik vind het zo raar dat het steeds erger word. Ik bedoel, we zijn gewoon thuis, maar uit zicht. Ik ben nog geen 5 minuten douchen, hij kan me horen en nog plast hij. Dit deed hij ervoor nooit :'(
Ik weet gewoon niet waar het aan ligt.. en ik heb wel het gevoel dat Jaro zich veilig voelt... tja, ik weet niet meer wat ik moet denken.

Beste Amigo,
We hebben nog geen gedragstherapeut ingeschakeld. Ik zou niet weten welke GT ik met dit specifieke probleem zou kunnen benaderen en tja als ik op internet zou kijken dan staan er genoeg, maar of het goede zijn is nog maar de vraag. Daarnast is het moeilijk juist omdat ik hem nooit op heterdaad heb kunnen betrappen dus wellicht een GT ook niet.

Het is wel een hele tekst geworden maar als jullie nog vragen hebben om zo beter mee te kunnen denken dan schrijf ik met liefde nog wel 3 kantjes vol. Ik wil gewoon dat het stopt. jaro is mijn allessie en ik heb alles voor hem over maar ik word hier zo verdrietig en boos over. En tja boos.. meer op mezelf dan op hem omdat ik het gewoon niet meer weet.

Lieve groetjes

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

Beste Lorenzo,

Je antwoord zag ik pas nadat ik me hele lap tekst al had getikt :-D maar je vragen staan eigenlijk al in de lap tekst. bedankt voor je reactie en misschien weet je nadat je de lap tekst gelezen hebt nog wel een oplossing ofzo..

Groetjes

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hoi Monique,

Dank je wel voor je eerlijke antwoord. Jaro is zo te lezen een onzekere hond.

Hij plast dus uit onzekerheid/stress/verlatingsangst. Het vrouwtje is weg en daardoor gaat hij van zich af plassen.

Wat te doen?

Vaak helpt benchtraining. Wanneer jij uit zicht gaat, hem in even de bench doen. Altijd met een koekje in de bench doen.

Ook kan uit zicht zijn trainen helpen. Jij gaat even de deur uit en komt gelijk weer terug. Je komt gewoon binnen en je zegt iets op een neutrale toon tegen Jaro. Hallo daar ben ik weer. Niet vrolijk ofzo doen maar gewoon rustig met je stem iets zeggen. Aai hem daarna niet maar doe gewoon je ding.

Ik ga zo verder, het beeld stotterd te veel.


honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Verder zou ik hem nooit meer met een boze stem gaan benaderen. Hier wordt hij nog onzekerder van.

Ook zou ik het uitlaten minder maken want 4 x per dag te wandelen vind ik persoonlijk te veel of je maakt de uitlaatronde los wat korter ongeveer 1,5 uur.

Ook zijn onzekerheid straalt hij uit d.m.v. uit het stuiteren aan de riem naar auto's etc.

Verder wil ik je toch aanraden om te komen op de lezing van volgende week want die kan voor jou echt waardevol zijn i.v.m. dit gedrag van Jaro.

Groetjes van Esther

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

Hallo Esther,
Wederom dank je voor je reactie :-)
Nu ben ik zelf een beetje in de war en onzeker :-D :-D
Ik heb veeal gehoord dat het gedrag van Jaro zoals het binnen plassen, het trekken naar auto's en fietsers, honden met dominantie te maken had/heeft.
De adviezen waren juist dat ik strenger moest worden en nog duidelijker de grenzen moest aangeven tot zelfs cateratie aan toe :-) Ik ben hier juist de oplossingen in gaan zoeken en heb alle adviezen van harte opgevolgd. Nu ik dit lees denk ik... als het komt doordat Jaro gewoonweg onzeker is heb ik het dan niet erger gemaakt. Heb ik dan niet de verkeerde richting gekozen en is het plassen binnen daardoor niet uitbereid van geheel weg zijn tot nu dat hij het doet als wij ff uit beeld zijn.... zucht

Als jij denkt dat die lezing echt waardevol kan zijn dan wil ik erg graag aan deelnemen, al zou ik naar afrika ervoor moeten :-D :-D
Ik weet niet meer exact waar het was en wanneer etc maar dan hoor ik dat graag van je.

Lieve groetjes

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hoi Monique,

Onder dominant verstaan mensen idd strenger zijn naar de honden en de regels goed gaan opvolgen. Ik ben nu meer van de onzekere en zekere honden en daarbij moet je opletten wat je doet.

Ik was ook van de dominate en onzekere maar na de komst van onze kelpie zag ik in dat dit niet meer opging en omdat ik juist strenger was, ging de kelpie juist meer en meer van mij af en ging ze meer en meer onzeker gedrag laten zien.

De informatie van de lezing is te vinden in dit topic: http://www.hondenpage.com/hondenforum/17773/lezing-kalmerende-signalen-op-22-nov.-a.s..php

Groetjes van esther

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

en die benchtraining, ja daar had ik ook al aan gedacht. Maar meer omdat hij dan niet meer tegen de spullen aan kan plassen.
Toen hij pup was hebben we dit wel toegepast... toen merkte wij dat het heel goed ging zonder bench.. hij maakte niets kapot, zocht zijn eigen rust op, was zindelijk, etc. We deden hem dus niet meer standaard in de bench en dat hij zoveel bewegingsvrijheid had (dus niet meer alleen de ruimte van de bench vonden we voor ons gevoel zo heerlijk voor hem. De bench staat er nog steeds maar we deden de schaaf er nooit meer op.

groetjes

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B. 3 doggies

honden foto van Marianne v. B.

Sommige honden hebben er een hekel aan om tegen alumiumfolie aan te plassen. Misschien kun je eens proberen om aluminiumfolie om de tafel- en stoelpoten te doen. Niet té strak er omheen, maar een beetje losjes.
Het idee is dat het kletterende geluid tegen de folie afschrikt. Ik ken één geval van een klein hondje dat het hierdoor afleerde, maar misschien werkt het ook bij grotere honden.

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

Hallo Marianne,
thnx voor je reactie..
Het is misschien het proberen waard :-) alleen vraag ik me af of je dan altijd de aluminiumfolie moet gebruiken en of Jaro dan niet een ander plekje erbij gaat zoeken. Als ik bijvoorbeeld nu de stoel weg haal.. pakt hij een andere stoel. Als ik iets neer zet voor de plint pakt hij een andere plint. Nu weet ik waar ik moet kijken en kan ik het gelijk opruimen.
Het is wel zo dat Jaro bang is voor het geluid van aluminiumfolie, dus misschien is het wel een goede oplossing.

Groetjes Monique

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Je kunt misschien dit ook nog eens proberen: Zet bij "vlakke stukken" waar hij tegenaan plast (zoals bij plinten e.d.) een paar schoteltjes of zoiets met een laagje Citronella erin. Dan plast hij ook ongetwijfeld voor een deel in de schoteltjes en spat er wat Citronella uit. Dat ruikt alles behalve naar urine en misschien(...!) vind hij het dan niet zo prettig meer om daar te plassen.

honden page profiel Niet actiefNiet actief

honden foto van Niet actief

De Citronella is inderdaad een goed idee. Wij hadden alleen een spray (voor de kerstboom vanwege de interesse van de kat). Die spray rook ontzettend naar citroen, de kat ging de kerstboom niet meer in en de hond bleef op veilige afstand want die vond het echt smerig. Mocht je een spray willen gebruiken let dan wel op dat je niet teveel sprayd want dan verspreid de geur zich teveel door de kamer en is er geen plekje meer waar Jaro het niet ruikt en zal dan zeker in de stres raken omdat hij dan niet aan die lucht kan ontkomen. Dat is mij dus overkomen, Sacha wist niet waar ze het zoeken moest, ze had immers niks fout gedaan en dan krijg je zo'n lucht in je neus! Ze begon toen spontaan te plassen in de kamer van de stres, terwijl Sacha echt niet gauw in de stres schiet.
Misschien is het ook een idee om het op een doekje te doen en dan alles ermee insmeren.
Ik heb hier verder geen ervaring mee dus kan je helaas geen tips geven maar las het stukje van Marianne en moest toen aan onze 'citroen ervaring' denken en wou dat even delen.
Heel veel sterkte!


Groetjes Carla

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Ik bedoel dus de flessen Citronella die je gewoon in de supermarkt of bij de drogist kunt kopen. Dat kun je ook verdunnen als je het in de schoteltjes (of bakjes) giet.
Gewoon half water, half Citronella.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ik weet het nu echt niet meer... help !!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^