Hond plast op zijn eigen kleed/mand

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Zindelijk maar toch plassen op zijn eigen kleed (Gast)

Hallo wij hebben een vraag. onze hond Messi is zindelijk. Als hij 4 uurtjes i.v.m. Werk alleen wordt gelaten en zijn bench is gewoon open plast en poept hij helemaal niet . vamavond heb ik een flink stuk met hem gewandeld. Hij heeft lekker gerend en zijn plasjes meerder keren gedaan (reu van 7 maanden oud) dus soms al vlaggetjes uit zetten.   ik kom terug en na het droog maken van zijn vacht (het regende namelijk flink)gaat hij lekker naar zijn eigen plekje toe. Een zachte kleed met een handdoek erom heen. De handdoek verschoon ik om 2 à 3 dagen. Hij lag er nu al 2 dagen op. Dus zijn geur zat er goed aan. hij begint heel kort te graven in zijn kleed en plast. Zo raar terwijl we net uit zijn geweest. laatst deed hij dat ook al bij mijn schoonvader maar toen dachten we dat dat lag aan het kleed, dat is een kleed waar hij nooit op ligt.   wie kan ons vertellen waarom hij dat doet??

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Toevallig hoorde ik net vanavond op de cursus met Black dat puber reuen dit probleem kunnen hebben!

Er was namelijk iemand met een reu van ook 7 maand die dit probleem ook had.

Die plaste zelfs tegen de benen van de baasjes aan en dus ook in huis sinds kort.

Toen hoorden we dat dit dus vaak voorkomt bij reuen van die leeftijd.

 

Maar het stukje hoe je het dan moet oplossen heb ik helaas gemist.

Hopelijk heeft iemand tips.

honden page profiel NathalieNathalie

Bedankt voor je reactie. Deze topic staat nog een keer op het forum. Had eerst geen account aangemaakt en later wel. Sorry dus dat het er 2x op staat.

 

raar he dat ze dat op eens doen. Hij had het al een keer eerder gedaan dus als we hem nu zien graven in zijn kleed dan stop ik hem. Weet niet of dat goed is maar goed dan doet hij het niet. Nu was het maar 2 keer graven en toen ging hij al zitten (hij doet zijn poot nog niet ophoog).

 

we zitten zelf ook op cursus dus zal het daar ook eens. Vragen. Maar tips zijn altijd welkom.

 

gr nathalie

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Als mijn vader vroeger met de hondn liep gebeurde dat wel eens, hadden ze niet genoeg tijd gehad/genomen om goed te plassen. Mijn oplossing was mijn vader zonder bal naar buiten te laten...

Tanja (Gast)

Komt me bekend voor, alleen heb ik een teefje van bijna 2 jaar. Eerst kort graven en dan plast ze in de mand. Ze is er zo ineens mee begonnen, haar bench blijft wel droog. 

Volgende forumvraag: trainen met klikker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^