Zomer komt eraan.. Voorbereidingen treffen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

er zijn maar weinig honden die op een plekje blijven liggen, dat houdt dan in dat je contstant aan het slepen bent met de coolmat, en ook de coolmat moet je onderdompelen, als je geen bad hebt ?

voor mij zeker geen optie, honden vinden dat niet eens prettig, petflessen lekker langs leggen, vinden ze heerlijk. en als ze dan weg lopen, nou dan heb je de flessen zo weer onder je arm.

en een coolband is ideaal , je kan er mee wandelen, en mee in de auto. niet iedereen heeft een grote hond en dan zijn de coolbanden ook niet al te groot en te zwaar.

bij de intra tuin waren ze al volop te koop.

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Nog een extra vraagje voor de mensen die al een koelhalsband hebben: Saffira haar omtrek van haar nek is 42 cm. Je hebt de maat L, die is van 33 tot 43cm, en dan heb je XL die is van 44-55cm. Er wordt bijgezegd dat je max 5cm erbij mag tellen. Vraag me af wat dan het beste is? Die L is echt heel nipt, scheelt maar 1 cm. En zeker als die dan nog eens uitzet, ben bang dat die te strak gaat zitten ofzo. 
Maar die XL is dan misschien weer te groot, zodat ze er amper effect van zal hebben.

Dus voor degene die al zo'n halsband hebben, welke maat raden jullie me aan? Jullie weten toch hoeveel het uitzet enzo he 

honden page profiel TashaTasha 3 doggies

honden foto van Tasha

Ik heb nu maatje XL voor nekomtrek van +/- 54 cm. Op het eerste zicht, in droge toestand, leek die me prima! Wanneer de halsband uit het water kwam, zat hij best wel strak. Dus ik ga binnenkort maatje XXL bestellen.

 

In jouw plaats, zou ik voor XL kiezen. De halsband heeft een velcro-strip, dus kan je "op maat" maken. Beter iets te groot dan net te klein. 

 

honden page profiel Saar13Saar13 3 doggies

honden foto van Saar13

Ik heb ook eens gekeken voor zo'n koelhalsband, omdat afgelopen week is gebleken dat Saar echt niet goed tegen de warmte kan. En hier zijn ze in de aanbieding....
http://www.beestenspul.nl/product/honden-veiligheid-en-onderweg/koelprodukten/12359.koelhalsband-opruiming

honden page profiel KnolKnol 3 doggies

honden foto van Knol

Hier is de koelmat wel een succes!

Ralph ligt er met veel plezier op te pitten als het aan hem ligt.

Ook ligt hij er wel eens op de kauwen, maar dat straffen wij dus af omdat we niet willen dat ie die balletjes door kan slikken.

'Verder zijn wij er zeer te spreken over hoor.

 

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^