Loslopende hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anouk HAnouk H

Ik woon in een gewone wijk. Nu loopt er hier iemand met een grote kruising die zij altijd los laat lopen tijdens een blokje om. Nou mag dit natuurlijk al niet in een woonwijk. Maar deze hond eist zij pad op en geeft gemene grauws naar andere honden. Zelf heb ik maar een klein hondje en kwam ik deze hond tegen en ja hoor ook tegen haar deed hij lelijk. Nou is mijn chi gelukkig niet agressief maar als ze dat wel was was ze er waarschijnlijk geweest. Ik heb deze mevrouw aangesproken en gezegd dat ik er moe van wordt en dat ze hem gewoon aan de lijn moet houden. Nu heb ik wel een melding gedaan bij de wijkagenten en word er niet serieus op ingegaan. Wat vinden jullie? Wachten tot er een keer iets ergs gebeurd of zijn er andere suggesties??

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

als je wijkagent je niet serieus neemt, of niets doet, blijven "zeuren" het is immers gewoon zijn werk en dit vind ik erg laks om er eigenlijk neits mee te doen...

en anders vraag je gewoon wie hem/haar aanstuurt en ga je daar klagen

 

het mag niet, klaar...heb je nu een goedzak waar iedereen gek op is ,kan ik  me er nog iets bij voorstellen..maar deze hond zou dus geen vrijbrief verdienen vind ik, of een gevalltje van nou dat zien we dan maar door de vingers.

 

het mag gewoon niet in de wijk, klaar. dus je wijkagent moe je serieus nemen, zo niet moet je hoger zodat hij/zij op de vingers getikt kan worden, komop zeg, het is je werk

honden page profiel Anouk HAnouk H

Je krijgt dan ook altijd naar je hoofd geslingerd 'maar hij deed toch niks' ja maar als die iets deed waren we te laat. Als hij gwn door was gelopen hoor je mij niet klagen. Bedankt! Ik ga gwn nog een keer de wijkagenten aanspreken

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

ja altijd van de K*** smoesjes...heel leuk dat ie niks deed, maar het mag niet...

ik kan ook bij iemand inbreken en op de bank zitten, maar niks jatten...ben ik alsnog fout

 

heeft nou niemand er last van....maar jij dus wel, anderen misschien ook, en daar is niks mis mee. dus ik zou het blijven aangeven

 

tot ze moe van je worden haha  

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Vervelend, maar zou inderdaad wat Jeroen zegt blijven aandringen bij de wijkagent.

Leuk voor die mevrouw dat haar hond los loopt en "niks" doet, maar het mag niet.. en als andere mensen er hinder van ondervinden dan zal ze haar hond moeten aanlijnen.

Misschien eens rondvragen in de buurt of er andere mensen zijn die last van die hond hebben? :-) Als er meerdere mensen gaan klagen wordt er vaak sneller ingegrepen.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Wat helpt is de regels van feedback toepassen waarbij je begint met jouw gevoel, de oorzaak daarvan, en een oplossing. En daarbij benoem je het gedrag van de ander waar je last van hebt. En dat alles op rustige toon. 

Bv 

Ik vind het heel vervelend dat u uw hond los laat lopen. Ik voel me niet veilig. Als u uw hond aanlijnt en niet naar mijn hondje laat gaan voel ik me veiliger. 

 

En dat zou ik dan ook elke keer zeggen als ik haar tegen kwam.

En niet vergeten gewenst gedrag te belonen door haar te bedanken als ze haar hond wel aan de lijn heeft.

 

en van de politie/dienst handhaving mag je verwachten dat ze toezien op het naleven van de apv

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Zijn er geen andere mensen uit jouw wijk die hetzelfde probleem hebben?

Dan zou je gezamenlijk iets kunnen ondernemen, dan sta je sowieso sterker dan dat je alleen iets doet.

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Wat was de reactie van de wijkagent precies?

 

Kan me voorstellen dat je melding wel is genoteerd. De wijkagent/handhaving kan pas iets doen als ze betrapt wordt...dan krijgt ze een flinke boete, hier is de boete ruim 75 euro per loslopende hond, heb je geen leeg poepzakje bij je, komt er nog eens 35 euro bij.

 

Kan me wel voorstellen dat een wijkagent/handhaving niet de hele dag kan posten.

 

Je kan ze ook een tip geven als je weet wanneer ze de hond uitlaat.

En mensen uit de buurt mobiliseren om ook een melding te doen.

 

 

honden page profiel Anouk HAnouk H

Ja is een goed idee!! Er wonen hier meer kleine hondjes dus er zullen vast meer mensen zijn die er last van hebben. De wijkagenten heb ik zelf nog niet gesproken alleen de politie en die zeiden meteen van 'ja maar u moet begrijpen dat we niet zomaar mogen aanbellen bij deze mensen'. Ik heb ze nou al op foto staan en de gemeente gebeld en die nemen het gelukkig serieus en stellen de wijkagenten nu zo op de hoogte. Nu hopen dat ze ze een keer betrappen! Bedankt voor jullie reacties en dat jullie het gelukkig ook zo zien:)

honden page profiel annemieke&nakannemieke&nak

honden foto van annemieke&nak

Het gedrag filmen,dan heb je keihard bewijs.

Ik weet uit ervaring,dat de politie niet zo snel te porren is,voor dit soort dingen.

Maar ik weet wel,dat er een iemand een aanklacht moet indienen,dan kan de rest een verklaring afleggen,als ze dat tenminste al geen moeite teveel vinden.

Want mensen klagen doorgaans wel,maar om er daadwerkelijk ,echt iets aan te doen??

Dan houden ze hun klep,ineens!

Sterkte,en succes,en zorg dat je genoeg ,,echte",medestanders hebt.

Ik stop nu,ben kei moe,doei. ;-) ;-) ;-)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Je wijkagent neemt je niet serieus? Heb je ergens op papier staan dat honden aangelijnd moeten worden, tenzij het om een losloop gebied gaat. Dit kan je wel ergens opzoeken print het uit en maak weer een afspraak met je wijkagent. Zou mooi zijn als je een foto kan maken van de loslopende hond. Die agent moet gewoon zijn werk goed doen.

Neemt hij je weer niet serieus, vraag naar zijn meerdere. 

 

Die hond, grauwt, waarschuwt dus en er is een kans dat hij eerdaags echt uithaalt. De baas moet met zo een hond afstand nemen van andere honden en gewoon niet loslaten lopen,doet ze niet, is gewoon niet goed! 

 

Wat een flapdrop van een wijkagent! Sorry hoor, maar hij moet gewoon zijn werk doen, daar is hij voor om dit soort situaties aan te pakken! 

 

Succes! 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

of hij nu aan de lijn of los is, je geeft deze hond beter genoeg ruimte. natuurlijk moet deze hond aan de lijn maar dan nog zal hij grauwen naar je hondje en een voetpad is niet zo heel ruim, aan de lijn kan die hond ook nog gewoon bij je hond als die vrouw hem niet kort houdt.

honden page profiel --

honden foto van -

Ik snap je frustratie... Hier liep er ook altijd zo een.. Een vrouw met een Collie.... Ze had hem altijd loslopen, die hond had mijn hond al een aantal keren goed te pakken gehad... 

Een melding maken bij de wijkagent gaat hem niet worden, die kom je nooit tegen hiero..... 

Dus, wat dan doen? Want mvr praat geen Nederlands en ook het Engels was niet helemaal geweldig.

Nou, toen die hond dus voor de 3e keer op de mijne vloog heb ik me niet meer kunnen inhouden.. Ik heb op zn engels heel goed duidelijk gemaakt dat dit niet nogmaals moest gaan gebeuren, wie dacht ze wel niet te zijn... Een keer een incident, ok. Maar nu 3 keer op een rij in de woonwijken, amahoela! Kappen met die onzin en lijn je hond gewoon aan, PUNT.

 

Nu viel deze hond echt aan, en uit jouw verhaal maak ik op dat het alleen snauwen is.....

Misschien een idee om de hond te mijden? En daarbij net zo lang bij de agent zeuren tot ie z'n taak gaat volbrengen?

honden page profiel MarijkeMarijke

Ik ben een naar mens wanneer ik los lopende honden niet vertrouw. Ik waarschuw de eigenaar 1x dat ik er niet van gediend ben. Wel op vriendelijke, beleefde toon. 

De volgende keer vertel ik doodleuk dat ik een volgende keer aangifte ga doen bij de politie en een klacht in dien bij de gemeente. Het is niet meer dan beleefd dat je een hond aan de riem doet wanneer je een ander ziet aankomen met de hond ook aan de riem.

Vervolgens ga ik wandelen met een paraplu. Ik roep dat ik graag wil dat de hond uit mijn buurt gehouden wordt. Zodra ik de boosdoener los bij me komt houd ik hem met mij plu op afstand. Ik tik met de plu op de grond zodra de hond te dicht in mijn buurt komt. Eventueel roep ik boos: wegwezen! Dan vertel ik ook dat mijn waarschuwing, politie en klacht, nu ga uitvoeren.

De paraplu kan je ook open doen en tussen de honden in houden. (Als je je paraplu bent vergeten kun je ook een handvol grind gooien, maar dan moet je erg goed kunnen gooien. De hond hoeft niet gewond te raken o.i.d.)

In het verleden heb ik een hond, waarvan bekend was dat hij lelijk beet, met mijn paraplu geslagen. De hond was onder de indruk en heeft mijn hond nooit meer iets gedaan. Baas had geen overwicht, ik daarentegen wel.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik ben een naar mens wanneer ik los lopende honden niet vertrouw. Ik waarschuw de eigenaar 1x dat ik er niet van gediend ben. Wel op vriendelijke, beleefde toon. 
De volgende keer vertel ik doodleuk dat ik een volgende keer aangifte ga doen bij de politie en een klacht in dien bij de gemeente. Het is niet meer dan beleefd dat je een hond aan de riem doet wanneer je een ander ziet aankomen met de hond ook aan de riem.
Vervolgens ga ik wandelen met een paraplu. Ik roep dat ik graag wil dat de hond uit mijn buurt gehouden wordt. Zodra ik de boosdoener los bij me komt houd ik hem met mij plu op afstand. Ik tik met de plu op de grond zodra de hond te dicht in mijn buurt komt. Eventueel roep ik boos: wegwezen! Dan vertel ik ook dat mijn waarschuwing, politie en klacht, nu ga uitvoeren.
De paraplu kan je ook open doen en tussen de honden in houden. (Als je je paraplu bent vergeten kun je ook een handvol grind gooien, maar dan moet je erg goed kunnen gooien. De hond hoeft niet gewond te raken o.i.d.)
In het verleden heb ik een hond, waarvan bekend was dat hij lelijk beet, met mijn paraplu geslagen. De hond was onder de indruk en heeft mijn hond nooit meer iets gedaan. Baas had geen overwicht, ik daarentegen wel. "

 Wij moeten idd onze eigen honden beschermen. Heb al een paar keer een hond achter Luca aan gehad. Ze is ze gelukkig te snel af, maar wordt wel bang voor vreemde honden. 

Laats heb ik haar beet gepakt, achter me gehouden en een hond geblokt. Was niet zo een hele wilde hond, maar toch.

ik wou dat ik zo kortdaad kon optreden als jij, maar ga het wel proberen! 

honden page profiel MarijkeMarijke

"  Wij moeten idd onze eigen honden beschermen. Heb al een paar keer een hond achter Luca aan gehad. Ze is ze gelukkig te snel af, maar wordt wel bang voor vreemde honden. 
Laats heb ik haar beet gepakt, achter me gehouden en een hond geblokt. Was niet zo een hele wilde hond, maar toch.
ik wou dat ik zo kortdaad kon optreden als jij, maar ga het wel proberen!  "

 Het vervelende is dat ik zo geworden ben doordat mijn hond vreselijk gebeten werd! Sindsdien reageer ik niet vriendelijk meer zodra er een hond aan komt met een dergelijke instelling.

Ik heb dit geleerd doordat andermans hond schade toebracht aan de mijne. Wel triest eigenlijk. Het zou niet nodig moeten zijn. Ik vergelijk het een beetje met als je kinderen hebt. Die verdedig je ook als het nodig is.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Het vervelende is dat ik zo geworden ben doordat mijn hond vreselijk gebeten werd! Sindsdien reageer ik niet vriendelijk meer zodra er een hond aan komt met een dergelijke instelling.
Ik heb dit geleerd doordat andermans hond schade toebracht aan de mijne. Wel triest eigenlijk. Het zou niet nodig moeten zijn. Ik vergelijk het een beetje met als je kinderen hebt. Die verdedig je ook als het nodig is. "

 Wat erg! Ja, snap dat als je dat heb meegemaakt dat je heel erg scherp bent. 

Het zijn ook je kinderen, zo voelt het hier. 

 

Je hond zal nu ook wel angstig zijn. Vreselijk om mee te maken! 

 

honden page profiel MarijkeMarijke

"  Wat erg! Ja, snap dat als je dat heb meegemaakt dat je heel erg scherp bent. 
Het zijn ook je kinderen, zo voelt het hier. 
 
Je hond zal nu ook wel angstig zijn. Vreselijk om mee te maken! 
  "

 Angstagressie was het gevolg. Vandaar dat ik bij mijn huidige honden nog assertiever ben geworden.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Angstagressie was het gevolg. Vandaar dat ik bij mijn huidige honden nog assertiever ben geworden. "

Kun je nagaan wat een inpak het heeft, een aanval.

 Sommigen met kleine hondjes vragen of ze ze mogen oppakken als er een nare hond op hun afkomt. Een hond die gepakt wordt, heeft, als hij het al overleefd, een trauma voor zijn leven. Oppakken dus.

Nu ik dit van jou weet, ga ik voortaan echt mijn hond beschermen voor ongeleide projectielen. Mijn hond is groot, maar er voor staan en blokken.

Er zullen nl altijd bazen zijn die helemaal niets snappen van honden, helaas. Die vinden dat hun hond gewoon los moet kunnen lopen, ook al is hij niet vriendelijk. Heel erg jammer! 

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^