Hond verven

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

FoxenLoeki (Gast)

Wij hebben een boerenfox genaamd Loeki. Het is een tricolor. In de zomer kun je op zijn zwarte vlekken een eitje bakken en ik zou daarom ook deze zwarte vlekken in de zomermaanden wit willen (laten) verven. Ik heb op google gezocht naar trimsalons die hier nog aan doen, maar kwam alleen maar felle discussies tegen over Chinezen die hun honden als panda etc verven. Mijn vraag is dus nu: waar kan ik mijn hond nog wel laten verven in Amsterdam eo? En wat zijn anders de mogelijkheden om dit zelf te doen?   Geen reacties over dat het zielig is etc, ik wil dit niet doen om er een mooier hondje van te krijgen, maar om de zomermaanden voor hem wat draaglijker te maken!

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

je hond uit de zon houden misschien???. maar verven is niet goed en kan ook een verkeerde reactie geven, ook als de zon erop staat. dus niet doen verven en zoek een andere oplossing .

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Die Chinezen zijn tot daar aan toe maar een hond heeft ook nog een speciale waterafstotende vacht met een klein vetlaagje. Ik zou me zo voor kunnen stellen dat je dit 'systeem' helemaal kunt verstoren als je het gaat verven. Want laten we eerlijk zijn, die verf is natuurlijk troep van de eerste klas...

Ik heb zelf een nagenoeg helemaal zwarte hond maar alles is prima in orde zolang ze zelf de ruimte heeft om naar de koele garage te gaan als ze dat wil. En gek genoeg ligt ze heel graag in de zon te bakken ;-). Ik weet niet of je er de mogelijkheid voor hebt, maar ik zou je hondje dus zelf laten bepalen waar hij wil liggen (zon of koel plekje). Je hondje kan het prima zelf reguleren en een Boerenfox is ook niet een vol behaard ras dus iets drastisch als scheren of verven is denk ik niet een goede optie in jouw geval.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik kan je niet helpen, maar een boerenfox kan gewoon de zomer doorkomen zonder zulke aanpassingen lijkt me, houdt hem lekker in de schaduw als het eens een overdreven warme dag is. En ga s ochtends heel vroeg en in de avond wandelen en overdag een kleine plasronde. En pas de activiteiten aan op de temperatuur.

 

Er zijn ook koelmatten e.d.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier een hond met een zware dikke vacht, zomers, koelbanden gebruiken, en in de ochtend lekker laten zwemmen, en daarna schaduw, je hond heeft een korte vacht, geen enkel probleem dat de hond wat zwarte vlekken heeft.

hier een zwarte newfoundlander gehad, ook met een zware vacht, dat is geen probleem, de vacht is ook een wisselwerking, voor de winter maar ook voor de zomer, als je toch meelij hebt met je hond, waterblazer aanschaffen, kan je lekker de vacht openblazen, maar lekker zwemmen is toch ook een goeie optie, of een badje in de tuin, en dan lekker de schaduw op laten zoeken.

verven van je hond, niet doen, vraagt veel verzorging daarna van de vacht, een hondenvacht is toch echt anders dan een mensenvachtje. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



mijn hond, onzin om een hond wit te laten verven, nergens voor nodig, lekker zwemmen , en koel laten liggen, als het hoogzomer is. smorgens in alle vroegte wandelen en in de late avond. wanneer de zon weg is.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Wit verven? Omg dat is wel een vreemde gedachte...  Hou je hond op andere manieren koel. Zwemmen, uit de zon, koelhalsbanden, zwembad, kong ijsjes van yoghurt oid. Zou een bak zijn als iedere donkere hond in de zomer wit geverfd wordt. Mijn hond dus niet zelfs met 35 graden weet ik m koel te houden...

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

ik ken wel een trimsalon dat dat doet in amsterdam 

 

hij Noemt stefan.. :)

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Ik zie het al voor me dat ik mijn dames wit ga verven.

honden page profiel Amy & BoefkeAmy & Boefke

honden foto van Amy & Boefke

Hier een chow chow die ze in een panda hebben geverfd 

 

Ziet er heel grappig uit maar nee... Ik vind niet dat je dit je hond aan kan doen.

onze hond is ook pik zwart, heb nog geen hoogzomer met hem meegemaakt. Maar ga hem proberen zo Koel mogelijk te houden. Hoe? Door vroeg in de ochtend een grote wandeling te lopen en laat savonds een grote wandeling, tussendoor mini rondje waarbij die zijn plasje kan doen.

 

heel eerlijk gezegd, ookal zou je een witte hond hebben, deze zullen het ook super warm hebben. En van zwart naar licht, dan zul je denk ik moeten bleken enzo. Dit heb ik met mijn haar ook een keer gedaan, nou mijn hoofdhuid brandde wel..

 

hoop dat je het niet doet en eerder kijkt naär van die koelhalsbanden enz. 

 

 

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Gewoon een parasol in de tuin zetten.

 

Een hond kan prima in de zon lopen en wandelen hoor, en zo lang er schaduw is waar de hond in kan liggen is er niks aan de hand. Het voelt heel heet aan, maar die vacht isoleert, en houdt ook warmte buiten. Mijn hoofd is 's zomers ook loeiheet als je aan mijn haar voelt, maar ik blijf toch liever brunette dan dat ik mezelf blond verf alleen voor de zomer. Daar komt bij dat het niet eens echt helpt denk ik....

 

Gewoon een badje in de tuin zetten, een koelmat kopen, schaduw geven, zorgen dat er water staat enz. Maar ga je hond maar niet verven ;) Die felle discussies zijn er niet voor niets, het is onnodig, helpt niet en slecht voor je hond.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

je kan dan beter op zoek gaan naar dingen (vitaminen ed) die de beschermlaag van de vacht onderbouwen.

 

verven en veel wassen zal er net voor zorgen dat je hond meer last krijgt van de warmte.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Als dit al serieus is, ik denk dat het geen winst oplevert qua warmte.
Je hond krijgt het niet alleen warm door de zonnestralen maar zeker ook door de omgevingstemperatuur.
Je hond uit de zon houden bij sterke straling doe je hem meer plezier mee.

Margreet (Gast)

Huh??? Ben je in orde?? Als je dat jezelf aan wilt doen is jouw keuze. De hobd moet het ondergaan. Ongelofelijk dat je er zelfs overnadenkt!

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Weet nou eigenlijk niet of ik moet wenen of lachen.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

ik weet ook niet of ik moet lachen of huilen...

 

maar even serieus:

 

als je hond het in de zomer te heet krijgt (alleen op de zwarte delen van de vacht????) dan kunnen er 2 problemen zijn:

 

1) jij zorgt er als baas niet voor dat hij voldoende schaduw en verkoeling krijgt

2) je hond heeft last van een vitamine D deficiëntie waardoor hij het directe zonlicht actief opzoekt.

 

beide problemen zullen niet opgelost worden door het wit verven van de vacht.

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Ik snap dat je het hartstikke goed bedoeld voor je hond hoor, maar ik heb een (van zich zelf) volledig witte hond en die heeft het in de zomer ook enorm warm.. Dus die paar vlekken wit verven gaat je hond echt niet helpen! :-)

Beter laat je je hond gewoon zelf bepalen waar hij/zij wil liggen.. Zorg dat er zon en schaduw beschikbaar is en koud vers drinkwater ten alle tijden (sowieso natuurlijk) .. Eventueel een badje oid met lauw water (niet koud!) neerzetten als je hond dat prettig vindt ...

Niet gaan verven hoor, nergens goed voor, je brengt er meer slechts dan goeds mee :-)

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik kan het baasje alleen aanraden de zon te vermijden. Romeo is bijna helemaal wit en heeft ook last van de zon. Daar pas ik onze wandelingen op aan  In de morgen ga ik met hem wandelen, voordat de zon op is, in de middag maak ik met hem een korte wandeling, zoveel mogelijk onder bomen en in de avonduren wacht ik totdat de zon onder is. Ik laat hem dan ook niet rennen, maar laat de rolluiken naar beneden, doe de lamellen dicht, zet een grote bak water buiten in de tuin en binnen en Romeo gaat dan meestal op de koude tegels liggen. Als het erg warm is, vul ik het zwembad voor hem. En wat dat verven betreft : een hond kan er ook allergisch op reageren en problemen met zijn huid krijgen. Verf is toch altijd chemie en dat kan nooit goed zijn ! 

honden foto van jolanda, puk en jack .

Hier ook hoofdzakelijk zwarte honden . Maar die kunnen gaan liggen waar ze willen in de zon of schaduw . En af en toe krijg ik het er warm van omdat Gover het zo lekker in de zon vind . Maar er is altijd water en heerlijk koel gras waar ze naar toe kunnen . Honden kunnen heel goed zelf hun temperatuur regelen .
Door met hun vacht te gaan knoeien kunnen ze dat juist niet meer
dus nee lijkt me zeer zeker niet verstandig om te gaan verven .

Volgende forumvraag: Orthopedisch hondenmatras
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^