Wat is een leuke sport om met buddie te gaan doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

Ik wil misschien een hondensport met buddie gaan doen.

Wat voor sporten zijn er allemaal? en wat doen jullie honden?

Thuis doe ik voor de leut wel eens een agility parcourtje met springhindernissen, breedtesprong en een geinproviseerde kattenloop.

Graag hoor ik jullie meningen en tips!

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Dan is misschien behendigheid wel eens leuk om te proberen. Je hebt ook funcursussen waarbij je allerlei verschillende sporten gaat doen, dat blijf ik ook wel erg leuk vinden omdat je veel afwisseling hebt en je kan kijken wat je hond het leukste vind. Als ik je foto bekijk zou doggydance misschien ook wel leuk zijn :)

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

thnx voor je reactie!

honden page profiel Marjan. AmBull ClubMarjan. AmBull Club

honden foto van Marjan. AmBull Club

Voordat je met je hond behendigheid gaat doen, moeten jullie eerst de diploma,  "Elementaire gehoorzaamheid", halen.  Na deze onderscheiding kan je hond pas verder. Na deze cursus volgt d cursus  behendigheid....

honden page profiel Marjan. AmBull ClubMarjan. AmBull Club

honden foto van Marjan. AmBull Club

Daarop volgt de cursus speuren en sorteren.

Denk ik.....

honden page profiel MarijkeMarijke

Ik doe dogdance. Het is ook heel goed voor de gehoorzaamheid.

honden page profiel Marjan. AmBull ClubMarjan. AmBull Club

honden foto van Marjan. AmBull Club

Behendigheid mag geloof ik ook pas vanaf een jaar

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Voordat je met je hond behendigheid gaat doen, moeten jullie eerst de diploma,  "Elementaire gehoorzaamheid", halen.  Na deze onderscheiding kan je hond pas verder. Na deze cursus volgt d cursus  behendigheid.... "

 Dat is niet altijd zo .. Ik die agility en heb nooit gehoorzaamheid gedaan met Max. Dus niet elke hondenschool is daar strikt in. Onze hondenschool kijkt wel of je hond luistert ( niet wegloopt en dergelijke) 

honden foto van Max, Vlekkie en Lela <3

Op zo'n topic moet ik eigenlijk niet reageren want ik vind alles veel te leuk, maar ik kan het niet laten

 

Ik doe Dog-Dance en loop daarvan ook wedstrijden, als m'n pup oud genoeg is ga ik met haar ook Agility wedstrijden doen. En misschien wil ik het frisbieeën ook wel 'doorzetten', maar dat doe ik nu nog voor de lol.

 

Voor de lol doe ik zelf frisbee, flyball, treiball, obedience/gehoorzaamheid, canicross, soms breitensport en een beetje dockdiving :-)

 

Succes met kiezen ;-)

honden foto van * Baasje Buddie met Anne*

nu lukt het me helejmaal niet meer om te kiezen hahah

honden page profiel Marjan. AmBull ClubMarjan. AmBull Club

honden foto van Marjan. AmBull Club

Zelf heb ik een Amerikaanse Bulldog en met hem ben ik ook van plan behendigheid te gaan doen, na de training die ik nu doe.

Ik lees op dit moment het boekje, honden leren.... behendigheid, van Arie Witte.

Daarin staat dat je hond goed onder apel moet staan voor je aan dit soort trainingen begint. Tijdens de elementaire gehoorzaamheid leer een aantal commando's die je weer terug ziet bij de behendigheid, zoals het commando "vak", wat tegenwoordig "plaats, af" wordt genoemd. Ook moet je hond goed los kunnen volgen en enkel aandacht voor jou hebben, om de training met succes te kunnen doen.

Ik zelf heb nu een paar pilonnen gekocht en een hoepel vastgemaakt tussen twee stokken, om alvast de commando's door en Plaats, af te oefenen. 

Ook las ik in dit boekje dat je niet voor de leeftijd van 1 jaar moet beginnen aan de training omdat de hond nog niet lichamelijk volgroeid is. Dat sommige delen van botten pas rond die leeftijd aan elkaar groeien. Wel kun je de hond alvast vertrouwd maken met atributen die je bij Agility-training gebruikt.

 

Ik ken je hond natuurlijk niet en weet niet hoe goed hij naar je luistert, commando's begrijpt. Maar als je te snel wil, is het miss niet duidelijk voor je hond.

 

Ik wil je absoluut niet ontmoedigen.....

 

 

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Klopt vooreerst je aan de cursus begint moet je hond een paar basis commando's kennen zoals zit of lig en ze moeten dan ook zeker wachten tot je een start signaal geeft dat ze mogen vertrekken. Je kan bijvoorbeeld dit ook al thuis oefenen je hond rond een kegel sturen en links en rechts erbij (zo leert je hond links en rechts te gaan en van je weg naar de kegel te lopen)

 

 

Maar een cursus gehoorzaamheid brengt vaak ook verwarring zoals op cursus mogen ze enkel links lopen en bij de agility moeten ze aan beide kanten lopen ook moet op gehoorzaamheid de hond aan je voet volgen en bij agility moeten ze zelfstandig van je weg lopen naar het toestel

 

Hier een filmpje van mij en max

Enkel spijtig van mijn fout aan de palen ik verwisselde van kant terwijl het niet nodig was

Dit is gefilmd op woensdag , dan trainen we kleine stukken van een parcours op zondag trainen we grotere stukken, maar op zondag krijg ik mijn vriend niet uit zijn bed om te komen filmen

Volgende forumvraag: Vragen over cursus behendigheid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^