Pup doet vals, uit het niets!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Hazel (Gast)

Hoi allemaal,   ik heb een puo van 9 weken thuis, het is een schatje maar heb meerdere malen meegemaakt dat hij uit het niets naar mij op een hele valse manier gromt of blaft.      Bijvoorbeeld: ik heb hem vanmorgen uit de bench gehaald, ik zet hem in de tuin zodat hij zijn plasje kan doen.. Geef hem te eten.. En hij loopt naar me toe en gromt, blaft en bijt me in de broekspijpen.. Ook wanneer ik hem oppak probeert hij mij in de vingers te bijten.. Hij doet dit naar mijn beleving uit het niets..   ook ben ik een keer aangevallen door mijn pup, tenminste zo voelde dat! Hij zat met mij op de bed, hij wilde eraf en om zijn zin te krijgen begon hij mij heel wild om zich heen te bijten, wat hij maar kon grijpen grijpte hij..    Is dit normaal puppy gedrag? Wat kan ik op momenten doen wanneer hij uit het niets blaft en gromt naar mij?   groetjes   Hazel

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Dat is normaal puppygedrag ja. Dat is niet vals of gemeen.

Geef hem iets waar hij wel in mag bijten als hij jou bijt.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Heel normaal en speels gedrag.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Misschien goed om in de encyclopedie hier je te gaan inlezen over puppies, hun gedrag en opvoeding.
Zodat je haar beter begrijpt.

honden page profiel sinsy en Dexsinsy en Dex

honden foto van sinsy en Dex

je moet wel aangeven dat hij dat niet mag doen en iets geven waar hij in kan bijten

Hazel (Gast)

Wanneer ik foei zeg doet hij juist nog meer grommen en blaffen.. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Let op je houding, sta je boven hem hoe is je stem etc.
Wees rustig, vriendelijk en geduldig en gebruik niet teveel woorden.
Laat je pup veel slapen.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

" Wanneer ik foei zeg doet hij juist nog meer grommen en blaffen..  "


Helemaal herkenbaar!
Rocky deed precies hetzelfde, vooral rond de 6e maand beet hij geregeld in mijn benen, of sprong hij op het bed of op de bank en ging hij blaffen, grommen, happen!

Het is niet vals bedoeld maar wel iets om aan te gaan werken.

Beetje lastig om hier een complete handleiding te gaan omschrijven.. daar zijn hondenscholen voor, kan ik je zeker aanraden!

Volg je een cursus of ben je dit van plan?

En inderdaad,, verplichte rust of een time-out kunnen wonderen verrichten!

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Normaal pup gedrag!
Zoals Santa als zegt,het is verstandig dat je gaat inlezen over pups en gedrag en alles (eigenlijk voorwerk,maar ja..) zodat je weet wat je moet doen en weet waarom iets gebeurd of juist niet! ;-)

Wanneer je foei zegt,weet je pup gewoon niet wat je daarmee bedoeld,weet de betekenis daar niet van,pups moeten dat eerst leren en dat moet jij op je nemen,dus gaan oefenen,tijd in steken etc!

Ik wens je heel veel succes en hoop dat het allemaal goed komt.. ;-)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Lesje wat is een pup:

 

Een pup plast waar het uitkomt, poept waar het uitkomt, bijt in alles, eet, slaapt, speelt, net zo als in het nest. Dit is volkomen normaal gedrag! 

 

Ik raad je aan, om snel op puppycursus te gaan en internet af te speuren over artikelen in het opvoeden van pups. 

 

Een pup bijt en doet van alles, aan jou als eigenaar een pup te laten zien wat wel is toegestaan. Als je ziet dat je pup wilt bijten, geef het een bijtspeeltje. Doe dit elke keer dat hij bijt. Als hij in jou bijt, weet hij veel dat dit niet mag! Kan je je omdraaien en even weg lopen. Zo zal je pup langzaam leren dat als hij in jou bijt, je weggaat en dat vind hij niet fijn. Kom terug en geef het zijn speeltje, zo ziet hij dat je blijft als hij niet in jou bijt.

 

Pups moeten opgevoed worden. Heel belangrijk is gelijk goed gedrag aanleren en niet straffen.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

" Wanneer ik foei zeg doet hij juist nog meer grommen en blaffen..  "

Je moet hem eerst leren wat foei is, want dat weet hij nog niet

honden page profiel Toller MickeyToller Mickey

honden foto van Toller Mickey

Ik heb een puppy van bijna 8 weken in huis en ik kan je vertellen dat dit heel normaal is.
Mickey woont pas 3 dagen bij ons maar mijn hele handen zitten al onder de krassen. Laten haar natuurlijk niet expres met onze handen spelen maarja ze is een puppy en hapt (speelt) graag. EN zij is soms snellen dan wij  De voeten van mijn jongste dochter van anderhalf zijn ook veel de pineut. Niet leuk, maar normaal gedrag. Aan ons de taak om dat in goede banen te leiden. Het word minder op den duur. Vooral als ze doorkrijgen dat het niet de bedoeling is. En ze dus snappen wat wel en niet mag.

honden page profiel NacNac

honden foto van Nac

Hazel, je pup kent het woordje foei nog niet dus luistert ie er ook niet naar. Zoals hierboven beschreven, geef je je pup iedere keer als ie wil happen, iets waar hij dat in mag doen.

ik heb op dit moment een pup van 4 maanden in huis die continu tegen mij op springt en 'hapt', als eerste zet ik m zachtjes terug op de grond met 4 poten, zeg daar ferm 'nee' bij en draai me om, ik negeer hem. Dat vindt hij niet leuk, inmiddels weet hij dat als hij rustig wordt en bijv. gaat zitten, ik hem aanhaal en even met hem kroel. Maar zolang hij springt en druk doet, krijgt ie geen aandacht.

 

Geniet van je pup en heel veel succes!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

de pup is niet vals hoor, maar moet nog veel leren over wat het is om een hond te zijn in een mensenwereld. Hij spreekt niet automatisch nederlands hij begrijpt je taal nog niet. Daarom is het goed om ook behalve de hond te leren wat jij bedoeld, andersom ook voor jou om te leren wat de pup bedoeld en nodig heeft. Een hond heeft nl zijn eigen taal.

 

Grommen en bijten komt door opwinding of frustratie, beter geen foei roepen want dat maakt de pup niet rustiger, geef hem liever iets om in te bijten. Een pup heeft ook nog veel rust nodig om alle nieuwe indrukken te verwerken, neemt hij die rust niet zelf dan moet je hem hierbij helpen en hem ergens op een rustig plekje brengen. Een bench kan een fijn hulpmiddel zijn hiervoor.

 

Hier nog een paar leuke intressante links die eigenlijk iedereen met een pup gelezen zou moeten hebben vind ik

 

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

 

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

 

 

 

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^