Update eerste controle na de operatie van de tumor van Dixie.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TheaThea 3 doggies

honden foto van Thea

Ach wat een vreselijke uitslag om te krijgen. Veel sterkte en hoe dan ook, geniet van Dixie.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Wat erg. Het overvalt je ineens , zo een slechte uitslag....waarom nu juist bij Dixie gaat er dan misschien door je hoofd ?  Het lot is wreed . 

Ik wordt er koud van , stel me even in jouw plaats, kapot zou ik er van zijn. 

Hopelijk betekent ons medevoelen iets van troost voor je. Hoe klein ook. 

Geniet nog van jouw schat en als de pijn en aftakeling begint .....zal je de enige juiste beslissing nemen. 

Veel sterkte. 

 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ja dat is zeker vreselijk nieuws om te horen en zo onzeker want ja 6 weken 6 maanden zit nogal wat verschil in. Heel erg veel sterkte met het verwerken van dit slechte nieuws en probeer nog van m te genieten te verwennen te genieten van de tijd die jullie samen nog hebben, leef met jullie mee, hebben onze Beauty er ook aan verloren. Ik denk aan jullie 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Verschrikkelijk nieuws, ik had zo gehoopt dat het goed nieuws zou zijn.

 

Sterkte, en ik hoop dat jullie nog veel tijd met elkaar mogen doorbrengen, waar heel veel mooie en speciale momenten in voor mogen komen.

 

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Wat een verdrietig nieuws, hoop dat het jullie gegeven is nog een paar mooie maanden van elkaar te genieten.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Ik zou ook kapot zijn van zo'n nieuws... Maar als ze zich nu goed voelt... zou dat bij mij ook tegenstrijdige gevoelens oproepen.  Een hondje van 14 dat zich goed lijkt te voelen. Hoevelen kunnen dat zeggen. 

 

Ik hoop en wens dat Dixie alle geluk aan haar kant heeft en nog lang bij jullie kan zijn.  Liefst nog heel wat langer dan 6 maanden.  Maar vooral dat de tijd die ze er nog is voor haar en voor jullie ondanks de zorgen die je je toch maakt zo positief en mooi zijn als maar kan.

 

Sterkte, en hoe het ook loopt... jullie doen je best voor haar.  Dat is het belangrijkste en zorgen ja, gevoelens van onmacht... ja... Schuldgevoelens of het idee dat je iets anders moet doen dan wat je doet.  Nee.  Dixie is in goede handen.  Ze kon nu nergens beter zijn. 

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Oh nee toch... Ik weet niet wat te zeggen, echt verschrikkelijk. Heel veel sterkte...

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

" http://www.acvim.org/PetOwners/AnimalEducation/FactSheets/Oncology/Hemangiosarcoma.aspx
  "

 

 

Dank je wel hiervoor Wendy. Interessant artikel en goed begrijpelijk voor mij. Toevallig begon de dierenarts zelf ook over chemotherapie. Volgens hem maakte het geen verschil in levensduur. Ik weet het niet, heeft het zin?

 

Iedereen verder bedankt voor het medeleven. Dat doet me goed. Het is enorm moeilijk te bevatten dat een hond die zo ontzettend snel opknapt van deze zware operatie en loopt te dartelen in het hoge gras er binnenkort niet meer zal zijn. Ze gaat zich met de dag beter voelen. Dat vind ik fijn, ik geniet van haar gedartel en als ze nog verder opgeknapt is dan rijden we haar naar haar favoriete grasdijk. Lopend er naartoe zal teveel zijn voor haar dus we rijden haar want ze vindt het daar helemaal de bom....Al is het nog maar voor 1x. Haar as brengen we daar ook. 

 

Volgende week zondag hebben we met Lianne, hier van HP, afgesproken om een mooie fotoshoot te laten maken van ons meisje. Afgelopen nacht kwam ik daar ineens op en ze kan gelukkig snel tijd voor Dixie vrij maken.

 

Verder geeft het me rust om alvast dingen te regelen en te bedenken hoe ik het precies wil. Het is een soort berusting. Als ze dan toch moet gaan dan ook precies zoals wij het willen. Een bewust afscheid. Een soort gepland einde van een ontzettend mooi leven. Het klinkt misschien raar maar ik weet niet hoe ik het anders moet omschrijven. Mijn tranen zitten me ook hoog. Mijn god wat is dit toch moeilijk en elke keer zeg ik " ik neem nooit meer een hond, deze pijn is te erg" Ze is niet de eerste die ik moet laten gaan, twee zijn haar al voor gegaan. 

 

Ik weet dat ook de twijfel weer zal toeslaan, net als bij de andere twee. Doe ik het wel goed?  Ben ik niet te snel? Wacht ik niet te lang? Maar ik weet ook dat we ons best doen en dat ze een fantastisch leven heeft. Het is zo moeilijk...... 

 

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Ooh wat een naar nieuws. Ik wens jullie veel sterkte en kracht

honden page profiel Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en JaxMarianne Zafiro R.I.P,Keanu en Jax 3 doggies

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

Wat verschrikkelijk, heel veel sterkte, ik hoop dat Dixie nog maanden bij jullie mag blijven

honden page profiel Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en JaxMarianne Zafiro R.I.P,Keanu en Jax 3 doggies

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

Wat verschrikkelijk, heel veel sterkte, ik hoop dat Dixie nog maanden bij jullie mag blijven

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Oh nee, wat erg..  Heel veel sterkte alvast voor de komende tijd! Hopelijk blijft ze zich nog lang zo goed voelen als je omschrijft. Dan kan jij in alle rust al afscheid nemen van je trouwe vriend, zelfs al kan je je nooit helemaal voorbereiden op zoiets.. 

Ik hoop dat jullie 2 nog heel lang van elkaar mogen genieten. En heel veel sterkte door de moeilijke tijden die al geweest zijn en nog moeten komen.

honden page profiel Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en JaxMarianne Zafiro R.I.P,Keanu en Jax 3 doggies

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

Wat verschrikkelijk, heel veel sterkte, ik hoop dat Dixie nog maanden bij jullie mag blijven

honden page profiel Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en JaxMarianne Zafiro R.I.P,Keanu en Jax 3 doggies

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

Sorry, reageer op telefoon, nu staat het er 3x

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Tsja, het vervelende met kansen en statistieken is dat het niet op een individuele patient van toepassing is. Honden hebben oha minder bijwerkingen van chemo dan mensen. Geen idee van de kosten. Als je zwangere mensen of kleine kinderen in je huishouding hebt is het niet verstandig om chemotherapie te geven vanwege de kans dat ze ermee in aanraking komen via speeksel, urine of ontlasting. In het artikel spreken ze van een betere levenskwaliteit. Dat zou voor mij een reden zijn om het wel te doen, ondanks dat deoverlevingstijd er niet langer mee zou zijn. Ik heb indertijd voor mijn vorige hond die keuze niet hoeven maken, omdat er al uitzaaiingen gezien waren in de locale lymfknopen (longtumor) begonnen ze er niet aan. En de mediane(tijd die het vaakst voorkwam, niet hetzelfde als gemiddeld) overlevingstijd van haar tumor was een jaar. Mijn hond liep na drie jaar nog rond. Ik zou het denk ik wel gedaan hebben. 

En even voor de duidelijkheid, ik denk dat vrijwel elke keuze een goede keuze is. En jij moet iets kiezen waar jij vrede mee hebt. 

Ik heb vanwege de milt van mijn oudste met een specialist gesproken en hij vertelde dat de statistieken de laatste tijd gunstiger lijken, met name minder uitzaaiingen en een langere overlevingstijd dan waar altijd van uit werd gegaan. Hij raadt ook vaker aan te opereren waar hij dat vroeger niet zinvol vond. 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

O wat een vreselijk nieuws...maar wel fijn dat jullie nog een mooie fotoshoot gaan doen met der bij Lianne. Lianne zal Dixie zeker weten mooi op de foto zetten.

 

Ik moet gelijk weer denken aan onze Ziko, die we moesten inslapen omdat hij Lymfeklierkanker had. Ons werd toen ook Chemo aangeboden maar dat hebben we gelijk afgeslagen. Ziko hield niet van autorijden en van de DA, dus om hem een rit van 2 uur aan te doen + daarop ook nog gepruts aan hem door een DA en nog geen 25% kans op verlenging van leven was voor ons de doorslag.

 

Heel veel sterkte en geniet lekker van Dixie.

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

Wat een verdrietig nieuws...heb je andere topic helemaal gemist.

Geniet van de tijd die jullie nog samen hebben, en heel veel sterkte!

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Greetje, wat komt dat binnen....

 

heb er geen woorden voor. Hoe of wat dat moet je bekijken naar de situatie en in overleg met je da.

 

wil je heel veel sterkte wensen en nog veel quality-time.

 

lief van Lianne die foto shoot, super idee van je.

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

" Tsja, het vervelende met kansen en statistieken is dat het niet op een individuele patient van toepassing is. Honden hebben oha minder bijwerkingen van chemo dan mensen. Geen idee van de kosten. Als je zwangere mensen of kleine kinderen in je huishouding hebt is het niet verstandig om chemotherapie te geven vanwege de kans dat ze ermee in aanraking komen via speeksel, urine of ontlasting. In het artikel spreken ze van een betere levenskwaliteit. Dat zou voor mij een reden zijn om het wel te doen, ondanks dat deoverlevingstijd er niet langer mee zou zijn. Ik heb indertijd voor mijn vorige hond die keuze niet hoeven maken, omdat er al uitzaaiingen gezien waren in de locale lymfknopen (longtumor) begonnen ze er niet aan. En de mediane(tijd die het vaakst voorkwam, niet hetzelfde als gemiddeld) overlevingstijd van haar tumor was een jaar. Mijn hond liep na drie jaar nog rond. Ik zou het denk ik wel gedaan hebben. 
En even voor de duidelijkheid, ik denk dat vrijwel elke keuze een goede keuze is. En jij moet iets kiezen waar jij vrede mee hebt. 
Ik heb vanwege de milt van mijn oudste met een specialist gesproken en hij vertelde dat de statistieken de laatste tijd gunstiger lijken, met name minder uitzaaiingen en een langere overlevingstijd dan waar altijd van uit werd gegaan. Hij raadt ook vaker aan te opereren waar hij dat vroeger niet zinvol vond.  "

 

Ik ga vandaag de arts die geopereerd heeft nog proberen te spreken te krijgen. Ook omdat ik een afspraak voor een echo wik maken over zes weken en dan zal ik nog eens doorvragen over de chemo. Het is zaterdagavond niet hoed tot me doorgedrongen maar ik dacht dat hij zei met chemo levensverwachting ongeveer 9 maanden. 

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Heel veel sterkte gewenst.

 

Hou je niet vast aan die genoemde termijn, dat is altijd moeilijk.

 

Observeer Dixie, dan zie je op een gegeven moment wel dat het genoeg is.

 

 

 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Als kosten en reizen en tijd geen probleem zijn, kan je een verwijzing vragen naar bv Rutteman, oncoloog bij het ukg. Volgens mij zegt die het ook wel als je het beter niet kan doen vanwege de kleine winst. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

 
Het is enorm moeilijk te bevatten dat een hond die zo ontzettend snel opknapt van deze zware operatie en loopt te dartelen in het hoge gras er binnenkort niet meer zal zijn. Ze gaat zich met de dag beter voelen. Dat vind ik fijn, ik geniet van haar gedartel en als ze nog verder opgeknapt is dan rijden we haar naar haar favoriete grasdijk. Lopend er naartoe zal teveel zijn voor haar dus we rijden haar want ze vindt het daar helemaal de bom....Al is het nog maar voor 1x. Haar as brengen we daar ook. 
 
Verder geeft het me rust om alvast dingen te regelen en te bedenken hoe ik het precies wil. Het is een soort berusting. Als ze dan toch moet gaan dan ook precies zoals wij het willen. Een bewust afscheid. Een soort gepland einde van een ontzettend mooi leven. Het klinkt misschien raar maar ik weet niet hoe ik het anders moet omschrijven. Mijn tranen zitten me ook hoog. Mijn god wat is dit toch moeilijk en elke keer zeg ik " ik neem nooit meer een hond, deze pijn is te erg" Ze is niet de eerste die ik moet laten gaan, twee zijn haar al voor gegaan. 
 
Ik weet dat ook de twijfel weer zal toeslaan, net als bij de andere twee. Doe ik het wel goed?  Ben ik niet te snel? Wacht ik niet te lang? Maar ik weet ook dat we ons best doen en dat ze een fantastisch leven heeft. Het is zo moeilijk...... 
  "

 

wat heb je dat mooi beschreven

 

en fijn dat ze zich op dit moment zo goed voelt, het is toch ook een taaie he, met 14 jaar na een operatie, weer vrolijk rond te dartelen op haar favoriete plekje.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 2 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ah ik heb het hele topic gemist.. Even alles terug gelezen maar och wat moet dat vreselijk en tegenstrijdig voelen zeg.. Heel veel sterkte nogmaals.

ik ga zondag mijn best doen hem mooi op de foto te zetten!

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Onwerkelijk en vreselijk verdrietig nieuws. Ik zag je berichtje in mijn topic van Kiara. Veel sterkte gewenst de komende tijd en als je iemand zoekt om te praten, of schelden of wat dan ook, je mag me altijd pben!

honden page profiel Annemieke & ScottieAnnemieke & Scottie 3 doggies

honden foto van Annemieke & Scottie

Heel veel sterkte de komende tijd

honden page profiel annemieke&nakannemieke&nak 3 doggies

honden foto van annemieke&nak

Heel veel sterkte,de aankomende tijd,wat verschrikkelijk voor Dixie,en jullie natuurlijk.

Hoe reageert de andere hond hierop,kun je iets aan hem merken?

Ik ben benieuwd,of je nog aan chemo gaat beginnen,iets wat me ook een moeilijke beslissing lijkt,helemaal als de levensverwachting,maar een paar maanden langer is,dan nu.

Ontzettend veel succes,ik leef met jullie mee.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

"  
 
Dank je wel hiervoor Wendy. Interessant artikel en goed begrijpelijk voor mij. Toevallig begon de dierenarts zelf ook over chemotherapie. Volgens hem maakte het geen verschil in levensduur. Ik weet het niet, heeft het zin?
 
Iedereen verder bedankt voor het medeleven. Dat doet me goed. Het is enorm moeilijk te bevatten dat een hond die zo ontzettend snel opknapt van deze zware operatie en loopt te dartelen in het hoge gras er binnenkort niet meer zal zijn. Ze gaat zich met de dag beter voelen. Dat vind ik fijn, ik geniet van haar gedartel en als ze nog verder opgeknapt is dan rijden we haar naar haar favoriete grasdijk. Lopend er naartoe zal teveel zijn voor haar dus we rijden haar want ze vindt het daar helemaal de bom....Al is het nog maar voor 1x. Haar as brengen we daar ook. 
 
Volgende week zondag hebben we met Lianne, hier van HP, afgesproken om een mooie fotoshoot te laten maken van ons meisje. Afgelopen nacht kwam ik daar ineens op en ze kan gelukkig snel tijd voor Dixie vrij maken.
 
Verder geeft het me rust om alvast dingen te regelen en te bedenken hoe ik het precies wil. Het is een soort berusting. Als ze dan toch moet gaan dan ook precies zoals wij het willen. Een bewust afscheid. Een soort gepland einde van een ontzettend mooi leven. Het klinkt misschien raar maar ik weet niet hoe ik het anders moet omschrijven. Mijn tranen zitten me ook hoog. Mijn god wat is dit toch moeilijk en elke keer zeg ik " ik neem nooit meer een hond, deze pijn is te erg" Ze is niet de eerste die ik moet laten gaan, twee zijn haar al voor gegaan. 
 
Ik weet dat ook de twijfel weer zal toeslaan, net als bij de andere twee. Doe ik het wel goed?  Ben ik niet te snel? Wacht ik niet te lang? Maar ik weet ook dat we ons best doen en dat ze een fantastisch leven heeft. Het is zo moeilijk...... 
  "

 

Mijn inziens (zullen best reacties op komen) kun je bij wijze van spreke beter een week te vroeg zijn dan een week te laat. Bij Beauty hebben we zodra we wisten hoe of wat ook in voren gepland hoe we het zouden gaan aanpakken en gegevens van crematorium etc. had ik vanaf die dag standaard in mijn portemonnee dat als het ineens spoed zou zijn ik dat soort zaken gelijk bij de hand het en niet kon vergeten of nog zou hoeven zoeken.

 

Het is vreselijk moeilijk. *digitale knuffel*

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

"  
Mijn inziens (zullen best reacties op komen) kun je bij wijze van spreke beter een week te vroeg zijn dan een week te laat. Bij Beauty hebben we zodra we wisten hoe of wat ook in voren gepland hoe we het zouden gaan aanpakken en gegevens van crematorium etc. had ik vanaf die dag standaard in mijn portemonnee dat als het ineens spoed zou zijn ik dat soort zaken gelijk bij de hand het en niet kon vergeten of nog zou hoeven zoeken.
 
Het is vreselijk moeilijk. *digitale knuffel* "

 

Hier sluit ik me ook bij aan. Ik ben nu al rustig aan het rond kijken voor kiara hoe en wat ik wil. Mijn vriend verklaarde me voor gek, maar toen ik zei dat als ze er straks niet meer is je daar helemaal niet meer over na wil en vooral kan denken, gaf hij me wel gelijk.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Je kan vast informatie vragen over wat je precies wil bij het crematorium, je dierenarts heeft vast wel een folder. Je moet nog best een paar dingen beslissen en dat is makkelijker van tevoren, denk ik. 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

"  
Hier sluit ik me ook bij aan. Ik ben nu al rustig aan het rond kijken voor kiara hoe en wat ik wil. Mijn vriend verklaarde me voor gek, maar toen ik zei dat als ze er straks niet meer is je daar helemaal niet meer over na wil en vooral kan denken, gaf hij me wel gelijk. "

 

Tjaard kon er ook niet in voren bij stil staan en in voren uitzoeken, maar op zo'n moment dat het daadwerkelijk tijd is ben je te vol in emotie e.d. om nog precies te weten hoe je het zou willen en of je er een specifiek crematorium voor wil of gewoon de dichtsbijzijnde. WIj kozen voor de dichts bijzijnde maar die heeft ook wel een erg goeie namen er komen hier mensen uit t hele land mede omdat je hier wanneer de crematie op afspraak plaats vind en je je dier alleen laat cremeren (dus niet collectief) dan kun je ter plekke wachten en later de as al mee nemen. Dat schijnt niet overal te kunnen. EN verder zijn er scala aan mogelijkheden rondom dat laatste afscheid alleen hoe meer je wil lopen wel de kosten op.

Das ieders persoonlijke keuze

pagina 2 van 4 123 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^