Herkennig.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Leander SwinkelsLeander Swinkels

Hallo allemaal,

 

Ik heb is even een vraag.

 

In hoeverre zouden honden hun eigen familie nog herkennen ook nog na

een aantal dagen en weken, of is dat gelijk vergeten zodra ze uitelkaar gehaald zijn ?

 

Nu heeft een vriend van ons het zusje Kiyara, en die hadden elkaar na paar dagen

uitelkaar te zijn geweest weer gezien, en nu 2 weken later weer.

Nu leek het met begroeten, wel of ze elkaar nog herkenden, dus vandaar eigenlijk

'mijn vraag.

 

Gr

Leander

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes 2 doggies

honden foto van De Draakjes

Ik heb geloof ik ooit geleerd van een hondengedragstherapeut dat de honden broertjes en zusjes tot 3 maanden na het uit elkaar halen herkennen, en de moeder tot 6 maanden erna. Maar als ze elkaar regelmatig zien zouden ze het wel weer een soort van onthouden... 

 

maar zeker weten doe ik het niet hoor

honden page profiel Saar13Saar13 3 doggies

honden foto van Saar13

Mijn schoonouders hebben 12 jaar geleden een nestje gehad. Één van die pups is naar vrienden van ons gegaan. Iedereen wordt door die hond even kort begroet bij het binnenkomen. Maar als mijn man binnenkomt gaat die hond helemaal uit zn dak! Dus ik denk dat ze nestgenootjes ook wel blijven herkennen als ze die zo nu en dan eens zien.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

M'n ouders hebben het zusje van onze Finch. Zij kregen de pup al eerder uit het nest mee, dus daar hebben ook twee weken tussen gezeten. Maar zeker weten dat ze elkaar nog herkende! Ze hebben ook een band waar niemand ooit tussen komt :)

honden page profiel BinkBink 2 doggies

honden foto van Bink

Ik geloof daar ook wel in idd. Wij hadden buren in de straat die een broer van onze hond uit zelfde nestje hadden. En het waren echte maatjes, anders dan met andere honden vond dat altijd heel bijzonder..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

jazeker, mits er omgegaan blijft worden de eerste maanden, met elkaar, pups, fokker blijft zeker een poos in beeld, langer als men vaak op bezoek gaat.

broertjes en zusjes, ook mams zal als ze ouder worden, de pups niet de band meer hebben als zus broer en mams, maar vriendschap zit er altijd in.

hier een pup, de fokker kwam regelmatig langs, uit het westen, ik woon in het noorden, en herkenning was er altijd, met zes maanden een reuinie gehad, daar was de herkenning tussen anderen broertjes en zusjes er niet meer, maar newfoundlanders zien anderen rasgenootjes, als familie.

op ameland geweest met wel 40 honden, Bamse kende er geen een, maar ze dacht...heee familie, rasgebonden als er newfoundlanders aankomen.. maar herkenning op den duur is er niet meer, als men niet in aanraking komt met de anderen nestgenootjes. acht weken uit het nest, en met zes maanden bij elkaar weer, geen herkenning maar wel vriendelijkheid tegenover elkaar, maar komt wel door het ras. en de fokker, jawel, maar Bamse ging als pup zijnde toch met de fokker om.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Jahoor! En zelfs na een langere tijd hoor.

 

Max zag zijn broertjes pas na dat hij al 9maanden bij ons woonde.... En echt hoor, er was zeker wel herkenning... Gelijk gingen ze spelen i.p.v. elkaar aftasten (wat Max ALTIJD doet bij vreemde honden).... 

 

Volgende forumvraag: Tips?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^