Ontstoken ogen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SitaatjeSitaatje

honden foto van Sitaatje

Hallo Dierenvriendjes,

 

Even een vraagje. Sita onze Mechelse Herder heeft afgelopen januari voor het eerst sinds wij haar hebben een ontstoken oog gehad. Aan één oog op dat moment. We zijn toen met haar naar de dierenarts geweest en ze heeft oogzalf gekregen hiervoor. We moesten dit ongeveer een weekje 2x per dag in haar oogje druppelen en dan zou het met een weekje over moeten zijn. Dit ging goed, en het was inderdaad na een weekje over. Ook heeft de dierenarts toen bij het consult druppels in haar ogen gedaan wat verkleurt, om te kijken of er geen beschadigingen te zien waren in het oog (we wisten immers niet waar de ontsteking vandaan kwam). Dit was allemaal in orde.

 

Nu drie maandjes later had ze sinds vorige week weer ontstoken ogen. Dit keer in allebei de ogen. Er zat veel viezigheid in haar ogen (groen) en ik heb dit elke keer schoongemaakt met gekookt water (uiteraard afgekoeld). Het ging niet over en haar ogen werden beide erg rood. Ik ben opnieuw naar de dierenarts gegaan. Dit keer naar een andere dierenarts (we zijn bij de oude dierenarts weggegaan). Daar hebben we het verhaal van de eerste keer uitgelegd. Opnieuw hebben ze verschillende testjes gedaan, waaronder ook de test om te kijken of ze voldoende traanvocht aanmaakt. Als dit niet zo zou zijn, zou het kunnen dat daar steeds opnieuw ontstoken ogen vandaan komen. Alles getest en er bleek niets aan de hand te zijn. Het was wel ontstoken maar geen beschadigingen / rare dingen. Nu hebben ze wel het ooglid (tweede of derde) ik weet het niet meer hihi bekeken en daar was het erg rood onder. Maar ze konden niets vinden wat er in zou zitten en eventueel klachten zou veroorzaken. We hebben opnieuw een andere oogzalf (soort antobiotica) mee gekregen en we zijn weer gaan druppelen een weekje ongeveer. Het ging goed en het zag er weer stukken beter uit.

 

Nu begint het na een paar dagen weer terug te komen. Ik weet nu niet zo goed wat ik moet doen? Ik kan me hond als het door gras/vuil/enz. toch niet verbieden om niet in het park los te mogen lopen? Of wat kan ik zelf nog doen/testen in huis? Ik heb geen idee wat ik nu moet doen en vraag me af of jullie dit eerder hebben meegemaakt of dat jullie weten wat ik kan doen?

 

Het vuil in de oogjes dat hebben alle honden regelmatig toch? Dat is ook geen probleem, maar als het echt snot groen/wit wordt dan is het ook niet goed toch?

 

Ik hoor graag jullie mening en ervaring! Alvast bedankt!!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Hier trok ik ook de pusdraden de ogen uit, elke ochtend.

Met het weglaten van graan in de voeding, en daardoor het verbeteren van de weerstand verdween het vanzelf.

Nou weet ik niet wat je voert, dus misschien dat dat de oplossing niet is.

Dan zou ik eens naar een holistische dierenarts gaan, of een homeopaat.

In ieder geval iemand die het vanaf een andere kant bekijkt.

honden page profiel SitaatjeSitaatje

honden foto van Sitaatje

Hmmm dat is apart door verandering van voer! Maar goed als het werkt is het prima toch. Wij voeren Cavom. Welke homeophaat zou je adviseren. En een oogspecialist?

honden page profiel SitaatjeSitaatje

honden foto van Sitaatje

Hmmm dat is apart door verandering van voer! Maar goed als het werkt is het prima toch. Wij voeren Cavom. Welke homeophaat zou je adviseren. En een oogspecialist?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Wij hadden in die tijd ook o.a. Cavom. Daar zit graan in.

 

Als er geen beschadigingen en afwijkingen zijn geconstateerd, zou ik zelf gewoon het voer vervangen door een graanvrije versie.

 

Er zijn verschillende keuzes.

Bv Orijen (beviel hier niet ivm diarree), Acana, Dog Lovers Gold, Wolfsblut etc.

Op www.voerwijzer.com kun je veel lezen over brokken en vers vlees, en de verschillende merken.

Qua prijs zul je meer gaan betalen dan Cavom, maar goed, als dat de oplossing is hoef je niet meer naar de dierenarts voor de ogen .

 

Qua oog artsen, daar heb ik geen ervaring mee, zou ik niet weten.

Op dit forum wordt Tannetje Koning in Otterlo vaak aangeraden en Den Hoek in De Bilt als zeer geschikte holistische dierenartsen.

Dat vind ik wel belangrijk, dat iemand wel dierenarts is, en niet alleen natuurgeneeskundig therapeut e.d.

 

 

honden page profiel Vito & Beba Vito & Beba

honden foto van Vito & Beba

Zou inderdaad aan het voer kunnen liggen...wel erg vervelend voor jullie beide natuurlijk. Misschien brokken zonder graan of vlees eens proberen?

honden page profiel SitaatjeSitaatje

honden foto van Sitaatje

Dank voor jullie bericht. Ik heb contact opgenomen met Cavom. Gewoon om eens te informeren of ze hier vaker mee te maken hebben gehad. Die man gaf het volgende aan:

 

Aan het graan kan het niet liggen, het schijnt dat er om het voer te ontwikkelen is gekeken naar de afstamming van de Wolf (de wolf at als eerste de 4e maag ofzo zij hij) en daar zitten juist veel granen in. Hmmm dat is lastig. Vervolgens belde ik de dierenarts met de info en vroeg wat nu te doen. Die geeft aan weer terug te komen, maar dan denk ik ja wat wil je dan nu gaan doen? Kan er niet beter een specialist naar kijken?

 

Pff lastig zulke vage antwoorden en wat ik nou wel en niet moet geloven. Ik wil gewoon het beste voor me meisje!!

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Vitamine A zalf te koop bij de dierenwinkel kan ook heel goed helpen is mijn ervaring.

Zodra er verschijnselen optreden in allebei de ogen zalven 1 maal per dag.

Is er een onderliggend probleem, dient dit natuurlijk aangepakt te worden. Maar verminderde weerstand kan ook al een oorzaak zijn net als stof,tocht en stuifmeel.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik heb een hond met flinke atopie, die sinds het wijzigen van de voeding geen ontstoken ogen meer heeft.
Ook niet als hij flink door modder en gras heeft gerausd.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik vind het antwoord van Cavom trouwens erg mager en haaks staan op de vele positieve ervaringen die op op HP en barfplaats worden gedeeld over graanvrij voeden.

Ik zou echt eens een maand alle graag schrappen. Is minst dure en ingrijpende manier om oorzaken te gaan uitsluiten.

honden page profiel SitaatjeSitaatje

honden foto van Sitaatje

Ik ben van mening dat zo'n persoon die daar werkt ook niet gaat zeggen ja dat klopt, probeer eens ander voer! Hij verkoopt het immers! Maar goed soms is het lastig te bepalen wat je moet doen. Ik ga vanavondis die site bekijken die hierboven staat en kijken op welk voer ik dan over zou gaan, want ja er is zoveel! En wat is wel goed wat is niet goed!? Tsja dat vind ik altijd zo moeilijk. Aangezien er zoveel positieve reacties zijn op graanvrij voer is het zeker de moeite waard om het te proberen. Ik zie trouwens op Cavom niet staan als ingredienten graan, of wordt dat anders genoemd?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Hoe bedoel je, geeft hij alleen graan als ingrediƫnt aan?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Of zie je het juist niet?

Graanvrij voeren geeft vaak ook verbetering op hoeveelheid ontlasting, vuile oren, huid en vacht.
Tenzij er andere oorzaken meespelen.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

http://brokkenvergelijken.wordpress.com/

 

Ben even naar de laptop verhuisd, soms toch makkelijker dan mobiel.

Maar Cavom bevat 18% vlees, dat is een klein %, wat opgevuld wordt met andere ingrediënten, waaronder als hoofdingrediënt vaak graan.

honden page profiel SitaatjeSitaatje

honden foto van Sitaatje

Ik zie het idd dat er een hoop graan in zit. Verder los van die ogen doet ze het erg goed op Cavom, mooi gewicht, mooie glans enz! Wat adviseren jullie voor voer? Het beste is zoveel mogelijk vlees% toch?

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Het kan goed aan de voeding liggen...dat is toch ook wel logisch en het eerste wat ik nu zou proberen.

Dat verhaal van cavom, moet daar wel van zuchten hoor....de 4e maag zitten veel granen in...pfff ja dat zal best, maar er is daarnaast nog 300kg prooidier wat dus geen granen bevat...laat zeggen 1% van het prooidier is graan, maar zo'n 50% van brok ik graan, als het niet meer is. Dan sla je de plank toch mis met zo'n antwoord.

 

Een graantje hier of daar is helemaal niet erg, veel honden kunnen er ook prima tegen, maar veel ook niet. Maar om uit te kunnen sluiten of het ogenprobleem van jouw hond met graan te maken heeft zul je het tijdelijk moeten elimineren. Dat betekend dus geen mais, rijst, brood, hondenkoekjes, frollics etc. meer. Graan is een verzamelnaam voor veel grondstoffen. Het zit in heel veel producten, maar je hebt ze ook zonder. Zowel brokken, beloningen als vers vlees (kvv).

 

Mijn hond Sier had een oogprobleem wat niet voedingsgerelateerd was. Om welke reden dan ook had ze kleine follikeltjes aan de binnenkant van haar binnenste ooglid. Deze schuurden constant over haar oog waardoor het enorm irriteerde met een pusoog tot gevolg. Misschien heeft je DA dit ook wel gecheckt. Maar nu komt het: na maanden behandelen met zalfjes en druppels ging het niet weg, De follikels zouden weggelaserd moeten worden onder narcose met kans op terugkomen ervan. Pfff zaten we echt niet op te wachten, dus op hoop van zegen naar Tannetje Koning gegaan (hierboven al genoemd). We hebben een japans kruidenmengsel en ogentroost (van Weleda) meegekregen en voila binnen een maand was het opgelost...en ook nooit weer last van gehad :-)

 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Wat een fijne aanvulling, De Dames!
Ogen troost ken ik niet, ga gelijk even Googlen.

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis

ik weet niet of je wat aan deze informatie hebt, of dat je hondje er überhaupt al op getest is, 

 

maar onze bo heeft ongeveer een jaar lang oogontstekingen gehad,

na een jaar lang iedere dag meerdere malen bezig te zijn geweest met de ogen zijn we naar een andere DA gegaan, en die heeft uitstrijkjes van haar ogen gemaakt.

(ooglid iets van het oog trekken, en met een wattenstaafje er langs gaan)

 

uit deze test bleek dat zij een oogontsteking had die eigenlijk meer bij mensen voor komt en heel zelden tot niet bij honden, een zalfje of creme die ze voor honden met een oogontsteking werkte daarom ook niet, 

ze kreeg toen een soort zalfje voor haar oogjes, en na 1 dag merkte ik al verschil, 

nooit heeft ze meer een oogontsteking gehad, (en 't stomme is nog dat dat zalfje zelf nog geen 10 euro kostte)

 

 

verder sluit ik me aan bij voorgaande reacties, 

honden page profiel Senna en AstaSenna en Asta

honden foto van Senna en Asta

Asta had ook laatst rode ogen waar pus uit kwam.
Ik heb een weekje oculoheel gebruikt (hier zit ook ogentroost in) en het was over. Het zijn van die losse pipetjes wat je per dag kan gebruiken heel handig.

honden page profiel SitaatjeSitaatje

honden foto van Sitaatje

Onwijs bedankt allemaal voor jullie reacties. Ik vind het heel fijn om te lezen wat jullie ervaringen zijn. Ik heb net even gekeken naar haar oogjes ik vind het er nu eigenlijk wel goed uit zien. Af en toe een klein beetje vuil in haar oogje, maar niet echt groen/pussig vuil. Maar eerst zou ik graag nog van jullie willen weten, hoeveel en qua kleur wat mag er aan vuil in een hond ze oogje zitten. Mag dat meerdere keren per dag transparant kleurig zijn en een meer een brokkelig stukje vuil en wat is niet goed? Qua voer, lees is sowieso dat het beter is dat een hond brokken eet met of meer vlees of echt vers vlees. Dus wellicht is het sowieso een beter plan om van voer te wisselen. Maar al die soorten voer?? Hoe weetje nou wat je moet kiezen:P

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Haha, wat een dilemma's he?

Hier heeft ie smorgens een klein slaapsnotje in de binnenste ooghoek.
Zoals wij dat ook hebben.
De ogen zijn schoon en helder geen rood in het oogwit.

Wat betreft het voer, ik heb ook heel wat uitgeprobeerd.
Vers is goed, maar een graanvrije brok is ook een prima keus.
Ik zou een wat gangbaar merk kiezen, en een paar weken uitproberen.
Bv dog lovers gold, niet extreem duur, hier zijn tevreden gebruikers.

Wil je op vers overgaan, kijk dan eens wat er bij jou in de buurt te koop is.

honden page profiel SitaatjeSitaatje

honden foto van Sitaatje

Hahaha ja nogal! Maar ja het voelt net als me kindje, dus ik wil het allerbeste voor haar! Ik ben verschillende sites aan het lezen nu en een beetje aan het rondkijken! Wellcht dat ik het kan combineren met graan vrij voer en vers zodat het voor haar ook afwisselend is!?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Doen meer mensen, bv ochtend brok, avond vlees. Mengen liever niet, omdat het verteren van brok en vlees anders zou verlopen.

honden page profiel SitaatjeSitaatje

honden foto van Sitaatje

Oke en vlees is dat dan echt een pakje vlees of is wordt er onder vers verstaan rauw vlees want ik lees overal dat je het beste gewoon rauw vlees aan je hond kan geven? Dat vind ik maar een gek idee!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Kvv is gemalen spiervlees, organen en bot in bepaalde verhoudingen.
Dit koop je kant en klaar uit de diepvries.
Je laat het ontdooien en op kamertemperatuur komen voor je het geeft.
Een volwassen hond eet rond de 2%van zijn lichaamsgewicht per dag.
Dus een hond van 30kg eet dan 600gram kvv.

Er zijn ontzettend veel merken.
Op die voerwijzer website staan er veel genoemd.
Kijk anders ook eens bij vers op dit forum.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

En ja, het is rauw, maar daarom zitten er zoveel voedingsstoffen in.
En je hond poept lekker weinig want hij neemt het meeste in zijn lichaam op, omdat het zo puur is, zonder vulmaterialen.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Hier een allergische hond en geef ik haar de verkeerde voeding(brokken,granen,kip,rund) dan heeft ze vieze ogen.

Op de goede smaken kvv,is er niks aan de hand.

honden page profiel ..Nadine&Denzel....Nadine&Denzel..

honden foto van ..Nadine&Denzel..

Hier een hondje op dog lovers gold de vis variant, doet het er erg goed op. Hij zit mooi in zijn vacht is mooi slank en hij eet het met smaak. Ik ben ook door dit hondenforum me meer gaan verdiepen in honden voeding, en ik ben uit gekomen op dit merk ook omdat mijn dierenwinkel dit verkoopt maar je kan het ook via dogloversgold site bestellen en gratis verzend kosten. 

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Ik zou eerst medisch alles uitsluiten en een goede oogspecialist opzoeken. Wij hebben 19 honden en die krijgen allemaal Cavom (wij voeren 1 x per dag, voor het slapen gaan krijgen onze honden Cavom en vers vlees samen). Geen van onze honden heeft last van ontstekingen aan de ogen. Wel een hond gehad met veel last van vieze ogen. Ze is door dhr. Gutteling (oogspecialist) onderzocht en ze had distichiasis, kleine haartjes in de ooglidrand. Deze haartjes waren met het blote oog niet waar te nemen maar irriteerden de ogen van de hond behoorlijk. 

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Hier ook cavom gehad resultaat oorontstekingen.. Ander voer ( vers vlees ) en over.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Mijn Nieuw Hondje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^