Hoe krijg ik het blaffen op diervriendelijke wijze afgeleerd.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

July (Gast)

Onze hond was een zwervertje uit het buitenland. Hij is er nu net 2 maanden, maar blaft veel wanneer we weg zijn, terwijl hij niet overdreven lang alleen zit, aangezien ik alleen de ochtenden werk. De buren klagen (maar die klagen al snel). We hebben het alleen zijn opgebouwd, 10 min, half uurtje, uurtje, enz. Hij heeft een Kong met koekjes die hij krijgt als afleiding, want hij is gek op eten, maar zodra hij alleen zit, kijkt hij er niet naar om. Speeltjes kijkt hij op zo'n moment niet naar om. We nemen geen afscheid van hem als we weg gaan en wachten met groeten als we thuis komen. Hij is 2 keer uitgelaten voordat hij alleen is, echter heeft hij een bekkenbreuk in het buitenland opgelopen, dit is niet goed genezen en we mogen niet intensief met hem wanden en spelen want dan krijgt hij daar last van. Hij kan dus ook niet echt zijn energie kwijt. Vernielzuchtig is hij niet, maar hij loopt wel eens wat om. Het probleem is het blaffen. Een anti-blafband zou pas mijn laatste optie zijn. Wie heeft er een briljant, het liefst ook een pijnloos idee?

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Als je zegt dat hij zijn energie niet echt kwijt kan door te wandelen zou ik eens proberen wat hersenwerk te doen? 

 

Hersenwerk groep facebook

http://www.hersenwerkvoorhonden.nl/

 

Dat maakt je hond mentaal heel moe 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Niet eten bij afwezigheid van de eigenaar is een symptoom van verlatingsangst. Past ook bij het feit dat jullie hem nog zo kort hebben. 

Korte termijn oplossing is een oppas. Lange termijn oplossing is trainen en aan de verlatingsangst werken. Ik zou daarvoor een gedragstherapeut consulteren. De stichting waar jullie hem vandaan hebben, doet die zoiets? 

 

 

Separation anxiety in dogs

 

Volgende forumvraag: Help!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^