Help!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KnolKnol

honden foto van Knol

Wie heeft er tips voor mij om onze hond het blaffen af te straffen?

 

Als er iemand voorbij ons huis loopt of de buurvrouw gooit de dekens naar buiten of de kat van de buren loopt langs, Ralph slaat continu aan.

Gek word ik er van!

 

Ik probeer goed gedrag te belonen, maar wil ook dat hij stil is.

Wij hebben het tot nu toe altijd beetje boos afgestraft, maar ik weet dat dat het juist erger kan maken.

En ik ben het kwijt hoe we dit op een normale manier eruit moeten krijgen.

Negeren helpt naar mijn idee niet want hij gaat gewoon door.

 

Iemand goeie tips?

 

Groetjes Knollie

honden page profiel eva-pukeva-puk

honden foto van eva-puk

Wij hebben onze hond het blaffen afgeleerd door als ze ging blaffen haar bel dicht te houden. Werkt erg goed. Blaft nu nooit meer.

honden page profiel KnolKnol

honden foto van Knol

Die mogelijkheid geven wij niet, Ralph rent dan bij ons vandaan.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Probeer hem tijdens het blaffen af te leiden met en snoepje, koekje, speeltje, iets waar hij op reageert. Beloon hem natuurlijk uitbundig als hij stil is :)

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Afleiden!

 

Het is soms heel moeilijk om een hond te laten stoppen met blaffen.

Bek dicht houden vind ik geen oplossing, doen we ook niet bij kinderen toch als die lopen te schreeuwen?

Ja kinderen en honden vergelijken kan eigenlijk niet maar waarom zo'n rare techniek.

 

Ga oefenen met de bel en de geluiden.

Laat iemand aanbellen en ga daarmee werken.

Zorg dat je hond de bel gaat negeren door hem af te leiden.

De bel is nu erg interessant en persoonlijk vind ik het fijn als er geblaft wordt als er iemand aan de deur staat.

Ik heb ze aangeleerd dat ze 3x mogen blaffen en dan is het klaar.

Simpelweg door mijn moeder aan te laten bellen en de deur pas open te doen als ze stil waren.

In het begin ging dit voor geen meter maar oefening baart kunst.

honden page profiel KnolKnol

honden foto van Knol

Afleiding ga ik eens proberen!

Ben benieuwd.

Bedankt voor deze tip.
Zijn er daarvoor nog alternatieven?

honden page profiel Saar13Saar13

honden foto van Saar13

Blaffen is lastig te corrigeren omdat het zelfbelonend gedrag is. Als de kat van de buren langsloopt, begint Ralph te blaffen en loopt de kat weg. Dus heeft zijn blaf effect gehad. Dat is tenminste wat Ralph denkt, want die weet niet dat die kat ook zonder blaf gewoon doorgelopen zou zijn. 

 

Je moet dus zoveel mogelijk zorgen dat je hond niet in een situatie komt waarin hij gaat blaffen. Inderdaad door afleiden, en als je er niet bent, de hond in een ruimte te laten waar hij niet naar buiten kan kijken. Zo leert de hond niet dat blaffen een positief effect heeft, simpelweg omdat hij niet in situaties komt waarin hij wil blaffen.

honden page profiel SasbokiSasboki

honden foto van Sasboki

Terriërs zijn helaas grote blaffers omdat ze vroeger in holen moeten zoeken en dan wist de jager waar hij was.
Helaas is dat nu wel een beetje lastig. Ik ken het probleem, ik heb een kruising terriër reutje en een kruising herder / foxterriër teefje. En die kunnen ook flink te keer gaan. Fokken elkaar nog eens op ook natuurlijk. Met een traing disc (te koop bij dierenwinkels) kun je zonder commando het blaffen onderbreken. Je gooit de disc achter de hond waardoor hij afgeleid wordt, door een rinkelend geluid, van zijn bezigheid (blaffen). Het helpt bij die 2 van mij gelukkig 9 van de 10 keer.
Maar dit scheelt je in ieder geval je stem en je geduld. En je hoeft dan ook niet dichtbij je hondje te staan. Succes ermee ;-)

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo

honden foto van Kim & Turbo

Meestal zegt men dat je een hond moet leren blaffen op commando om hem daarna het blaffen af te leren. Ik heb er echter geen ervaring mee, want ik heb niet zo'n erge blaffer, enkel als er iets is, enkele malen en dat mag hij van mij ... (ik heb hem zelfs het blaffen nooit kunnen aanleren omdat hij eerder begint te zeuren dan te blaffen).

 

Ik heb enkele dagen geleden een gratis e-book gevonden waarin een aantal positieve trainingsmethoden uitgeschreven staan en waarin oa ok het probleem van blaffen besproken wordt (vanaf blz 91). Ik heb het boekje zelf nog niet gelezen, maar de eerste indruk die ik had was positief. Misschien kan je er wat mee ...:  http://www.hpdibbes.nl/WTeunisse_KoudKunstje_2013_06-20LR.pdf

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Hier niet zo'n erge blaffer, maar bij iets 'verdachts' kan ze wel eens aanslaan.

Ik laat haar max. 3 keer blaffen en dan zeg ik op rustige toon 'klaar, of ik zie het' en dan roep ik dr bij me.

De eerste paar keer deed ik snel een koekje pakken, naar haar toelopen en terwijl ik 'klaar' zei hield ik het snoepje voor dr neus.. ja dat moest toch wel opgegeten worden en dus was ze stil ;) Ik gaf er dan gelijk nog een goed zo en nog een klein koekje achteraan, als beloning omdat ze stil was.

 

Het lijkt alsof je het blaffen beloond, maar toch werkt het hier goed. Als ze nu een keer blaft dan zeg ik klaar en dan komt ze heel vrolijk aangehuppeld om te kijken of ze een koekje heeft verdiend :) Dit is ondertussen echt een verassing, maar gelukkig is ze met een beetje gekroel ook wel tevreden. En ja, heel af en toe komt er dan toch weer eens iets lekkers.

 

Soms is alleen 'klaar' of 'ik zie het' ook al genoeg, want ik heb het idee dat ze meer naar mij blaft dan naar het geluid. (Meer van, hoor je dat vrouwtje, doe iets!). Als ik dan even reageer op een manier dat ik me er geen zorgen om maak, of even afleiden met iets gewoons dan merkt ze dat het blijkbaar niet zo erg is :)

 

Gr. Alexandra

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Bekend probleem en kan inderdaad erg irritant zijn. Wij hebben van jongs af aan 'luid' (blaffen) en 'stil' (niet blaffen) aangeleerd. Kost heel veel tijd om het goed te krijgen en moet ook geregeld herhaalt worden. Werkt bij Joey goed. Wat verder bij ons werkt is 'Joey klaar'. Dan weet hij dat het goed is. 

 

De commando's 'luid' en 'stil' hebben we aangeleerd middels gebaren en het woord benoemen. Uiteraard veel belonen en herhalen. 

Ik dacht ook dat er een filmpje van was op youtube....

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^