trimsalon

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel renske kids & woezelrenske kids & woezel

honden foto van renske kids & woezel

Gisteren is woezel naar de trimsalon geweest.
Bij het maken van de afspraak er duidelijk bij gezegd en dat is ook opgeschreven dat ze geplukt moet worden. Vacht was ook plukrijp.
Bleek toen ze was opgehaald dat ze geschoren is ipv plukken. ;-)
Ik heb in het verleden ook het vermoeden gehad dat ze geschoren is ipv geplukt. Je ziet ook echt de strepen op haar rug zitten van de tondeuse.
Wat heeft dit tot gevolg voor haar vacht. Ze is waarschijnlijk een kruising schnauzer.
Het mag wel duidelijk zijn dat ik op zoek ga naar een andere trimsalon.

honden page profiel ..

honden foto van .

Ze zeggen dat de vacht kan veranderen, meestal krijgt het een andere structuur en wordt het wat zachter. Maar dat hoeft niet perse. 

 

Ik vind het inderdaad niet netjes dat ze hebben geschoren in plaats van geplukt. Heb je er wat van gezegd? Ik ben ook wel benieuwd naar hun reactie.. misschien dat plukken niet kon bij deze vacht. Maar dan vind ik het wel zo netjes als ze dat overleggen met de eigenaar.

Is het eigenlijk nog wel mogelijk om te plukken nadat een hond al een keer geschoren is? 

Anoniem (Gast)

Wat ik van onze trimster begreep is dat het steeds lastiger wordt om te plukken als de hond geschoren is geweest.   Maar niet netjes van die trimsalon.. Ik mag het gelukkig treffen met een trimsalon die echt doet wat de klant wilt. (op pijnlijke dingen voor de hond na dan. In leven knippen van nagels voor show doet ze niet.)

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

" Wat ik van onze trimster begreep is dat het steeds lastiger wordt om te plukken als de hond geschoren is geweest.
 
Maar niet netjes van die trimsalon..
Ik mag het gelukkig treffen met een trimsalon die echt doet wat de klant wilt.
(op pijnlijke dingen voor de hond na dan. In leven knippen van nagels voor show doet ze niet.) "
 
Sorry!
 
Dat was ik, was al niet meer ingelogd :-(

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik vind het heel raar dat zij dit heeft gedaan zonder met jou te overleggen! Als het mijn hond was geweest, zou ik niet weer naar die timmer gaan.

 

Ze kan jou op zijn minst uitleggen waarom ze jouw hond geschoren heeft in plaats van geplukt. Als ze hier geen verklaring voor heeft zou ik mijn geld terugeisen (of in ieder geval een deel). Dan komt ze namelijk niet professioneel over...

honden page profiel marijke bmarijke b

honden foto van marijke b

het kan zijn dat je hond niet te plukken is , alhoewel ik vind dat trimsters dat al snel zeggen , plukken is veel werk en niet elke trimster is er gek op , maar dan nog hoort ze dat van tevoren te zeggen/overleggen

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Dat heb ik helaas ook meegemaakt met Drib.

Zoek een trimmer die aangesloten is bij de vereniging en die een ruime ervaring met jouw ras heeft.

Bij Drib veroorzaakte het een vacht waar met de borstel niet doorheen te komen was.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Jeetje, vervelend! Heb je het speciaal nog gezegd, scheren ze haar toch.

Heb je gevraagd waarom er geschoren is? (Misschien had het toch een reden? Al geef jij al wel aan dat je hond plukrijp was, dus ik ga er vanuit dat ze gewoon geplukt kon worden).

Ik zou het er toch even heel goed over hebben, en inderdaad ook op zoek gaan naar een andere trimsalon.

Zonde :(

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

het trimsalon waar ik met onze poedel ga heb ik eens een dag gevolgd. zj plukt eruit wat kan geplukt worden, en gaat dan voor het netter te ogen er nog eens met de tondeuze over.. dit heeft geen effect op de vacht. laat het enkel netter overkomen, dan dat er de helft nog pluis aanhangt dat niet te plukken is.. 

 

misschien eens horen bij de trimster wat de reden is? ipv hier haar slecht te maken zonder dat je het verhaal kent..?

honden page profiel RobRob

honden foto van Rob

Daar zou ik ook zeker niet blij mee zijn! Bij onze Cairn heeft de dierenarts dik een jaar geleden een klein stukje moeten scheren achter op zijn heup omdat hij een wondje had waar hij bleef likken. Je kunt dit nog steeds duidelijk zien ondanks dat hij alweer een paar keer geplukt is sindsdien.

mira (Gast)

Juist doordat ie een kruising is, zal ie waarschijnlijk geen volledige trimvacht hebben. Waarschijnlijk heeft ze geplukt wat kon en de "niet te trimmen haren" die ertussen staan afgeschoren. Als ze blijft plukken aan die Niet te trimmen haren, die niet los komen, dan zou je hond wondjes krijgen. Zijn huid zou dan helemaal geïrriteerd geraken. 

honden page profiel marijke bmarijke b

honden foto van marijke b

" Juist doordat ie een kruising is, zal ie waarschijnlijk geen volledige trimvacht hebben. Waarschijnlijk heeft ze geplukt wat kon en de "niet te trimmen haren" die ertussen staan afgeschoren. Als ze blijft plukken aan die Niet te trimmen haren, die niet los komen, dan zou je hond wondjes krijgen. Zijn huid zou dan helemaal geïrriteerd geraken.  "

dat ben ik helemaal met je eens , maar het zou toch zo netjes zijn dit met het baasje te overleggen , de baas heeft het over plukken , dan ga je niet zonder overleg scheren , desnoods wacht je nog een maandje , gaat het dan nog niet is het vroeg genoeg om te gaan scheren

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik zeg altijd: plukken, niet scheren, wel knippen.

 

Knippen en plukken kost meer tijd als een tondeuze. Zo doet mijn huidige trimster er 2 uur over (ik heb dan al 1,5 tot 2,5 uur geborsteld). De vorige trimster wilde haar zelf 'borstelen' en rekende voor het 'plukken' een duurder tarief. Dat betaalde ik ook. Het was mij een raadsel hoe ze een bouvier pup in 20 minuten volledig kon doen, totdat ik haar letterlijk snapte. Ze schoor dus Drib en dat was het. Ik was er zoo klaar mee!

Ze knipte ook de nagels van mijn konijnen elke keer tot bloedens aan toe. Nee, ik was er snel weg toen ik haar door had.

 

Ik heb zelfs een keer zelf haar oren en poten staan te doen.. en die trimster beweerde bij hoog en laag dat ze dat gedaan had.. Dus niet!

 

Nee, je hebt er echt slechte trimsters bij zitten die duidelijk niet weten hoe ze te werk behoren te gaan..

honden page profiel marijke bmarijke b

honden foto van marijke b

ik snap het niet , ik vind plukken het leukste wat er is , ik ben gestopt met trimmen maar heb nog steeds een paar plukklantjes ,zelfs een westie die ik van pup af aan al volledig pluk , dus ook het hoofd :-D alleen de voetjes knip ik . het is héérlijk werk en hoeft echt niet veel langer te duren dan scheren of knippen hoor , ligt ook aan je techniek ;-)

Volgende forumvraag: Gezocht: Honden om te trimmen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^