agressie in het loslaatgebied

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik weet dat niemand hier iets aan kan doen, maar ik schrijf toch even m'n frustratie van me af. 

 

Wij wonen aan een uitrenzone. Mijn gezondheid is niet goed, waardoor we speciaal een woning hebben gekocht aan een gebied waar de honden makkelijk hun energie kwijt kunnen. Zo hoef ik niet dagelijks met hen ergens naartoe rijden. Wel dagelijks ergens anders naartoe gaan, zit er voor ons niet in. 

 

De uitrenzone bij ons bestaat uit een pad van zo'n 2 meter breed, met aan beide kanten gras. Naast dat gras zitten aan beide kanten sloot. Aan één kant heb je om de paar honderd meter bruggetjes, zodat je de uitrenzone kan verlaten/op kunt komen.
Het pad is een aantal kilometer lang, dus dat is wel heel fijn. 

 

Het is heel leuk z'n uitlaatgebied aan huis, maar het nadeel van het gebied is dat het aan een woonwijk ligt. Meestal als je met de honden speciaal naar een gebied daarvoor toe gaat, kom je voornamelijk mensen tegen die wat met hun honden ondernemen en dat zijn vaak ook de mensen die veel van honden(gedrag) afweten. Bij ons lopen er dus ook veel mensen met hun hond die denken dat een hond genoeg heeft aan 5 minuten per dag buiten aan de lijn. 

 

Omdat het een smal pad is, moet je iedereen passeren. Op zich geen probleem, maar helaas zijn er de laatste maanden/jaren een aantal honden bijgekomen die zeer agressief zijn. Dan heb ik het niet over dominantie, onzekerheid e.d. Maar puur de ander dood willen maken. Die mensen lopen met hun hond aan de lijn, zodra ze op 20 meter afstand al een ander zien gaan ze door het lint. De eigenaren hangen dan letterlijk in de lijn, sommige moeten zelfs bovenop hun hond springen. Mijn honden negeren dat soort honden. Wel kijken ze vaak even naar mij met de vraag of ze moeten wachten of erlangs moeten. Maar altijd gaan ze er met een grote boog omheen, de andere hond negeren. Nu is het al een aantal keren voorgekomen dat de eigenaren de andere hond niet hielden. En ik ben zo bang dat het een keer mis gaat. Het is pure agressie, die honden zien nog maar één doel voor ogen. Het hoeft maar één keer zo te zijn dat ze de hond niet kunnen houden of dat hij los schiet, en ik ben de pineut. Ik baal hier zo van. 

Er zijn vier staffords in de buurt die dit gedrag hebben. Met de baasjes valt helaas ook niet te praten. Eén van de baasjes moet z'n hond al verplicht een muilkorf om doen. Die heeft al eerder een hond doodgebeten en vele honden hebben al op de dokterstafel gelegen en moesten geopereerd worden. Ik ben bang dat dit er nog veel meer gaan worden. De baasjes vinden verder dat ze alle rechten hebben en mogen lopen waar ze willen. Ik snap wel wat hun bedoelen, maar ze snappen zelf toch ook wel dat ze andere in gevaar brengen? Er spelen ook kinderen op dat pad!

De dierenpolitie geeft aan te weten van de problemen. Volgens hen kunnen ze na 5-6 aangiftes pas een verzoek bij de gemeente doen tot verplicht muilkorven. Dat betekend dus ook dat er 5-6 keer een hond aangevallen moet worden. Verder kunnen ze de eigenaren alleen maar vragen om rekening te houden met anderen. Maar het zijn types die denken alleen op de wereld te leven en gaan alleen maar dreigen zodra de politie met hun wilt praten. 

 

Een voordat ik alle eigenaren met staffords over me heen krijg *voel je niet op je tenen getrapt *, er zijn hier ook genoeg staffords waarvan de eigenaren goed in kunnen schatten wat wel en wat niet gaat. Die zijn ook niet altijd even sociaal, maar dan escaleert het nooit zo. De eigenaar ziet dan op tijd dat het de hond teveel wordt en reageert daarop. Geen enkele problemen mee. Maar dit gaat om eigenaren die de hond voor verkeerde redenen hebben. Ze vinden het alleen maar stoer en denken er totaal niet bij na dat een hond ook uitgelaten moet worden en beweging moet krijgen. En ga zo maar door. 

 

Ik ben gewoon heel bang dat het een keer mis gaat en dat ze wel in mij of een van m'n honden hangen. En dan is het gewoon over, want ze bijten gewoon door. Ik baal er zo van.. ik doe zoveel om m'n honden alles te geven en ze goed opgevoed te hebben. Ze doen alles wat je van hen vraagt en zullen absoluut nooit zo agressief doen. Dat is ook omdat het er niet in zit, dus ik heb wat dat betreft makkelijk praten. Maar ik zou willen dat anderen ook eens energie in hun eigen hond stoppen! Die eigenaren hebben een flinke trap onder hun hol nodig!

 

Zo.. dat ben ik kwijt 

honden page profiel haarlemsehaarlemse 3 doggies

honden foto van haarlemse

Goed zo!! jij bent je verhaal kwijt haha..

Weet niet wat voor je honden zelf heb..maar denk niet dat de staffies alles in een aanvaring te vertellen hebben..kan je ook vertellen van een bernner sennehond die aangevallen werd door een staffie  en die heel erg is toegetakeld door  de BS...er was ..helaas niet veel meer over van de stafford.. dus... niet bang zijn..voelen je honden.

 

succes

honden page profiel PabloPablo 3 doggies

Wat is dat dan voor reactie? Je leest het verhaal van een (zoals ik dat lees terecht angstig persoon, althans ik begrijp die reactie wel op zulke honden) en wat je in essentie zegt is ach, een Bernersennenhond maakt een Staffordshireterrier zo af. Maaike durft straks helemaal niet meer naar buiten. Gisteren had je ook al zo'n reactie in het verplichte cursus voor 'vechthonden' topic. Wellicht je wrok ergens anders uitten? 

 

Maaike ik snap precies wat je bedoeld. Zwaar vervelend dat soort mensen waar niet mee te praten valt en direct in de verdediging gaan (lees: zich aangevallen voelen) en hun hond als ego-vergroter hebben. Hier in de buurt hetzelfde met een Engelse mastiff en een baasje waar je ook grote vraagtekens bij zet. De hond is absoluut de baas over het baasje en de enige communicatie tussen de hond en haar is schreeuwen en schelden. De hond staat ook op zijn achterpoten aan de lijn, schuimbekkend te blaffen naar alles wat beweegt. Dit komt dan ook op veel mensen erg beangstigend over. Er zijn hier nog geen echte incidenten gebeurd maar toch. Ik, zelf eigenaar van een kruising American Staffordshireterrier / American Bulldog blijf liever preventief uit de buurt van deze mevrouw. Politie lijkt toe te kijken en 'niks te kunnen doen'. Blijkbaar moet het kalf eerst verdronken zijn voor men de put dempt.

 

P.S. Ik vind Finch trouwens echt geniaal  Voor dat onze huidige hond op ons pad kwam hebben wij ook lang zitten kijken naar een Labradoodle!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Gatverdamme wat naar! Ik kan me je gevoel voorstellen!

Ik zou zeggen, als je een hond hebt die anderen dood wil maken, zoek een rustige plek op om te wandelen en ga niet daar een druk losloop gebied! Voor deze honden is het niet prettig de confrontatie met anderen aan te gaan. Het risico dat er idd eentje losbreekt. Vreselijk! 

 

Weet de wijkagent hiervan? Ik zou zeker met hem gaan overleggen, misschien dat hij af en toe daar kan kijken en deze bazen aan te spreken om ergens anders te gaan lopen, waar minder honden zijn. 

Neem een deospuitbus mee en als er eentje aanvalt, in de ogen spuiten. Is niet fijn, maar je leven van je eigenhond gaat voor. 

honden page profiel Gina HeuvelslandGina Heuvelsland 3 doggies

honden foto van Gina Heuvelsland

Heel vervelend en herkenbaar. Misschien kan je je honden uitlaten op een tijdstip wanneer het rustig is bijv. s'ochtends heel vroeg, dat soort types zoals jij het beschrijft hebben vaak rond die tijd geen zin om hun bed uit te komen voor een uitlaatronde met de honden ;-)

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

http://bijtincidenten.nl/aangifte.html hierin staat dat een hond maar 1 keer in de fout hoeft te gaan om als gevaarlijk aangemerkt te worden. 

honden page profiel Heavenly en de honden Marvey en GinnyHeavenly en de honden Marvey en Ginny 3 doggies

honden foto van Heavenly en de honden Marvey en Ginny

Op dat pad loop ik ook wel eens met marvey en ginny. en ben ze wel eens tegen gekomen die aggresieve stafford.marvey was daar door gegrepen. ze liepen daar op dat uitrenzone fietspad dus ik dach oh ze zijn lief. totdat de ene in de lijn begon te hangen. en marvey greep. geen ernstige wetwondingen maar goed het is heel ontvrandwoordelijk van de baas. ginny heeft angs agressie maar ik train haar met muilk

honden page profiel Heavenly en de honden Marvey en GinnyHeavenly en de honden Marvey en Ginny 3 doggies

honden foto van Heavenly en de honden Marvey en Ginny

Korf.

ik merk indaad dat op het westerwindpad de laatste tijd veel agressieve honden lopen.
honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Op dat pad loop ik ook wel eens met marvey en ginny. en ben ze wel eens tegen gekomen die aggresieve stafford.marvey was daar door gegrepen. ze liepen daar op dat uitrenzone fietspad dus ik dach oh ze zijn lief. totdat de ene in de lijn begon te hangen. en marvey greep. geen ernstige wetwondingen maar goed het is heel ontvrandwoordelijk van de baas. ginny heeft angs agressie maar ik train haar met muilk "

 Heb je er een melding van gemaakt? 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

Maak een afspraak met de burgermeester van waar je woont, hij is namelijk degene die een aanlijn en korf gebod oplegd. De politie doet in dit soort zaken niet al te veel, behalve in beslagname.

 

 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik heb een contactformulier ingestuurd. 

 "Ls Ik wil weten wat het beleid is inzake gevaarlijke honden. En wanneer de gemeente een hond als gevaarlijk beschouwd."

Ben benieuwd.

Op het westerwindpad kom ik niet zo vaak, de combinatie fietspad/honden los (met een bord dat je hond niet òp het fietspad mag lopen. En het is een fietspad met een smalle groenstrook wederzijds. ) vind ik nogal merkwaardig bedacht. Maar ik ben er geen enge honden tegen gekomen. 

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

" Maak een afspraak met de burgermeester van waar je woont, hij is namelijk degene die een aanlijn en korf gebod oplegd. De politie doet in dit soort zaken niet al te veel, behalve in beslagname.
 
  "

 Afspraak met de burgermeester zal lastig worden gemeente organisaties kennende. Maar je kan altijd naar een beleidsmedewerker vragen die zich bezighoud met dierenwelzijn en/of overlast.

Hij/zij zal dan kijken naar een oplossing en dit voordragen aan de burgemeester.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Mick

"  Afspraak met de burgermeester zal lastig worden gemeente organisaties kennende. Maar je kan altijd naar een beleidsmedewerker vragen die zich bezighoud met dierenwelzijn en/of overlast.
Hij/zij zal dan kijken naar een oplossing en dit voordragen aan de burgemeester. "

 

Die kans zit erin idd, ik woon in een klein dorp en dan zijn ze meestal en met wat aandringen nog wel eens aanspreekbaar.

 

Er was een tijdje terug een inspreek avond voor honden bezitters en na mijn spreektijd, kreeg ik zijn kaartje met het verzoek mijn gegevens te geven om zo een denktank op te zetten om het beleid nader te bekijken vanuit diverse invals hoeken. Na de zomer vakantie zou het eerste overleg moeten gaan plaats vinden.  

honden page profiel ..

honden foto van .

" Goed zo!! jij bent je verhaal kwijt haha..
Weet niet wat voor je honden zelf heb..maar denk niet dat de staffies alles in een aanvaring te vertellen hebben..kan je ook vertellen van een bernner sennehond die aangevallen werd door een staffie  en die heel erg is toegetakeld door  de BS...er was ..helaas niet veel meer over van de stafford.. dus... niet bang zijn..voelen je honden.
 
succes "

 

Dat is ook juist het feit waar ik nu eigenlijk zo boos om ben. Ik voed m'n honden inderdaad om door zelf kalm en rustig te zijn. Ik kan mezelf in zulke situaties ook altijd heel goed afzonderen van wat er gebeurd en m'n honden laten zien dat ik de situatie onder controle heb. Maar nu het met deze honden steeds erger wordt (ik heb een aantal keren gezien dat het fout ging en ze lopen op 20 cm van je af met hun bek vol schuim aan de riem te hangen) ben ik niet meer zo zelfverzekerd. En dat is inderdaad nog waar ik het meest van baal, want m'n honden voelen dat.

 

De honden die ik heb worden zonder veel moeite afgemaakt denk ik. Ook ik maak geen kans haha. Finch is wel groot, maar een doetje eerste klas  

honden page profiel ..

honden foto van .

" Wat is dat dan voor reactie? Je leest het verhaal van een (zoals ik dat lees terecht angstig persoon, althans ik begrijp die reactie wel op zulke honden) en wat je in essentie zegt is ach, een Bernersennenhond maakt een Staffordshireterrier zo af. Maaike durft straks helemaal niet meer naar buiten. Gisteren had je ook al zo'n reactie in het verplichte cursus voor 'vechthonden' topic. Wellicht je wrok ergens anders uitten? 
 
Maaike ik snap precies wat je bedoeld. Zwaar vervelend dat soort mensen waar niet mee te praten valt en direct in de verdediging gaan (lees: zich aangevallen voelen) en hun hond als ego-vergroter hebben. Hier in de buurt hetzelfde met een Engelse mastiff en een baasje waar je ook grote vraagtekens bij zet. De hond is absoluut de baas over het baasje en de enige communicatie tussen de hond en haar is schreeuwen en schelden. De hond staat ook op zijn achterpoten aan de lijn, schuimbekkend te blaffen naar alles wat beweegt. Dit komt dan ook op veel mensen erg beangstigend over. Er zijn hier nog geen echte incidenten gebeurd maar toch. Ik, zelf eigenaar van een kruising American Staffordshireterrier / American Bulldog blijf liever preventief uit de buurt van deze mevrouw. Politie lijkt toe te kijken en 'niks te kunnen doen'. Blijkbaar moet het kalf eerst verdronken zijn voor men de put dempt.
 
P.S. Ik vind Finch trouwens echt geniaal  Voor dat onze huidige hond op ons pad kwam hebben wij ook lang zitten kijken naar een Labradoodle! "

 

Ja jammer he.. eerst moet er van alles gebeuren (erge dingen), daarna kunnen ze pas wat doen. En daar baal ik ook van.

 

En dank je! Hij is ook geniaal, al zeg ik het zelf  

honden page profiel ..

honden foto van .

" Gatverdamme wat naar! Ik kan me je gevoel voorstellen!
Ik zou zeggen, als je een hond hebt die anderen dood wil maken, zoek een rustige plek op om te wandelen en ga niet daar een druk losloop gebied! Voor deze honden is het niet prettig de confrontatie met anderen aan te gaan. Het risico dat er idd eentje losbreekt. Vreselijk! 
 
Weet de wijkagent hiervan? Ik zou zeker met hem gaan overleggen, misschien dat hij af en toe daar kan kijken en deze bazen aan te spreken om ergens anders te gaan lopen, waar minder honden zijn. 
Neem een deospuitbus mee en als er eentje aanvalt, in de ogen spuiten. Is niet fijn, maar je leven van je eigenhond gaat voor.  "

 

Ja de wijkagent en de dierenpolitie die over dit gebied gaan weten ervan. Zij zeggen het zelf ook heel erg te vinden, maar dat ze wettelijk gezien geen stappen kunnen ondernemen. Wat ze wel doen is praten met deze mensen. Maar het is een slag mens waar niet echt mee te praten valt. Als er politie komt zelfs gaan dreigen dat ze de hond erop af zullen sturen. 

 

Ik heb wel eens proberen te praten. Vorige week nog.. maar het zat mij ook erg hoog en toen werd het dus ruzie. Was niet handig ik weet het, dat soort mensen kan je maar beter negeren. Maar ze kwam eraan met haar stafford en mijn honden waren in het water met anderen aan het spelen. Finch stond in het gras op een paar meter afstand van mij (ik stond ook in het gras met anderen). Die vrouw die met haar stafford aan kwam riep al een aantal keren hard "Nee, Nee". Dus ik dacht: Goh, zal ze eindelijk eens begonnen zijn aan het opvoeden van haar hond. Ik zag het toen eigenlijk nog heel positief. Ik keek naar Finch en die stond nog steeds rustig in het gras, totaal ontspannen. Niks aan de hand dus, dacht ik. Want als ik zie dat hij aanstalte maakt ernaartoe te gaan, roep ik ze direct bij me. 
En plots ging die vrouw toch tekeer dat ik m'n hond bij me moest houden. "Hou g*dverdomme die hond bij je, want die van mij maakt hem dood als hij in de buurt komt". En dat was niet op een vriendelijke toon. Dus ik riep Finch bij me, die kwam netjes naast me zitten. De andere honden stonden in het water nog steeds. En kwaad dat ze was! Dus ik zei: "Nou mevrouw het mag wel iets rustiger. Dit is een uitlaatgebied, dan weet u ook dat u loslopende honden tegen kunt komen." "Ja natuurlijk weet ik dat", zei ze "Maar mijn hond maakt ze kapot als ik ze in de buurt komen, dus zodra ik kom moet je hem direct aanlijnen. Je moet blij zijn dat ik nog naar je roep (zeg maar gerust schreeuw *zucht*) want ik doe dit in het belang van jullie honden, anders zijn ze zo dood." 
Toen brak m'n klomp dus een beetje en ik weet dat het niet handig is, want ik kan dat soort mensen beter negeren. Maar ik zei toen dus: "U doe dit voor mijn honden en ik moet u dankbaar zijn? U brengt mijn honden in gevaar door hier te lopen. Er is genoeg groen, wandel dan ergens anders. Je doet je eigen hond toch ook geen plezier om hier te lopen als hij alles aan wilt vallen." Maargoed.. toen moest ik vooral m'n mond van haar houden, want haar hond had alle recht daar te lopen en als ik m'n mond niet hield zal ze d'r hond wel even los maken en zal ze laten zien wat ze bedoelde en zou mijn hond dood gemaakt worden. Echt te belachelijk voor woorden! 
Ook andere mensen begonnen er wat van te zeggen, maar goed ik heb op een gegeven moment gezegd: "Ik ga deze discussie niet met u aan, want wij denken zo te zien totaal anders over het opvoeden van een hond. Hier komen we toch niet uit."

 

Maar die mensen denken echt dat de wereld van hun is. Zo poept die hond ook in andermans voortuin. Als de bewoner er dan wat van zegt, zegt ze: "Ik betaal hondenbelasting, dus zeur niet". Sja.. uitgepraat ben je dan haha. 

 

Maar dat van die deo is wel een goed idee! Ik denk niet dat de baasjes het mij in dank afnemen, maar ik neem het hun ook niet in dank af als er eentje in m'n been hangt hihi. 

honden page profiel ..

honden foto van .

" http://bijtincidenten.nl/aangifte.html hierin staat dat een hond maar 1 keer in de fout hoeft te gaan om als gevaarlijk aangemerkt te worden.  "

 

Dank je, dat ga ik even doorlezen! De dierenpolitie zegt namelijk zelf 5 tot 6 aangiftes nodig te hebben om de gemeente een verzoek te doen tot verplicht muilkorven. Vond het zelf ook heel raar en de agente zelf het ook heel vervelend te vinden. 
Maar daar schiet je dus niet veel mee op. Ga dit zeker even doorlezen en bewaren!

 

Wat grappig trouwens dat je het westerwindpad kent! En het is inderdaad jammer dat het een fietspad in combinatie is met een uitrenzone én speelpad. En de honden mogen inderdaad alleen op het gras, zo'n rare regel! Laatst kwamen ze controleren, toen zie een andere hondeneigenaar ook al: "Fijn agent, ik zal vanavond eens even met m'n hond om tafel gaan zitten en het met hem bespreken dat hij niet op het pad mag lopen". haha de agente wist toen zelf ook niet meer wat ze moest zeggen! 

 

Woon je in de buurt van het pad? Finch is echt gek op windhonden en alles wat er op lijkt (ze rennen zo lekker hard). Er loopt wel eens een mevrouw met drie honden, waarvan ook twee windhonden. Zodra Finch ze in de verte ziet begint hij al te huilen van opwinding. Hij vindt ze geweldig! Is ook het enige ras waarbij hij mij totaal niet meer ziet staan als hij ze tegen komt, heerlijke puber  

honden page profiel ..

honden foto van .

"  Afspraak met de burgermeester zal lastig worden gemeente organisaties kennende. Maar je kan altijd naar een beleidsmedewerker vragen die zich bezighoud met dierenwelzijn en/of overlast.
Hij/zij zal dan kijken naar een oplossing en dit voordragen aan de burgemeester. "

 

Ik denk inderdaad toch dat ik weer verder ga kijken om toch nog eens te melden dat ik me echt zorgen maak. Het wordt namelijk steeds erger, je ziet ze iedere maand agressiever worden. 

Het is wel jammer dat je vaak niet anoniem je verhaal kunt doen. De eigenaar van de hond komt het meestal wel te weten. Daarom durft ook niemand hier in de wijk aangifte te doen. Want dan staat de familie gelijk voor je deur.. en het zijn allemaal mensen met wie je liever geen ruzie hebt..

honden page profiel ..

honden foto van .

" Ik heb een contactformulier ingestuurd. 
 "Ls Ik wil weten wat het beleid is inzake gevaarlijke honden. En wanneer de gemeente een hond als gevaarlijk beschouwd."
Ben benieuwd.
Op het westerwindpad kom ik niet zo vaak, de combinatie fietspad/honden los (met een bord dat je hond niet òp het fietspad mag lopen. En het is een fietspad met een smalle groenstrook wederzijds. ) vind ik nogal merkwaardig bedacht. Maar ik ben er geen enge honden tegen gekomen.  "

 

Ik ben ook benieuwd! Laat je het even weten als je wat hebt gehoord?
Ik ga het ook doen.. 

honden page profiel ..

honden foto van .

" Op dat pad loop ik ook wel eens met marvey en ginny. en ben ze wel eens tegen gekomen die aggresieve stafford.marvey was daar door gegrepen. ze liepen daar op dat uitrenzone fietspad dus ik dach oh ze zijn lief. totdat de ene in de lijn begon te hangen. en marvey greep. geen ernstige wetwondingen maar goed het is heel ontvrandwoordelijk van de baas. ginny heeft angs agressie maar ik train haar met muilk "

 

Dat is ook toevallig!

 

Komen we elkaar misschien nog wel eens tegen.. :)

honden page profiel ..

honden foto van .

" Heel vervelend en herkenbaar. Misschien kan je je honden uitlaten op een tijdstip wanneer het rustig is bijv. s'ochtends heel vroeg, dat soort types zoals jij het beschrijft hebben vaak rond die tijd geen zin om hun bed uit te komen voor een uitlaatronde met de honden "

 

Het voordeel van deze honden is inderdaad dat ze bijna niet worden uitgelaten. En als ze worden uitgelaten zijn met 5 minuten! haha
Dus je komt ze niet heel vaak tegen, maar als je net om dezelfde tijd loopt ben je de sjaak 

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

"  
Ik denk inderdaad toch dat ik weer verder ga kijken om toch nog eens te melden dat ik me echt zorgen maak. Het wordt namelijk steeds erger, je ziet ze iedere maand agressiever worden. 
Het is wel jammer dat je vaak niet anoniem je verhaal kunt doen. De eigenaar van de hond komt het meestal wel te weten. Daarom durft ook niemand hier in de wijk aangifte te doen. Want dan staat de familie gelijk voor je deur.. en het zijn allemaal mensen met wie je liever geen ruzie hebt.. "

 Misschien kan je nadrukkelijk vragen aan de desbetreffende ambtenaar om het stil te houden van wie het afkomstig is en om niet in 1 persoon te spreken maar in groepsverband.

Inprincipe ben je als ambtenaar verplicht om persoonsinformatie geheim te houden. Doe je dit niet zorgvuldig kan het je baan kosten.

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

"  
Die kans zit erin idd, ik woon in een klein dorp en dan zijn ze meestal en met wat aandringen nog wel eens aanspreekbaar.
 
Er was een tijdje terug een inspreek avond voor honden bezitters en na mijn spreektijd, kreeg ik zijn kaartje met het verzoek mijn gegevens te geven om zo een denktank op te zetten om het beleid nader te bekijken vanuit diverse invals hoeken. Na de zomer vakantie zou het eerste overleg moeten gaan plaats vinden.   "

 Dat is dan inderdaad een voordeel. Bij ons zul je dat niet zo snel zien gebeuren. Het is een uit de kluiten gewassen dorp ondertussen haha.

 

Wel heel gaaf om aan zoiets mee te werken! Ben benieuwd wat het gaat opleveren. HOu me maar op de hoogte als je wilt.

Ik hou het bij ons ook nauwlettend in de gaten of er al acties ondernomen worden. Tot op heden nog niks intern gemerkt. Mocht er intern wat gebeuren dan ben ik de eerste die voor meneer de Burgermeester z'n deurtje staat haha. Ook nog geen klachten gezien van de burger bij mijn eenheid hierover. Hopelijk valt het dus bij ons nog erg mee

honden page profiel ..

honden foto van .

"  Misschien kan je nadrukkelijk vragen aan de desbetreffende ambtenaar om het stil te houden van wie het afkomstig is en om niet in 1 persoon te spreken maar in groepsverband.
Inprincipe ben je als ambtenaar verplicht om persoonsinformatie geheim te houden. Doe je dit niet zorgvuldig kan het je baan kosten. "

 

Ja ik ga morgen even bellen. Ik ben benieuwd!
Ik ga dat contactformulier ook insturen..

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Wat een omgedraaide wereld dat dat mens jou aanspreekt op het gedrag van haar honden

Daar valt idd niet mee te praten. Wat doet ze met zulke honden daar in dat gebied???

 

Denk aan je eigen veiligheid en van je hond, ver uit de buurt blijven van dat soort type mensen en honden.

 

Als ik 's nachts wel eens alleen op de fiets zat, had ik ook altijd deo in de aanslag. Ben een hele erge held in het donker en dit werkt heel goed om je te verdedigen. 

honden page profiel ..

honden foto van .

" Wat een omgedraaide wereld dat dat mens jou aanspreekt op het gedrag van haar honden
Daar valt idd niet mee te praten. Wat doet ze met zulke honden daar in dat gebied???
 
Denk aan je eigen veiligheid en van je hond, ver uit de buurt blijven van dat soort type mensen en honden.
 
Als ik 's nachts wel eens alleen op de fiets zat, had ik ook altijd deo in de aanslag. Ben een hele erge held in het donker en dit werkt heel goed om je te verdedigen.  "

 

hihi ik ben ook zo'n held 

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik heb net gebeld met de gemeente. De persoon die over loslopende honden en het loslaatgebied gaat is er vandaag niet. Morgen doe ik nog een poging. Weet nu in ieder geval de naam van de persoon die ik moet hebben :)

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Probeer ook andere hondeneigenaren te mobiliseren en te laten bellen/schrijven/klagen als er weer iets gebeurd. 

honden page profiel ..

honden foto van .

" Probeer ook andere hondeneigenaren te mobiliseren en te laten bellen/schrijven/klagen als er weer iets gebeurd.  "

 

Ik kwam toevallig net ook iemand tegen die zei: "Ik begin er steeds meer van te balen dat er zoveel agressieve honden zijn. Gister op onze wandeling alleen maar narigheid en m'n hond werd iedere keer aangevallen. Ik ben er zo klaar mee!". 

Ik ben dus niet de enige. Zei ook al tegen haar dat ik had gebeld. Ga ook even vragen aan de persoon die erover gaat, waar mensen hun klachten/zorgen kunnen laten. 

honden page profiel ..

honden foto van .

Nou gister weer gebeld.. de persoon die er over bleek te gaan, heeft een nieuwe functie. Honden in de Zaanstreek valt nu onder 'openbare orde'. Daar vandaag contact mee gehad, maar ben er niks mee opgeschoten. Ze houden zich aan de volgende regel:
De gemeente kan geen actie ondernemen tegen eigenaren van aangelijnde honden die bijten. Dit is een civiel rechtelijke gelegenheid.

 

De gemeente vindt dat baasjes zelf hun verantwoording moeten nemen. Dat baasjes dat niet doen, dat is hun probleem. Jammer.. 

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Tattoo van je hond zetten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^