Rottweiler info

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KyraKyra

Ik heb al bijna 11 jaar een schat van een Jack Russell (teefje) en heb in de tussen tijd veel tijd doorgebracht met verschillende honden rassen. Maar waar ik zo verliefd op ben geworden is de Rottweiler. 

 

De laatste tijd voel ik me niet erg veilig meer in mijn omgeving en dus zou het nemen van een Rottweiler met dat opzicht een goede keuze zijn, omdat ik weet dat rottweilers beschermend zijn en ja kijk naar ze haha is een beer van een hond. Mijn vraag aan jullie voor wie een Rottweiler heeft gehad of nog heeft, kunnen jullie mij extra informatie geven. Daaraan kun je denken aan: dominantie van een Rottweiler, of ze makkelijk te trainen zijn, of ik op puppycursus moet (ik heb mijn Jack russell zelf alles geleerd en ook vrienden geholpen om hun wat te leren over hoe je de dominatie van een hond kan ''demmen'' als ik het zo kan zeggen) Maar ja een Rottweiler is een grote hond en vraag me af of het toch verstandig is om die dan wel naar puppycursus te nemen. Ook heb ik vragen over de kosten en hoeveel ze eten per dag. (kan dat niet zo snel vinden op google). En eventueel andere informatie waar ik nu even niet op kom is van harte welkom :)

 

Wil nog wel even melden dat ik thuis nog 2 katten heb. Mijn hond gaat daar goed mee om, ze heeft zelfs 1 van de katten opgevoed. Maar ik neem aan dat als ik een Rottweiler pup neem dat ze dan er goed mee om kan gaan?

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Is de reden dat je je niet meer veilig voelt de enige reden dat je een Rottweiler in huis wil nemen?

Dit lijkt mij namelijk nooit de juiste basis om aan een nieuwe hond te beginnen, daarnaast ga je er nu standaard vanuit dat jou nieuwe hond jou verdedigd, wat hij natuurlijk ook zou doen als je in gevaar bent, maar is jou angst wel een goede basis voor zo'n sterke hond.

Mijn tante heeft al jaren Rottweilers en bij de laatste kon je zo het huis binnen, ook die van mijn nichtje vind het erg gezellig als je komt, ook zonder dat de baas aanwezig is.

Mij lijkt het me verstandiger dat je eerst iets aan je zelf gaat doen voordat je aan een nieuwe hond begint, zodat je een goede basis aan je hond kan geven en je hond niet reageert omdat jij angstig bent.

Verder had mijn tante er altijd kleine honden bij, teckels, of kruising andere kleine hondjes. Dit is altijd goed gegaan. Ook heeft mijn tantekatten en kan dit prima samen.

honden page profiel SilkeSilke

honden foto van Silke

Nooit om zulke reden een hond nemen.

Als jeje niet veilig voelt je er zelf iets aan moeten doen.

Praat er om te beginnen misschien met iemand over.

Zou even de hond uit je hoofd zetten moest ik jou zijn.

Dan kun je later misschien als die gevoelens weg zijn met andere gedachten aan nog een hond beginnen moest je dan nog willen.

Anoniem (Gast)

dogo canario nemen is feller

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Als onze Black straks uitgegroeid is, zal hij in het donker ook mensen afschrikken.

Omdat hij groot en zwart is.

Maar het is een echte allemansvriend en zal iedere inbreker of voorbijganger het liefst knuffelen

Mensen die hem niet kennen weten dat niet en zullen misschien met een boogje om mij heen lopen, dus als ik een stad zou wonen zou zelfs mijn allemansvriend in het donker een veilig idee zijn.

 

Dus wat ik bedoel, dat je niet alleen maar moet kijken hoe beschermend of aanvallend een hond is.

Je moet een hond kiezen die echt bij je past.

 

 

 

 

 

honden page profiel PipPip

honden foto van Pip

Wij hebben een rottweiler gehad en dat was echt de minst waakzame hond ooit. Blafte nooit, blij met iedereen die binnenkwam. Echt de grootste sul die er was maarrrrrr niemand op straat die dat weet natuurlijk. Heel dikwijls staken de mensen snel over om snel naar de andere kant van de straat te gaan ;-). Mij gaf het wel een veilig gevoel gewoon omdat veel mensen bang voor haar waren. Maar of ze wat zou doen als het nodig was.......ik denk het niet ;-). Mijn boomertjes van nu zijn veel waakzamer ;-).

Maar dat is natuurlijk weer per hond heel verschillend, maar alleen voor het waakzame zou ik ze niet nemen, wel omdat het grote schatten zijn ;-)

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Ik heb niet veel ervaring met een rottweiler.
Maar ik hoop dat je de dominantie anders wilt gaan zien.
http://www.hondenwijzer.com/dominantie.html

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Allereerst: NOOIT een hond nemen als bescherming, neem dan een alarmsysteem. Als jouw hond aanvalt kan dat zijn dood betekenen!!
Zwarte, grote honden maken 's avonds altijd wel indruk trouwens, of je nou een poedel of een rottweiler hebt. Ze garanderen niets, maar ze kunnen je een veilig gevoel geven, dat klopt.

Rottweiler worden ook wel slagershonden genoemd. Ze begeleidde vroeger de kuddes naar de slager.
Er loopt hier een reu van nu ongeveer een jaar rond. Super sociaal (is dan ook goed gesocialiseerd). Mijn (intacte) reu is er dikke maatjes mee.
Mits goed gesocialiseerd zijn het hele lieve en vriendelijke honden, maar je zult bij deze honden wel stevig in je schoenen moeten staan! Ze hebben nog steeds een wat minder goede naam merk ik.

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

Hey!

 

Ik heb een stuk gekopieerd en vertaald (google translate) van het engelse rottweiler forum. De vertaling is best goed, met hier en daar wat foutjes maar je begrijpt het wel. Ik vond het een goed stuk over waarom je wel of niet aan een rottweiler zou moeten beginnen. Het geeft een goed beeld van de verwachten karakter van een rottweiler

Waarom zou je wel of geen rottweiler willen:

 

 



Laten we eens kijken naar de rasstandaard ( ARC / AKC ) . Onderstrepen of vet in het midden van de verklaringen is mijn eigen accent .


In algemene beschrijving , de AKC standaard staat :

Citaat :
De ideale Rottweiler is een middelgrote grote , robuuste en krachtige hond .... Zijn compacte en substantiële build geeft grote kracht , lenigheid en uithoudingsvermogen
Laten we beginnen hier . Welke woorden heb je hierboven ziet ? Robuust , krachtig, grote kracht , lenigheid en uithoudingsvermogen . Klinkt dit als een ras van de hond die blij is als een couch potato ? Een hond gebouwd voor kracht en behendigheid heeft waarschijnlijk het temperament en energie om te gaan met die eigenschappen en moet aan hen besteden . Ze zijn niet bedoeld om te zitten en niets doen de hele week , en dan naar buiten en worden " weekend warriors . "

Citaat :
Zijn bot en spiermassa moeten voldoende in evenwicht zijn frame , waardoor een compacte en zeer krachtige verschijning .
Een middelgrote grote hond die is zeer krachtig . Dit is NIET een hond met rust gelaten worden met kinderen zonder toezicht . Dit is NIET een hond door de zwakke minder validen te worden gelopen zonder grondige opleiding . Dit is niet een hond in handen van de persoon die niet de mentale kracht en uithoudingsvermogen om te gaan met phyiscal dapperheid van hun hond .

Citaat :
Expressie is nobel , alert en zelfverzekerd .
Zelfverzekerd . Heel veel mensen zijn niet zelfverzekerd of zelf- veilig. Ze zijn slap in de besluitvorming (als ze een op hun eigen helemaal kan maken ) , en in zo , zijn onduidelijk in hun motieven en de intentie om mensen om hen heen . Zo'n persoon moet niet de eigenaar van een zelfverzekerde hond. Een zelfverzekerde hond gaat ernstige profiteren over de unconfident persoon . Dit kan heel goed leiden tot dominantie problemen en mogelijke beten in het huis. Als u niet in staat sterk van geest en overtuiging te zijn , de Rottweiler is niet voor jou.

Citaat :
Neck - Krachtig, goed gespierd
" Help mijn hond trekt . " Hoe vaak hebben we dit lezen? ? De hond werd oorspronkelijk gefokt om karren te trekken . Wat was dat woord ? PULL karren . Om dit te doen , moet hij dus de navenant juiste build van nek -, schouder- en voorvoet . Een sterke, goed gespierde hals is gebouwd voor het trekken . Natuurlijk uw Rottweiler gaat trekken aan de lijn , tenzij je in een aantal uitgebreide training . Als je niet van een hond die aan de lijn trekt , een Rottweiler is niet voor jou.

Citaat :
Voorvoeten - Benen zijn sterk ontwikkeld ... koten zijn sterk , veerkrachtig

Achterhand Dijbeen is vrij lang , zeer breed en goed gespierd .
.... Onderbeen is lang, breed en krachtig , met uitgebreide bespiering leidt tot een sterke spronggewricht .
" Mijn puppy springt op iedereen . " Goed natuurlijk ! Dat is wat ze zijn gebouwd om te doen : springen . En terug te gaan naar de oorspronkelijke lijn van de norm : Zijn compact en substantiële build geeft grote kracht , lenigheid en uithoudingsvermogen . Een hond gebouwd voor behendigheid is een hond die is gebouwd om te bewegen, in vele richtingen ( schijnbaar in een keer! ) . Het kost veel tijd en training om een goed opgevoede Rottweiler hebben . Als u wilt dat een inherrantly meer rust , minder actieve hond ( die minder tijd zal vergen van uw planning ) , kunt u overwegen een ander ras .

Citaat :
Gait - De Rottweiler is een draver . Zijn beweging moet worden afgewogen , harmonisch, zeker, krachtig en ongehinderd , met sterke forereach en een krachtige achterwielaandrijving . De beweging is moeiteloos , efficiënt , en de grond - bekleding .
Rottweilers zijn krachtig, efficiënt verhuizers . Als zodanig , ze hebben veel lichaamsbeweging per dag . ELKE dag. Regen, sneeuw , vechten met je partner, slechte dag op kantoor ..... U hebt een commitmant aan uw hond. Als je een sterke , actieve , intelligente hond , zorg ervoor dat je begrijpt wat dergelijke eigendom inhoudt .

Citaat :
Temperament - Hij heeft een aangeboren verlangen om naar huis en familie te beschermen , en is een intelligente hond van extreme hardheid en aanpassingsvermogen met een sterke bereidheid om te werken , waardoor hij bijzonder geschikt als een metgezel , voogd en algemene hond voor alle doeleinden .
Een hond die is intelligent , en heeft een sterke bereidheid om te werken is niet een hond die is of moet worden gemaakt in een couch potato. Het is een hond die constant opleiding , een baan , aandacht , en sterke , duidelijke begeleiding nodig heeft.

" Mijn hond is het vernietigen van mijn huis . " " Mijn puppy jaagt de kinderen / katten / wat dan ook. " We zien dit de hele tijd .... dagelijks. Nou wat denk je ? Het is een intelligent ras , gefokt om te werken. Als je niet mentaal en fysiek de uitoefening van uw hond elke dag, zijn destructief gedrag zullen worden gezien , en moet worden verwacht . Een hond die is gefokt om een gewillige werker is een hond met prooidrift . Prooidrift is de wens om te jagen / catch ( en doden ) prooi . Dus ja , pups en ongetrainde honden gaan jagen bewegende objecten . Het vergt een engagement om TRAINING te werken door middel van deze .

Uitoefening van een hond betekent niet dat het slepen langs om je kinderen ' voetbal spelletjes / voetbalwedstrijden / rugbywedstrijden . Het betekent dat het nemen van de hond uit , een op een, en het geven van de hond een aantal gerichte tijd om te oefenen . Gedurende deze tijd moet de opleiding ook worden voorkomen in de vorm van gehoorzaamheid werk . DAGELIJKS . Niet wanneer het uitkomt , wanneer de temperatuur boven de 30 en zonnig , wanneer het niet regent , wanneer je eindelijk " een vrij moment . " DAGELIJKS . Een geplande deel van uw activiteit . En niet terwijl je achter kinderen rond het park. Gericht op de hond .

Er is meer aan een Rottweiler dan " hoe het eruit ziet , " en bij het overwegen van de eigendom van zulk een edele hond , moet men eerlijk over zijn tijd beschikbaarheid, mentale vasthoudendheid , interesse en het vermogen tot opleiding en oefening schema onderhouden , en vooral te zijn : wat het ras hoort te zijn .

Als u niet wilt dat een actieve, sterke hond , die is gebouwd om te trekken , houdt van springen en rennen , heeft dagelijks te oefenen , regelmatige training en wie vraag je autoriteit op keer , aarzel dan niet  een Rottweiler is niets voor jou.

Als u geen tijd om een ??training klasse bij te wonen , als je geen tijd om te lezen door middel van boeken over hondengedrag en leren, als er niet een fatsoenlijke training faciliteit in de buurt om je hebt , aarzel dan niet een Rottweiler is niets voor jouw .

Er zijn honderden andere rassen zijn die u te bieden wat je wilt : g . Als u wilt dat een hond die " houdt van iedereen , " dan is de Rottweiler  niet voor jou . Als je niet kan omgaan met een hond die je uitdaagt , of die niet opschieten met elke nieuwe hond , of om de nieuwe persoon , aarzel dan niet  een Rottweiler is niets voor jou.

 

(c) rottweiler.net

 

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Ik zou contact opnemen met de Rottweiler vereniging voor informatie voor goede niet doorgefokte bloedlijnen met goed karakter want in geval van nood beschermen ze je toch en een hond die verder prettig is om mee te leven is toch heel belangrijk. Vraag goed naar de gezondheidstesten die voor het ras van belang zijn. Lees de stamboom van de ouders goed door of je niet steeds dezelfde namen tegenkomt en het dus erg doorgefokt is. Maar ik denk dat je je er nog veel verder in moet verdiepen en ook of je ze aankan en er de ervaring voor hebt. Wat voor raseigenschappen spreken je verder aan in het ras en wat nog meer behalve het uiterlijk. Er zijn zoveel beschermende rassen en ook andere manieren om je veilig te voelen zoals alarm systeem hihi. Ik vind alleen die reden niet zo sterk eerlijk gezegd. En wil je lang of kort haar? Moet de hond goed luisteren of mag wat eigenzinnigheid en lange vacht ook. Berghond is vaak lief en relaxed met kids maar heeft lange vacht en is eigenzinniger. Rottweiler luistert beter. Over het algemeen gesproken. En realiseer je over de Rottweiler ze staan er om bekend binnen te laten maar niet meer weg te laten gaan. Een territoriale waker laat je er helemaal niet in. Dan zijn andere rassen geschikter.

Anoniem (Gast)

Wat ik je kan aanraden om eerst het boek Van Cesar Milan te lezen wand daar staat alles in wat je moet weten en dan pas andere boeken te gaan lezen.

Een zak van 15 kilo kost je rond 30 euro daar doe je de helle maand mee ik voeg der wel dingen aan toe wand vind belachelijk om de allerduurste brokken te gaan kopen.

Gaat er om dat die alle vitamine binnenkrijgt.

De hond die je nu hebt moet ook niet gaan denken dat je nu al een vervanger voor hem hebt.

Een Jack en een Rottweiler hebben alle twee een karakter en zijn erg slim

Is je hond onderdanig die je nu hebt ?

Je moet je afvragen durf je wel in te grijpen als er een gevecht komt wand dan ga je wel meemaken zeker als die ander half of twee is. Gaat die je uitproberen en zen tanden laat die zien.  Dan moet je hem duidelijk maken dat je dat niet tolereert en dat kan je schreeuwend schoppend hoe je maar wild als je hem maar duidelijk maakt ben niet bang van je vriend. En niet met stoken of voorwerpen dat win je nooit.

 

Heb een keer meegemaakt had die een helle boomstam. Toen was ik hem dus aan het leren vind het prachtig maar niet tegen me benen aanlopen wand ik had soms echt bulten op men onderbenen

Stopt er een vrouw met een auto, zegt ze ja dacht dat je die hond aan slaan was dus  zeg alleen heb je ooit een rottweiler geslagen moet je een keer proberen en toen liep ik weg.

 

Je moet de aandacht verdelen en niet voortrekken wand dan kan die vals worden. Het zijn ook echt knuffelbeest en ze willen altijd overal bijzijn.

 

Heb zelf een Jack Russel gehad maar die heb ik moeten laten inslapen in 2011. Hij was pas 4 en 5 dagen. Hij was gek op Rottweilers en op grote zwarte honden. Twee maanden kon niet eten en niet slapen totdat mijn vriend zij Daan je moet een hond hebben wand je gaat kapot zo.

 

Mijn vriend had al een grote Rottweiler gehad dus hebben we er 1 genomen. Die boer had ook andere honden maar ik zei laten we die maar nemen wand ik raak in de war.

 

Toen ik net bevallen was, was ik echt zwak, hij was net anderhalf. Ik rookte 5 sigaretten per dag en hij was met een stok aan het spelen op een honden uitlaatplaats en ik had hem daarvoor gesocialiseerd  en hij kon met alle honden. Maar die hond viel hem aan en wat doet die vrouw ze gaat bij dat hek staan schreeuwen. En ik van schrik die sigaret laten vallen allen langs haar heengelopen ben gewoon boven op die hond gedoken en los, los riep ik. Toen liet die los maar die andere hond hield nog vast. Dus ik zeg tegen die vrouw pak je eigen hond wand ik heb hem vast.

 

Tweede vechtpartij waren we net weer verhuist waar we nu wonen. Was een hond zonder baas. Hij komt kwispelend naar ons toe en hij begint te grommen maar die hond van mij gaat af als een andere hond tegen hem gromt. Maar ik had hem aan de riem van 5 meter of zo iets in plaats dat ik dat ding gebruik rol ik die riem om me hand. Hem achter mij getrokken en tegen die andere hond schoppen en ga nu weg zij ik. Was nog gevallen raakte in die riem verwikkeld. En toen was het ineens klaar in plaats dat die weggaat nee hij liep kwispelend achter me aan naar huis.  Ik met die riem achteruitlopen naar huis vriend wakker gemaakt die lag op de bank te slapen en ben terug naar  buiten gegaan om te kijken of die niks had. Hij had niks heb hem gelaten wand een hond vind altijd zen weg naar huis vooral in dit dorp waar we nu wonen.

 

Wil je alleen vertellen en waar je voor kiest moet je zelf weten natuurlijk. Je kan ook een Napolitano of Argentino  nemen die zijn groot en afschrikkend maar heel lief.

 

Groetjes Danijela Janjic

Volgende forumvraag: hypo-allergenen hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^