eten - bijten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth

Ik heb er al eerder over geschreven dat Tara zich letterlijk stort op eten. Is ze uitgegeten, probeert ze bij Bo's eten te komen om ook dat op te eten.

Ze eet iets rustiger nu. Als ik brokken ga halen, dan blaft ze, ik ga dan wat anders doen, even uit raam kijken of iets tot ze stil is en ga dan verder. Ik laat haar zitten voordat ik de brokken of vlees in haar bak doe. Maar daarna valt ze letterlijk aan!!

Vanmiddag heb ik Bo en Tara een pensstaafje gegeven. Bo had het op en Tara bleef maar doorkauwen op een stukje. Ik dacht ik geef Bo nog een stuk staaf, ik brak een stuk af, maar daar stond Tara al in de deuropening te kijken. Ik gaf het grote stuk en dacht ach laat zij dat kleine stukje maar eten. Zij nam een hap, griste het uit mijn hand en met haar puppy tanden haalden ze mijn vinger open, die behoorlijk bloedde en bleef bloeden.

Ik ben naar de arts geweest, verbonden, tetanusprik en antibiotica kuur, volgens hem allemaal nodig.

Nu net buiten geweest, heeft de boer mest op het veld gestrooid, dus dat was wel iets voor Tara haphaphap. Ik had er genoeg van en wilde haar aanlijnen, ze viel zo ontzettend lelijk uit, waarschijnlijk dacht ze dat ik haar haar pleziertje wilde ontzeggen.

Ik heb ook een klein wondje aan mijn andere hand toen ik een grote kurk uit haar bek wilde halen, zo lelijk en kwaad werd ze, dat ze poging deed tot bijten, hyterisch.

Zojuist had ze een takje uit de voortuin mee naar binnen genomen, ik wilde haar halsband af doen en je zag ze denken of ze haar takje moest verdedigen.

Ze kan ook me kijken als ik op de bank zit en gaan blaffen en grommen en happen. Min of meer schijnbewegingen.

Mijn vraag, wat is de beste manier om dit aan te pakken. Voor mij een onbekend gedrag, ken ik niet van Bo of Yenna.

Ik mag wel aan haar etensbak zitten als ze eet of met je had door de brokken gaan.

Ik hoop dat een deel puppy's gedrag is, maar ik schrik toch wel dat er zoveel kwaadheid in een pup kan zitten.

Verder is het een enorm kwispel en likhondje.

groet,

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "eten - bijten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

Mmm, het klinkt inderdaad of ze het nodig vind om haar "dingen" te verdedigen. Ik zou gewoon altijd als je iets afpakt, het ruilen voor iets lekkers. Of beter nog, het lekker voor haar neus houden zodat ze het andere laat vallen. Zo vermijd je het risico dat ze naar je uitvalt als je het uit haar bekkie pakt.

Ook kan je, omdat ze zo op voer gericht is, al haar eten wat ze op een dag krijgt, uit je hand gaan voeren, verspreid over de dag. Elke keer als je haar roept of als ze zich netjes gedraagd geef je een brokje. Zo weet ze dat ze voor het eten toch bij jou moet zijn en het krijgt als ze niet lelijk doet (je maakt haar eigenlijk gewoon helemaal afhankelijk van je).

En ook de rest van de dag even geen lekkers is huis zoals de kauwstaafjes. Zodat ze geen voedsel concurrentie heeft met de andere hond.

En wat wij deden toen de aussie nog een puppy was hem sowieso altijd in zijn bench eten geven met het deurtje dicht en de oudere hond op een andere plaats. Zodat ze tijdens het eten niet bij elkaar konden komen. En nu op latere leeftijd heeft hij ook geen neiging om dat in te pikken zeg maar.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

Groetjes Amber

honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth

Ik heb 11 jaar een hond gehad die niet at. Het is heerlijk om nu 2 goed etende honden te hebben. Ik weet alleen niet of dit gedrag bij puppy's hoort of dit specifiek haar karakter is.

Ik was al van plan voorlopig niets extra te geven, en ga los laten in ruil voor beloning wat fanatieker toepassen. Maar zachte poep is niet makkelijk los te laten.

Ze heeft continu schreeuwende honger, na eten laat ik haar gelijk uit, ze loopt alleen te zoeken wat ze kan eten. Ze is nu 4 maanden.

Bedankt voor je reactie

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

Nee, met zachte poep wil dat indd niet zo makkelijk. Je zou het ook een keer aan de DA kunnen vragen wat hij/zij er van vindt, want ik vind het niet echt standaard puppy gedrag.

De reden dat ik de DA even aankaart is omdat mijn kat op een bepaald moment de hele dag om eten liep te zeuren, en at ook alles wat je hem gaf op, zonder echt dikker te worden. En die bleek suikerziekte te hebben. En dan kun je beter een keer teveel gaan als te weinig ;-)

Groetjes Amber

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Ook moet je uitkijken als je na het eten gaat lopen omdat dan de kans op een maagkanteling groter is.

Verder zou je inderdaad de dierenarts kunnen raadplegen of een gedragstherapeut omdat het inderdaad raar gedrag is voor een pup. Die kunnen je denk ik beter op weg helpen omdat ze de honden kunnen zien en onderzoeken.

Veel succes en sterkte

ps. Je huisarts overdreef inderdaad aardig met z'n tetanus en antibiotica. De mond van een hond is het schoonste deel, maar ja.

honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth

Het is zo raar, als je haar vanmorgen ziet zitten wachten, op haar schapenpens brokje die ze zo netjes van mijn hand pakt, dan kan je niet voorstellen dat dit dezelfde hond met het gedrag van gisteren is.

Collies zijn niet zo wild hoor. Ze rennen vooruit, maar gaan echt niet liggen rollebollen met z'n 2en. Tara hangt af en toe in Bo's kraag. Dus voor maagkanteling ben ik niet bang.

Ik laat ze vooraf eten, omdat Tara een pup is. Ze heeft dan vanaf 22.30 niet meer geplast en als ik haar laat eten en daarna naar buiten, hoef ik haar maar 1x uit te laten. Als ze ouder wordt laat ik haar ook na het wandelen eten :-)

Bang voor suikerziekte ben ik ook niet, ze groeit is nu al 11,3 kilo en is net niet mollig :-D

Ook poep eten ken ik van Bo. Toen ik hem kreeg deed hij dat ook, maar in 2 maanden tijd heb ik het hem afgeleerd en hij doet het nooit meer.

Nee, mij gaat het alleen om dat storten op eten, aanvallen!!
Toch eet ze al rustiger en zoals ik heb geschreven, ik mag gewoon aan haar bak zitten, eten uit haar bak halen, vindt ze helemaal niet erg.

Het is ook een ongelukje gisteren, ik riep aaaauuuuuuuuuuuuuu, Bo liep maar om me heen, had het door dat er wat aan de hand was, maar meisje lag prinsessenheerlijk op haar staafje te kauwen. Buiten au, heb ik ook niets tegen haar gezegd, ik had het veel te druk met bloed stelpen.

Dus het enige, ik wil haar corrigeren, zonder dat ik gevaar loop in mijn handen gebeten te worden.

Ik vind beloningsbrokken ook niet altijd fijn, omdat je alle buurthonden in je jaszakken heb. Daarom ben ik met Bo ook gestopt met belonen. meestal zeg ik gaan naar huis koekies eten. Dit stimuleert Tara ook om ipv schoorvoetend, enthousiast naar huis te lopen.
:-) :-) :-)

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Een maagkanteling kan heel snel gebeuren Liesbeth, denk daar niet te makkelijk over. Het kan al gebeuren als je hond alleen maar te snel eet. En zelfs met rustig wandelen kan het gebeuren. Dus niet alleen als de honden wild zijn samen.
Verder ken ik schotse collies erg goed. We hebben er altijd wel 1 in de familie en zo nu ook Sam van 10 maanden.

honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth

sorry ik vind het oke dat je me waarschuwt, maar voor mij gaat het nu evenoim het bijtgedrag - gekoppeld aan voedsel - of dit deels puppy gedrag is.

groet,

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

Hai liesbeth!

Ik snap dat je advies wil voor je andere probleem maar amber geeft wel correcte info!
Een maagdraaiing/maagtorsie is snel gebeurdt, vraag maar aan je DA.. als ze het krijgen is het heel snel afgelopen met het leven van je hondje...

Maar goed;
Ik ken de voorgeschiedenis van je beessie niet, maar dit is idd geen normaal gedrag v een pup, zowieso niet acceptabel!Hiermee kan je wel het beste even mee naar een gt gaan, die kan je vast in 2 a 3 sessies/lessen al een stuk verder helpen..

succes!

mvg isa

honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth

Beiden honden zijn toch een beetje gefixeerd dat de een iets krijgt, wat de ander niet krijgt. Ook Bo kan jaloers zijn als hij denkt dat zij iets krijgt. Ik moet eigenlijk heel erg op de timing en de manier waarop ik iets geef letten.

Ik zit niet met me handen in het haar, ik kijk het nog even aan.

Een deel van wat gebeurd is ligt mss ook wel bij mij. Tara was nog een hele tijd aan het kauwen op een stuk pensstaaf. Bo was allang klaar. Ik denk ik geef Bo nog een stuk en ik zie Tara in de deuropening staan kijken, heeft haar pensstaafje laten vallen. Ik denk dan geef ik haar dat kleine stuk, en de felheid dat ze het uit mijn handen nam, heb ik nog niet eerder meegemaakt. Dit heeft te maken, dat ze bang was iets te moeten missen. Met het uit mijn handen grissen, gaat haar scherpe puppytand langs mijn vinger, ik bloed makkelijk en duurt altijd lang voor het stopt.

Dus dit had ik eigenlijk kunnen voorkomen.
Zojuist buiten met beloning gewerkt, heeft ze 2x iets losgelaten voor een koekie. Dus zal ik ook daar meer werk van maken.

Als het niet verbetert zoek ik een gt of volg een gerichte opleiding.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

liesbeth , ik vind niet dat je het zo slecht doet hoor.
je beiden honden zou je als er wat lekkers is apart in een andere ruimte van elkaar kunnen geven, zo ook het eten, dat er geen enkele keer baknijd ontstaat.

jij beschrijf dat je hond altijd vreselijke honger heeft, en echt aanvalt op zijn eten.
geef gewoon nog een paar maanden drie maal per dag.
dan is zijn ergste honger gestild.
is het zo dat jouw kleine zijn eten echt opschrokt, en dan je vragend aan staat te kijken , van waar is de rest ?
geef zijn eten in een kong, daar moet tie zijn best voor doen om het eruit te halen, is tie na afloop behoorlijk uitgevloerd.

jouw hond is vier maanden ? geef eens een vleesmaaltijd in zijn kong, daar moet tie nog meer zijn best voor doen, en weer het advies, geef ze geen beloning en eten bij elkaar. wat het ook is.

geef beiden evenveel aandacht, er kan best een jaloezie ontstaan bij de kleine.

en als je met iets heel ergs lekkers het stuk uit zijn bek weet te halen, met ruilen, en dat je in zijn bak kunt komen, doe je het nog zo slecht niet hoor.

en wat ik lees van amber, zijn eten in je hand houden, dan moet tie er ook wat voor doen.
geen gewoonte van maken, want hij moet ook leren rustig te eten.
en een abnormale pup heb je niet hoor.

en het gebeurd zo vaak dat een pup naar je handen grist, en het is zo gebeurd met die vlijmscherpe tanden, je vel ligt zo los. het is niet de beodeling van je pup om je te kwetsen.

honden page profiel Rexxie en LeahRexxie en Leah 3 doggies

honden foto van Rexxie en Leah

Hoi Liesbeth,

De situatie welke je beschreef op het pas bemeste veld van de boer, en het verhaal van de kurk uit haar bek halen is iets anders dan wanneer ze iets te snel uit je hand weggrist.
Dat leek naar mijn idee op dominant gedrag....

Nu is hier op het forum al heel vaak wat over dominantie geschreven. Ook de regels waaraan je je moet houden (hond mag niet in het looppad liggen, niet op bank/bed, als laatste eten, niet boven jou staan, als laatste het huis in enz.) staan ook al beschreven op het forum.

Ookal is Tara nog erg jong, ook dan kunnen ze zeker al dominant gedrag vertonen.


Succes,

Groetjes Marjan

honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth

Aan de ene kant is het verschillend, maar aan de andere kant is haar felheid waarmee ze haar kurk wil behouden of poep, of het eten uit mijn hand grist hetzelfde.

Alleen buiten is ze bereid voor haar bezit zich te verweren, ik heb het en ik hou het. Maar dit zonder beloningsbrokken. Nu met brokken heeft ze ook vandaag weer een stuk poep laten vallen.
:-D :-D :-D

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

kijk hier eens naar, en lees dit eens even door, neem de tijd en neem er lekker een kop koffie bij.


http://www.hondenpage.com/hondenforum/7699/interessant.php

staat veel geschreven over dominantie.

honden page profiel Rexxie en LeahRexxie en Leah 3 doggies

honden foto van Rexxie en Leah

Hoi Liesbeth,
Hou er rekening mee dat dit gedrag ook zonder het geven van beloningsbrokjes moet stoppen.
Je moet als baas op een normale manier iets van je hond kunnen afpakken, en ook aan de etensbak kunnen komen. O-)
Het rare is dat je met houding (dus aantonen dat jij boven haar staat) al een hoop kan bereiken.
Soms kun je met het geven van beloningsbrokjes een verkeerd signaal afgeven, en bepaald gedrag stimuleren of aanleren.
In het boek "Denken als een hond" van John Fisher staat hier een hele hoop over geschreven. Hij is absolute voorstander van het opvoeden zonder straffen, en op positieve wijze opvoeden van een hond, maar geeft je inzichten in de 'denkwereld' van een hond.
Echt heel erg interessant en veel voorbeelden zijn zooo herkenbaar.
Ik heb er met onze Leah zoveel aan gehad. :-)
Misschien heb je er ook wat aan.
Het gaat vast goed komen!! ;-)

Groetjes Marjan

Ps. een dominante hond is niet erg hoor! Het wil niet zeggen dat je een agressieve hond hebt..

honden page profiel LisaLisa 3 doggies

honden foto van Lisa

Die drift om zoveel te eten heeft die waarschijnlijk omdat die bang is dat die alles moet delen met de andere hond.. bij mij is het andersom hier.. als cheeko wat eet en boebie ook dan moeten ze echt uitelkaars buurt blijven wat ze gaan beide zitten grommen.. als ik iets wil pakken is het prima maar van elkaar kunnen ze t niet hebben hoor..

sinds wij cheeko hebben steelt boebie ook wel is eten van ons.. als wij er niet zijn.. dat doet ze waarschijnlijk ook alleen maar omdat ze NIKS wil delen.. en hij zit dan in zijn bench dus dat is lekker makkelijk voor haar..

als je er echt gestoord van wordt zou ik ze gewoon apart eten geven.. hoop dat het werkt!! Succes :-)

honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth

Hoi fijn nog altijd reacties,

Tara valt aan zodra ik het eten neerzet ondanks dat ik haar laat zitten, ik ga buiten oefenen met zit en blijf, mss dat het daarna ook binnen makkelijker gaat.

Ik mag aan haar eten zitten als ze eet, brokjes eruit halen als ze eet. Is ze klaar met eten, duikt ze als ze haar kans krijgt gelijk in Bo's eetbak, die voor haar opzij gaat.

Ik word er niet gestoord van, ik wacht tot ze klaar is en ben haar voor. Meestal zeg ik, euh, Bootjes eten, dan probeert ze naast Bo uit zijn waterbak te drinken wat niet erg is, om vervolgens nog een poging te wagen. Als ik dan zeg nee, Bootjes eten, dan staat ze rustig te kijken en zodra Bo klaar is likt ze haar bak uit.

Nee, ik ben meer bang voor het fanatiek, pakken van eten uit mijn hand, of haar verzet als ze iets heeft wat niet oke is en dat niet in huis, want dat laat ze makkelijk los, maar buitenshuis.

Ik ga zeker het boek van John Fisher bemachtigen, dank daarvoor. Ik denk dat het ook wel goed komt, ze schreeuwt en vraagt ook niet tussen de maaltijden door om eten, ze bedelt niet, maar ik merk dat ik toch wel even geschrokken ben, ze heeft net langs de top, zijkant middelvinger geschraapt met haar scherpe puppytanden.
;-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Misschien kun je het volgende spelletje doen: "It's your choice".

http://www.youtube.com/watch?v=ipT5k1gaXhc

Hiermee leer je je hond om zichzelf te beheersen en geduld te hebben. De hond wordt beloond als ze rustig is en niet beloond als ze ongeduldig is.

Misschien is het ook een idee om de honden apart eten te geven, zodat er geen competitie ontstaat tussen beiden. Buiten niets afpakken, maar proberen te ruilen. En de roedelregels hanteren. Ik denk dat Tara een pittig dametje is, dus je moet zeker laten weten wie de 'baas' is.

honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth

Hoi Angela, goed idee, ik heb er niet aan gedacht bij you tube te kijken.

onderstaande link van Jody Carly, over impuls beheersing bij honden, vind ik erg goed. Ik ben eigenlijk wel op dezelfde manier bezig met Tara, maar hou te snel op denk ik. Ik denk altijd dat ze mss feller er van kan worden, maar als ik de video's zo ziet, is dit niet het geval.

http://www.youtube.com/watch?v=ipT5k1gaXhc

Dank je voor de tip, open weer nieuwe mogelijkheden :-D

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Dit advies vertel ik dus ook altijd, alleen heb wel altijd het idee dat er gewoon overheen gelezen wordt.

De hond 2 weken uit je hand laten eten, Wil ze het eten uit je hand grissen maak je meteen weer een vuist, op deze manier leert je hond zorgvuldiger met je om te gaan en leert afhankelijk met je om te gaan.

Wat jou probleem betreft vooral met de mest, vindt ik heel normaal gedrag. Immers wat je hebt mag je houden. Voor dat soort dingen zou je toch wat lekkers op zak moeten hebben om te ruilen. Nu is het zo dat elke keer jij wat afpakt jij de kans hebt dat Tara gewoon niet naar je toekomt(tenminste als je haar los hebt). Met het ruilen en natuurlijk het commando los wordt ze beloont met wat lekkers op deze manier zou ik in ieder geval trainen.

Groetjes,
Wilma

honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth

Hoi Wilma,

Ik heb altijd bewondering voor je dat je 4 herders opvoedt. Ik vind herders heel sterke honden, die zeker goed moeten luisteren.

Heel dapper al weer zojuist een pensstaafje gegeven, niets aan de hand. Buiten al een paar keer geruild.

Als we buiten wandelen en Tara wil niet vooruit zeg ik kom we gaan naar huis koekies eten en dan loopt ze weer door. Thuis gaat ze heel schattig samen met Bo zitten en Af voor een beloning.


:-D

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Liesbeth, misschien wordt ze ook feller in het begin, maar zodra ze merkt dat haar gedrag niet werkt en dat positief gedrag haar iets oplevert, zal ze het positieve gedrag laten zien. Eerst kan het gedrag erger worden, want ze is pittig en wil toch het lekkers hebben en probeert dit op allerlei manieren te krijgen (denk aan een jengelend kind dat van alles uit de kast haalt om zijn zin te krijgen), maar als het niet werkt, dan zal ze stoppen.

honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth

In het donker is het moeilijk te zien wat er allemaal op en langs de weg ligt. Zowel gisteravond als vanmorgen heeft Tara kans gezien dingen te gappen en op te eten. Ook wilde ze niet ruilen. tegenover staat dat ze makkelijk komt, af te leiden is als ik het niet vertrouw waar ze snuffelt. Wel vind ik als ze vaker beloont ook wat feller het beloningsbrokje wil pakken.

Ik voelde me geirriteerd dat het me niet lukte en ik heb haar genegeerd tot thuis, was niet zo ver en ik heb doorgelopen, ze wil nog wel eens zitten en niet lopen, maar nu liep ze braaf mee.

:'( :-D

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Als ze zo makkelijk is af te leiden, probeer het eens met een speeltje om haar aandacht te krijgen. Dan hoef je ook geen beloningsbrokje te gebruiken om te ruilen. En 'Goed zo' of een aai is ook een beloning. Ik zou met haar oefenen in het rustig aannemen van een brokje. Niet rustig = geen brokje.
Ik snap je frustratie hoor, je probeert het goed te doen en het resultaat zie je niet, maar dat komt echt wel. Nog even volhouden en blijven oefenen!!

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

en tegen het schrokken zou je eens een nieuwe bak kunnen proberen



Het is een brake fast etensbak.

voer (Gast)

je kan het schroken zo oplossen

strooi de brokken op een plaats uit dan moet ze wel rustig eten goed uitstrooien heb ik gadaan bij Barco en resultaat is geweldig heb het nu weer in zijn bak maar doe het zo nu en dan weer

is nog een leuk spel voor hem/haar ook hij moet zoeken naar de laaste brokjes probeer het maar eens het schroken is over

honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth

Ik ben het boek van
John Fisher aan het lezen ThinkDog
Een man met humor en prettige leesstijl. Ik ben er nog niet zo ver in, maar hij heeft leuke ideeen.

Mijn zoon heeft vanavond geprobeerd om aan Tara's pensstaaf te komen. Ik zei doe het niet, maar hij wilde het uitproberen en deed een ovenwant aan. Tara was echt lelijk en slokte vervolgens alles in een keer naar binnen.

Verder gaat het goed, ruilt buiten dingen voor een snoepje en laat aardig los. Naar Bo toe is ze voor 87% minder bijterig. ;-)

honden page profiel You know whoYou know who 3 doggies

honden foto van You know who

Dus het gaat al de betere kant op Liesbeth?
Dat is heel mooi om te lezen :-D
Me zoontje van 15 maanden mag heel leuk van Django aan zijn kluif zitten maar heel vaak geeft Dylan heel lief de kluif ook aan hem waardoor Django heel zachtjes pakt echt zo sweet om te zien en daar is me man ook heel blij mee O-)
ik ga er nog eens foto's van maken :-D
Succes verder met Tara en het opvoeden en natuurlijk ook veel plezier met je andere schat.

Groetjes Natasja

p.s Tips heb ik niet :'(

honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth

Voor mij ook onbekend gedrag. Bo is zo lief en mijn vorige hond ook, geen enkel probleem om aan hun eten te zitten.

Tara is eigenlijk ook heel lief, zo lief dat je het niet voor kunt stellen dat ze zo fel kan zijn, tot nu toe alleen met pensstaafjes, verder eigenlijk niet. Dus als ze op zijn geef ik ze niet meer, ik denk niet dat ze het nodig hebben voor hun gezondheid.



:-)

honden page profiel Jacko1Jacko1 3 doggies

honden foto van Jacko1

Je hond is als de dood dat de andere hond zijn eten pakt (en de kauwstaafjes en de snoepjes) Hij is gefixeert op eten en als zij een bak ziet dan denkt ze "die is voor mij" Ik zou ze in verschillende vertrekken voeren en dan met rust laten. Dan ziet Tara zijn maaje niet eten en zal dan wat rustiger worden. Beloningssnoepjes maar even achterwege laten en als je echt iets van haar moet afnemen dan iets anders aanbieden. Je moet die voernijd zien te voorkomen het zal wel verminderen als hij niet de hele dag lekkers en kluifjes ziet.(die ze dan wil hebben en verdedigen)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "eten - bijten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^