los lopen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jenny jenny

honden foto van jenny

mijn vraag is,hoe doen jullie het toch dat je de honden los laat lopen in het bos,ik durf het niet te doen ben erg bang dat hij niet komt als ik hem roep en omdat floyd nogal bang is en erg snel schrikt van dingen weet ik dus niet wat hij gaat doen,loopt hij weg de verkeerde kant op of komt hij bij mij als hij schrikt,misschien hebben jullie tips hoe ik het hem kan leren.

jenny

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "los lopen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

Simpel beginnen :-) Dus eerst bijvoorbeeld in huis, dat hij leert als je hem roept hij iets lekkers krijgt, dan ga je naar je tuin, en zo bouw je het verder en verder uit, en met steeds meer afleiding. Als je eenmaal buiten bent op een rustig veldje bijvoorbeeld, ook gewoon belonen als hij bij je komt zonder dat je hem roept, want hij moet het leuk vinden om bij je te komen.

Ook met het schrikken van bepaalde dingen kun je gaan oefenen. Zo had een vriendin van mij een hond die als de doods was voor harde geluiden. Toen zijn ze gaan oefenen met een klappertjes pistool. Dan vroegen ze eerst zijn aandacht, lieten hem opdrachtjes uitvoeren (zitten, pootjes geven e.d.) en ondertussen het klappertjes pistool af laten gaan. Dan schrok hij, maar gewoon doen of je neus bloed en doorgaan met wat je van hem vroeg. En op een gegeven moment reageerde hij er totaal niet meer op. Zo kun je dit met heel veel dingen doen door middel van aandacht oefeningen :-)

Oh nog een leuk linkje trouwens...http://www.youtube.com/watch?v=D6ANYW0DO-g

Groetjes Amber

honden page profiel MasudMasud 3 doggies

honden foto van Masud

Wat je kan proberen is ergens met je hond heen waar je zeker weet dat geen andere mensen komen. Een grote veld of bos. Daar laat je hem los, en roep je hem meteen terug. Zodra hij komt meteen belonen. Als je dit vaak genoeg doet weet hij dat als je roept wat hij moet doen.

Als hij niet luistert moet je je toon veranderen. Het is namelijk zo dat honden meer op je toon letten en hoe je iets zegt dan wat je zegt.

Ik heb zelf helemaal geen beloningen gebruikt, maar alleen maar me stem. Als ik mijn mini herdertje uitlaat gaat hij altijd voor me lopen en mishandelt elke kleine boom die hij tegen komt, maar zodra ik hem roep is hij wel meteen terug.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 3 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

hoi hoi.mijn jack russell is ook erg bang voor geluiden en daarom neem ik hem mee naar een veldje laat hem los en hij rent en speelt zonder mij uit het oog te verliezen gaan we weer de drukke weg op lijn ik hem weer aan.ik denk ook dat het een kwestie van vertrouwen is tussen jou en de hond,mijn pup is nu 10 weken.
veel sterkte

groetjes noor en jazzy

honden page profiel MirjamMirjam 3 doggies

honden foto van Mirjam

Op cursus gaan ;-) heeft bij ons heel veel geholpen. En niet meteen van een korte riem naar los, maar eerst een lange lijn (die over de grond sleept) en vervolgens die lijn eens loslaten, maar wel vast laten zitten. Als dat goed gaat kun je hem loslaten.

Onthou dat leren plaatsgebonden is. Dus als hij op plek A goe los kan lopen, mag je er niet van uit gaan dat hij dat op plek B net zo goed doet.

honden page profiel jenny jenny

honden foto van jenny

wij zijn op cursus geweest en daar hebben we ook met de honden in het bos gelopen(los)en dat ging heel goed met meerdere honden maar alleen ik weet het niet,het is dat ikzelf meer moet gaan vertrouwen dat het goed gaat,heb wel al met een hele lange lijn gelopen en dat ging ook goed maar zodra floyd iets anders ziet ben ik zijn aandacht kwijt,hoe houdt ik zijn aandacht vast.

honden page profiel maaike maaike 3 doggies

honden foto van maaike

Wij hebben de honden al heel jong los gelaten in het bos. Voor de puberteit zijn ze vaak zeer geneigd om je even op te komen zoeken om te zien of je nog in de buurt bent en daar kun je dan mooi gebruik van maken door ze op het moment dat ze naar je omkijken ze te roepen en dan te belonen als ze komen.
In de puberteit wordt het vaak een ander verhaal omdat ze dan liever niet luisteren. In die periode gebruikten we hier een 10 mtr lijn. Zo hadden ze toch de vrijheid maar konden ze niet onder het "hier" komen uit.
Tijdens het wandelen is het handig om je hond steeds even te roepen en te belonen als ie komt. Daarna kan hij weer lekker zijn gang gaan.
Veel mensen roepen hun hond alleen op het moment dat de hond moet worden aangelijnd. Het gevaar kan er dan insluipen dat ie op den duur moeilijker komt omdat het aanlijnen minder leuk is en hij dan niet meer kan rennen. Vandaar dat je tussendoor ook regelmatig "hier "moet oefenen.

Ik merk wel dat mijn honden veel beter reageren als we met meerdere honden en eigenaren wandelen.
Het voordeel met het hebben van meerdere honden is wel dat er altijd wel 1 goed luistert en dat de ander daar dan ook op reageerd.
Wat ik ook heb gemerkt dat ze veeeel beter luisteren op vreemd terrein. Dat is toch ietwat onzekerder voor ze en dan houden ze mij beter in de gaten.

honden page profiel MirjamMirjam 3 doggies

honden foto van Mirjam

Diesel is ook makkelijker als ik met andere honden meeloop hoor, als ik alleen loop durf hij veel verder weg, maar ik heb de tip gekregen om me af en toe te verstoppen, en dat werk!!! Als Diesel dan zo ver is dat hij mij niet meer ziet of totaal niet in de gate houd, spring ik snel achter een boom, of loop naar de andere kant van de dijk. Laat hem dan maar zoeken! Sinds ik dat doe komt hij heel vaak even terug om te kijken of ik er nog ben. En Diesel is ook nog wel eens de aandacht kwijt hoor, maar gewoon veel oefenen en niet twijfelen aan jezelf.

Bij ons in het bos hebben we een parkeerplaats, dan een klein bospaadje en dan het grasveld. Als ik terug kom van een wandeling en ik kom op het veld en er zijn allemaal honden aan het spelen, laat ik ze even, maar loop vervolgens door het pad in. Roep af en toe, fluit een keer en uiteindelijk komt meneer.... Maar dat had ik in het begin echt niet durfen hopen hoor!

honden page profiel 3 doggies

Weet niet of het al gezegd is,, maar probeer het eerst is met een lange lijn. Het valt goed aan te leren op die manier.
In vrijwel elke winkel hebben ze wel een speurlijn,, 1tje van 15 meter, en daar kun je al een hoop mee oefenen..

honden page profiel AmalAmal 3 doggies

honden foto van Amal

Ik herken je gevoel ook. Heb er zelf ook last van.
Wat opvalt is dat als we voor hem naar onbekend terrein gaan, hij altijd gefocust blijft op ons, zijn baasjes. Helaas als we in de buurt van ons huis komen, is er geen houden meer aan. Dan kan ik roepen tot ik een ons weeg. Zelfs met snoepjes. Ik zit erover te denken om een verkorte cursus "hier komen" te volgen, die worden gegeven bij ons in de buurt. Eerst nog even de basis afmaken.
Misschien is dat ook iets voor jouw?
Succes!

Liefs Miranda

honden page profiel AmalAmal 3 doggies

honden foto van Amal

Oh ja, als hij niet wil komen lopen we bij hem weg, dit helpt ook.

honden page profiel IdaqIdaq 3 doggies

honden foto van Idaq



Hey Jenny,

Wij zijn van de eerste dag begonnen met hemlos te laten lopen in de tuin en de polders achter ons;
van in het begin (8 weken) mee begonnen.
Nu blijft Idaq steeds bij ons in de buurt, loopt nooit weg en als hij soms iets langer wegblijft roep ik hem en komt hij op slag terug.
jong geleerd is oud gedaan;
succes
Vincent

honden page profiel Corrina  & BaileyCorrina & Bailey 3 doggies

honden foto van Corrina  & Bailey

Tja loslopen is bij mij ook een ramp 1e klas eigenlijk.
Ik laa Bailey wel loslopen omdat zij de beweging nodig heeft.

Maar de ene week luisterd ze perfect en blijft ze in de buurt maar vorige week ben ik met Monique en Jaro gaan wandelen en toen was ze een uur foetsie. Roepen nee hoor absoluut niet komen.

Ze heeft de beweging gewoon nodig en zo moet ze het ook leren...

Ze is gechipt en heeft een penning om, maar tot op heden heb ik haar elke keer mee naar huis kunnen nemen...

honden page profiel Carla, Charlie & DouweCarla, Charlie & Douwe 3 doggies

honden foto van Carla, Charlie & Douwe

Ik heb Charlie van het begin af aan los laten lopen in het bos. Zo gauw ik zag dat hij naar me keek riep ik hem enthousiast en als hij kwam beloonde ik 'm en kon hij weer verder spelen/rennen/lopen. Charlie is inmiddels 4 en blijft goed bij me in de buurt maar ik beloon hem nog steeds regelmatig als ik roep en hij komt, het moet leuk blijven. Je eigen houding is ook belangrijk. Als je uitstraalt dat je er weinig vertrouwen in hebt dat je hond komt heb je grote kans dat hij het niet doet. Zorg dat je rechtop staat, schouders recht en straal zelfverzekerdheid uit. Klinkt misschien stom maar het helpt echt. Als je hond iets interessants ziet of ruikt heeft het geen zin om 'm te roepen. Roep 'm als je oogcontact met hem hebt en wees enthousiast en vooral altijd belonen, met iets lekkers, je stem of speeltje.

Succes en gewoon durfen!

Carla

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Wij hebben met Mexx de 'touch' methode toegepast.
Je leert je hond je hand aanraken op commando 'touch' en beloont hem dan met een stuk worst of kaas (moet wel lekker zijn).
Als je dan buiten gaat wandelen aan de lange riem steek je af en toe je hand uit en laat hem 'touchen'. Dan weer super blij doen en belonen.
Vooral de eerste tijd niet voeren voordat je gaat wandelen.
Op een gegeven moment gaat je hond zelf leren dat als hij je hand aanraakt dat je hem wat lekkers geeft.
Mexx komt nu elke 30 sec tot 1 min (was tussen de 10 sec en 2-3 minuten) mijn hand even aanraken en dan krijgt hij wat lekkers. Zo loopt hij nooit ver van me vandaan. En als er dan een hond aankomt dan zeg ik 'hier' of 'touch' en komt hij snel aangelopen.

En wat ook hierboven vermeld. Roep je hond niet alleen als hij aan de lijn moet, maar ook gewoon tussendoor en flink belonen.

honden page profiel jenny jenny

honden foto van jenny

bedankt voor jullie tips,ik ga het eerst met een hele lange lijn proberen,want als floyd afgeleid is dan ben ik er niet meer voor hem en wil hij mij niet horen,verder doet hij alles erg goed en luisterd hij ook goed.

jenny

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Het is een kwestie van trainen en vertrouwen Jenny. Elke hond heeft wel eens bananen in zijn oren, maar een hond houdt over het algemeen zijn roedel in de gaten. Probeer het na het oefenen met komen en wat lekkers geven eens uit.

honden page profiel hannekehanneke

honden foto van hanneke

Even een vraagje want ik moet nou toch ook eens beginnen te proberen los te lopen met Shadow. Wat voor lijn gebruiken jullie als 10 meter lijn, gewoon een willekeurig touw? Of verkopen ze die, want ik heb ze nog nooit gezien!
Hanneke

honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth

Wordt verkocht in de dierenwinkel. :-) diverse lengtes

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Gewoon een riem is het eigenlijk. Een normale lengte is geloof ik 1.5 meter, maar je hebt ze dus ook in langere uitvoeringen van bijv. 10 meter. Ik heb de mijne in de dierenwinkel gekocht.

honden page profiel jenny jenny

honden foto van jenny

ik heb dus zelf een hele lange touw van wel 10 meter alleen komt die vlug in de knoop,ik ga denk ik maar eens kijken in een dierenzaak naar zo'n gewone riem van 10 meter.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "los lopen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^