Zo triest

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarjoleinMarjolein 3 doggies

honden foto van Marjolein

UPDATE: Zusjes (6 en 10) gewond na aanval door eigen hond

Kindje (6) ernstig gewond na aanval door eigen hond

http://www.tvschijndel.nl/index.php/laatste-nieuws/4393-kindje-6-ernstig-gewond-na-aanval-door-eigen-hond

In beslag genomen honden gaan door een gruwelijk lang en beschadigend traject. Ik weet niets van deze situatie en kan me in geen van de betrokkenen genoeg inleven om er iets verstandigs over te zeggen maar... Kiezen tussen het traject na in beslag name of in laten slapen...ik zou het ook niet weten hoor. Soort Sophies choice dilemma. Misschien is in laten slapen in dit geval wel minder erg...

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Onderstaand stukje heb ik overgenomen van de site van de Telegraaf van gisteren.

Wat hier staat klinkt iets minder sensationeel als het stuk uit de link van TS.

Hoewel het hele gebeuren natuurlijk verschrikkelijk is.

En zowel de kinderen als de honden het slachtoffer zijn.

  "

 



Kinderen gewond na aanval eigen hond SCHIJNDEL - Op een bungalowpark in het Brabantse Schijndel zijn dinsdagmiddag twee kinderen gebeten door hun eigen hond. De twee zusjes zijn voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Volgens een politiewoordvoerder zag het er allemaal heel bloederig uit, maar zouden de verwondingen meevallen. Berichten van lokale media dat van een van de twee slachtoffertjes een oor is afgebeten, kon de politie niet bevestigen. De politie heeft de bijtende hond en twee andere honden van het gezin meegenomen. In de loop van deze week wordt besloten wat er met de dieren gaat gebeuren. dit is dan weer een geheel ander verhaal, speculeren op wat er aan de hand is is dan heel verkeerd.
er staat een berichtje in de krant, en iedereen valt er over heen, dit bericht is ook niet goed, maar gelukkig vallen de verwondingen mee, en zal er naderhand besloten worden wat er met de honden gaat gebeuren.....

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Inslapen onnodig? In mijn ogen niet.

Voorkomen is beter dan genezen.

En wederom vind ik het haast lachwekkend hoeveel mensen beweren dat inslapen onnodig was…

Dus vertel mij dan maar waar de honden naartoe zouden moeten gaan, en wie ze uiteindelijk wil hebben?

Ik denk dat wanneer ik deze 3 honden zou kunnen meenemen, en bij een ieder van jullie voor de deur zou gaan staan ''wil je alsjeblieft deze hond in huis nemen''... 99'9% voor de eer zou bedanken!

Honden als dit, komen juist na dit soort incidenten, in een vreselijk traject terecht. Van eenzame opsluiting, nooit uitgelaten worden of maanden in een opvang, veel stress, ongewild en ongeliefd. Dan is het in mijn ogen vaak beter er meteen een einde aan te maken. Beter voor mens en dier.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 1 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" In mijn ogen wel.

Voorkomen is beter dan genezen.

En wederom vind ik het haast lachwekkend hoeveel mensen beweren dat inslapen onnodig was…

Dus vertel mij dan maar waar de honden naartoe zouden moeten gaan, en wie ze uiteindelijk wil hebben?

Ik denk dat wanneer ik deze 3 honden zou kunnen meenemen, een bij een ieder van jullie voor de deur zou gaan staan ''wil je alsjeblieft deze hond in huis nemen''... 99'9% voor de eer zou bedanken!

Honden als dit, komen juist na dit soort incidenten, in een vreselijk traject terecht. Van eenzame opsluiting, nooit uitgelaten worden of maanden in een opvang. Dan is het in mijn ogen vaak beter er meteen een einde aan te maken. Beter voor mens en dier. "

 Ik vind het ook zielig maar de mensen die nog altijd eerst voor een hond kiezen die gebeten heeft of er mee in aanraking is geweest die vind ik pas echt zielig. Dit mag wel een hondenforum zijn maar dat wil niet zeggen dat je je mening niet mag geven 

Ben het dus met je eens

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Hi, hi, had in de tussentijd mijn tekst een beetje aangepast Tineke. Het was een directe reactie op.. maar inmiddels kwamen er andere reacties eerder. Vandaar.

Tja, wat kan ik nog zeggen, ik heb mijn gedachten hierover gegeven. Het is echt te makkelijk roepen dat de hond niet ingeslapen had hoeven worden. Wat ik al zei: kom jij hem dan even ophalen?

Zo reëel moet men wel zijn, vind ik!

En zo'n hondenopslag… echt, dat moet je een hond willen besparen. Dat is eigenlijk gewoon een 'green mile'

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  Weet je net als kinderen hebben ook honden onderling wel degelijk een meningsverschil en als dat explodeert om wat voor reden dan ook een kruimel van een koekje kan genoeg zijn dan gaat het goed mis en als je dan drie van deze honden hebt en jou kind staat er tussen met een koekje dan wil je niet weten wat er kan gebeuren en daar heb ik zelf gelukkig geen ervaring mee maar ik zie het wel degelijk voor me. Dan heet het voorkomen is beter dan genezen "

 Honden hebben een bijtdrempel binnen een gezin, ze zullen waarschuwen, maar nooit een gevecht aangaan, TENZIJ er iets niet goed gaat binnen het gezin! 

 

Dwz, opvoeden met fysieke correcties, opvoeden met onderdrukking en zo krijg je een bepaald soort spanning, waardoor en idd bijt incidenten komen ontstaan. Ook met honden onderling in een gezin.

 

Dat deze honden zijn ingeslapen, snap ik van de vader, maar ik probeer aan te geven, dat iedereen een hond kan kopen en mee doen wat hij wilt. Opvoeden op een manier dat dit soort incidenten gebeuren. Je niet inleven in je hond, zijn karakter, zijn behoefte, je hond niet begrijpen.

Geef toe, hier worden honden op een hond vriendelijke manier opgevoed, en gebeuren hier dit soort incidenten? Nee want wij zijn bewust bezig met onze hond de opvoeding en hun omgeving

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Inslapen onnodig? In mijn ogen niet.

Voorkomen is beter dan genezen.

En wederom vind ik het haast lachwekkend hoeveel mensen beweren dat inslapen onnodig was…

Dus vertel mij dan maar waar de honden naartoe zouden moeten gaan, en wie ze uiteindelijk wil hebben?

Ik denk dat wanneer ik deze 3 honden zou kunnen meenemen, en bij een ieder van jullie voor de deur zou gaan staan ''wil je alsjeblieft deze hond in huis nemen''... 99'9% voor de eer zou bedanken!

Honden als dit, komen juist na dit soort incidenten, in een vreselijk traject terecht. Van eenzame opsluiting, nooit uitgelaten worden of maanden in een opvang, veel stress, ongewild en ongeliefd. Dan is het in mijn ogen vaak beter er meteen een einde aan te maken. Beter voor mens en dier. "

 Ben ik het met je eens. Ik denk wel dat er iets goed fout ging in deze opvoeding met honden, normaal hebben honden een bijtrem binnen een gezin. Erg jammer en had voorkomen kunnen worden.

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Hoe kunnen jullie nou zeggen dat het een prima keuze is geweest om deze honden te laten in slapen.
Alle drie nog wel!

Niemand van hier weet er wat er gebeurd is.
Niemand weet of die honden vreselijk zijn gepest en gepijnigd voorafgaande aan dit voorval.

Waarom ging er wat fout in de opvoeding van de honden Suzanne?
Ben jij er bij geweest?
Heb jij gezien hoe deze honden zijn opgevoed?

Neemt niet weg dat het absoluut afschuwelijk zou zijn als deze honden in een opslag terecht zouden komen maar waarom verdienen deze honden geen tweede kans?

Lekker makkelijk praten over honden zo maar als het om een pedofiel gaat of een moordenaar of weet ik veel wat voor crimineel dan krijgt deze ook een tweede kans in de maatschappij!

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Ze krijgen 'meestal'' die 2e kans niet omdat de risico's te groot zijn. De maatschappij accepteert dit soort honden niet.

De kans dat zo'n dier dus een nieuw leven kan beginnen, is ronduit nihil.

Dus met een kansberekening van 0,01% wordt vaak besloten er mee op te houden, vooral wanneer de dieren psychisch beschadigt zijn.

Overigens, pedofielen worden alles behalve geaccepteerd in de maatschappij. Maar daar zet je niet even een spuit in, wel?

Dat is dan het verschil tussen mens en dier, daar kun je het mee oneens zijn, maar het is zo!

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Ik las het gistermiddag inderdaad, en was er ook flink van geschrokken.

Vooral van het feit dat ze alle 3 de honden hebben laten inslapen.. Ik wil niet oordelen over de hond die de kinderen heeft aangevallen, dus die laat ik even achterwege, maar die andere 2 hebben niets gedaan en worden toch zomaar ingeslapen.

 

Vreselijk vind ik dat :(

 

Daarnaast vind ik het natuurlijk ook heel erg van deze 2 zusjes. Wat een drama om zoiets te moeten meemaken :(

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

http://www.hulpinbeslaggenomenhonden.nl/

 

Ken je deze procedure voor in beslag genomen honden? Maanden van eenzame opsluiting, waarbij ze geen contact mogen hebben met hun bazen. Ze krijgen eten en drinken en komen het hok niet uit. Ze worden aan een belachelijke gedragstest onderworpen, die zelfs een normale huishond die niet zal doorstaan. Daarna zwaar getraumatiseerd revalideren, maar de meeste krijgen alsnog een spuit.

 

Is dit fijn voor een hond om te doorstaan?

 

Weet je waarom ik weet dat er iets fout ging? Geen een hond wordt agressief geboren! 

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Het gaat hier ook om 2 honden die helemaal niks te maken hebben gehad met voorval!
2 onschuldige honden.

Waarom krijgen die geen tweede kans dan??

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

"  Honden hebben een bijtdrempel binnen een gezin, ze zullen waarschuwen, maar nooit een gevecht aangaan, TENZIJ er iets niet goed gaat binnen het gezin! 
 
Dwz, opvoeden met fysieke correcties, opvoeden met onderdrukking en zo krijg je een bepaald soort spanning, waardoor en idd bijt incidenten komen ontstaan. Ook met honden onderling in een gezin.
 
Dat deze honden zijn ingeslapen, snap ik van de vader, maar ik probeer aan te geven, dat iedereen een hond kan kopen en mee doen wat hij wilt. Opvoeden op een manier dat dit soort incidenten gebeuren. Je niet inleven in je hond, zijn karakter, zijn behoefte, je hond niet begrijpen.
Geef toe, hier worden honden op een hond vriendelijke manier opgevoed, en gebeuren hier dit soort incidenten? Nee want wij zijn bewust bezig met onze hond de opvoeding en hun omgeving "

 Ja en dat kan iedereen 1000 x zeggen ik zou het stom vinden om dan alsnog op z'n beloop te laten met of zonder bijtrem. Wat ik schrijf is dat Rambo nog nooit een schop onder zijn gat heeft gehad of iets dergelijks maar weet zeker dat hij ondanks dat toch zou kunnen uithalen al zitten we er bovenop. Moet ik het dan maar uitproberen en zien hoe ik ga reageren als hij met zijn 60 kilo op een kind spring? Nou ik weet mijn reactie denk ik wel..........

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

" http://www.hulpinbeslaggenomenhonden.nl/

 

Ken je deze procedure voor in beslag genomen honden? Maanden van eenzame opsluiting, waarbij ze geen contact mogen hebben met hun bazen. Ze krijgen eten en drinken en komen het hok niet uit. Ze worden aan een belachelijke gedragstest onderworpen, die zelfs een normale huishond die niet zal doorstaan. Daarna zwaar getraumatiseerd revalideren.

 

Is dit fijn voor een hond om te doorstaan?

 

Weet je waarom ik weet dat er iets fout ging? Geen een hond wordt agressief geboren!  "

 



Ik zei ook dat het afschuwelijk voor ze zou zijn geweest als ze wel dat traject in waren gegaan.
Maar ik vind het misselijk makend dat er twee onschuldige honden zijn ingeslapen.
Die hadden op zijn minst wel een tweede kans verdiend.

En jij kan helemaal niet weten waarom er iets fout ging want jij kent deze mensen niet en je hebt het niet zien gebeuren. Je hebt geen idee wat die hond er toe heeft gezet om dit te doen.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" Hoe kunnen jullie nou zeggen dat het een prima keuze is geweest om deze honden te laten in slapen.
Alle drie nog wel!

Niemand van hier weet er wat er gebeurd is.
Niemand weet of die honden vreselijk zijn gepest en gepijnigd voorafgaande aan dit voorval.

Waarom ging er wat fout in de opvoeding van de honden Suzanne?
Ben jij er bij geweest?
Heb jij gezien hoe deze honden zijn opgevoed?

Neemt niet weg dat het absoluut afschuwelijk zou zijn als deze honden in een opslag terecht zouden komen maar waarom verdienen deze honden geen tweede kans?

Lekker makkelijk praten over honden zo maar als het om een pedofiel gaat of een moordenaar of weet ik veel wat voor crimineel dan krijgt deze ook een tweede kans in de maatschappij! "

 Wie zegt dan dat ik het eens ben met een moordenaar of pedofiel en waarom een tweede kans? Maar waarom een hond verkiezen boven een kind?

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

" Het gaat hier ook om 2 honden die helemaal niks te maken hebben gehad met voorval!

2 onschuldige honden.



Waarom krijgen die geen tweede kans dan?? "

 



Omdat daar mensen voor nodig zijn, die ze die 2e kans willen geven!!! Snap dat dan!
Daarvoor moet ze eerst in een depot, en niet voor een weekendje hoor!
Slechts enkele honden komen ooit levend uit zo'n depot terug!
Je roept maar in het rond dat je het zielig en oneerlijk vind… maar je lijkt nauwelijks realiteitsbesef te hebben in deze!




honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Ik snap niet waarom die 2 honden een 2e kans nodig hebben?
Ze hebben toch niets verkeerds gedaan?

Dan zou je dus ook zomaar op straat een rasgenoot kunnen aanwijzen om die in te laten slapen, omdat een andere hond een meisje heeft aangevallen.

 

Ik snap dat totaal niet..

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Wie zegt dan dat deze honden onschuldig waren wie zegt niet dat eigenlijk deze de aanstichters waren? Waar hebben jullie die wijsheid gekocht dan dan ga ik ook eens daar naar toe voor een beetje wijsheid

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

De hond die heeft aangevallen zat in de bench en toen werd het deurtje door de kinderen open gedaan.. De politie heeft de andere honden ook meegenomen, omdat de vader ze er even niet bij kon hebben.. later heeft de vader alle honden laten inslapen.

 

Overal staat dat de kinderen enkel door 1 hond zijn aangevallen, maar dat de andere 2 honden toch zijn ingeslapen.

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Zo lang je mens en dier als volkomen gelijkwaardige blijft zien Judith, of een hondenleven met het leven van een mens vergelijkt… dan ga je dit ook nooit snappen.
Ik vind het overigens ook best hypocriet, gezien alle dieren die we jaarlijks zonder enige schroom opvreten.
Ik geloof dat ik me terugtrek uit deze discussie.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" Zo lang je mens en dier als volkomen gelijkwaardige blijft zien Judith, of een hondenleven met het leven van een mens vergelijkt… dan ga je dit ook nooit snappen.
Ik vind het overigens ook best hypocriet, gezien alle dieren die we jaarlijks zonder enige schroom opvreten.
Ik geloof dat ik me terugtrek uit deze discussie. "

 

Ja het is inderdaad diep treurig dat mensen honden en mensen op een lijn zetten maar wel een stuk vlees eten of hun hond vlees voeren deze dieren hebben daar gelukkig niet onder geleden.Maar ja dat maakt dan niet uit denk ik

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

" Zo lang je mens en dier als volkomen gelijkwaardige blijft zien Judith, of een hondenleven met het leven van een mens vergelijkt… dan ga je dit ook nooit snappen.
Ik vind het overigens ook best hypocriet, gezien alle dieren die we jaarlijks zonder enige schroom opvreten.
Ik geloof dat ik me terugtrek uit deze discussie. "

 euhhhh waar vergelijk ik honden met mensen dan? Snap dus echt niet waar dit opeens vandaan komt

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

Sorry dat ik het zeg maar als een stafford een kind/mens doelbewust aanvalt hoort er wat mij betreft ook een spuitje in. Met dit verhaal weet je niet of het doelbewust is geweest want er was geen ouderlijk toezicht bij. Dus dat is lastig oordelen maar over het algemeen horen staffords die mensen aanvallen niet thuis in deze wereld.

Het ras is gefokt op het extreme mens sociale en daar hoort bovenstaande niet bij.

 

Het is dus nogal lastig beoordelen. Al snap ik niet dat de ouders het kind alleen lieten met een hond en dat de andere 2 honden nu de dupe zijn van wat één hond heeft gedaan. Sneu, heel sneu.

En voor het kindje is het nog het ergste.

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3 3 doggies

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

Kranten artikel Telegraaf

De twee meisjes die gisteren in Schijndel werden aangevallen door de honden van hun vader bleken te zijn opgesloten in een vakantiehuisje. De honden zijn inmiddels op verzoek van de eigenaar ingeslapen.

De meisjes waren in het vakantiehuisje toen een van hen de bench met meerdere Amerikaanse staffordshireterriërs opende en de honden hen aanvielen. Een 6-jarig meisje raakte ernstig gewond. Haar zusje van tien jaar werd ook gebeten maar kon via het raam ontsnappen. Ze rende naar de overburen en zou huilend hebben geschreeuwd: "Help, ze eten mijn zusje op!" Dat meldt Omroep Brabant.

Op het moment dat de overburen een raam wilden intikken om het 6-jarige meisje te kunnen redden, kwam de vader aangerend en schoot zijn dochtertje te hulp.

Waarom de meisjes zonder volwassene opgesloten zaten in het vakantiehuisje, is nog niet duidelijk.

Mijn reactie
Ik vind het echt vreselijk wat er gebeurt is!
Voor alle partijen!

Maar die vader moet wel een heeelee!!! goede reden gehad hebben om 2 meisjes in de leeftijd van 6 en 10 jaar op te sluiten in een vakantiehuisje met 3 honden! En ja deze zaten in de bench, maar dan nog!
Ik vind het echt een bizar verhaal en ben heel benieuwd waarom die kleintjes daar alleen zaten!

Over de honden ik vind het ontzettend zielig :(
Niemand weet wat er is voorgevallen of gebeurd is en ik vind het ook niet waar dat voor deze honden geen plaats in de maatschappij is dan moet ik het gehele verhaal kennen en de hond zelf ook.
Ik vind het dan ook echt in en in triest dat de honden zijn ingeslapen :(

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

vraag me ook sterk af waarom de vader 3 honden in 1 bench stopt....

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3 3 doggies

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

" vraag me ook sterk af waarom de vader 3 honden in 1 bench stopt.... "

 



Ja, inderdaad..
Daar zou ik ook opgefokt van worden hoor als je mij met 3 anderen in een kleine ruimte zit! (En dan weet je nog niet eens hoelang ze daar al inzaten!)

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Dat brengt een andere kijk op de zaak ;-)

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

"  Ben jij bekend met het fijt dat een hond binnen een  gezin niet naar mensen of dieren binnen deze groep uithaalt? 
Dan moet er dus iets verkeerd zijn gegaan?  "

 Wie weet hadden ze de honden pas sinds gisteren in huis (dus dan gaat de hoge bijtdrempel naar het gezin ook niet echt op).

Of misschien waren de honden met elkaar in gevecht en wilde het meisje er iets aan doen en deed ze daarom de bench open. En richtte de hond zich toen op haar.

 

Niemand was erbij, dus het lijkt me niet terecht om zelf allerlei conclusies te trekken.

 

Natuurlijk is het heel erg dat dit gebeurd is, maar ik vind dat er hier wel erg makkelijk een oordeel geveld wordt hoor.

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco 3 doggies

honden foto van Chleo & Brasco

 

Blijft vreselijk voor dat arme kind.

 

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Het is afschuwelijk verhaal, erg voor alle partijen. Maar na het lezen van 3 honden in één bench, kan het heel goed het geval zijn, wat Marijke hier boven zegt. Vader had in ieder geval niet veel verstand van het ras. Ik zou sowieso al nooit 3 honden in één bench zetten, maar deze rassen al helemaal niet.

 

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Flexi rollijnen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^