claimen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jaimiejaimie

honden foto van jaimie

Hallo. Wij hebben één bench en twee honden. Luna kijkt nóóit naar de bench om maar sinds 2 dagen claimt ze de bench. We willen hem het liefst niet weg doen omdat hus er wél altijd in gaat liggen. Hij slaapt er snachts in ( of op het voeteneinde van ons bed O-) ) en overdag is het ook zijn veilige plekje. Ook claimt ze de bank , de kleden ( ze hebben beide hun eigen kleed ) en het matje bij de voordeur. Ze gaat juist liggen waar hus altijd ligt en als hij er ergens gaat liggen jaagt Luna hem weg. Wat kan ik hier tegen doen?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Wees duidelijk naar je hond toe. Als je niet wil dat 1 van je honden dingen gaat claimen, moet je haar dit meteen ook duidelijk maken. Dit kan bijvoorbeeld door Luna zelf een plaats aan te wijzen waar ze mag liggen. Zie je dat beide honden op dezelfde plek willen liggen en daar een situatie rond ontstaat, stap je meteen tussen en wijs je beiden een andere plaats aan. Gaan ze op de andere plaats liggen, laat je even weten dat je dat goed vindt (flinke meid. goed zo, jongen)

 

Ze heeft dit sinds twee dagen, zeg je. Dan is er vast ook een reden waarom ze dit gedrag opeens heeft. Ze wil dus iets duidelijk maken. Het kan zowel lichamelijk zijn (loops worden, zich niet lekker voelen,..) of mentaal (onrustig voelen,...). Probeer te achterhalen wat aan de oorsprong ligt, zodat je daar wat aan kan doen en ze het niet meer hoeft te uiten door te gaan claimen.

honden page profiel jaimiejaimie

honden foto van jaimie

Bedankt voor de tip.
Ik ga het meteen zo proberen ;-)

Als er een rede achter moet zitten zou het eigenlijk beide kunnen zijn.
Stress door de verhuizing,
En volgens mij moet ze ook loops worden ;-)

Alleen soms ligt Luna gewoon op de bank en wilt hus ergens liggen dan vliegt ze er meteen grommend op af en jaagt hem daar weg.

Hus word hier ergens nogal onzeker van.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"
Alleen soms ligt Luna gewoon op de bank en wilt hus ergens liggen dan vliegt ze er meteen grommend op af en jaagt hem daar weg.



Hus word hier ergens nogal onzeker van. "

 




daar ben jij voor, wees alert, en voorkom dat. :-D je gaat er tussen staan en wijs ... nee , naar je eigen plek. jij bepaalt. :-D

Volgende forumvraag: Hondenmandje op scootmobiel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^