Toller aanschaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Hallo, 

 

Ik ben van plan om een Toller (Nova Scotia Duck Tolling Retriever) in huis te nemen in de grote vakantie. Ik heb hiervoor noch nooit een hond gehad dus ik wou me wat laten informeren wat ik allemaal moet doen de eerste dagen en nachten dat de puppy in zijn nieuwe en eeuwige thuis rond zal snuffelen.

 

- Wat moet ik doen wanneer de hond een plasje moet doen? Ze kan toch nog niet aan de leiband?          

- Hondenschool of leer ik wel op de duur hoe ik met honden moet omgaan? Wat zeggen/ervaren jullie? 

- Vanaf welke leeftijd moet ik beginnen de hond regels en trucjes (poot, zit, lig, ...)  te leren en wanneer trainingen starten? 

- Welke hondenspeeltjes raden jullie aan? Ik dacht aan een KONG en een dik touw. 

 

Ervaringen zijn ook welkom!

 

Natuurlijk stuur ik een foto wanneer zij er is. Ik kan stiekem niet wachten! 

 

Alvast bedankt, 

 

Naomi 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ten eerste wil ik je vragen waarom je een toller wilt? Wat wil je gaan doen met de hond? en welke verwachtingen heb je?

 

Het lijkt me erg lastig om perse een pup in de grote vakantie te krijgen. Je kunt dit niet van een fokker verwachten. Er zijn niet zoveel fokkers en er is een wachtlijst. Waarschijnlijk gaat het dus niet lukken om een (gezonde) pup in de grote vakntie te krijgen.

 

Blijf ook aub ver weg van een fokker uit noord-brabant die veel op marktplaat zit. Die hebben inderdaad bijna altijd pups, maar dat is echt een nare praktijk.

 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

om je vragen even te beantwoorden:

jawel.. pups kunnen gewoon aan een riem, sterker nog.. dat moet om ze eraan te laten wennen. Goede fokkers hebben hier al wat mee gedaan tijdens de socilialisatie.

 

Ik zou lekker naar de hondenschool gaan. Zeker als ik je berichtje lees, lijkt me dat erg belangrijk! Je leert hoe je met je pup moet omgaan en wat wel/niet kan. Daarnaast zijn tollers super slim, dus is het zeer verstandig om daar gebruik van te maken in de positieve zin inplaats van dat je hondje straks die slimheid tegen je gebruikt ;)

 

Ik zou met de puppycursus beginnen als de pup alle entingen heeft gehad, dus zo rond de 12 weken. w

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Vooraleerst, wat ga je ondernemen met je hond?Dit is een relatief energiek ras, en heeft wel wat nodig :-).
Hebben jullie tijd genoeg voor de pup, zodat deze geen uren alleen zit?
Heb je al contact met een fokker en sta je al op de wachtlijst?
Voor al jouw vragen vind je hier op de site jouw antwoorden,je goed inlezen is erg belangrijk, de opvoeding gaat niet vanzelf.
En puppycursus is wel aan te raden, ook om jouw pup te socialiseren :-).

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Hallo Naomi,

Wat leuk dat je een toller aan wil schaffen! Heb je al een fokker op het oog die een nestje verwacht? :) (pas op voor broodfokkers hoor! Je kan altijd hier op het forum vragen of het een goede en geschikte fokker is! Waar je dat aan herkent is eigenlijk altijd of ze fokken volgens de regels van de raad van beheer, dus met stambomen en op erfelijke afwijkingen getestte ouderdieren ;) )

 

Over je vragen:

- Wat moet ik doen wanneer de hond een plasje moet doen? Ze kan toch nog niet aan de leiband?          

Uitlaten natuurlijk! ;) In het begin zullen er zeker wat ongelukjes in huis gebeuren, maar na een tijdje leer je van je pupje wanneer hij moet plassen en hoe hij zich dan gaat gedragen (vaak zoeken snuffelen of bij de buitendeur gaan staan). Zorg dan dat je op zo'n moment gelijk met hem naar buiten kan, dus niet eerst rustig je kopje thee opdrinken of rustig schoenen aan doen, nee hup, riempje eraan en hup gelijk naar buiten.

Doet hij dan zijn behoefte buiten, beloon hem uitbundig met een zachte, vriendelijke stem en geef hem een lekker koekje als hij klaar is met plassen/poepen.

Een jonge pup kan gewoon aan een riempje. wat het makkelijkst is zeker in het begin is een simpel riempje om laten zitten bij de pup, zodat als hij moet plassen, je gelijk een simpele lijn aan kan klikken en weg kan gaan en niet eerst staat te frustelen om de gesp vast te maken van de lijn etc.

Een lichte puppylijn is goed geschikt om je pupje in het begin uit te laten.

Gewoon de pup aanlijnen en lopen, gaat hij de verkeerde kant op, roep hem dan vrolijk zodat hij jou weer volgt (hij weet immers nog niet dat het de bedoeling is om mee te lopen aan de riem.. ;) )

 

Voor het uitlaten is het makkelijk om hem in ieder geval uit te laten na het slapen of druk spelen. Dat zijn de tijden waarop een puppy eigenlijk altijd moet plassen.

 

- Hondenschool of leer ik wel op de duur hoe ik met honden moet omgaan? Wat zeggen/ervaren jullie? 

Als het je eerste hond is, wat het dus is, zou ik zeker naar de hondenschool gaan. Daar leren ze jou goed hoe je met hem om moet gaan en wat je moet doen bij problemen.

Een hondenschool dient ook niet alleen voor jou om dingen te leren, maar is ook heel goed voor de socialisatie van je pup. Hij leert er om te gaan met andere honden/puppen en met andere mensen. (neemt natuurlijk niet weg dat je buiten de cursus hem niet meer hoeft te socialiseren ;) )

 

- Vanaf welke leeftijd moet ik beginnen de hond regels en trucjes (poot, zit, lig, ...)  te leren en wanneer trainingen starten? 

Als je de pup nog maar net hebt is alles nieuw voor hem, weg bij zijn broertjes en zusjes, in een vreemd huis.. vreemde plekken en geurtjes.. Geef hem dus rustig de tijd om te wennen.

Eigenlijk ben je vanaf dag 1 al aan het trainen, hij leert te komen als jij roept, leert zijn naam, leert welk gedrag goed en welk gedrag slecht is.

Je kan korte sessies (5 min) oefenen met hem, roep zijn naam, als hij opkijkt is hij natuurlijk heel braaf en krijgt hij gelijk zijn brokje! Komt hij dan ook naar je toe, dan is hij natuurlijk helemaal super knap! Probeer alles lekker spelenderwijs te doen en nergens druk op te leggen. het is immers nog maar een 'baby'.

 

- Welke hondenspeeltjes raden jullie aan? Ik dacht aan een KONG en een dik touw. 

Een kong is zeker handig! Ik weet niet of jullie gebruik gaan maken van een bench, maar een kong is erg geschikt als bezigheid in de bench, vul hem met bijv stukjes gekookte kipfilet en wat pastei om hem af te smeren, smullen zal hij ervan!

Een flosstouw is ook zeker handig. Puppy's ontdekken de wereld met hun bekkie en zal hij dus ook ongetwijfeld doen bij je meubilair. ok bij het wisselen van de tandjes zal hij de neiging hebben om ergens op te willen kauwen. Dan is een flosstouw een ideale vervanging voor je schoeisel of meubilair ;) Zeg een rustige Nee of Foei en geef je pupje dan het flosstouw als alternatief.

 

Veel succes en als je nog meer vragen hebt, stel ze gerust! Veel ervaringsdeskundigen hier op het forum ;)

 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Mijn moeder heeft bij haar collega's eens geïnformeerd. Wat leuk zeg! Ze wezen alle rassen die we aanboden af :o . Gelukkig hebben we een keuze kunnen maken. Iedere collega was enthousiast! Ze zeiden:"Oh, dat ik daar niet aan gedacht had, past perfect bij jullie". Mijn moeder houd van middelgrote, actieve, speelse honden. Bovendien leren ze ook goed! 

 

Lianne en Mara: We hebben veel bijgeleerd van jouw uitleg :) bedankt! 

We gaan inderdaad gebruik maken van een bench! Hij staat al klaar in de kelder ;) 

 

Tja, wij hadden gedacht aan 'Alliance de la vie'. Is deze geschikt en te betrouwen? Men zegt dat fokkers met één ras of niet veel rassen wel te betrouwen zijn. 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Mijn moeder heeft bij haar collega's eens geïnformeerd. Wat leuk zeg! Ze wezen alle rassen die we aanboden af :o . Gelukkig hebben we een keuze kunnen maken. Iedere collega was enthousiast! Ze zeiden:"Oh, dat ik daar niet aan gedacht had, past perfect bij jullie". Mijn moeder houd van middelgrote, actieve, speelse honden. Bovendien leren ze ook goed! 
 
Lianne en Mara: We hebben veel bijgeleerd van jouw uitleg :-) bedankt! 
We gaan inderdaad gebruik maken van een bench! Hij staat al klaar in de kelder ;-) 
 
Tja, wij hadden gedacht aan 'Alliance de la vie'. Is deze geschikt en te betrouwen? Men zegt dat fokkers met één ras of niet veel rassen wel te betrouwen zijn.  "

 Dat is inderdaad een goede fokker!

 

Maar dit zinnetje: Men zegt dat fokkers met één ras of niet veel rassen wel te betrouwen zijn.klopt niet helemaal.. Dat hoeft niet veel te zeggen.. er zijn ook verkeerde fokkers die maar 1 ras fokken.

 

Maar jullie hebben dus wel door dat een toller een super actieve hond is waar je veel mee moet ondernemen?

 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Ja, dat hebben we wel door. Een collega van mijn mama is hondenbegeleider! Kent veel over honden! We kunnen haar alles vragen. Ze zei dat bij de hondenschool veel Tollers zijn. Wel leuk ras, denk ik! 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Het is inderdaad een erg leuk ras! Weet je al wanneer ze pups krijgen bij de fokker? En hoeveelste je in de lijst bent?

 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

We hebben ze noch niet gecontacteerd wat wel dringt. We weten wel dat er eind april, begin mei een nestje zal komen in 'Alliance de la vie'. Maar meer weten we niet. Ik ga aan men moeder vragen of ze even tijd heeft om te bellen. 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Oke, spannend!

Succes! en hopelijk hebben ze nog ruimte op de lijst staan!

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Goede fokker is dat! Je zou ook Rhineferry's kunnen proberen, volgens mij krijgen die ook rond die tijd een nestje, maar dat weet ik niet helemaal zeker. :) Heel veel plezier alvast met je pup!

 

- Wat moet ik doen wanneer de hond een plasje moet doen? Ze kan toch nog niet aan de leiband?          

Halsband en lijn er aan, optillen en mee naar buiten nemen en in het gras neer zetten. :) Daarna zal je pupje wel met je mee terug naar huis lopen en je kunt hem ook vrolijk lokken en roepen, zodat die mee loopt. Mee lopen aan de lijn kun je juist het beste zo snel mogelijk oefenen.

 

- Hondenschool of leer ik wel op de duur hoe ik met honden moet omgaan? Wat zeggen/ervaren jullie? 

De hondenschool is niet alleen leerzaam om naartoe te gaan, maar het is ook gewoon heel erg leuk om op zo'n manier bezig te zijn met je hond. ;) Zeker een Toller is een werkhond en er moet veel gebeuren met ze, dus juist dan kan ik de hondenschool nog meer aanbevelen dan bij andere rassen. 

 

- Vanaf welke leeftijd moet ik beginnen de hond regels en trucjes (poot, zit, lig, ...)  te leren en wanneer trainingen starten? 

Dit zijn van die dingen die je leert op de hondenschool. Ik heb zelf op een hondenschool gezeten die het belangrijk vindt dat je eerst lekker aan de slag gaat met de socialisatie en een band opbouwen met de hond. Die trucjes en alles komt later wel. Leer je pup eerst netjes met je mee lopen, dat die niet op schoenen mag kauwen, enz.

 

- Welke hondenspeeltjes raden jullie aan? Ik dacht aan een KONG en een dik touw. 

De kong zelf en de kong safestick zijn echt ontzettend leuk! :) Verder zijn chuckit balletjes erg leuk, die zonder tennisbalstof. Van echte tennisballen kunnen de tanden van je hond slijten.

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Cashel vale verwacht ook pups diva komt daar vandaan en is een goede fokker http://cashelvale.nl

Volgende forumvraag: Puppy met stamboom
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^