100 Years of Breeding.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

" Ik geloof dat ze die Duitse herders ook zo neerzetten voor de foto.
Dat dus de rug zo schuin lijkt, doordat ze zo met die achterpoten moeten staan.
Tenminste, dat heb ik begrepen van mensen die Duitse herders fokken.
Anders zouden ze geen normale pas kunnen lopen. "

 

Misschien proberen ze het mooier te vertellen dan..want als ik er 1 buiten zie lopen met zo'n echte slee-rug,dan weet je niet wat je ziet.

Ze kunnen ook niet normaal lopen,vind ik,beetje als een gebocheld mens zou lopen.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

ik kom ook regelmatig duitse herders tegen die echt werkelijk een veel te schuin aflopende rug hebben... echt heel erg verdrietig.... en die lopen dan met hun duidelijk te schuine rug, niets speciaal zo neergezet 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

"  
Dit? "

 

Dat, inderdaad... Zo zou ik dus staan als ik plat op mijn smoel was gevallen en daarna weer zou moeten opstaan...

 

Ik zag er vorige week toevallig nog zo eentje lopen, die mocht ook nog mee draven naast de fiets. Het zag er niet uit Kan me niet voorstellen hoe dat voor zo'n beestje moet zijn...

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

"  
misschien wel misschien niet, 
 
als er vraag naar is naar een bepaald ras/kruising o.i.d., dan fokt men er op los... 
money money money........ daar draait het toch allemaal uiteindelijk om... 
 
(klein voorbeeldje, de Pomsky!) 
  "

 En kortere levensduur, door allerlei mankementen... betekent ook meer "omzet"...

 

Dat mag toch niet de bedoeling zijn!

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

" Ik vind de Bullterrier er mooi uit zien. Maar dat ze er ooit anders uitzagen en na jarenlange (door)fok er nu zo uit zien... Ik weet het dan niet zo..
 
Valt het jullie ook op dat in de tekst staat dat vele ''werk'' honden hun werk niet meer kunnen doen door oververhitting of andere bouw?
 
Ben ook nog op zoek naar de Chinese Naakthond. Ook deze leed vroeger niet aan tand, huid en andere vreemde problemen. "

 

http://smg.photobucket.com/user/Pietoro/library/Dog%20Breed%20Historical%20Pictures/Chinese%20Crested?sort=9&page=2

honden page profiel M & GM & G 3 doggies

honden foto van M & G

Sorry, maar die Chinese naakthond... *proest* 

Heeft ie de toupet uitgevonden 100 jaar geleden?? 

 

Dat is een ras dat ik nu qua uiterlijk toch echt mooier vind..

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

En om deze redenen liggen mijn interesses voornamelijk bij sledehonden ( en bepaalde oude berghondrassen), die zijn minder aangetast door onze moderne maatschappij en het schoonheidsideaal dat erbij hoort. Alhoewel, helaas is o.a. de Siberische husky ook erg veranderd met de jaren. Even een klein voorbeeldje, Scotty van de enige echte Leonhard Seppala versus een moderne Siberische husky uit showlijnen (Innisfree). 

 

 

Echter heb ik niets te klagen. Er bestaat gelukkig een zeer grote variatie binnen dit ras, showhonden, racetypes, oerlijnen etc. Daarnaast zijn er aparte rassen die de 'originele' Siberische imports representeren, ook Chukchi sledehond is nog te vinden in zijn oorspronkelijke habitat. 

_______

 

Een van de ergste voorbeelden, de Mastino Napoletano;

 

 

honden page profiel Lise met Ruby, Naïn & QalvinLise met Ruby, Naïn & Qalvin 3 doggies

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

Wauw Christina, de Mastino Napoletano is ook echt niet verbeterd door de jaren heen

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji 3 doggies

honden foto van Rana & Koji

De Shiba Inu zoals we ze nu kennen stamt voort uit de drie overblijvende lijnen San'in, Mino, en Shinshu aangezien het ras na de Wereldoorlogen bijna uitgestorven was.

 

De San'in-lijn, met als voorlopers de Sekishu-lijn en Imba-lijn, bestaat uit Shiba's die variëren tussen 40-50 cm en hebben gezorgd voor de black & tan-kleur die nu in het ras voorkomt. 

 

De Shinshu-lijn, die afstamt van de Kimawa-lijn, stond gekend voor hun dikke ondervacht. Deze Shiba's bezaten echter in mindere mate de typische driehoekige ogen en oren, waardoor er met hen niet evenveel gefokt werd als met de Mino Shiba's. Daarnaast staan de Shinshu Shiba's bekend om hun rondere ogen en zwarte masker (hetgeen volgens de rasstandaard niet aanwezig zou moeten zijn: normaal verdwijnt dit masker na de pubertijd).

 

Tako uit de (denk ik) Shinshu-lijn, hij is met zekerheid de eerste door de Nippon (rasvereniging) ingeschreven-Shiba (sesam met sikkelvormige staart):

 

De Mino-lijn is de meest prominente: het heeft niet alleen voor de vurig rode kleur gezorgd, maar ook voor het kleinere gestalte van de huidige Shiba. De honden uit deze lijn bezaten een sikkelvormige staart, welke nu nog, al is het in mindere mate, bij een deel van de Shiba's aanwezig is.

 

Jukkoku uit de Mino-lijn, een van de eerste door de Nippon (rasvereniging) ingeschreven- Shiba's (rood met sikkelvormige staart):

 

Met andere woorden: aan het uiterlijk van de Shiba hebben ze praktisch niet gesleuteld. Het ras is mooi verder geëvolueerd uit de oorspronkelijke 3 lijnen, zonder overbodige, menselijke aanpassingen.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Bij de Duitse Herder vind ik het ook echt jammer.

Die rug....dat geeft toch geen ruimte....

 

en ook de neus van de Bullterriër, vond hem 100 jaar geleden ook al mooi, maar dat extreme nu. (en nu vind ik hem ook nog top, maar als je het verschil ziet, vraag je je wel af; waarom?!)

 

Zal altijd ergens toch een 'vraag' zijn; U vraagt, wij draaien'....maakbaar, maar tot welke prijs...

honden page profiel Rana & KojiRana & Koji 3 doggies

honden foto van Rana & Koji

Overigens vind ik het ook echt verschrikkelijk wat ze met de door jou genoemde prachtige, perfect functionerende rassen gedaan hebben, puur om het uiterlijk! De mens is een raar wezen, we maken letterlijk de natuur (in het breedste zin van het woord) kapot. 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 2 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik wil niemand voor het hoofd stoten maar... en dan ontkennen sommige mensen nog dat evolutie bestaat. Kijk eens wat 30 jaar een verschil kan maken bij een dier wat zich iedere 3-5 jaar voortplant.

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

" Ik wil niemand voor het hoofd stoten maar... en dan ontkennen sommige mensen nog dat evolutie bestaat. Kijk eens wat 30 jaar een verschil kan maken bij een dier wat zich iedere 3-5 jaar voortplant. "

 Wanneer evolueren, aanpassen aan een veranderende omgeving is...

Onze honden zijn vervormd en ge(mis)vormd door de mens, tragisch. 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Tja, het blijft selectie van wat zich voort plant. Alleen selecteren wij mensen extremer en consistenter dan de natuur en zijn de resultaten daar ook sneller.

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

" Ik wil niemand voor het hoofd stoten maar... en dan ontkennen sommige mensen nog dat evolutie bestaat. Kijk eens wat 30 jaar een verschil kan maken bij een dier wat zich iedere 3-5 jaar voortplant. "

 Mensen onderschatten het tempo waarin verandering kan plaats vinden ook enorm. Veel mensen hebben het idee dat daar duizenden jaren over heen gaan. Een onderzoek naar zilvervossen in Rusland toonde aan binnen 10 generaties echt flinke fysieke en mentale veranderingen zichtbaar werden, puur door gerichte selectie. Interessant daarbij was dat men puur zocht naar mentale verandering (minder schuwe vossen) maar daaraan gekoppelde ook fysieke veranderingen kreeg.

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep 3 doggies

honden foto van Merp & Miep

" Wauw Christina, de Mastino Napoletano is ook echt niet verbeterd door de jaren heen "

 

Er bestaat ook nog een werktype 

 

Ben ik trouwens de enige die de huidige Boxer, op de neus (en de ziektes) na, leuker vind? Er zijn trouwens ook wel wat verbeter punten te zien als de oude foto's een goede representatie van de rassen van die tijd zijn: de meeste honden hebben geen overbouwde achterhand meer. We moeten natuurlijk wel positief blijven !

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Er bestaat ook nog een werktype 
 
Ben ik trouwens de enige die de huidige Boxer, op de neus (en de ziektes) na, leuker vind? Er zijn trouwens ook wel wat verbeter punten te zien als de oude foto's een goede representatie van de rassen van die tijd zijn: de meeste honden hebben geen overbouwde achterhand meer. We moeten natuurlijk wel positief blijven !
  "

 Ik vind de huidige ook leuker. Het is wel een slechte foto van de oude, hond staat er niet netjes op, kan het ook zo niet goed beoordelen. Wij fokten ze en ze hebben  met hun neus geen problemen met ademen en geen traanbuis problemen gelukkig, geen grote huidplooien enzo. Jammer dat ze tegenwoordig gevoelig zijn voor  hartproblemen en heel gevoelig voor kanker

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  Mensen onderschatten het tempo waarin verandering kan plaats vinden ook enorm. Veel mensen hebben het idee dat daar duizenden jaren over heen gaan. Een onderzoek naar zilvervossen in Rusland toonde aan binnen 10 generaties echt flinke fysieke en mentale veranderingen zichtbaar werden, puur door gerichte selectie. Interessant daarbij was dat men puur zocht naar mentale verandering (minder schuwe vossen) maar daaraan gekoppelde ook fysieke veranderingen kreeg. "

 Het jammere is, dat door het fokken van rashonden, met een ras, waarbij helaas ook vaak inteelt  plaats vind, het genen pakket nauwelijks variatie kent, wat slecht is voor de erfelijke aandoeningen.

 

Eigenlijk zo je om de zoveel generaties nieuw bloed moeten toevoegen. Juist omdat het zo snel gaat kun je een meer gevarieerde genen pakket krijgen. 

 

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Stafford en poedel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^