Grootste misvatting ooit!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz 3 doggies

honden foto van Sem en yinz

Je moet is zeggen tegen ze, vind jij het leuk om door een vreemde geaaid en geknuffeld te worden?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Je moet is zeggen tegen ze, vind jij het leuk om door een vreemde geaaid en geknuffeld te worden? "

 Ha ha, of als iemand je hond wilt aaien: zullen wij dan eerst even lekker knuffelen

 

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

"  Ha ha, of als iemand je hond wilt aaien: zullen wij dan eerst even lekker knuffelen
  "

 

 

 volgens mij de allerbeste tactiek ooit .... op het moment dat een mens aanstalten maakt je hond met veel 'ach gossies' te willen aaien erbovenop duiken en uitgebreid die mens gaan knuffelen. Zeker weten dat deze mens er niet meer intuint

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Ik herken het .. Max is niet zo "over sociaal" naar andere mensen ( behalve degene die hij kent ) hij komt niet kwispelt aangerend en als ze hem willen aaien zeg ik nee laat hem maar maar dan krijg ik antwoord " oo maar hij zal me wel leuk vinden" Max negeert de mensen dan en laat merken dat hij het niet zo graag heeft ( kop wegdraaien bv)

honden page profiel Anne WoeltjesAnne Woeltjes 3 doggies

honden foto van Anne Woeltjes

Hier precies het zelfde verhaal

Onze dame is erg onzeker en heeft nooit socialisatie gehad toen ze klein was (wij hebben haar gekregen met 10 maand) en blaft naar alles en iedereen die ze niet kent.

Mensen schrikken dan af en willen zo snel mogelijk haar aanhalen zodat ze stopt met blaffen. Ondanks dat ik meerdere keren heb gezegd, niet aanraken aankijken of wat dan ook blijven ze het proberen met zoals je zo mooi zegt psst psst kom maar is al goed!

Hier word ze alleen maar banger van en gaat alleen maar harder blaffen!

 

Soms heb ik er al eens aan gedacht om een groot bord op de voordeur te hangen met NIET AANRAKEN OF AANKIJKEN! Misschien dat het helpt??? Haha

 

 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik ken het, ik ken het.....

 

Toen we eens op vakantie waren liepen we door een soort bos achtig stukje. Het werd al wat schemerig, dus daar was het automatisch wat donkerder..... Er passeerden een aantal mensen, en ineens steekt een getinte man zijn hand uit en wil Max aaien.... Max springt nog net geen kilometer de lucht in, en sindsdien loopt hij met een boog om mensen heen en wil hij het liefst verdwijnen bij getinte of donkere mensen....

Laatst was er een donker meisje voor ons huis aan het spelen en Max keek via het raam mee en was helemaal aan het grommen en blaffen.... :-(

 

Er is serieus nog maar 1 persoon geweest die het goed deed zonder dat ik eerst instructies heb moeten geven....

Dit was een duitse man, hij vroeg hoe een Golden was qua hond. Want zelf wou hij het liefst ook eentje.... De gehele tijd heeft hij Max genegeerd en zei hij: "Als hij wil, komt hij vanzelf even snuffelen".

Ik stond echt versteld. Max was daarna ook helemaal op zijn gemak.... Leuk om te zien...... 

Maar zo jammer dat er maar zo weinig zijn die dit doen :-(

 

Ik kreeg zelfs een keer de opmerking: "Het is vast en zeker een kruising of niet? Zulke honden zijn altijd sociaal, maar deze niet...."

honden page profiel annemieke&nakannemieke&nak 3 doggies

honden foto van annemieke&nak

Misschien zou je eens kunnen zeggen:Ben je nu zo vreselijk onzeker,dat zelfs mijn hond je aardig moet vinden?

Of je maakt een bord met daarop,MIJN HOND NIET AAIEN,ANDERS BIJT IK!!!!!
Of wil je dit bord voor je kop cq hoofd?

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

ik heb alleen de begin post en de eerste paar reacties gelezen.
excuses alvast mocht ik t iets zeggen wat al gezegd is O-)

het lijkt me ook vervelend als je hond dan gaat blaffen, die van mij kruipt achter me weg of gaat de mensen ontwijken.
dat irritante gedoe van mensen die dan juist willen aaien en baby geluidjes maken, daar gaan mijn haren zelfs van overeind staan ;-)

wat bij nu heel goed werkt is, ik waarschuw van te voren mensen als ik met hond kom en hoe hij reageert (ik beschrijf zijn gedrag en als hij er dan eenmaal is herkennen ze het).
vaak zeg ik: "hoe harder je hem negeert hoe leuker hij je gaat vinden".
dit werkt heel goed, mensen kijken hem niet eens aan maar staan wel te glimlachen als hij even komt snuffelen.
gisteren zelfs had hij een man een (snelle) lik over zijn neus gegeven nou je had dat gezicht moeten zien zien, zijn dag kon niet meer stuk.
maar ook dit is pas na drie jaar gekomen, geduld is een schone zaak maar dan heb je ook wel wat.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Ik denk eigenlijk dat het zelfs het beste is om mensen helemaal niet in te lichten over dat er een hondje is.Dan weten ze alvast van niks,kunnen ze in ieder geval met de intentie binnen komen waar ze in eerste instantie voor kwamen...en dus niet al gaan scannen op een eventueel blaffend hondje.

 

Als het goed begrijp zoekt Twinko de mensen niet speciaal zelf op..maar voelt zich wel bedreigd als ze binnen komen en naar hem gaan kijken/aandacht schenken..?

Ik heb toen dat filmpje van je werk gezien,twinko met camera in zijn rugzak, en als ik daar aan denk ,lijkt het me best een ruimte werkplaats..is er echt geen mogelijkheid om hem een betere rustigere plek te geven,waar de mensen bijna niet voorbij moeten?

 

Verder zou ik alleen nog richten op Twinko,niet meer op die klanten (als de situatie en je baas het toelaat zeg maar  ),maar alleen nog op dat als hij even moet blaffen ,hem direct mee vragen-afleiden- en hem begeleiden naar zijn plekje...dan is die situatie iets sneller voorbij en kun je een paar mensen voor zijn met hun grote ego's.

 

Ik werd er ook vroeger knetter en heel erg boos en gefrustreerd van hoe mensen zich ongevraagd weten op te dringen aan je -onzekere- hond.

Gaandeweg heb ik geleerd al mijn aandacht en energie niet naar die super irritante mensen te geven,en daarbij zelf ook nog zwaar over de zeik te raken,maar als het zich voordoet,dírect mijn aandacht naar Mila gaat,ik die mensen compleet negeer-heb er simpelweg geen tijd voor,dus niks onaardigs,ik moet op mijn hond letten- Mila bij me roep,mee roep,aandacht vraag en er op die manier dus alleen nog maar een goede en positieve draai aan geef,voor Mila en voor mezelf.

Ik moet echt zeggen dat sinds ik mezelf dit heb aangeleerd en voor genomen,ik me ook beter voel,niet meer totaal gefrustreerd raak van mensen..en daar vervolgens nog uren mee bezig ben,zonde van mijn energie en van mijn humeur.

 

Ik zeg niet dat je het zo moet doen,maar ik snap zo goed je frustratie en hoe rot je je daarbij kan voelen,maar wil je deze gedachtegang wel meegeven,omdat het mij zoveel rust geeft .

Het maakt het wel lastiger omdat het op je werk gebeurd,en daar moet je iedereen maar tevreden houden,maar ik denk echt dat als je het zo aanpakt-mensen even negeren,Twinko mee vragen,en zo de situatie zelf in de hand en rustig houden,en dan weer omdraaien (bigsmile) en die mensen koffie of je aandacht aanbieden en geen woord meer reppen over de hond-je dan makkelijker om kan gaan met deze situaties.

 

 

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de reacties vrij negatief vind en van één kant bekeken. Ik snap jullie allemaal goed hoor, maar dat komt uiteraard omdat ik zelf honden heb hihi. Maar ik snap ook de andere mensen; veel mensen hebben nou eenmaal geen tot weinig verstand van honden. Dan is hun reactie toch niet zo raar? 
Het is menselijk om alles wat klein, zacht en aaibaar te willen knuffelen. Dat zit in ons.. en als mensen dan een hondje aandacht willen geven, doen ze dat niet met verkeerde bedoelingen.

 

Ik heb liever iemand die aardig op mijn honden reageert en zegt "ik ben een echte dierenvriend", dan iemand die vervelend tegen de honden doet en ze aan de kant schopt. Want die mensen heb je helaas ook.. 

 

Ik snap dat het voor sommige honden heel lastig is, zeker de onzekere gevallen. Maar kunnen we het de mensen die niks over de hondentaal en -gedrag weten het kwalijk nemen? Ligt een deel van die verantwoording ook niet bij ons, de baasjes? Wij brengen onze hond blijkbaar in een situatie waarbij het voor kan komen dat mensen hen aandacht willen geven. 
Ik snap ook dat dit niet altijd te voorkomen is, maar je hond mee naar de stad of je werk nemen.. dat is een keuze die de baas maakt (niet de hond en niet de andere persoon die de hond toevallig in een openbare ruimte tegenkomt). Ik vind zelf dat als je hond dat niet aankan of het als vervelend ervaart, je dit beter kunt vermijden.

 

Als ik het zo begrijp neem jij je hond mee naar je werk. En ik bedoel het absoluut niet negatief naar jou hoor, meer omdat ik het niet geheel eerlijk vind om één 'kant' te beschuldigen en ik het idee krijg dat dat door de vele reacties wordt gedaan. Het mes snijdt aan twee kanten.
Maar als jij hem mee neemt (waar hij blijkbaar moeite heeft met klanten), kun je hem niet in een hoekje leggen? Onder je bureau waar anderen hem niet zien? In een bench die dicht/bekleed is? Ik zou hem of zo onopvallend mogelijk neerleggen, zodat mensen ook niet geneigd zijn hem aandacht te geven. En anders kan je een bordje plaatsen met de tekst: "Hond in training. Negeer de hond. Bij voorbaat dank." Dan hebben de mensen ook het idee dat ze meehelpen en iets goeds doen voor de hond. In zo'n geval denk ik ook dat je naar de menselijke psychologie moet kijken, niet alleen naar de honden psychologie. Al vind ik het ook jammer hoor dat mensen er zo bovenop duiken, daar niet van. Maar ik denk altijd maar: ze doen het echt niet met de verkeerde bedoelingen. Net zoals jouw hondje onzeker is, hebben vele andere mensen weer hun aandachtspuntjes. Ieder z'n gekkigheden hihi. 

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Happen naar de baas?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^