Puppyfrustraties

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Esmee Esmee

honden foto van Esmee

"  
Heb t eigenlijk onbewust gedaan.. Telkens als hij buiten ging plassen was t met n achterlijk hoog blij stemmetje: ben jij plas aan t doen, goed zo.. een plas doen grote kerel.. en nu loop ik naar buiten met: Scottie plas doen. En dan doet ie plasje doen en dan trots naar mij kijken!! hahaha (tenminste zo interpreteer ik dat ) "

 

Hahaha geweldig he de lichaamstaal van puppy's :-P. Die zichzelf misschien soms rot lachen om hoe wij dat interpreteren! Ik ga ook maar een vast woord proberen te gebruiken elke keer denk ik..... Vannacht was het weer raak...... *Zucht* And we keep on going....

honden page profiel Esmee Esmee

honden foto van Esmee

"  Dat is hier trouwens wel de regel nu.. NIETS OP DE VLOER..
Schoenen staan in t halletje en als we binnen komen is t extra opletten. Een nee en afpakken en dat werkt redelijk, op de spaanse sloffen van me man na, die hebben een super aantrekkingskracht!!! (die vragen erom) "

Spaanse sloffen zijn blijkbaar aantrekkelijk.... Mijn vriend heeft ze inderdaad ook, en die lijken toch echt de grote favoriet te zijn van onze pup.... En mijn ugg pantoffels.... 

 

 

honden page profiel Esmee Esmee

honden foto van Esmee

" Ohja als je naar buiten gaat om te plassen zeg dan plasje doen. Zeker ook als de hond het doet en dan een koekje geven. Dan gaan ze het koppelen en lukt het wel een beetje op commando in de toekomst. "

 Ja de nachten leken dus heel goed te gaan... Helaas is dat de laatste 2 nachten ook niet meer zo, dus gaan we het inderdaad vanaf nu toch maar met een wekker om 3 uur doen, zodat hij een extra uitlaatbeurt s'nachts heeft....

honden page profiel Esmee Esmee

honden foto van Esmee

" Het standaard pup-gedrag dus 
 
Ook Mellow deed het (toen ze met 4 maanden bij ons kwam). Heb je net staan juichen (zachtjes, dat wel -) op het grasveld op de hoek omdat ze wel 2 plasjes deed, ben je net 10 minuten binnen, komt er een plas uit van heb ik jou daar! Dus hup, weer naar buiten.
Mijn Crocs maakten overuren die eerste 2 weken (gelukkig was het zomer -)
 
En had ik mijn Crocs niet aan mijn voeten, dan zat er wel 1 tussen Mellow haar tanden. Er zitten mooie tandafdrukjes in (net als in mijn leren Palladiums trouwens, hele kleine deukjes, geen gaatjes).
Mijn Crocs waren de leukste, die van mijn vriend pakte ze nooit (vast te groot -).
 
En hoe vaak ze de folderbezorgers niet de stuipen op het lijf heeft gejaagd...
 
Nu kan ik alles laten liggen in de huiskamer en plassen doet ze ook niet meer in huis (als ze wil kan ze het 17 uur ophouden...)
 
Het komt goed  "

 

Ik heb de hoop inderdaad nog steeds hoor! Vooral na het lezen van jullie vergelijkbare verhalen..... Maar jeetje wat een frustratie soms... Ik werk fulltime en mijn vriend is momenteel hele dagen thuis, maar die belde me nu net ook alweer dat hij gek werd van dat geplas in huis.... Ik heb hem gezegd dat we moeten blijven volhouden en consequent moeten blijven, maar jeetje, ik hoop dat dit snel ophoud! 

honden page profiel Esmee Esmee

honden foto van Esmee

" je hebt een echte pup ;-)

heerlijk deze uitlatingen, veel hoef ik niet te zeggen, naar je schrijfwijze te zien, weet je hoe het gaat.... leuk om te lezen, dat tie altijd wat zal vinden, in kasten op stoelen banken, vergeet je op te ruimen, hihihi.

en als ik dit van je lees, ik wil er ook een. O-)
geloof me nou maar, het is de leukste tijd, als ze gesetteld zijn heb je die streken niet meer, en je hebt een heerlijke beweging waarvan je helemaal niet naar de sportschool hoef, thuis genoeg beweging.

uitlaten, ? hehe, even zitten, nee he, wat zie ik daar nou ? drijfnat, alweer geplast, lijkt wel of tie lek is, en jij kijken of er geen gat in zit , ruilen ? nee he, de gaten zullen naar verloop van tijd vanzelf dichten. O-)

11 uur de laatste plas, en dan zeven uur, jee je bent een spekkoper :-D ik ging er nog een keer snachts voor uit. en dan met wallen onder mijn ogen de volgende ochtend...... snel snel , naar buiten, zucht hij loopt nog steeds leeg. :-D

zo herkenbaar. en echt geniet er van, wees conseqwent in alles, misschien een leuke hondenschool ? je hond is zo groot, en dan ben je al deze ..leuke..vervelende.. dingen snel vergeten hoor. :-D "

 

We duimen ervoor! Precies wat jij zegt is inderdaad wat bij ons nu gebeurd.... *zucht* 

honden page profiel jaimiejaimie 3 doggies

honden foto van jaimie

Ik heb 2 herplaatsers dus ik heb het hele puppygebeuren gemist.
Maar mocht het zijn dat Luna ooit stabiel zou worden zou ik er zéker een pupje bij nemen.
Want dat lijkt me toch ook heel erg leuk.

honden page profiel Esmee Esmee

honden foto van Esmee

" Hoi Esther,
 
wij hebben een jaar op Aruba gewoond en in onze laatste weken daar vonden we een achtergelaten nestje met 7 pups. Na een paar dagen in de gaten gehouden te hebben nog steeds geen moeder en ook geen mensen die voor haar zorgden..toen alle 7 mee naar huis genomen en verzorgt tot we voor allen een huisje gevonden hadden! De kleinste met de minste overlevingskansen hebben we gehouden en onze Joy is inmiddels een hele lieve blije, gezonde en sterke pup geworden.
 
Dat idee had ik achteraf ook, dat het teveel geweest is voor dr...had alleen gehoopt dat het een dag of 2 zou duren maar het lijkt toch echt dat we weer even wat weken terug in de tijd zijn.
ach...dan maar weer even de moed er inhouden en opnieuw consequent zijn!  "

 

Het rare bij ons is dus, dat wij hem maandag hebben opgehaald (vorige week) die vrijdag hadden we een verjaardag bij ons thuis, en die zaterdag een verjaardag bij vrienden, en het rare is dat tijdens de drukte hij niet 1 keer geplast heeft in huis....

honden page profiel Esmee Esmee

honden foto van Esmee

" Haha wie heeft die puppyfrustraties hier niet?
hier maar 1, het bijten, zó hard, door mijn nagels tot bloedens aan toe zelfs. Iedereen bijt ze maar niemand zo hard. En maar negeren en nee zeggen en argh, ja das wel een echte frustratie hihi. En verder enkel dat ze zoooooo schattig is dat ik nergens meer aan toe kom  "

 Ja dat happen doet hij inmiddels redelijk goed... 1 x Nee zeggen en hij gaat likken ipv happen, en dat is vooral met wat jongere kids in huis wel heel fijn!

honden page profiel Esmee Esmee

honden foto van Esmee

" Hahaha leuk he pups! :P

Met het vele bijten hou ik alrijd een speeltje of kluifje in mijn handen. Dat scheeelt. Toen wij zondag 2 mensen te eten hadden werd ze ook helemaal wild en 3x achter elkaar binnen plassen. Dat was dus nog wat teveel! We waren die middag ook naar het tuincentrum gweest. Deze week wat beter doseren allemaal. Gaat gelijk beter merk ik. "

 

Ja elke keer als hij hapt in iets waar hij niet in mag happen geef ik hem zijn speeltjes, waar hij wel in mag happen... En geloof dat hij het aardig doorheeft nu.....

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

"  
We duimen ervoor! Precies wat jij zegt is inderdaad wat bij ons nu gebeurd.... *zucht*  "

 

 

komt echt goed hoor..... 

het is even een pittige tijd...

en al zie je het soms even helemaal niet meer zitten....

wat er ook gebeurd...; altijd blijven lachen.....

honden page profiel Esmee Esmee

honden foto van Esmee

" Het wordt vanzelf allemaal beter!
Black is bijna 5 maand oud en we kunnen zeggen dat hij nu echt zindelijk is.
Maar de eerste tijd was hij ook een lekkende kraan.
Het bijten, slepen met schoenen, wasgoed ook allemaal meegemaakt.
 
Achteraf gezien is het allemaal snel gegaan, maar als je er midden in zit vraagt zo'n pup heel veel van je.
 
Nu zitten we weer dat hij aan het wisselen is en een grote kauwbehoefte heeft.
En hij wordt zelfstandiger, het begin van de puberteit komt er aan.
Dus nu moeten we echt de regels vasthouden waar hij zich aan moet houden.
 
Een pup opvoeden tot een leuke volwassen hond is erg leuk, maar kost veel tijd, inzet, geduld en energie. "

 

En frustraties op zijn tijd :-P. Ach hier komen we vanzelf doorheen.... Maar ik snap dat het vooral voor mijn vriend enorm vermoeiend kan zijn....

honden page profiel Esmee Esmee

honden foto van Esmee

"  
 
komt echt goed hoor..... 
het is even een pittige tijd...
en al zie je het soms even helemaal niet meer zitten....
wat er ook gebeurd...; altijd blijven lachen..... "

 We gaan ook gewoon door! Ik ben hele dagen op mijn werk dus krijg er nog vrij weinig van mee.... Mijn vriend is er meer gefrustreerd om! Wat ik ook wel weer snap.... Volhouden en consequent blijven! Over een jaar is het zeker voorbij :-P. 

honden page profiel Annemieke & ScottieAnnemieke & Scottie 3 doggies

honden foto van Annemieke & Scottie

" Spaanse sloffen zijn blijkbaar aantrekkelijk.... Mijn vriend heeft ze inderdaad ook, en die lijken toch echt de grote favoriet te zijn van onze pup.... En mijn ugg pantoffels.... 
 
  "

 

Mijn uggs staan op zolder.. 1 van mijn katten vindt die al geweldig, wil t niet uitproberen met de pup.. dat duurt nog een paar weekjes hahaha

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

"  Kleine tip, snapt je hond wat nee betekend? Een hond denkt veel simpeler dan mensen, het zijn ook geen kleine mensjes. Soms denken wij dat een hond iets begrijpt, wat helaas niet zo blijkt te zijn. Een hond doet niet iets om je te pesten of expres stout te zijn. Bijten is heel normaal in een pup, doen ze volop in nest genoten. Hij vind jou super leuk om in te bijten. Je zult je hond duidelijk moeten maken dat dit niet te bedoeling is. Ik weet wel zeker, dat hij niet weet wat nee of negeren betekend.
Hoe je hem duidelijk kan maken dat in jou bijten niet de bedoeling is: geef een kleine auw en draai je om. Als ze elkaar in het nest hard bijten, volgt er een piep, dit is duidelijk. Als je je omdraait, sluit je je hond buiten en dat vinden ze niet prettig. Door dit heel consequent te doen, leert je hond dat dit verband houd met zijn bijt gedrag. Zo laat je actief zien dat bepaald gedrag niet gewenst is. "

 Ze kent het en heb alles hier ooit gezegd al gedaan, ze stopt met nee bij anderen volledig, bij mij hooguit met die vinger hihi.

alles wat je zegt doe ik al. Gewoon doorgaan

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  Ze kent het en heb alles hier ooit gezegd al gedaan, ze stopt met nee bij anderen volledig, bij mij hooguit met die vinger hihi.
alles wat je zegt doe ik al. Gewoon doorgaan "

 Dan zou ik haar even op de gang zetten, is nog duidelijker. 

http://m.youtube.com/watch?v=hUREXCizjb0&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DhUREXCizjb0

 

Dit vind ik altijd een mooi filmpje. Eigenaren hebben veel te lang hun hond zijn gang laten gaan. Is nog een jonge hond en hoe snel hij het oppakt

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Ben ik bekend mee. Op de gang zetten is hier niet mogelijk en wil ik ook niet, ik blijf gewoon doorgaan zoals we doen het komt wel goed!

honden page profiel AnnabelAnnabel

honden foto van Annabel

" geduld geduld geduld, ze worden allemaal groot, en wedden dat je dan om die puppyfases lacht ? :-D


Annabel, ik heb je berichtje gelezen, ik heb Bamse met vier weken al mee naar huis willen nemen, hahaha ze was zo groot al voor een pupje van vier weken, en nee natuurlijk niet, maar had het zeker gedaan als de fokker had gezegd, neem maar mee hoor. "

 

 

Tsja ze zijn ook wel heeel schattig als ze zo klein zijn! Maar het was wel een heeele hoop werk hoor..7 babies zonder luier die elkaar continu wakker houden...als mijn vriend uit zijn werk thuis kwam zei ik letterlijk daaaag succes ik ga even boodschappen doen en rondjes lopen buiten hahaha!! Maar we zijn heel blij dat ze nu allemaal een lief baasje hebben en gelukkig zijn..het gelukkigst zijn wij met ons kleintje!!

honden page profiel AnnabelAnnabel

honden foto van Annabel

"  Wat een mooi verhaald! Wat hebben jullie goed werk verricht! 
Misschien omdat ze zo vroeg haar moeder moest missen, dat ze iets gevoeliger reageert op veel prikkels. Goed socialiseren in allerlei situaties, lijkt me belangrijk voor haar.
Als je weer mensen over de vloer krijgt, geef haar dan een goed gevulde kong of een kauwkluif. Zo gebeurt er iets fijns als er bezoek is. Dan zal ze bezoek met iets positiefs gaan associeren. Kauwen of kluiven is voor een hond iets ontspannends.  "

 

 Dankjewel Suzanne! Ik heb wel het idee -misschien verbeeld ik het me maar hoor- dat ze het beseft ofzo?! Ze is naar mijn idee heel dankbaar en zo lief en braaf..tuurlijk heeft ze ook haar peuterpuber momentjes, maar ik vind dat ze echt heel goed luistert. Ze blaft niet ze piept niet vind vanaf het begin dr bench leuk ik kan makkelijk de deur uit zonder gehuil..bijna alsof ze denkt; jullie hebben mij gered en in ruik daarvoor ben ik een brave hond haha! 

 

Bedankt voor de tip, das een hele goeie die ik zeker ten uitvoer ga brengen de volgende keer!

honden page profiel AnnabelAnnabel

honden foto van Annabel

"  
Het rare bij ons is dus, dat wij hem maandag hebben opgehaald (vorige week) die vrijdag hadden we een verjaardag bij ons thuis, en die zaterdag een verjaardag bij vrienden, en het rare is dat tijdens de drukte hij niet 1 keer geplast heeft in huis.... "

 

Wow dat vind ik ook wel bijzonder? Wij hebben dat Joy 9 weken was de verjaardag van mn vriend gevierd en toen was Joy heel stil, snachts begon ze met overgeven en de volgende dagen was ze gewoon echt ziek! 

 

Misschien betekent het inderdaad dat jullie pup nog moet leren zindelijk te worden..en die van ons toch echt moet wennen aan de prikkels van een hoop geluid/geur/aanrakingen en het daardoor 'tijdelijk' vergeten is..geen ruimte meer in dr koppie?!

 

hoe dan ook..wel een hele fijne ontwikkeling voor jullie lijkt me zo!

honden page profiel Esmee Esmee

honden foto van Esmee

"  
Wow dat vind ik ook wel bijzonder? Wij hebben dat Joy 9 weken was de verjaardag van mn vriend gevierd en toen was Joy heel stil, snachts begon ze met overgeven en de volgende dagen was ze gewoon echt ziek! 
 
Misschien betekent het inderdaad dat jullie pup nog moet leren zindelijk te worden..en die van ons toch echt moet wennen aan de prikkels van een hoop geluid/geur/aanrakingen en het daardoor 'tijdelijk' vergeten is..geen ruimte meer in dr koppie?!
 
hoe dan ook..wel een hele fijne ontwikkeling voor jullie lijkt me zo! "

 Ja hij doet het super met drukte! Scheelt misschien ook wel dat hij al vanaf 4 weken oud bij mensen in huis zat, en deze mensen hebben misschien ook wel veel drukte over de vloer gehad al die tijd. Dat weten wij dus niet.... Maar hij lijkt er echt al aan gewend te zijn! 

 

Vanochtend was er maar 1 klein plasje gedaan!!! Overdag zijn het er nog steeds wel 10 of meer, maar ok.... We blijven dweilen zal ik maar zeggen! 

 

Geweldig wat je hebt gedaan trouwens! Enorm respect voor! 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

 Bij binnen plassen is toch vaker naar buiten. Schrijf op wanneer ze een plas doet, misschien kan je het zo net voor zijn. Een hond moet een link gaan leggen met plas doen is buiten, dus hoe vaker de plas buiten gebeurd, hoe eerder de link gelegd wordt. Ik gaf het commando: plassen en daarna belonen. Nog steeds kan ze plassen op commando. Is handig als ik bvb naar een winkel ga, eerst plassen. 

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

Ik sta hier soms om het kwartier buiten als ze veel heeft gedronken en wild speelt. Verder om het halfur/3 kwartier. En zo goed als geen ongelukjes meer. Je moet er echt bovenop zitten dan leggen ze de link sneller. Mijn hondje weet ook al dat ze een beloning krijgt erna.

Anoniem (Gast)

Dat je pup " blijf"  niet wil is helemaal niet erg, ik zou dat ook lekker laten zitten tot ze wat ouder zijn. Moeten blijven zitten waar ze zitten terwijl jij wegloopt is gewoon heel stressvol voor een kleine dondersteen die het liefst bij je wil zijn. En geloof me, over een paar maanden baal je ervan dat ze niet komen als je roept, terwijl je ze nu met blijf aan gaat leren dat ze niet naar je toe moet komen ;-). 

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Hahaha hier een pup van 6 maanden nu en is stilaan zindelijk en ik heb ook serieus gevloekt hoor, maar wat ik vooral geleerd heb, je moet er het grappige van inzien, hoe meer energie je in frustraties en vloeken steekt hoe lastiger je het jezelf maakt.

Mijn moeder is echt zo, en dan moet het ganse huis weten dat hij in huis had geplast en met veel zuchten en blazen, ik heb zoiets van 'zet de emmer klaar, blijf rustig, it's no big deal over enkele weken is dit over'

Ook het niet mee willen lopen aan de lijn, op z'n kont gaan zitten in het midden van een wandeling, man wat windde ik mij erin op, maar uiteindelijk is er niks aan te doen buiten geduld hebben, het pupseltje bemoederen en kalm blijven.

Veel plezier met je pup!

 

PS: welk ras is het? een kuddebewakertje?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ben ik bekend mee. Op de gang zetten is hier niet mogelijk en wil ik ook niet, ik blijf gewoon doorgaan zoals we doen het komt wel goed! "

 Ik hoop het voor je. Hoe langer gedrag blijft bestaan, hoe lastiger het om het eruit te krijgen.

 

Veel mensen maken een fout, door met je hand te spelen bij een jonge pup of kitten, is zo leuk!? Als ze groter worden is het niet meer leuk en dan moet het afgeleerd worden, maar dat wordt dan lastig.

Bijten in een mens, moet gelijk van af de 1e keer worden afgeleerd, maar goed is niet mijn probleem

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

"  Ik hoop het voor je. Hoe langer gedrag blijft bestaan, hoe lastiger het om het eruit te krijgen.
 
Veel mensen maken een fout, door met je hand te spelen bij een jonge pup of kitten, is zo leuk!? Als ze groter worden is het niet meer leuk en dan moet het afgeleerd worden, maar dat wordt dan lastig.
Bijten in een mens, moet gelijk van af de 1e keer worden afgeleerd, maar goed is niet mijn probleem "

 Goh volgens mij zeg ik dat ik er hard mee bezig ben of niet? Dit topic heet puppyfrustraties dus ik deel er 1, als ik hulp wil, vraag ik dat heus, maar dat hoef ik niet. 

Komt in tekst wat botter over dan dat ik het zou zeggen, maar je snapt de contekst denk ik. Zolang ze het bij anderen maar niet meer doet, komt het bij mij wel. Mijn handen vind ik ook vervelend, maar minder erg dan anderen.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Spelen/contact met andere honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^