Klein / middelmaat, leergierig

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

- Klein / middelmaat (max. 15 kilo)
- Geen jachtpassie, los kunnen lopen
- Aanhankelijk en leergierig maar niet met een enorme will to please, "een dagje minder is ook goed"
- Zal met katten samenleven (zie geen jachtpassie)
- Niet bekend staan als blaffer / keffer
- Gezond ras
- Geen allemansvriend a la Labrador (geen harde eis)
- Weinig vachtonderhoud, kammen is natuurlijk geen probleem, maar ik wil zeker niet naar de trimmer
- Enigzins "verkrijgbaar" in NL zonder wachtlijst

 

Heel misschien dan de Manchester terriër ook bij jullie past. Ze hebben nog wel een jacht instinct maar dat kan met trainen prima onder controle te houden zijn. Wij hebben ook een MT en we laten haar ook los lopen. Dit gaat prima, moet er wel bij zeggen dat ze nog jong is en haar jachtinstinct naar boven begint te komen. Ze wil achter vogels aan en derg. maar wij hebben gelukkig de plek dat ze een sprintje kan trekken. Ze komt ook altijd nog terug als we haar roepen.

Met katten kunnen ze samen leven mits dit als pup is aangeleerd.

Ze passen zich heel goed aan de baas aan. Heeft de baas een dagje geen tijd voor een lange wandeling, dan ligt hij net zo lief bij je in de buurt. Ze zijn eenkennig en leergierig mits er iets tegen over staat. Een beetje zoals de Duitse Pinscher.

Ze worden gemiddeld zo'n 38-42 cm groot en wegen gemiddeld zo'n 7-10 kilo.

Deze hond heeft geen ondervacht waardoor je ook geen werk hebt aan de vacht. Een keer met de zeem eroverheen en ze glimmen weer.

Ze kunnen wel blaffen, maar ook dat verschilt per hond.

In Nederland zitten niet veel fokkers van dit ras, maar omdat het niet populair is zul je niet lang hoeven wachten op een pupje. Ik geloof dat de fokker waar wij Thalia hebben gehaald op het moment nog 1 mannetje heeft zitten.

Het ras is heel gezond, dit ras is al een aantal 100 jaar niet meer doorgefokt. Dit ras heeft voor andere rassen gezorgd zoals de dobermann. Het ras is bijna uitgestorven geweest na de 2de wereld oorlog, er waren nog max 15 stuks van over. Door liefhebbers is het ras weer in aantallen toegenomen maar net zoals met de duitse pinscher, zie je er nog steeds heel weinig van lopen.

Alles aan je lijstje klopt behalve het jachtinstinct (ze kunnen prima los lopen mits van jongs af aan geleerd, en zo kunnen ze ook met katten mits van jongs af aan geleerd)

Het blaffen kan ook nog een nadeel zijn. Bij Thalia vind ik het reuze mee vallen maar ze is dan ook pas 5 maanden jong.

 

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" (Denk trouwens dat ik inmiddels al zo lang bezig ben dat ik alleen nog maar beren op de weg zie) ;-) "

 Wie weet....

Want bij een bc.. schapendrijven is geen must voor veel werkers, werken wel.. of dat nou treibbal, behendigheid, whatever is.. is het wel een mist..ga je toch lekker 1x in de week naar de schapen. .of 1x in de 2 weken.. ;)

Stuiteren doen ze echt niet als ze maar uitdaging krijgen, dat weet je zelf ook :) 

 

En wat is geen geschikte woonsituatie? 

Ik woon middenin een drukke stad, in een rijtjeshuis.. i.p. kan een hond bijna overal wonen als hij daarbuiten maar genoeg aandacht krijgt...

Een border is een middelmaatje..geen reus

 

Verder wil ik je er geen aansmeren..maar een border leek mij juist jouw ideale hond, waar ik je op het forum ook vaak over gehoord heb..of verbeeld ik het me?? ;) hahaha

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Kosten per maand
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^