Ontstekingen tussen kussentjes poten, vreemde plekken onder kin en op wang, diaree, veel slapen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Robin (Gast)

Hallo, ik heb een bruine labrador van 14 maanden, die de laatste 2 maanden veel mank loopt en vaak aan de diaree is. Nu 2x naar dierenarts geweest, Gardia geconstateerd en ontsteking tussen kussentjes van 1 voorpoot en 1 achterpoot, ook heeft hij vreemde bobbelige plekken op zijn wang en onder zijn kin. We hebben een kuur tegen de gardia gekregen, ik zag op internet dat heel soms honden met gardia ook artritis en netelroos kunnen krijgen, mijn dierenarts gelooft hier niet zo in en denkt eerder aan artrose en wil foto's maken van heupen en knieen. Kan het ook door stress komen? Ik ben namelijk sinds 2 maanden het huis uit, vanwege een scheiding en zie mijn hond alleen nog in de avond een uurtje om hem uit te laten en hij trok meer naar mij als naar mijn vrouw, maar ik kan hem niet hebben vanwege mijn thuissituatie en mijn werk. Het gaat me erg aan het hart hem zo achteruit te zien gaan, zijn er mensen die ervaring hebben met dit soort klachten?

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Stress verzwakt de weerstand. Hierdoor heeft giardia meer kans en giardia maakt de darmen stuk, dus de weerstand zakt nog verder. Dan kan je op een punt komen dat bijvoorbeeld allergien ineens tot uiting komen Etc etc.

 

Staat hij toevallig ook nog op een nieuwe voeding?

honden page profiel jaimiejaimie

honden foto van jaimie

Die ontstekingen onder de kussentjes kan ook komen van bijten op zijn poten.
Dat gaat dan kapot en dan komt er vuil in en gaat ontsteken.
Dat bijten kan zijn een allergische reactie op bijv voer.
Stress of verveling.

Die andere bulten en pleken onder an kin enzo lijken mij ook een allergische reactie.
En geen symptoom van gardia.

Robin (Gast)

Bedankt voor de reacties, Hij deed het goed op  geperst Droogvoer van Healthy Dog en 1x per wk barf, met barf heeft hij wel altijd stevigere ontlasting, dus we willen in zijn geheel overstappen op barf. De ontstoken pootjes doen we 2x per dag in de soda en dan goed afdrogen, zo was hij er snel vanaf, maar na een paar dagen had ie weer een ontsteking tussen de kussentjes.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Bedankt voor de reacties, Hij deed het goed op  geperst Droogvoer van Healthy Dog en 1x per wk barf, met barf heeft hij wel altijd stevigere ontlasting, dus we willen in zijn geheel overstappen op barf.

De ontstoken pootjes doen we 2x per dag in de soda en dan goed afdrogen, zo was hij er snel vanaf, maar na een paar dagen had ie weer een ontsteking tussen de kussentjes. "


Ik denk dat als je een goed BARF menu maakt, het een erg goede keuze is. Of bedoelde je Tinlo barfmenu? Dat eerste zijn hele, rauwe botten en Tinlo is gemalen rauwe voeding.

Je zou kunnen kijken wat er in Healthy Dog zit en die ingredienten vermijden. Als er na 8 weken verbetering is, dan weet je dat het 1 van die voedingsstoffen was.

robin (Gast)

Bedankt voor je reactie, we geven hem barf in de vorm van ingevroren worsten , van zalm, konijn, rund en kip, merk weet ik even niet, maar dit is wel erg duur om continu te geven, ik heb begrepen dat er ook goedkopere merken zijn, maar die moet je in grotere hoeveel heden kopen, ik zal eens gaan orienteren, want volgens mij is dat wel de beste vorm van voeding van mijn hond, we hebben hem nu tijdelijk op alleen barf en hij knapt zienderogen op, samen met de kuur tegen Gardia, hij loopt al beter en heeft mooie vaste ontlasting, draagt zijn staart weer hoog en is vrolijker en speelser.  

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis

dat mank lopen kan ook komen doordat hij zo veel pijn heeft tussen de teentjes! mijn hond heeft er heel veel last van gehad, nu nog soms, maar zij ging daardoor ook heel erg manken. 

gelukkig al een hele poos niet meer ontstoken, sinds ik haar voeding heb aangepast, (overgestapt op een kwalitatief betere brok, en KVV.), iedere dag groene leem geef (en nog n ander poedertje) en het haar tussen de pootjes goed kort/dun hou waardoor het goed kan ''luchten''. 

 

toen haar pootjes zo ontstoken waren heb ik 2 x per dag gestofzogen en gedweild met detol, 

na iedere wandeling de pootjes in de badedas daarna goed afspoelen met lauw water, en goed droog deppen, niet wrijven!!!

 

bobbelige plekken op wang en kin? ziet de huid er gespannen uit? evt. rood? kun je de huid door de haren zien? zijn de bobbels hard? zitten ze los/vast? heeft hij er pijn aan? 

 

 

 de ontsteking, ziet die er ongeveer uit als dit? 

ruikt het? 

 

 

verder sluit ik me aan bij voorgaande reacties, 

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Bedankt voor je reactie, we geven hem barf in de vorm van ingevroren worsten , van zalm, konijn, rund en kip, merk weet ik even niet, maar dit is wel erg duur om continu te geven, ik heb begrepen dat er ook goedkopere merken zijn, maar die moet je in grotere hoeveel heden kopen, ik zal eens gaan orienteren, want volgens mij is dat wel de beste vorm van voeding van mijn hond, we hebben hem nu tijdelijk op alleen barf en hij knapt zienderogen op, samen met de kuur tegen Gardia, hij loopt al beter en heeft mooie vaste ontlasting, draagt zijn staart weer hoog en is vrolijker en speelser.
  "
 
Als je Tinlo geeft, zijn er zeker goedkopere merken, maar die zijn zeker niet altijd beter.
 
Op www.voerwijzer.com kun je diverse kvv merken vinden en vergelijken. Op hondenpage.com kun je vervolgens genoeg ervaringen vinden door de topics door te lezen. Zo kun je al een redelijk beeld krijgen van de diverse merken.

Volgende forumvraag: homeopaat/rabies enting
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^