Jachtraining gebonden aan ras?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik sta even met een mond vol tanden. Ik zit eraan te denken om jachttraining te gaan doen met Thalia omdat ze een jachtinstinct heeft en we dit zo beter onder controle kunnen houden als ze lekker los rond loopt.

Nu sprak ik net met een hondenschool die Thalia niet toe laten omdat ze niet op de lijst van jacht hondenrassen staat.

Is dit normaal? Ga ik dit bij iedere hondenschool tegenkomen? Jacht cursus word niet zo veel gegeven en ik zou het wel heel jammer vinden als ik niet mee kan doen omdat Thalia niet het juiste ras is. Terwijl ze in het verleden toch echt dienst deden als rattenvanger. Toen kwam er rattengif dus waren de MT's niet meer nodig, en zakte de populariteit van het hondje. Maar het jachtinstinct zit er nog duidelijk in.

Dit antwoord had ik niet verwacht van de hondenschool.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Er zijn helaas bepaalde hondenscholen die vooral trainen op resultaat. Zij willen zo hoog mogelijke presentatie's zien waradoor ze heel streng zijn in het aannemen van nieuwe mensen.

 

Dit zijn ook de scholen die ik mijdt, want ik ga niet voor resultaat naar een hondenschool, maar voor het plezier.

 

Gelukkig zijn er ook genoeg scholen die daar ook veel losser in zijn en waarbij je dus ook met alle rassen mag komen. Gewoon even wat verder kijken dus ;) En daarnaast blij zijn dat je daar niet "aangenomen" bent, omdat dat vaak ook niet de gezelligste plekken zijn om te trainen.

honden page profiel EsraBEsraB 3 doggies

honden foto van EsraB

Zo zijn lang niet alle scholen hoor. Hier is er bijvoorbeeld één waar ik zelfs met mijn kruising yorkshire/dwergpoedel welkom ben.
Zou gewoon mooi verder zoeken als ik jou was.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Bij mij op de hondenschool worden alle rassen toegelaten bij de jacht training. Het gaat hierbij niet om presteren maar om samen met je hond bezig te zijn en waar je beide plezier in hebt. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik ben net sinds 2 weken begonnen met jachttraining met Black.

Hier geldt de regel dat je hond een jachthond moet zijn, of een kruising van 2 jachthonden.

Alle honden die ik tot zover heb gezien in mijn groep waren ook echt jachthonden (vizla, labrador, duitse staander, en dan onze Barbet)

Maar mijn mening is dat eigenlijk alle honden die het leuk vinden, mee moeten kunnen doen!

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik mocht ruim 15 jaar geleden ook niet met mijn acd en dh x chow meedoen met de jachttraining. Mijn oude instructeurs die een demo kwamen geven op die vereniging vonden dat onzin. 

Mocht het met de jachtverenigingen niets worden, dan kan je een vereniging zoeken die fhn apporteersport doet. 

Overigens helpt wild leren apporteren niet tegen jachtpassie. Speuren lijkt me dan zinvoller.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Dat is wel fijn om te horen, ik werd al een beetje bang.

Dan kan ik volgens mij nog in Breda kijken en dan heb ik de hondenscholen hier in de buurt gehad. Waarschijnlijk zal ik me op een wachtlijst moeten zetten en kunnen we pas over een half jaar beginnen. Ik heb nu contact gehad met 2 scholen en ze zaten allebei vol. Maar degene waar dit topic over gaat vind ik het inderdaad niet zo erg. Het klinkt mij niet als een school waar ik me bij op mijn gemak voel als het zo prestatie gericht is. Het moet inderdaad gewoon leuk zijn voor beide en we moeten er iets van opsteken.

 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

En een hele pos geleden heb ik in het knjv blaadje gezien dat een westie het c diploma had gehaald.

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Hier traint alles mee met jachttraining. Moet zeggen dat je wel verschil merkt tussen de jachthonden en de andere rassen, maar alles valt gewoon (redelijk) aan te leren. :) Evy is een markeerder, die weet tot een meter exact waar een dummy valt. We hebben een Australian Shepard in de groep en die heeft een veel grotere afstand, maar als hij de dummy eenmaal heeft haalt hij hem keurig binnen.

Volgende forumvraag: Agility wedstrijd KC Brummen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^