Speel problemen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ??

Mijn ruwharige teckel Daantje van bijna 16 mnd speelt in zijn spel met mij zo ruw. Ik krijg het bijten wat hij bij zijn melkgebit deed toen hij nog echt een puppy was er maar niet uit..als we spelen bijt hij mij zo vreselijk hard tot bloedens aan toe de blauwe plekken zijn vaak in overvloed te zien... Hij luisterde niet naar een boze stem, een spuitbus water in zijn snuitje helpt niet meer, een krant en nog een boel andere trucs om hem te stoppen niets helpt. het spel staken en in de bench leggen had tot voor kort nog het meeste effect maar ook dat doet hem niets meer. Hem op ze zij leggen en tot bedaren brengen werkt niet . Al zit ik zo een uur hij blijft weerstand bieden. Loop ik weg grijpt hij me in de benen, menige broek is er al door gescheurd. Stil blijven staan kan niet want hij bijt echt heel heel erg hard..tijdens zijn spel blaft hij ook als een malle..en dat terwijl de fokster zegt gefokt te zijn op niet blaffen..pfff Op een gegeven moment staakt hij zijn wilde gedrag, en is hij weer zo mak als een lammetje en de liefste hond van de hele wereld, maar dat komt niet door mij commando's maar omdat hij er zelf geen zin meer in heeft...wie o wie heeft er een tip een truc raad of advies voor mij....ik weet het effe niet meer...

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

In ieder geval niet meer met je handen spelen.
Alleen met speelgoed spelen, flostouw bijvoorbeeld.

Zodra je merkt dat over enthousiast word dan kap je het spel af en leg je het speelgoed weg en stuur je hem naar zijn plaats.
Verplicht rust om te kalmeren.
Wat daarbij nodig is is een consequente aanpak en heel veel geduld.

Ga geen dingen proberen als slaan, op zijn zij leggen, schreeuwen o.i.d.
Zelf rustig blijven, commando klaar, plaatst en rust.
Staat hij op van zijn plaats? Terug sturen. Blijven herhalen!
Niet na 2 keer denken dat het niet werkt. Hij probeert je gewoon uit. Blijven volhouden.

Ga je spelen met hem wanneer hij al een tijd wakker is?
Wanneer er al een hoop gebeurd is?

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Niet meer spelen met iets waarbij hij bij je handen kan komen.

Gebruik een lang speelgoed, dat hij niet zo gauw de fout in kan gaan.

En gaat hij toch nog de fout in door jou te bijten, stoppen met spelen!

Binnen helemaal niet meer met hem spelen, alleen buiten.

Dit zijn de dingen die bij mijn hond geholpen hebben (is nu 5 maanden).

 

Op de zij leggen, water spuiten, met de krant, boze stem etc zou ik niet meer doen.

Dan heeft hij toch aandacht en ben je met hem bezig, ook al is het negatief.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

http://m.youtube.com/watch?v=hUREXCizjb0&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DhUREXCizjb0

Honden leren door associatie. Ik weet niet of je je hond als pup hebt geleerd dat bijten in een mens niet fijn is?

Elke keer dat je hond met jou speelt, krijgt hij straf: waterspuit, boze stem, krant(wat doe je met de krant) opzij leggen. Dus je hond leert dat spelen straf oplevert en dit kan de rede zijn dat je hond zo op jou reageert. Iets wat je pijn doet, wil je weg hebben, levert stres en boosheid op.

 

Mijn hond, als ze als pup ging spelen en bijten gaf ik haar gelijk een speeltje waar ze wel in mocht bijten. Als ze per ongeluk in mij beet, gaf ik een gil en stopte even. Als pups in elkaar bijten, kijken ze hoe ver ze kunnen gaan en piepen betekend stoppen.

Zo leerde ze waar ze wel en niet in kon bijten.

 

Als je met je hond speelt, zorg voor bijtspeeltjes. Bijt hij in jou, gil en stoppen. Werkt dit niet, doe je hem even in de gang. Zie het you tube filmpje. Victoria Stilwell, top ten worse cases:Diesel.

Zo kan je ongewenst gedrag aanpakken. 

Corrigeren, zonder fysieke straf. Door fysiek straffen, wordt een hond een beetje bang of krijgt minder vertrouwen in de baas, het levert ook stres op. Uit onderzoek blijkt steeds weer, dat dor positief opvoeden je een betere band met je hond krijgt. Een hond zo opgevoed heeft ook veel minder stres.

op hondenwijzer.com, zijn veel leuke artikelen bvb de achterhaalde dominantie theorie, fysiek straffen enzo.

honden page profiel ??

Ik ga idd vanaf nu niet meer met mijn handen spelen.

hij is direct als we spelen meteen overenthousiast ,

vanaf nu speel ik alleen nog maar met een stuk speelgoed of flostouw in mijn handen.

in het you tube filmpje zag ik direct het gedrag van mijn teckel terug ook al is de ruwhaar 10 x kleiner dan de hond in de film het gedrag is exact het zelfde.

dit is mijn derde teckel en mijn vorige twee daar heb ik precies de zelfde opvoeding aan gegeven...die twee deden dit nooit , ze hebben mij nog nooit pijn gedaan bij het spelen. Maar deze lijkt dolle Henkie wel... Na het lezen heb ik direct gespeeld met speelgoed..toen ik geen zin meer had greep hij natuurlijk weer in mijn armen benen etc. Ik heb hem direct naar zijn plaats gestuurd waar hij natuurlijk geen gehoor aan gaf. Hij ging als een malle rennen en blaffen en als hij de kans kreeg natuurlijk ook bijten in mijn benen. Toch ben ik door blijven gaan zonder veel te praten maar met korte commando's terug op de plaats. Na enkele minuten gaf hij het op en ligt nu nog steeds op zijn plek... Hij kijkt me aan en af en toe doet ie zelfs zijn ogen dicht haha...ik ga dit volhouden..ik hoop dat ik het er uitkrijg.... Voor nu heb ik er wel weer een wond bij pfff maar we houden vol... Bah wat doet dit bijten van die kleine draak pijn. ...maar mijn liefde voor hem zal winnen van dit baldadige gedrag.  Ook ga ik hem als zijn plaats niet meer blijkt te werken op de gang zetten..  Ik hou jullie op de hoogte want dit kan wel eens een dag taak worden. 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Honden leren in de vroege jeugd om de kracht van de beet te beheersen. (Bijtinhibitie)

Het best leren ze dat van hun nestgenoten en moeder. 

Before you get your puppy als je zoekt op "soft mouth" vind je het een en ander. Ook dat het vrijwel onmogelijk is om dit na 4 1/2 maanden nog te leren.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Goed zo! Volhouden hoor het gaat je lukken

Anoniem (Gast)

Vanmorgen met die kleine draak gespeeld, uiteraard met speelgoed..nadat ik er mee klaar was greep ie uiteraard weer in mijn armen en enkels. Dit keer heb ik hem in de bench gezet zonder te praten.. Na 5 minuten de deur weer geopend, en je raad het nooit hij beet me niet meer maar ging direct met zich zelf spelen... Nu ligt ie weer heerlijk relaxed op zijn plek in het zonnetje... Het werkt echt.  Ik ben zo blij.... Had ik dit maar eerder geweten.   

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Goed zo!

Voor een hond is bijten gewoon, je moet hem alleen duidelijk maken niet in jou. Even spel stoppen en apart doen is voor je hond een heel duidelijk signaal. Corrigeren, zonder fysiek te zijn. Dit werkt ook goed bij ander gedrag wat je liever niet hebt. 

 

Hou vol! 

Volgende forumvraag: Oppakken of laten zitten?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^