Asociaal

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

csilla (Gast)

Hallo stafford baasjes,   Wij hebben een Amerikaanse stafford terriër gekocht 2 weken geleden. Hij is 2,5 jaar oud, reu. Hij is super slim, ken en doet paar commando's, waak maar blaft niet onnodig, honzettend lief met kinderen en mensen.. Maar, hij is niet gesocialiseerd door de vorige baas. Hij is wel opgegroeid met een andere hond (een teef), maar met andere honden hij komt niet uit. Zelfs met poesen, hij jaagt op ze.   Wandelen met hem is leuk, want hij leert snel, trek niet meer, behalve als andere hond/poes ziet, dan gaat hij liggen en wanneer ze ijn dichter bij, wil gelijk happen.   Wij maken hiervan veel zorg om hem. Wij willen voor niemand pijn/kwaad doen. Verder hij is echt een geweldig hond, echte familie hond.  Wij zijn actief trainen met hem week lang (3 keer naar hondenpark, om te leren negeren de andere, als maar samen niet gaat), maar wij zien niet echt vooruitgang.   Wat kunnen wij nog proberen doen/helpen voor hem?   Bedankt voor iedereen de reacties!

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik begrijp uit je woorden dat hij andere honden aanvalt. Het is beste is om andere honden eerst op een grotere afstand te ontmoeten. Als beide honden rustig zijn dan kun je dichterbij komen, indien niet dan geen ontmoeting.

 

En kun je eens omschrijven wat je doet als je hond dit gedrag laat zien?

 

Verder zou ik naar een trainer gaan om privélessen te nemen zodat je gericht tips kan krijgen hoe dit om te buigen. Een fijne methode die ik zelf gebruik is BAT. Dit houdt in : Veel honden weten tegenwoordig niet meer hoe ze een hond moeten benaderen en gaan daarom maar meteen grommen, uitvallen of trekken aan de lijn. Ze vergeten de hondentaal (kalmerende signalen).

BAT is een techniek waarbij je de kalmerende signalen benadrukt (beloond) en zo de hond weer leert kijken naar een andere hond zonder agressie en dat de hond zelf een keuze maakt voor conflict vermijdend gedrag. Dit kan zijn door kijken naar de andere hond en daarna bv. te gaan snuffelen. Of na het kijken de kop te gaan draaien. We gaan het kijken naar de hond met een beloningswoord markeren en daarbij maak ik gebruik van een functionele beloning, nl. weglopen van de situatie.

Door dit in scene te zetten en gebruik te maken van een stabiele hond ga je je hond zien veranderen. Mijn honden heb ik al vaak in kunnen zetten om andere honden weer fijne ontmoetingen te hebben. Veel mensen willen juist dat hun hond alleen maar kijkt maar hunzelf maar ik wil juist het tegenovergestelde, leren dat er een wereld is waar gewone ontmoetingen mogen plaatsvinden.

 

 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Hallo,

Wat super dat jullie een herplaatser hebben gekozen! Helaas is het niet sociale naar andere honden toe wel iets wat bij het ras hoort. Ik denk dat je je nu het beste kunt focussen om je hond te leren om andere honden te negeren, zodat je makkelijker voorbij kunt lopen. Het echt sociaal worden naarandere honden zul je er nu waarschijnlijk net meer in krijgen.

 

Heel veel plezier met je hond (heb je misschien een foto?)

honden page profiel M & JM & J

honden foto van M & J

Als ik het zo lees is het een echte Stafford. Super lief voor zijn gezin en andere mensen. Maar andere honden zijn vaak een probleem. Dit is echt gedrag dat hoort bij de staff. 

 

Er zijn uitzonderingen die wel met andere honden kunnen. Maar dat is echt eerder uitzondering dan regel.

Onze staff is nu 1,5 jaar. En kan nog met bijna elke hond zolang er geen stokken, ballen of ander speelgoed in de buurt is. Wij hebben er na veel lezen en tips op dit forum voor gekozen erg selectief te worden in wanneer en met wie Gijs los mag lopen. (Alleen met bekende honden en dan nog niet meer als 1 per keer. Geen groepjes, dan moet ik zoveel geluiden, oren en staarten in de gaten houden, en de kans dat het fout gaat is dan groter. Die kans ga ik niet lopen)

 

Leer jullie staff andere honden te negeren. Niet los in drukke losloop gebieden. Steek desnoods de eerste tijd de weg over als er een hond aan komt. Zo dat je wat meer ruimte hebt om je hond het gewenste gedrag aan te leren. Ik heb een tijdje terug een topic geopend over hoe ik mijn staffie moet leren andere honden te negeren. Heb veel goede tips gekregen. 

 

Staffies zijn geweldige mensen/kinder vrienden. Lief, grappig, aanhankelijk en nog veel meer leuks.. dit maakt het moeilijkere gedrag naar andere honden wat mij betreft 100% goed. Succes met je herplaatser en geniet.. 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

eens met Martine..

ga ook niet denken dat je dit er even uittraint. wat je natuurlijk wel kunt doen is werken aan wat meer rust, minder stress bij je hond, en honden negeren, dat is waarschijnlijk je meest haalbare

ik zou je ook meegeven, ga het alsjeblieft niet proberen, ze gaan nu eenmaal moeizaam met andere honden, en heb je er zo een, wat volkomen logisch is, handel er dan naar en hou je ruimte

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Behalve de al gegeven adviezen zou ik zeggen....doorzettingsvermogen en geduld

 

Jullie zijn pas een week bezig lees ik in je OP. Het zou heel mooi zijn als dat voldoende zou zijn maar ik denk niet dat er ook maar iemand op het forum is die dat met wat voor hond dan ook binnen een week voor elkaar had.

 

Heel veel geluk met jullie nieuwe maatje in ieder geval.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Je heb een stafford, gefeliciteerd!

 

Dat je staf niet sociaal is betekend zeker niet dat ie niet gesocialiseerd zou zijn. Is een karakter eigenschap waarop ze gefokt werden en dat ga je er echt niet uit trainen, ook moet je dit niet willen onderdrukken, want dan heb je straks een tikkende tijdbom.

 

Geen risico's nemen!! Leren negeren is hetgeen je kan en zou moeten doen. Ga hem zeker niet loslaten bij andere honden, je wil niet de zoveelste zijn die in de krant komt te staan....

 

Loslopen kan alleen in gebieden waar geen andere honden zijn of waar je voldoende overzicht heb, zodat je je hond op tijd terug kan roepen en aanlijnen. Heb je de pech dat die van jou ook nog eens een flink jacht instinc heeft dan is een longeerlijn (te koop bij ruiterzaken) de enige mogelijkheid om hem ruimte te geven buiten (ik zelf heb er 2 van 10 meter aan elkaar geknoopt).

 

Vanaf welke afstand tot een andere hond reageerd hij? 

csilla (Gast)

Hartelijk bedankt Uw reactie,   De situatie wanneer voor dat hij gaat aanvallen: Hond een baasje loop tegenover, wij lopen dichter bij elkaar. Mijn hond al half liggend half lopend positie, dit probeerde ik corrigeren (zonder succes), oke dan ik probeerde laten zitten en liggen, dit meestal gaat zonder probleem. Ondertussen de andere hond en baas lopen dichter bij..maar mijn hond helemaal gefocust naar die andere hond (zo erg dat zelf de lekkere geur kan zn aandacht wegtrekken), ze komen dicht bij... en springt mijn hond aan de andere... Zover kon ik al gaan dat dit spring laat ik niet toe, hij moet blijven liggen en zo lang dat zn aandacht naar de andere hond toe is niet weg, moet ie blijven liggen en rust komen. Soms dit probeer ik met masseren. (deze actie gebuurt zonder praatjes van mij, ik bedoel, ik begin niet schreeuwen en zulke gekke dingen doen... ben niet beginner)   Wat ik wel heel erg mis, iemand of een groep waarmee wij kunnen oefenen.   Wij hebben de contact opgenomen met een gedragstherapeut, ze was negatief en ze zei wij moeten blijven oefenen met hem om te kunnen negeren andere honden/poesen.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Duidelijk, sluip/kruip gedrag is een voorbode tot uitval/aanval. Ik sta dat niet toe en ze lopen bij mij gewoon door (vanaf pups af aan al getraind).

 

Zou je toch met klem advieseren om dit soort situatie uit de weg te gaan, want dat is een recept dat fout zal gaan. Als degene die je tegenkomt geen rekening houd met jou en jou hond en zijn hond iets te veel lijn geeft heb je een incident.

 

Ontwijk dit soort toestanden, steek over of draai om.

 

Aangezien hij dus pas heel laat iets gaat doen, denk ik dat de vorige eigenaar dus weldegelijk iets aan opvoeding en socialisatie heeft gedaan. De hond reageerd pas zodra zijn prooi binnen bereik is en samen met je eerdere stuk text, denk ik dat je je gelukkig mag prijzen met een dergelijke "probleemloze" stafford! Het laten negeren op korte afstand zal een hele uitdaging gaan worden en de vraag is of je het er wel uit kan krijgen en welke risico's je zal moeten gaan nemen om dat te doen..... Persoonlijk denk ik dat je dit soort situatie beter kan proberen te vermijden ipv te trainen. Iig zou ik het sluipgedrag niet toestaan en stug doorlopen (al moet je hem meeslepen), hij heeft jou te volgen en niet andersom! De enige correcte manier om te trainen op korte afstand is door iemand die je kent en een risico durft/wil lopen met zijn stabiele hond samen te gaan lopen en de afstand tussen de honden steeds bij elke wandeling iets te verkleinen. Maar waarom risico's lopen?

 

De GT die je gesproken hebt was denk ik niet negatief (snap wel dat je het zo opvatte), maar eerder realistisch. Denk idd dat het hoogst haalbare is het negeren van andere dieren.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Het oefenen is zeer zeker nodig. In welke regio woon je?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Je hebt een herplaatser in huis, dat is super dat jullie die hond een fijn plekje willen geven! Herplaatsen maakt meestal wel veel indruk op een hond en hij heeft tijd nodig om te wennen in zijn eigen tempo.

 

Wij hebben indertijd met onze herplaatser een paar tips gekregen van heel ervaren mensen met herplaatsers, misschien heb je er ook iets aan:

 

de eerste tijd de hond alleen laten wennen aan het nieuwe huis en de mensen en andere huisdieren.

 

je stem en houding kalm, rustig en vriendelijk

 

de wandelingen nog kort en saai houden zonder afleiding

 

de hond met rust laten tijdens het eten

 

niet naar de hond toelopen maar hem naar jou laten komen, als hij niet wil laat hem maar

 

de hond wordt op zijn eigen plek niet gestoord, het moet een veilig plekje zijn waar hij zich kan terugtrekken

 

nog geen oefeningen onder druk, wel leuke zoekspelletjes of aandachtspelletjs

 

nog geen bezoek ontvangen of op bezoek gaan

 

Op deze manier kan je rustig een band met je hond gaan opbouwen en leer je hem steeds beter kennen en andersom heeft de hond alle tijd om te wennen aan zijn nieuwe situatie.

Gaan trainen zou op dit tijdstip naar mijn mening teveel zijn, ik zou afstand bewaren en eerst maar alles uit de weg gaan. Zodat de hond leert dat jij hem niet in situaties brengt die hij niet aankan.

Pas als je die basis hebt, dan zou je stapje voor stapje verder kunnen gaan met trainen. Ook dan hoeft het niet te zijn dat je hond goed met andere honden gaat kunnen, maar je leert hem dan de andere honden te negeren en rustig mee te lopen.

 

Anoniem (Gast)

Dankjewel allemaal. Echt   Hij was altijd mijn droom hond, dus ik geef niet op :) Met zn gedrag binnen t huis is geweldig, wij houden wel grenzen, heeft geen piepbal enzo waardoor erg spannend kan worden. Wij zijn ook best rustig en geduldige mensen,maar wel streng. Daarom wilde wij ook stafi hebben. Nou ja, zn uiterlijk is leuk :)    Wat ons betreft: wij blijven trainen en proberen voor hem te helpen kalmeren.  Waar wij zijn wel trots op, dat hij eet veel rustiger en trek veel minder dan de eerste dagen.   Wij wonen in Arnhem, geitekamp, dus iedere (stabiele) hond is welkom bij ons :) Hier zijn grote bosjes, dus wandelen enig fietsen kan zonder grenzen. Hier kan ik niet foto's uploaden, snap niet waarom. Kan k niet eens registreren..zegt ie dat fout page... :/   Nogmaals bedankt!  Potjes van Macho :)

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

gewoon een muilkorfje!! Kan hij gewoon los..zonder een andere hond  te beschadigen.

honden page profiel c.a. tothc.a. toth

honden foto van c.a. toth

Ehe, is gelukt met registreren en woila foto van onze Macho ;)

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Fijn dat het registreren is gelukt!! Mooie hond is macho!

honden page profiel Daddy & AylaDaddy & Ayla

honden foto van Daddy & Ayla

" gewoon een muilkorfje!! Kan hij gewoon los..zonder een andere hond  te beschadigen. "

 



Zeer onverstandig! Zelfs met muilkorf kunnen ze een andere hond lelijk beschadigen.

Staffords zijn niet altijd even sociaal naar andere honden, de mijne is ook niet sociaal naar hetzelfde geslacht ondanks dat hij goed gesocialiseerd is. Train hem in andere honden negeren en voorkom een gevecht. Ik zou hem uitsluitend los laten waar geen andere honden zijn en lekker met hem gaan fietsen, flirtpolen, balletje gooien en veel wandelen.

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" gewoon een muilkorfje!! Kan hij gewoon los..zonder een andere hond  te beschadigen. "

 



Als een hond duidelijk aangeeft niet met situaties waarbij andere honden betrokken zijn om te kunnen gaan, dan is zoiets vaak helemaal niet leuk voor zo'n hond. Bovendien, als er iets gebeurt kan een hond zich zo niet verdedigen. Daarnaast is een muilkorf niet helemaal 100% veilig.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" gewoon een muilkorfje!! Kan hij gewoon los..zonder een andere hond  te beschadigen. "

 

Really? Als mijn teef weer haar bulldozer bui heeft en over een klein hondje heen zou denderen heb je ondanks de muilkorf wel een boel schade..... Daarnaast doe je de hond die niet sociaal is helemaal geen plezier door hem tussen andere honden te zetten, geeft alleen maar stress en spanningen.

 

TS kijk anders ook ff in dit topic: https://www.hondenpage.com/hondenforum/182049/5/aan-de-pitbull-kenner.php staan heel wat leuke tips en adviesen over bewegen met je hond.

honden page profiel c.a. tothc.a. toth

honden foto van c.a. toth

Dankjewel allemaal

Lijk nu dat hij leert wel, maar kan niet (nooit) 100% weer sociaal, helaas.

 

Maar hij doet zn best en wij ook ;)

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat een mooie hond is Macho, leuk vriendelijk koppie heeft ie

honden page profiel c.a. tothc.a. toth

honden foto van c.a. toth

Nou, wij zijn al zover dat hij trek veel minder aan de lijn.

Vandaag, ik dacht : weet je wat ik laat hem los bij een honden plaats. 

Het is zo gebeurt. Zit. Hij keek naar mij met grote lieve ogen, oke kreeg een koekje, blij zitten, lijn af, blijf zitten, oke je ma gaan..

Eerst gewoon snuffelen rondom om ons heen...dan andere honden en hij was weg...rennen naar andere honden toe.. Ik zag t de beeld voor mijn ogen bloed, vechten dan huilen...

MAAR!!! is niks... keihard snuffelen kennis maken...

Dus, hij had alleen aan de lijn agressief gedrag getoond, maar dat valt opeens ook minder op...

Maar nu er is een nieuwe probleem, hij gaat weg zelf met andere honden.. en hoor niks meer alleen met hun zijn...

 

Hoe kan ik hem leren om bij  mij terug te komen?

 

 

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Ben te lui om alle comments te lezen, maar vermoed dat het wel al gezegd zal zijn.

Dit is het ras, soms heb je er eens een paar 'makke' exemplaren tussen zitten die hond-vriendelijk zijn, maar je koopt geen stafford voor hun hond-vriendelijkheid.

Door hun vechtverleden zijn het enormmmm mensvriendelijke honden, echte schatten maar agressie naar honden zit erin gefokt, het is meestal rond deze leeftijd dat het omslaat.

Het ligt niet aan jou maar vanaf nu verantwoordelijkheid nemen, niet los met andere honden (al zeker geen vreemde honden), etc. 

Je kan hem bv wel leren andere honden te negeren als hij aan de lijn is, maar aan de rest kan je weinig doen.

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Het is al eens misgegaan en ik zou het echt niet meer riskeren, de schade die een staff kan aanrichten bij een andere hond is niet normaal, dat wil je toch niet op je geweten? of je hond kwijt geraken? Gewoon aanlijnen en enkel los waar er GEEN andere honden zijn...

 

Terugkomen oefen je op volgende manieren, aandachtsoefeningen, binnenshuis en in de tuin je hond z'n naam roepen en belonen met een snoepje of een koekje, dan leert hij dat het altijd lekker is als ie naar jou terugkomt.

Dan als het goed lukt en als hij veel aandacht voor jou heeft binnenshuis ga je op een vreemde plaats, je bouwt de plaatsen met afleiding meer en meer op (hier wel aan de lange lijn welterverstaan) en je roept hem terug en beloont en zo telkens uitbreiden.

Ik moet wel zeggen, mijn honden kunnen los, maar mijn teckel x labrador kan ook soms wel pas terugkomen als hem uitkomt.

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco

honden foto van Chleo & Brasco

Eerst gewoon snuffelen rondom om ons heen...dan andere honden en hij was weg...rennen naar andere honden toe.. Ik zag t de beeld voor mijn ogen bloed, vechten dan huilen...
MAAR!!! is niks... keihard snuffelen kennis maken...
  "

 

Erg jammer dat tips van eigenaren je niks doen.

 

Nu ging het een keer goed, 1 andere hond hoeft dit niet prettig te vinden en een snauw te geven en er kan in een fractie van een seconde iets omgaan in het koppie van jou staff.

 

En daar sta je dan.... op een afstand van je hond..

 

Neem svp je verantwoording en doe wat met de tips hier en ga niets pushen en niet het ras met zijn eigenschappen afdoen als onzin en enkel opvoeiding, want ik heb anders echt melij met de hondeneigenaren die jou gaan tegenkomen en de kans kan komen waarbij het mis gaat.

 

Ga eerst rust creëren en zelf een band opbouwen met je hond.. Een herplaatser heeft voor je het weet 2/3 maanden nodig om zich compleet te "settelen".

 

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

" Het is al eens misgegaan en ik zou het echt niet meer riskeren, de schade die een staff kan aanrichten bij een andere hond is niet normaal, dat wil je toch niet op je geweten? of je hond kwijt geraken? Gewoon aanlijnen en enkel los waar er GEEN andere honden zijn...
 

 

Exact wat Jules zegt. NIET loslaten waar andere honden (kunnen) zijn. Staffords staan er sowieso bekend om (meestal) niet geweldig met andere honden te kunnen. Als je wou dat hij dat wel kon had je dat ras niet moeten nemen.

Als het verder een schat is, en je hem gewoon aanlijnt in de buurt van andere honden, is er toch geen probleem?

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Sorry dat ik dit ga zeggen, maar wat een verschrikkelijk groot risico neem jij zeg. Had een labrador gekocht en geen Stafford! Ik snap werkelijk niet dat jij zo'n risico neemt, dit is precies zoals ik hier eerder in andere topics geplaatst heb, duidelijk iemand die totaal niet weet wat een Stafford is en hoe ermee omgegaan moet worden. Weer zo een die de krant moet halen voordat alle waarschuwingen doorkomen.

 

natuurlijk ook geen breakstick op zak en al helemaal geen idee hoe een staf te laten lossen als ie zijn prooi probeert te doden. 

 

Ga je ook zo fijn roepen dat doet ie anders nooit als ie een klein hondje heeft dood gebeten? Enig besef wat dat met een eigenaar doet? Weet je dat jou hond dat ook zeer grote kans heeft om een spuit te krijgen, na maanden lang in een laserasiel te hebben gezeten en behandeld te zijn als een levensgevaarlijk beest. 

 

Denk verdikkeme na, dieren zijn geen proef projectje, waar als het mis gaat je alleen zelf met de gevolgen zit...... Je heb de hond pas 3 weken, zou je niet eerst eens een band opbouwen? Vooral een hond van dit caliber los laten lopen als ie niet luisterd..... Ik word zo moe van dit soort nieuwe eigenaren, waarom verdiept men zich niet voor aanschaf, kan er met mijn pet niet bij!

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

 @ TS: Lees, zoals eerder al aangegeven, aub mijn forumtopic eens door als je wil. Hier staat héél wat informatie over het ras door allerlei mensen die zelf deze honden hebben en er veel en vaak al lang mee bezig zijn.

https://www.hondenpage.com/hondenforum/182049/aan-de-pitbull-kenner.php

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Nou, wij zijn al zover dat hij trek veel minder aan de lijn.
Vandaag, ik dacht : weet je wat ik laat hem los bij een honden plaats. 
Het is zo gebeurt. Zit. Hij keek naar mij met grote lieve ogen, oke kreeg een koekje, blij zitten, lijn af, blijf zitten, oke je ma gaan..
Eerst gewoon snuffelen rondom om ons heen...dan andere honden en hij was weg...rennen naar andere honden toe.. Ik zag t de beeld voor mijn ogen bloed, vechten dan huilen...
MAAR!!! is niks... keihard snuffelen kennis maken...
Dus, hij had alleen aan de lijn agressief gedrag getoond, maar dat valt opeens ook minder op...
Maar nu er is een nieuwe probleem, hij gaat weg zelf met andere honden.. en hoor niks meer alleen met hun zijn...
 
Hoe kan ik hem leren om bij  mij terug te komen?
 
  "

 

Hoe kun je nou een hond los laten,waarvan je denkt te weten dat hij honden zal aanvallen...en je het bloed al ziet zodra hij nu op een andere hond af rende...en hij luistert ook al niet.

 

 

Hier krijg je toch hoofdpijn van!

Echt het domste wat je kan doen met een hond die je nog niet goed kan inschatten,dit ras is en niet luistert...en je had ervaring schreef je eerder..

honden page profiel c.a. tothc.a. toth

honden foto van c.a. toth

Wel bedankt alle reactie en advies.

Wij blijven oefenen met hem aan de lijn,.. is niet anders.

 

Nu had ik geluk,blijkbaar, maar nu geloof ik wel erin dat hij kan beter en beter worden en sociaaler. 

 

Wij hebben binnen deze weken wel veel dingen bereikt al.

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

AUB, geef jezelf geen hoop meer.. hij gaat niet veranderen, het is nog niet serieus geworden en houden zo.. hij gaat niet sociaal worden naar andere honden, vraag jezelf eens af voor wie je dat wil, voor jezelf of voor de hond? Is het voor jezelf of voor de hond dat je wilt dat hij persé met andere honden moet spelen?

Steek je tijd in andere dingen ipv hem 'socialer' maken, in hem trainen, uren beweging geven, het leren negeren van andere honden, maar socialer maken gaat niet lukken.

Ik heb het gevoel dat ondanks de raad die we geven, met de beste bedoelingen voor je hond en jou, je toch gaat proberen om hem andere honden leuk te laten vinden... dit gaat je mss even lukken maar daarna gaat het zo verschrikkelijk fout dat je had gewenst dat je van de eerste keer had geluisterd.

Overigens ik als staffen-liefhebber, als er ooit zo'n ongeleid projectiel op mijn doggies zou komen afgelopen en ze zou aanvallen, reken maar dat die hond een serieuze trap voor z'n kop krijgt en dat ik er ALLES aan zou doen om hem eraf te krijgen en ik denk dat vele mede-eigenaars dat met me eens zijn. Dus je weet ook nooit wat een kwade eigenaar jouw hond kan aandoen als hij aanvalt.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: kaak op slot?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^