De bench, ga ik te snel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

Hallo. Sinds zondag heb ik een lieve Markiesjes pup. Ik heb tot nu toe elke dag op de bank geslapen met de bench gelsoten naast me. Zo goed als geen gepiep alleen wat gemormel om het plassen snachts. Ook toen ze maandagochtend sliep had ik de bench dicht en ging ik boven douchen. Geen gepiep. Verder veel in de bench liggen als ze slaapt en ik blijf ernaast zitten met de deur dicht. Deurtje soms ook open. Alleen toen ik gisteren ochtend ging douchen piepte en jankte ze wel flink en vanochtend ook. Ik heb wel echt gewacht tot ze echt moe was en in diepe slaap. Ben naast de bench blijven zitten tot die tijd. En vanmiddag was ze ook helemaal kapot en wilde ik buiten zitten en toen weer helemaal piepen en janken. Heb gewacht tot ze zo goed als stil was en ben weer in de buurt gaan zitten en toen de bench open gedaan. Ze heeft de hele middag vanaf 16u achter me aangelopen en kon niet echt zelf haar rust vinden door ergens lekker te slapen. Nu ligt ze voor pampus in de bench met n kleine piep en ik op de bank in de buurt. Ga ik te snel? Ik zal zo toch ook weer even naar boven moeten. Bedankt!

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

Beter! Net voor het eerst boven gedoucht zonder gepiep. Ook al paar keer kort weggeweest en dat ging ook prima. Ze slaapt nu veel meer en is daardoor minder druk en de zindelijkheid is ook beter in de gaten te houden. Ze piept miss nog n halve minuut als ze in de bench zit maar gaat dan slapen. Ik blijf er altijd even bij zitten tot ze slaapt. Dan ga ik na 10 minuten uit beeld. Overdag zit ik wel bijna altijd nog in de buurt. Sinds 2 nachten slaap ik boven. Vannacht heeft ze van 23u tot 545u geslapen tot mijn vriend eruit ging. Dus top!

Cw (Gast)

Het is begrijpelijk dat je pup graag bij je wil zijn. Hij komt immers in een nieuwe omgeving en is ineens zijn mede-puppys kwijt. Maar je pup zal ook moeten leren om even alleen te zijn. De bench moet een leuke plek zijn, doe ze er niet in als ze stout zijn. Geef hem een kluifje (waar hij zich niet in kan verslikken!) en breid de tijd uit dat hij erin zit terwijl je erbij bent. Niet straffen als hij blaft, maar juist belonen als hij stil is met een lieve stem. (Bij blaffen is negatieve aandacht ook aandacht!)

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

Dit doe ik ook. Maar moet ik bijv het deurtje meer open laten? Dan gaat ze er wel uit.

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

Ik negeer haar helemaal als ze in de bench zit. Als ik braaf zeg begint ze blij te kwispelen en wil ze er ook uit.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Heeft ze ook iets om mee te spelen of om op te kauwen in de bench?

Cw (Gast)

Je hoeft niet op piep toon stem te roepen 'zo ben je braaaaf! Wie is hier een brave hons? Ja jij!!'. Nee, zeg rustig en beheerst: dat is braaf. Kalm en vriendelijk. Niet er uit laten dan uiteraard. En je hoeft hem ook niet te wekken als hij slaapt in de bench om te zeggen dat hij braaf is ;-) gewoon als hij er net in zit en niet blaft. En als hij wel blaft, daarna belonen als hij stil is.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Mijn hemel sinds vier dagen in huis en nu al zoveel regels die je pup moet weten en doen. Ik zou zeggen een beetje de teugels laten vieren.

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

Helemaal niet veel regels alleen de bench..

honden page profiel Saar13Saar13

honden foto van Saar13

Saar had ook wat moeite met de bench in het begin. Laten piepen werkte niet, dat hield ze uren vol en ik werd daar ook heel onrustig van, wat de zaken ook niet echt vooruit hielp...

Toen las ik ergens op Internet over de 8- minuten regel. Dit werkt als volgt: je lokt de hond in de bench met een snoepje. Deurtje dicht, nog een snoepje (ik geef 2x een halve). Daarna ga je bij de bench zitten, zonder de hond aandacht te geven. Ik ging de eerste week met mn rug tegen de bench zitten, daarna steeds iets verder er vandaan. Na 5 minuutjes is de hond rustig, na 8 minuten slaapt ze. Je kan dan zachtjes weglopen.

Bij mij werkte dit echt super. Ik zorgde dan s avonds wel dat alle lichten, tv etc al uit was. En de deur een stukje open, want mijn klink maakt nogal herrie. Saar woont hier nu 5 weken, en ik kan sinds een week gewoon naar bed terwijl zij nog wakker in de bench ligt. Als Saar in de bench gaat, ga ik afsluiten, zit nog een minuutje op de bank naast de bench en ga rustig naar bed.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt!

Groetjes, Ricky& Saar

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

Ik wil t heel graag goed doen en daarom de bench ook goed aanpakken. Bijvoorbeeld wel laten piepen of niet? Wil het zoveel mogelijk piepen voorkomen.

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

Bedankt Ricky! Interessante info die ik nog niet wist.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

" Ik wil t heel graag goed doen en daarom de bench ook goed aanpakken. Bijvoorbeeld wel laten piepen of niet? Wil het zoveel mogelijk piepen voorkomen. "

 Niet, als ze piepen ben je al te laat. MAAR als ze al piept, wachten met terugkomen tot ze stil is. Anders beloon je het. Wacht ook minimaal 5 sec heb ik geleerd.

nogmaals de vraag of er iets te kauwen en te spelen in de bench ligt

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

Ze heeft inderdaad kauwspeelgoed en botjes in de bench. Maar als ze erin gaat is het om te slapen en gaat ze niet echt knagen. Ik zal haar morgen eens met een lekker stink botje in de bench doen.

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

De pup is nog maar vier dagen bij jou, pin je niet vast op allerlei regeltjes... ga je alleen maar zenuwachtig van worden... Elke pup is anders, de ene kan zich meteen alleen amuseren, de andere heeft wat meer aandacht en begeleiding nodig. Als je naar boven gaat dan gaat de pup zich even alleen moeten vermaken, het zijn gewoonten die hij vlug zal doorhebben, maak er niet teveel ramtamtam rond. Geef een speeltje, draai je om en doe je ding...simpel. Toen ik de woonkamer wou poetsen als hij klein was heb ik hem in de keuken gezet en deur toe, natuurlijk gaan ze dan even van zich laten horen, na enkele keren wist hij dat baasje even bezig was en is hij daar gewoon mee gestopt, geduld...alles op zijn tijd...Je pupje begrijpt nog niet wat er precies allemaal gebeurt en dat maakt hem wat onzeker.

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

Bedankt.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik lees vooral bench bench bench in je bericht. 

Tja ik ben tegen het altijd in de bench steken van een pup, waarom hem niet gewoon in de kamer laten of in de keuken ?  Waarom moet een pupje nu altijd opgesloten zitten ?  

S nachts kan ik nog begrijpen, heb Lance ook kort in een bench gehouden want blijkbaar hoort het zo in deze tijd ? 

Ik zal wel alleen staan met mijn mening maar ik blijf het zielig vinden, en zal het altijd blijven schrijven. Laat je pup toch zijn ruimte verkennen....dan heb je plaskes en dan ? Dan heb je misschien kapot geknaagde poten ergens en dan ? Je zal veel vlugger een band met je hond hebben als je hem gewoon zijn vrijheid laat .

Maar het is inderdaad gemakkelijker, en veiliger als je even boven moet of een boodschap moet gaan doen. 

Veel geluk nog met je pupje

honden page profiel MilaMila

honden foto van Mila

@ anny&lance: iedere pup heeft zijn slaap hard nodig en de meeste pups kunnen erg vervelend worden als zij dit niet krijgen. Mijn pup was er een die los de hele dag achter me aanliep. Ze ging wel ergens liggen slapen(al vanaf dag 1 liep ze zelf de bench in om te gaan slapen) maar zodra ze een geluidje hoorde of ik iets ging doen werd ze wakker en liep achter mij aan. Dit maakte dat ik geregeld een overprikkelde pup had. Toen ik haar wat verplichte rustmomentjes ben gaan geven zag ik haar veranderen. Dus ik vind er niks zieligs aan. (Mijn pup heeft overigens 2x 1 minuut gepiept in de bench en verder nooit dus ik kan op dat gebied helaas geen tip geven)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Anny, in jouw mening sta je niet alleen!

 

Ik vind een bench een hulpmiddel bij de 1e weken als een pupje nog echt een baby is.

Daar kan hij 's nachts veilig in slapen naast het bed.

Overdag is een puppy toch nog weinig of niet alleen thuis de eerste weken.

Laat hem toch lekker lopen en wijs hem plekjes aan waar hij kan rusten (mand, kussen, grond). 

Dat hebben ze snel genoeg door, ook dat ze niet constant achter je aan hoeven te lopen.

De eerste dagen doen ze dat wel, maar als ze wennen aan het huis en wat er gebeurt wordt dat vanzelf minder.

 

Als ze toch een poosje alleen moeten zijn, geef ze dan een eigen vaste plek. (bijkeuken, gang, keuken).

Daar kan je zelfs nog een stuk vanaf zetten, zodat ze een veilige ruimte hebben.

Maar dan zitten ze in ieder geval niet zolang opgesloten in een kooi.

Dan kunnen ze nog kiezen of ze op een kussen willen liggen of op de tegels.

Ze kunnen een stukje lopen, naar waterbakje lopen bijvoorbeeld.

 

Onze Black is nu bijna 5 maand, heeft een maand 's nachts in de bench geslapen.

Bench is nu verkocht, Black kan nu in de bijkeuken slapen.

En verder loopt hij gewoon los overal.

Er is nog niks kapot gegaan, hij gedraagt zich rustig en ontspannen.

We kunnen gewoon door het huis lopen, naar de WC etc, zonder dat hij de behoefte heeft ons overal te volgen.

Als hij ergens aan knaagt wat niet mag, geven we hem zijn bot.

En nu pakt hij zelf al zijn eigen spulletjes.

Honden zijn niet dom, ze moeten wel de kans krijgen zich te gedragen in huis.

 

 

 

 

honden page profiel Billie BBillie B

honden foto van Billie B

Waarom wachten als je pupje piept of blaft? Hij/zij valt naast jou in diepe slaap, wordt wakker en jij bent er niet meer.. Hij/zij roept je, wat kan het dan voor kwaad om even rustig terug te roepen vanuit waar je bent: "het is goed hoor vriendje, ik ben er nog. Ga maar weer verder slapen." Dat heb ik zo ook gedaan met mijn jongste reu. Hij was dan al wel wat ouder, maar het hielp hem goed en zijn vertrouwen in mij is enorm! ;-)

mira (Gast)

Kan dat hele bench gedoe echt niet begrijpen. Waarom alles zo moeilijk maken. s'nacht slapen okee. Een pup hoort plezierig rond je te lopen. Of tussen je andere honden. Heb intussen al meer dan 50 jaar pups in huis gehad en kan niet begrijpen dat mensen een babyhond gaan opsluiten in een kooi. En pups die moe zijn? Die hoef je echt niet zelf in die kooi op te sluiten, die heeft zelf gerust genoeg verstand om te gaan slapen. 

honden page profiel MilaMila

honden foto van Mila

Oke Mira dan zal mijn pup een grote uitzondering zijn op al jouw vroegere pups.
Laten we deze discussie hier niet voeren verder.
Ik hoop dat de ts tips krijgt om hier verder mee te gaan.

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

Mijn pup zoekt dus ook zelf geen rust zoals jullie hier boven lezen. Het gaat maar om momenten om erin te slapen en te helpen met de zindelijkheid. Aan die anti antwoorden heb ik dus niet veel. Het is heus niet de bedoeling om haar hier altijd in te stoppen. Vannacht heeft ze er de hele nacht in geslapen. 2x uitgehaald om te plassen. Vanochtend om kwart voor 6 na haar plas voor het eerst even proberen boven te slapen. Om 10 voor 7 piepte ze flink. Toen naar beneden gegaan en gewacht tot ze 5 min stil was en uit de bench gehaald. Toen weer even geplast en daarna heeft ze tot half 10 bij mij op de bank geslapen.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Wat bij Mikey wel eens hielp was 'gewoon praten'. Dus ik deed Mikey in de bench en liep al pratend (rustige toon en niet te blij) door het huis te rommelen. Bijvoorbeeld van: Zo nu ga ik even naar de keuken, en dan ga ik eerst even lekker wat te drinken nemen. Oh, de koffie is al bijna op, niet vergeten op het boodschappenlijstje erbij te zetten.. enz...

 

Op die manier kon Mikey horen dat ik er nog was en dat was soms genoeg om haar toch rustig te laten liggen/slapen.

 

Maar ik deed dit alleen als ik haar in de bench legde om te rusten. Want als ze nog niet echt toe was aan rust werkte het niet. Dan liet ik dr gewoon achter mij aanlopen. Zelfs als ik naar de wc ging wilde ze mee. Ach, prima. Ze leerde zo ook het huis en de kamers sneller kennen en ik denk dat het alleen maar meer vertrouwen gaf van dat ik niet echt weg ging in huis.

 

Je hebt je pupje pas 4 daagjes.  Geduld

Het kan ook zomaar 5 dagen goed gaan en dan ineens is alles weer even anders. Maar dat is het leuke van opvoeden. Als alles volgens een boekje zou gaan en perfect zou gaan dan zou je er ook niet van genieten. :)

 

Gr. Alexandra

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

Bedankt Alexandra. Zijn nu bij dag zes en ik geniet er echt van hoor. Ik ga zo douchen en laat haar dan los beneden. Hopen dat ze de katten een beetje met rust laat ; )

honden page profiel Kat&CoKat&Co

honden foto van Kat&Co

Hond in de pot allereerst; wat ontzettend leuk dat je eindelijk je markiesje hebt. Ik heb je topic over de wachtlijst gevolgd. Is dan toch best snel gegaan he ??

 

Mbt bench; ons markiesje kon zelf ook geen rust nemen. Ook wij hebben de bench gebruikt. Maar met een regelmaat erin; 1 uur in de bench, uit de bench dan even naar buiten voor een kleine plas, weer naar huis even spelen en na een uurtje weer erin. Voor ons heeft dit geweldig gewerkt. 

Het in de bench doen was bij ons negeren, dus ook geen braaf. Gewoon niets. De eerste paar keer zijn we, als ze erg piepte, naast gaan zitten ?(met de rug naar de bench en zonder te praten/kijken).  Na twee dagen zat het ritme erin! Was echt fijn want dan kon ik ook in het bench uurtje even wat voor mezelf/ huishouden doen zonder steeds op te hoeven letten.  

 

Het lijkt me eigenlijk dat je het al hartstikke goed doet hoor!!!!

Ik kan me voorstellen dat sommige mensen de bench niets vinden maar het is zo afhankelijk van het beestje. Een hond die zelf geen rust pakt zal je daarin moeten begeleiden. 

 

 

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Haha katten :D ;)

Ik kon mijn katten soms wel schieten toen Mikey pup was. Lag ze eindelijk lekker te slapen in de bench... MIAUW, SPRING, BONK, MIAUW.. en ja, Mikey weer wakker..

 

Ikzelf heb Mikey soms wel laten piepen, maar het blijft zoeken naar wat op dat moment werkt. De ene keer gaf ze het binnen 5 min. op en viel ze in slaap. Maar soms werd het piepen erger en ging het over in echt blaffen enzo. Dan liet ik haar er wel uit. Maar ik ging dan eerst voor de bench zitten en wachten op een moment dat ze heel even stil was. Dan ging de bench maar weer open.

(En dan negeerde ik Mikey verder wel, want het was dan niet de bedoeling dat het leuk werd of dat er gespeeld werd!) Na dan ong. 10-15 minuutjes deed ik weer een nieuwe poging.

 

Gr. Alexandra

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

Hi Kat. Ja eindelijk is ze er ; )

Heb net boven gedoucht en toen los alleen gelaten. Ik hoorde wat lawaai en toen kwam er 1 kat boven. Andere 2 waren al boven. Verder niets aan de hand. Net weer even in de bench gedaan en ong 1 minuut gepiept. En idd na 8 minuten sliep ze haha. Om 12u gaan we op pad naar mijn schoonmoeder om haar hond te ontmoeten. Zij zal 1 a 2 dagen op onze Wolfje gaan passen. Bedankt voor jullie tips. Alles is welkom.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Mag ik npg één ding vragen aan al de benchliefhebbers ?

 

Vinden jullie het dan niet zielig dat een pupje , dat net van moeder en nestgenootjes weg is, in vreemd huis komt, eenzaam opgesloten wordt en jankt...soms wel een uur aan een stuk!

En dat zijn baasje hem dan gewoon negeert . Is dát dan positieve opvoeding ? 

Lance heeft ook kort in bench gezeten, geprobeerd toch en heel heel kort , maar geen haar op mijn hoofd dat hem lang zou laten janken of huilen. 

 

Een pup moet verkennen, leren van alles wat er staat , wat er omvalt, hoe deuren werken, wat er omvalt als hij ertegen springt, vanalles in die wijde onbekende wereld om hem heen en als hij in bench zit hoeveel kan hij leren ? 

 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

" Mag ik npg één ding vragen aan al de benchliefhebbers ?
 
Vinden jullie het dan niet zielig dat een pupje , dat net van moeder en nestgenootjes weg is, in vreemd huis komt, eenzaam opgesloten wordt en jankt...soms wel een uur aan een stuk!
En dat zijn baasje hem dan gewoon negeert . Is dát dan positieve opvoeding ? 
Lance heeft ook kort in bench gezeten, geprobeerd toch en heel heel kort , maar geen haar op mijn hoofd dat hem lang zou laten janken of huilen. 
 
Een pup moet verkennen, leren van alles wat er staat , wat er omvalt, hoe deuren werken, wat er omvalt als hij ertegen springt, vanalles in die wijde onbekende wereld om hem heen en als hij in bench zit hoeveel kan hij leren ? 
  "

 Als hij er nooit uit zou komen heb je een punt, maar nee. Als je het heel rustig opbouwt hoeft er niet gepiept te worden. Maar ik heb net als o.a. Mila een pup die haar rust NIET neemt anders, en ik kan in mijn huis ook geen aparte ruimte maken, maar hou mijn spullen + kat graag heel. Dus ik vind een bench goed en fijn. Ik zie deze discussie met dezelfde argumenten iedere keer weer en wordt er een beetje moe van, laat ieder toch zijn eigen manier hebben. En dat geld ook naar jou, voor Lance werkte het super, geweldig om te horen! Ik zou oprecht willen dat dit voor die pup van mij zo was. 

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^