Twee shelties of een??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Mila (Gast)

Hoi,    Even een vraagje. We hebben een sheltie van inmiddels bijna 4. Hij is echt een lieverd, heel erg gericht op mensen en een hele zachte hond. Samen met andere honden delft hij vaak t onderspit. Nu is mijn vraag, zou hij t leuk vinden een sheltie vriendje erbij te hebben of vind hij t alleen vervelend als hij de aandacht moet delen? Wat zijn jullie ervaringen hiermee?    Groetjes Mila 

honden foto van Antje en de beestenbende

Ik heb zelf nooit shelties gehad.

Maar een oom en tante van mij hebben ze wel gehad.

Die hadden altijd 2.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Wij hebben bij onze sheltie van toen 3 jaar oud een schotse collie genomen, en ze is helemaal tot leven gekomen :-) ze stoeien en rennen samen door de polder, en ze krijgen allebei zat aandacht hoor ;-)

Ken heel veel mensen met shelties en iedereen heeft er eigenlijk wel meer dan 1, of collies ernaast (hebben dezelfde manier van doen en spreken dezelfde taal) :-)

Als je er een tweede bij neemt weet je, 1 sheltie is geen sheltie ;-)

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Een tweede hond moet je nooit aanschaffen met als reden 'een leuk speelvriendje' voor je hond. Als je een tweede hond wilt, dan moet dat voor jezelf zijn, en dus niet voor de hond.

Je weet namelijk niet vantevoren of de twee wel met elkaar overeen komen, of ze elkaar wel leuk vinden. Sommige honden vinden het namelijk helemaal niet zo leuk en kunnen gewoon niet zo goed met elkaar. En dan zit je met twee honden.

 

Ook zeg je dat hij met andere honden vaak het onderspit delft; Dan lijkt een tweede hondje met ook niet echt een goed idee. Als je toch wel voor een tweede hondje gaat, dan moet je wel opletten dat dit hondje niet ontzettend 'dominant' is, want dan wordt je andere hondje gewoon weggecijferd, en dat lijkt me ook de bedoeling niet.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

" Een tweede hond moet je nooit aanschaffen met als reden 'een leuk speelvriendje' voor je hond. Als je een tweede hond wilt, dan moet dat voor jezelf zijn, en dus niet voor de hond.

Je weet namelijk niet vantevoren of de twee wel met elkaar overeen komen, of ze elkaar wel leuk vinden. Sommige honden vinden het namelijk helemaal niet zo leuk en kunnen gewoon niet zo goed met elkaar. En dan zit je met twee honden.

 

Ook zeg je dat hij met andere honden vaak het onderspit delft; Dan lijkt een tweede hondje met ook niet echt een goed idee. Als je toch wel voor een tweede hondje gaat, dan moet je wel opletten dat dit hondje niet ontzettend 'dominant' is, want dan wordt je andere hondje gewoon weggecijferd, en dat lijkt me ook de bedoeling niet. "

 



Shelties zijn wat voorzichtiger en hebben een eigen manier van spelen, dat past niet altijd bij andere rassen en daardoor kan het zijn dat de sheltie niet goed tot zijn recht komt bij andere rassen die graag tegen elkaar aan lopen te beuken :-) zolang je geen superdominante sheltie neemt zal dat met soortgenoten onder elkaar veel beter gaan (is mijn ervaring met Lizzie)

Maar als je sheltie dit ook met shelties al heeft gehad wordt het natuurlijk een ander verhaal, dat is vanaf hier lastig te beoordelen.

Mila (Gast)

Ik weet niet of m'n bericht nu dubbel komt, maar mijn telefoon liep vast.. Bedankt voor de reacties. We willen zelf graag een tweede hond, maar willen niet dat onze eerste hond daar ongelukkig van wordt. Hij vindt honden die wat 'zachter spelen' wel vaak leuk. 

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

" Ik weet niet of m'n bericht nu dubbel komt, maar mijn telefoon liep vast.. Bedankt voor de reacties. We willen zelf

graag een tweede hond, maar willen niet dat onze eerste hond daar ongelukkig van wordt. Hij vindt honden die wat 'zachter spelen' wel vaak leuk.  "


Dan zal je met een sheltie wel goed zitten :-) Lizzie durfde ook niks met honden groter dan zijzelf, enige hondje waar ze echt mee speelde was de chihuahua van de buren. We hebben dus ook wel getwijfeld of zo'n grote collie een goed idee was, maar van hem pikt ze alles haha juist omdat ze dezelfde zachtheid hebben qua spelen. Het lijkt er bij hun met het gestoei ook wel eens hard aan toe te gaan, maar als een golden retriever ofzo met onze collie probeert te spelen snapt hij er geen bal van haha dat gaat dan toch te hard of op de verkeerde manier :-)

Als je 2 shelties hebt (of de grote versie ;-) ) denk je een jaar later echt, waarom heb ik dat niet eerder gedaan?! :-)

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

Mijn hond is ook 4 jaar, en we hebben er sinds twee weken een pup bij, van dezelde kruising: maltezer x dwergschnauzer.
We hadden niet gedacht dat het zo goed zou gaan. ;-)

In het begin negeerde Lukie haar een beetje en begon soms te grommen als ze aan zijn speeltjes zat. Nu gromt hij bijna nooit meer als ze aan zijn spullen komt. Lukie accepteert haar steeds meer en ze spelen ook vaak samen.

Als je het wel zou doen, zorg dan voor een goede kennismaking, en vermijd dat eerste gevecht..

Laat ze rustig aan elkaar wennen en dwing ze niet om te spelen of kennis te maken.

Ik weet niet of ik gelijk heb hierin hoor.. Maar zo heb ik het geleerd en gedaan.
Daardoor gaat het nu heel goed tussen Lukie en Macy.

Twee honden is natuurlijk wel heel leuk !! Dat vind ik iig wel ! :-)
Maar het is je eigen keuze.

Volgende forumvraag: Pup van marktplaats
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^