help. mijn honden doen vreemd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jaimiejaimie

honden foto van jaimie

Ik zit hier eigenlijk al 3 dagen mee, maar denk ga het nu toch eens vragen. Mijn honden gedragen zich allebei nogal vreemd. 3 dagen geleden deed onze teef Luna eerst nogal vreemd. Ze sprong tegen de deur op en daarna ging ze in een hoekje van de gang liggen. Ze trilde helemaal en haar staart tussen haar poten. Toen ik naar haar toe liep begon ze te grommen. Ik ben op zo'n 2 Meter afstand van haar gaan zitten en het heeft zeker 20 minuten geduurd voor ze naar me toe kwam. Ik wil niet zeggen dat ze slecht eet maar duidelijk veel minder als normaal. Ze begint spontaan te blaffen terwijl het doodstil is overal. En ik merk dat ze nogal nachtmerries heeft de laatste dagen. Ze krijgt sinds maandag clomicalm 2 keer daags maar ik denk niet dat het daar aan ligt. Onze reu doet namelijk ook raar. Ik heb werkelijk geen idee wat er aan de hand is. Onze reu hus doet ook al zo raar. Hij is een echte gezelschaps hond en ligt áltijd bij mij. We zijden altijd geen honden in bed maar hij ligt aan het voeteneind op bed. Nu begint hij ( ook al een paar dagen ) soms spontaan te janken. Ligt op de mat in zn eentje. Gaat in de gang liggen. Hij zoekt nu echt de rust op. Is op zich niet zo erg , maar zo is hij helemaal niet. Normaal spelen ze veel met elkaar maar ook dat doen ze nu niet. Grommen doet hij niet en bang is hij ook niet. Hij is al niet zo een goede eter maat nu eet hij nog minder. Ik ben met beide naar de da gegaan of ze miss iets onder de leden hebben maar ze zijn allebei gezond. Ook geen diarree ofzo. Hebben meer honden hier momenteel last van? Ze zijn altijd vrolijk maar nu dus niet meer :'(

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik zou serieus in overleg met een da (Ik ben immers geen arts en bij mensen moet het afgebouwd worden) het medicijn stoppen. Het medicijn kan bij mensen tijdens het afbouwen ook klachten geven.

 

Niet eten, braken, misselijk staat in de bijsluiter voor honden. In de bijsluiter van een medicijn met dezelfde werkzame stof, maar dan voor mensen staat nog veeeeel meer, oa nachtmerries, angsten, hallucinaties, onrust, tremoren, duizelingen, depressies etc.

Er staan ook ernstigere dingen in de menselijke bijsluiter.

 

Je andere hond reageert waarschijnlijk op je ene hond.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

http://www.medpets.nl/adaptil+feromonen/

 

Je zit midden in de verhuizing (of ben je al over?) alles is anders voor je honden. Een verhuizing geeft spanning bij jullie en ze herkennen deze spanning niet en weten niet waar ze aan toe zijn. 

Je hebt het heel goed opgelost bij je teef, ben er voor ze, geef ze de veiligheid die ze nodig hebben. Ga veel met ze wandelen en bied heel lekker eten aan. Ik denk dat dit een periode is waar jullie gewoon doorheen moeten. 

 

Je zou die verdamper kunnen overwegen. Ik had het coor mijn hond toen deze als pup hier kwam, bied ondersteuning, om ze op hun gemak te laten voelen. 

 

De clomicalm, geen bijwerkingen hier. Andere die het gebruiken ook niet. Lijkt me sterk dat het daardoor komt. Het duurt even voordat het zijn werk gaat doen. 

 

Sterkte en succes meis! 

honden page profiel jaimiejaimie

honden foto van jaimie

@ Roosje.
Ze had net pas een uurtje de eerste tablet op.
Dus ik denk niet dat dat nu al werkt.
Volgend de da kan dat wel een paar wekene duren.
@ Suzanne.
Nog 2 weken dan gaan we over.
Ik heb helemaal niet meer aan de verhuizing gedacht ;-)
We hebben de meeste spullen ingepakt ( moet geregeld dozen omver trekken omdat ik dan toch nog iets nodig heb ) en een aantal spullen staan tot het laatste einde.
Ze merken het natuurlijk al.
Stom he dat ik daar niet meer aan had gedacht heb ;-)
Ik ben ook zo paniekerig als ze iets doen wat ze normaal niet doen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ik snap je reactie volkomen, als je honden iets hebben is ook erg. Konden ze maar praten!

 

Probeer bij je zelf de rust terug te vinden. Lekker naar buiten, het is super weer. Koop een heel erg lekker vlees bot voor ze. Zet een muziekje op thuis, het schijnt dat ze van klassieke muziek rustig worden. Ga lekker met ze op bed liggen en doe voor jezelf ontspanningen oefeningen. Honden genieten ook van masseren! 

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik had niet door dat ts in een verhuizing zit ;)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik had niet door dat ts in een verhuizing zit ;-) "

 Ik wist het toevallig en moest er gelijk aan denken

honden page profiel jaimiejaimie

honden foto van jaimie

En ik had het zelf even helemaal van me afgezet.
Dus ik was het zelf even vergeten O-)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Het kan natuurlijk van alles rondom het verhuizen komen zoals door Suzanne aangegeven. Maar ik vind het wel een behoorlijk extreme reactie. Ik snap uiteraard dat de ene hond de ander niet is maar dat stuk wat je beschrijft doet mij persoonlijk ook eerder aan Roos haar reactie denken. 

 

Ik ben zelf heel gevoelig voor medicijnen, heb er nooit van gehallucineerd maar voel me vrijwel altijd behoorlijk 'dronken'. Van een paracetamol ga ik bij wijze van spreken in een lichte coma. En ja ik voel de werking heel snel na inname en dan heb ik het nog over milde geneesmiddelen.

 

Hoe dan ook, hoop ik dat de rust snel wederkeert.

honden page profiel jaimiejaimie

honden foto van jaimie

" Het kan natuurlijk van alles rondom het verhuizen komen zoals door Suzanne aangegeven. Maar ik vind het wel een behoorlijk extreme reactie. Ik snap uiteraard dat de ene hond de ander niet is maar dat stuk wat je beschrijft doet mij persoonlijk ook eerder aan Roos haar reactie denken. 

 

Ik ben zelf heel gevoelig voor medicijnen, heb er nooit van gehallucineerd maar voel me vrijwel altijd behoorlijk 'dronken'. Van een paracetamol ga ik bij wijze van spreken in een lichte coma. En ja ik voel de werking heel snel na inname en dan heb ik het nog over milde geneesmiddelen.

 

Hoe dan ook, hoop ik dat de rust snel wederkeert. "

  Ik ben zelf ook niet echt van de medicijnen.
Onze hus werd ermee volgepropt en het bleek alleen maar averechts te werken.
Maar de clomicalm voor Luna dat ik voorledig achter.
Ik weet niet of je met extreme reactie doelt op het grommen?
Op mijn profiel staat haar geschiedenis.
la je die doorleest valt de extreme reactie nog mee
;-)
Alhoewelze zich wel anders gedragen. ;-)

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Probeer eens een Bloesem therapeut te raadplegen. Er bestaat zoiets als een overplaatsing remedie. Wie weet helpt het!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^