Vroeg donker!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Rexxie en LeahRexxie en Leah

honden foto van Rexxie en Leah

Wat een omschakeling... van zomer gleden we geluidloos de herfst in, en van zomertijd werd het weer wintertijd...
Wat is het vroeg donker! We moeten er allemaal aan wennen. Waar eerder nog relaxed gereden werd vanuit het werk, lekker eten, en dan een grote ronde in het bos gelopen werd... moeten we nu haasten uit het werk, en dan eerst met de hondjes lopen voordat het pikkedonker is. Wij wonen aan het bos, op het platteland en het is echt heel vroeg heel erg donker.
Ik heb voor Rex weer een reflecterend hesje uit de kast gevist, en Leah heeft stoere knipperende lampjes aan haar tuig hangen en de zaklamp weer opgepoetst. Zo komt Jan Splinter door de winter.....
Hoe gaat het jullie af?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vroeg donker!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

ja het wordt echt al snel donker :-D

Halo heeft een fietslampje aan haar tuigje. zo'n ding wat op knipperstand staat.
maar halo heeft het voordeel dat hij zelf wit is. dat is beter te zien in het donker (:

honden page profiel ChimarronChimarron 3 doggies

honden foto van Chimarron

jah het is inderdaad sneller donker maar mijn hope heeft daar geen last van ik ga elke zondag en woensdag avond tot 21:30 naar de hondenschool een daar leeft ze haar uit :-D

honden page profiel LisaLisa 3 doggies

honden foto van Lisa

Vind het wel balen eigenlijk.. ene kant is het wel gezellig hoor.. maar ik woon niet in een al te beste buurt.. en dus ga ik eigenlijk liever niet alleen over straat savonds.. me vriend moet dan altijd mee (want hij vind het niet goed als ik alleen ga ;-)).. en dat vind ik ook vervelend voor hem als ik vb overdag al weg ben geweest dan moet hij savonds ook nog is als bodyguard mee haha arme schat!

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Mexx heeft een reflecterend hesje voor de avond, een blauwe hanger voor aan de halsband en 2 groene voor aan zijn tuig.

honden page profiel marianne4umarianne4u 3 doggies

honden foto van marianne4u

Dat is ook een goed idee zeg een reflecterend hesje.
Ik heb nu een lampje aan hun tuig hangen maar die wijst maar 1 kant op. Goed idee ;-)

honden page profiel Me en Diva en May leeMe en Diva en May lee 3 doggies

honden foto van Me en Diva en May lee

Jakkes de wintertijd geef mij maar lekker de zomertijd. Ik wil ook graag iets met lichtjes kopen voor de honden. Zoals die jasjes waar kopen jullie die en je hebt ook van de halbanden die licht geven. Heeft er iemand misschien hier tips over?

Liefs Angela en de meiden

honden page profiel Triggered by the herdTriggered by the herd 3 doggies

honden foto van Triggered by the herd

Hier is het ook merkbaar. Ze zijn nogal 'eters' van de klok. Het heeft best wel even geduurd voor ze aan de nieuwe tijd waren gewend, hahaha.
Het vervelende vind ik zelf ook het weg gaan en thuis komen in het donker.
Voor het fietsen heeft Boy een halsband met knipperlichtjes rondom om. En Minka moet weer wennen aan het donker en is wat meer schrikkerig buiten.

honden page profiel FaelynFaelyn 3 doggies

honden foto van Faelyn

Mijn honden lichten ook goed op met hun witte vacht, ik heb zelf ook een soort van bouwvakkers jas (zo'n klmjas) die is oranje met reflecterende banden er op. Lekker warm en waterdicht dus als we langs de weg lopen ben ik zelf ook goed zichtbaar. De afgelopen jaren al vaak aangesproken dat ze me niet over het hoofd kunnen zien zo. De honden hebben ook een lampje aan hun reflecterende tuig. En als we fietsen in het donker dan heb ik wel 5 lampen. Uiteraard 2 aan mijn fiets, 1 (wit licht) aan de halsband vd hond aan de voorkant) en 1 rode aan de zijkant van het tuig en nog een rode die aan de stang van de springer hangt zodat ook aan de achterzijde te zien is dat ik wat breder ben. Over de stang van de springer zit ook een reflecterend hoesje.

Ze hebben mij vorig jaar in het volle daglicht van mijn fiets afgereden terwijl ik Chara bij me had. Kun je nagaan, doe je er alles aan om veilig op pad te gaan in de avond rijden ze je overdag gewoon omver.

Gelukkig liep Chara niet aan de springer anders was ook zij lelijk gevallen. Ik reed in een scherpe bocht en er kwam een tegenligger aan, achter mij reden meerdere auto's met moeders die hun kinderen van school gingen halen. En 1 van de auto's moest en zou mij in de bocht passeren en zag de tegenligger te laat.
Ze gooit haar stuur om naar mij en kwam zo tegen mijn stuur en ik kon Chara gelukkig loslaten (die vervolgens braaf op de stoep ging zitten) terwijl ik naar het midden van het wegdek viel en op mijn zijkant terecht kwam. De 2de auto kon nog net op tijd remmen, anders had ze over me heen gereden.
Aanrijdster wel gestopt en geholpen etc, ik had geluk alleen een beschadigde knie en ben nog een uur gaan fietsen. Eenmaal thuis werd de knie dik, deed zeer en toen realiseerde ik me pas hoe anders het af had kunnen lopen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heb ook een donkere hond, zelf heb ik van reflecterende banden een halsband voor bamse gemaakt, met lichtjes en voor mij zelf armbanden, zodat we goed zijn te zien, hoop dat het weer gauw licht wordt :-D

ingrid (Gast)

Heb een 3 jaar geleden van miserie een stuk bos v mijn moeder(1ha) dubbel omheind.Mijn vader heeft er verschillende zware lampen geplaatst en met een kampinggenerater kan ik die laten branden.Daar kunnen ze zwemmen,rennen en graven.Het heeft me veel geld gekost maar nu kan ik daar lekker onder mijn afdak zitten terwijl zij zichzelf moe maken.Daar gaan we naar toe als ik te moe ben om te wandelen(oude vrouw!)

honden page profiel AnitaAnita 3 doggies

honden foto van Anita

Ik maak de omschakeling wel snel, maar ik vind het maar niks dat het zo vroeg donker is... De honden hebben de laatste ochtenden, omdat wij er ook vroeger dan anders uit moesten, wat moeite om in beweging te komen...het is dan ook nog helemaal donker...

Groetjes, ANita.

honden page profiel NikitaNikita 3 doggies

honden foto van Nikita

Ik vind het ook erg jammer dat het zo vroeg donker is... Kan niet zo lang meer wandelen.
Daarnaast merk ik dat Kaya ook veel waakzamer is, hij blaft tegen alles wat hij ziet ( of juist niet haha)
Herkennen jullie dit??

Groetjes,
Nikita

honden page profiel liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithliesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faith

Van de ene kant vind ik het wel jammer dat het zo vroeg donker is.
maar van de andere kant vind ik het ook wel weer erg gezellig.
Kaarsjes en theelichtjes die branden.
Maar voor het wandelen met de doggies ja das wat minder.
Ik heb voor de doggies voor beide een halsband die knipperd in drie kleuren.
En gisteren heb ik ook nog voor beide een lichtgevende halsband en riem gekocht.
Zijn ze zeker goed zichtbaar.

Gr Liesbeth,Turbo en luna

honden page profiel Esther (Woezel&Keiko)Esther (Woezel&Keiko) 3 doggies

honden foto van Esther (Woezel&Keiko)

Het heeft ook wel weer wat dat vroege donker

Van de week deden hier een paar avonden de straatlantaarts het niet, toen had Woezel echt geen zin in een rondje, je zag geen hand voor ogen!

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram. 3 doggies

honden foto van Mandy & Bram.

Jammer hé, dat het zo vroeg donker is. Ik vind het wel leuk dat Bram zo ontzettend gefocussed is in het donker. Goed het baasje in de gaten houden, luisteren naar geritsel in de struiken. Blijven staan als er andere voetgangers komen en eerst de kat uit de boom kijken voordat hij verder loopt. Ontzettend leuk gezicht! Ook draait hij 't liefst een drolletje, plast tegen 3 paaltjes, en sleurt me terug naar huis. Wat een held!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vroeg donker!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^