Genieten in het losloopgebied!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Wat geniet ik, wanneer ik onze hond zie spelen en ravotten in een losloopgebied. Hij luistert niet 100%, heeft soms spinazie in zijn oren, maar ik vind dat dat moet kunnen. Dat vind ik, omdat hij nooit agressief is, juist daar heeft geleerd meer respect te hebben voor andere honden. Hij is gewoon dol op contacten met andere honden. "Ik pak een bal of stok, volg je me?... als je dat niet meer doet, leg ik de bal of stok nee en geef hem aan jou"... Prachtig toch? Bij pupjes of kleine hondjes gaat hij liggen, stoeien met labjes, met sommige hondjes kan hij niets ook goed, maar nooit vervelend. Daarom vind ik dat hij in een losloopgebied thuis hoort. En er mag zijn, net als al die andere, ook de projectielen (niet agressieve dan).

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

de grootste schik zo te horen, het is jullie van harte gegund :-) ;-)
fijn dat je jullie er beiden zo van genieten

honden page profiel jaimiejaimie 3 doggies

honden foto van jaimie

Zo hoort het moos :-)
Als mn hondjes blij zijn ben ik blij O-)

honden page profiel Saar13Saar13 3 doggies

honden foto van Saar13

Wij hebben Saar dit weekend voor het eerst los gelaten. Eerst in een rustig stukje bos, dat was al genieten. En de volgende dag zijn we naar de Loonse en Drunense Duinen gegaan. Daar was het met dit mooie weer natuurlijk stikdruk, maar wat heeft ze heerlijk gespeeld! Prachtig om te zien, ze is dan zo in haar element! Nu moet ze alleen nog wat beter leren luisteren, maar ach... ze is nog zo klein... Dat komt wel goed, we oefenen er flink aan.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Wij hebben Saar dit weekend voor het eerst los gelaten. Eerst in een rustig stukje bos, dat was al genieten. En de volgende dag zijn we naar de Loonse en Drunense Duinen gegaan. Daar was het met dit mooie weer natuurlijk stikdruk, maar wat heeft ze heerlijk gespeeld! Prachtig om te zien, ze is dan zo in haar element! Nu moet ze alleen nog wat beter leren luisteren, maar ach... ze is nog zo klein... Dat komt wel goed, we oefenen er flink aan. "

 Super dat Saar het zo leuk vond. De Loonse en Drunense duinen zijn prachtig, daar gaan wij ook regelmatig naar toe. Geniet er van .

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Fijn dat je ervan kan genieten, jammer dat je vind dat agressieve honden er niet thuis horen.. aangelijnd vind ik dat ze er namelijk ook prima mogen lopen.

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

"

Fijn dat je ervan kan genieten, jammer dat je vind dat agressieve honden er niet thuis horen.. aangelijnd vind ik dat ze er namelijk ook prima mogen lopen.

"


Nou ik vind ze er ook niet thuishoren hoor, zijn genoeg andere aanlijn plekken waar ze kunnen wandelen.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Hoi Judith, ik weet dat je het er niet mee eens bent, en dat mag natuurlijk. Maar ik vind dat honden die graag spelen, en daardoor soms de ongeleide projectielen zijn, ook ergens mogen zijn. Er zijn immers veel meer aanlijngebieden dan losloopplaasen. Elk baasje staat ook voor de behoefte van zijn of haar hond, heel begrijpelijk!

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

dus een ongeleid projectiel mag gewoon loslopen en mensen lastig vallen? Vreemd.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" dus een ongeleid projectiel mag gewoon loslopen en mensen lastig vallen? Vreemd. "

 Ik heb begrepen, dat ongeleide projectielen niet gewaardeerd worden. Moos is ook zo geweest. Heeft geleerd door oudere honden die dit niet op prijs stelden, maar niet agressief werden, maar gewoon corrigeerden. Ik ben nu eenmaal voor opvoeden door soortgenoten. Maar niet door agressieve honden (waar dat ook vandaan komt), irritatie, begrijpelijk, een grauw en een snauw, maar verder, nee.

 

Ongeleid projectiel, klinkt erg negatief, maar wordt hier vaak genoemd. Ik zie het als naief enthousiasme, van een jonge hond die moet leren, maar dan door een betrouwbare oudere hond. Ik vind het zo een veel mooier proces, dan al die menselijke ingrepen, te vroeg of te laat. Ik zal altijd daarnaast alert blijven in een losloopgebied, je weet maar nooit.

 

Maar goed dat is mijn visie.

honden page profiel MikeMike 3 doggies

honden foto van Mike

Waarom nou weer deze discussie aanwakkeren??

Judith we weten onderhand wel hoe je erover denkt, ook ik ben het niet eens met je.

honden page profiel Peggy Peggy 3 doggies

honden foto van Peggy

Onze Charlton is ook een reuze enthousiaste grote hond, super lief, naar alles en iedereen, met het gevolg alles wat leuk is daar gaat hij heen en gaat dan graag mee,

komt wel achter mij aan, maar dat kan even duren. Mij dan soms te lang en van de ander ook.

Dit wordt niet altijd op prijs gesteld, vooral niet als er (te) kleine kinderen bij zijn.

En ik wil beslist niet een confrontatie aangaan, want ik weet dat dit een dip in de opvoeding is. (heeft een oorzaak, waar ik nu niet op inga,verdriet,)

Wij hebben een tussenoplossing gevonden,

Het "vrij"zijn aan een 15 meter slepende lijn en dan maar niet naar overvolle bossen, heide of duin en waar het even dan wel kan, met een praatje erbij van andere eigenaren, lekker ff vrij en los van alle banden......en nadien terug komen om het koekje als beloning op te halen. Ook wonen wij in een omgeving waar zeer weinig losloopgebieden zijn, dus voor ons is de lange slepende lijn, beslist geen flexi oid, een goede oplossing en de boswachter kan je niets maken, want je hebt je hond aan de riem. Maar opgepast er zijn zelfs al gebieden waar staat, Alleen toegestaan met honden aan een korte riem. En vaak staat er dan bij korter dan anderhalve meter.

één nadeel heeft een lange slepende lijn wel, het wordt een vuile lijn, nadien uitspoelen met water een zeep en je handen goed wassen, ook moet je goed kunnen wisselen achter je rug en loslaten als je hond een run wilt gaan nemen, gebeurd in het begin nog wel eens, maar de hond leert de  lengte van zijn lijn, zo hebben we vroeger ook onze beagles geleerd bij ons te blijven en niet gelijk tig meters voor ons uit te lopen met de neus aan de grond en de staart in de lucht.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Waarom nou weer deze discussie aanwakkeren??
Judith we weten onderhand wel hoe je erover denkt, ook ik ben het niet eens met je. "

 Liever niet inderdaad. Gun de mensen die er wel van genieten dit ook ! Honden die vrij lopen en daarvan genieten en honden die aangelijnd beter gedijen. Alleen niet met elkaar, ook prima, daar hebben we aanlijn- gebieden voor, toch?

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Heerlijk als ze zo vrij kunnen rondrennen!

 

Black is ook nog zo enthousiast, alles en iedereen is leuk.

Maar goed, hij is pas 4.5 maand.

 

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Peggy, dat is een mooie tussenoplossing toch? Nee, idd dat kan wel eens vervelend zijn met kleine kinderen, zo'n enorme hond !

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Heerlijk als ze zo vrij kunnen rondrennen!
 
Black is ook nog zo enthousiast, alles en iedereen is leuk.
Maar goed, hij is pas 4.5 maand.
  "

 Black wordt vanzelf voorzichtiger, ze corrigeren elkaar. Dat vind ik ook mooi om te zien!

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

Heerlijk zo'n los loop gebied..ik geniet elke dag, enne..mijn vijf honden kennen het commando 'lijn', dan mogen ze niet benaderen. ;-)

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Heerlijk zo'n los loop gebied..ik geniet elke dag, enne..mijn vijf honden kennen het commando 'lijn', dan mogen ze niet benaderen. ;-) "

 Leuk he, spelen ze ook met andere honden, of alleen met elkaar? Ik probeer Moos ook weg te houden bij aangelijnde honden, maar ik kan helaas geen garantie geven...  

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

"  Leuk he, spelen ze ook met andere honden, of alleen met elkaar? Ik probeer Moos ook weg te houden bij aangelijnde honden, maar ik kan helaas geen garantie geven...   "

 



Ze spelen met elkaar en andere. Met elkaar, op een rustplaats bv. gaat het erg fel, komt er dan een vreemde/andere hond bij stop ik het spel, daar niet iedere hond het spel begrijpt, cq. aan kan.

Spelen met andere honden, houd ik in de gaten. Te fel, dan fluit ik, teken dat we weer verder gaan, en ga ik lopen.

honden page profiel AnnemiekAnnemiek 3 doggies

honden foto van Annemiek

Spelen met andere honden in een losloopgebied, als we ze tegenkomen, prima. Maar ik wil niet hebben dat hij zomaar op een andere hond of wie dan ook af rent.

 

En eindelijk, na een hele lange tijd, heeft hij die eeuwige bananen eens op gegeten ( in plaats van ze telkens weer in zijn oren te proppen )

 

Dus als ik denk, nah.. dat lijkt mij geen goed idee, spelen met die hond, dan zeg ik 'door'  en lopen we verder.

Ik corrigeer mijn hond liever zelf, dan dat ik het overlaat aan honden onderling. Op een ruzie zit ik niet te wachten.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

"  

Ze spelen met elkaar en andere. Met elkaar, op een rustplaats bv. gaat het erg fel, komt er dan een vreemde/andere hond bij stop ik het spel, daar niet iedere hond het spel begrijpt, cq. aan kan.

Spelen met andere honden, houd ik in de gaten. Te fel, dan fluit ik, teken dat we weer verder gaan, en ga ik lopen. "

 Fijn! Ik houd het idd ook goed in de gaten, je weet maar nooit, maar gelukkig gaat het vrijwel altijd goed en zie je ze genieten.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik weet het hoor, in de perfecte wereld moet je hond ten allen tijde onder appel staan en niet van je weglopen.  Maar wat doe je dan als je hond altijd maar weer die ander hond ginder veel interessanter vind ? Ik heb geen perfecte hond, maar wel een hele vriendelijke. 

 

Ik als hondenliefhebber zie het ook niet echt als "last " als er eens een vrolijke hond tegen me opspringt. En ik kan er echt van genieten als mijn kleine Lance rollebolt met een andere vrolijke hond.

Begrijp echter dat dit ook gevaarlijke situaties kan opleveren, dus ben ook alert in het inschatten , denk ik toch.....

 

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Ik weet het hoor, in de perfecte wereld moet je hond ten allen tijde onder appel staan en niet van je weglopen.  Maar wat doe je dan als je hond altijd maar weer die ander hond ginder veel interessanter vind ? Ik heb geen perfecte hond, maar wel een hele vriendelijke. 
 
Ik als hondenliefhebber zie het ook niet echt als "last " als er eens een vrolijke hond tegen me opspringt. En ik kan er echt van genieten als mijn kleine Lance rollebolt met een andere vrolijke hond.
Begrijp echter dat dit ook gevaarlijke situaties kan opleveren, dus ben ook alert in het inschatten , denk ik toch.....
  "

 Helemaal eens Anny, mooi gezegd!

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Ik sluit me hier helemaal bij aan, er is niks mooiers dan je hond vrij zien genieten in een losloopgebied :-D wij zijn toen we gingen verhuizen speciaal pal aan een prachtig losloopgebied gaan wonen zodat elke wandeling voor mij weer een feestje is ;-)

En tsja, mijn pubercollie heeft ook wel eens bananen in zijn oren, het is geen robot, gelukkig is hij niet de enige hier en vinden we het allemaal helemaal niet erg als we een keer door een hond achtervolgt worden of als ik bijvoorbeeld telkens door dezelfde blije bouvier besprongen word :-)

honden page profiel AnnemiekAnnemiek 3 doggies

honden foto van Annemiek

Ik vind het ook  leuk, als een hond samen met Nero speelt en die twee hebben de tijd van hun leven.

En als een hond opspringt, ach ik ben wel wat gewend ;-)

Maar als mijn Bulldozer lomp tegen iemand op zou springen, krijg ik wel commentaar en lelijke blikken toegeworpen.

Terwijl het andere baasje het niet erg schijnt te vinden als zijn hond tegen mijn been opstaat.

 

Dus tja, dat meet je toch wel met twee maten en dat wil ik dus voorkomen.

 

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

Heerlijk dat je zo geniet! Enthousiaste honden vind ik heerlijk, maar ik kom soms zulke erge projectielen tegen daar irriteer ik me wel aan! Mijn border collie vind dat eng en rent weg, nou dat projectiel blijft maar achter haar aanzitten en luisterd totaal niet naar zijn baas, ja dan geeft die van mij uiteindelijk wat snauwen. En wie heeft er dan een niet goed opgevoede hond ik pff word daar zo moe van... Enthousiasme oke en soms niet luisteren begrijp ik helemaal, maar sommige honden luisteren en niet naar hun baas en niet naar de hondentaal van andere honden en ik vind dat die honden mooi aan de lijn mogen blijven ;)

honden page profiel MikeMike 3 doggies

honden foto van Mike

"  Liever niet inderdaad. Gun de mensen die er wel van genieten dit ook ! Honden die vrij lopen en daarvan genieten en honden die aangelijnd beter gedijen. Alleen niet met elkaar, ook prima, daar hebben we aanlijn- gebieden voor, toch? "

 



Daar ben ik het ook niet helemaal mee eens, maar ik ga er niet verder op in.

Gewoon lekker verder genieten met je losloop wandelingen!!

honden page profiel IlseIlse 3 doggies

Mijn hond loopt heel graag los. Maar als er een andere hond aan komt gaat hij aan de lijn. Hij moet ook 100% luisteren en mag niet op andere honden afstormen.

Niet omdat hij gemeen is of wat dan ook, maar het is een herderreu en daar heb ik rekening mee te houden. Daarbij vind ik het gestorm naar elkaar niet prettig.

Spelen doet hij maar met de honden die ik uitzoek, en als ik zeg dat het klaar is heeft hij bij mij te komen.

 

Maar zal niet meer in losloopgebieden komen, mijn hond die onder appèl staat, geen gaatjes heeft gemaakt is dus niet welkom, omdat ik niet van razende honden die op je af stormen gediend ben. Mijn hond zou dan ook iets minder grappig uit de hoek kunnen komen, gewoon omdat hij lomp is.

Mijn vorige kreupele hond mocht dus ook niet meer loslopen, omdat andere mensen hun hond niet onder controle hebben, toch een rare redenatie.

Gelukkig weten mensen hier in het bos wel hoe het hoort en houden ze netjes hun hond bij zich.

 

Luisteren kan je aanleren, het kost veel tijd. Maar je hebt er wel veel aan.

Volgende forumvraag: Hoe lang hp-lid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^