hoeveel keer per dag eten geven en waarom?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anne

Mijn Franse bullenteefje at de laatste 2jaar (!) ook heel slecht.

Soms at ze zelfs een dag helemaal niks en ik kon proberen wat ik wilde maar niks hoefde ze dan.

 

Ik had het er al eens over gehad met de dierenarts maar die kon niks vinden dus ik dacht dat dat gewoon bij haar hoorde, dat ze geen grote eter was, tot ze op een zondagavond ineens heel ziek werd.

 

Ze was misselijk en braakte.

 

Ik had haar getemperatuurd maar ze had eigenlijk geen noemenswaardige verhoging en bij de dierenarts had ze zelfs helemaal geen verhoging meer zodat ik ging twijfelen aan de betrouwbaarheid van mijn thermometer.

 

Toen hebben ze een scan gemaakt van de baarmoeder want ik dacht dat ze misschien een baarmoederontsteking had en daar zag ze eigenlijk ook niet echt iets heel erg verontrustends op. Toch bleef ik denken dat het haar baarmoedertje was en we hebben besloten haar te laten opereren omdat de dierenarts zelf ook zoiets had van: het zou kunnen.

 

Ze is geopereerd en de dierenarts had haar baarmoeder bewaard om mij te laten zien, die zat vol knobbels en bobbels maar geen pus.

 

Ze was meteen na de operatie opgeknapt, heeft gewoon al die tijd buikpijn gehad van die baarmoeder en was er misselijk van.

 

Vanaf de operatie is ze meteen weer gaan eten en nu moet ik haar in de gaten houden dat ze niks pikt van de andere honden die we hebben omdat ze anders blijft eten!

 

Ze heeft daar toch ruim 2 jaar mee gelopen zonder dat er iets te vinden was door de dierenarts en het enige symptoom was onregelmatige eetlust tot het die zondagavond te erg werd en ze ging overgeven.

 

 

 

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

Anja, dat kan het niet zijn bij Noa, want ze heeft toen ze 4 jaar was, een operatie gehad waarbij de baarmoeder en eierstokken zijn weggehaald.

Ze eet nu wel weer gelukkig, maar alleen in de avond.

Smithd218 (Gast)

" Sinds een paar weken wil Noa s,ochtends niet meer eten. Ze is nu 7,5 jaar oud.
En in de avond eet ze ook maar weinig zou dat door haar leeftijd komen?
Ze krijgt op dit moment TOTW in de avond, maar ik moet het wel nat maken, of onze restjes jus uit de pan over haar brokken doen, anders vindt ze er niet veel aan.
Ze is zo moeilijk met eten, als ze kvv krijgt vindt ze het maar een paar dagen lekker en dan eet ze het ineens niet meer, en dan zit ik weer met een vriezer vol...
Dan zijn brokken ineens weer favoriet, en daar koop ik dan een grote zak van, na een paar dagen hoeft ze dat weer ineens niet meer..
Dus nu krijgt ze maar 1 keer per dag eten, en dat gaat goed, maar ze eet dus weinig.
Hoe doen jullie dat? Hoeveel keer per dag? En waarom doe je het zo, en wat geef je? Ben ik benieuwd naar 
  "

 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

" hier krijgen ze 's ochtends een klein handje brokken en 's avonds een groter portie KVV. Ze kregen eerst maar 1 keer per dag ('s avonds laat), maar een aantal van de hondjes gaat gal spugen op een legen maag, dus vandaar 's ochtends toch wat brokjes.  "

 



Hey, wat grappig!

Bij mij is het precies hetzelfde.

Ik voerde ook eenmaal daags in de avond KVV. In de natuur krijgt een carnivoor zijn eten ook niet in porties, dus zodoende gaf ik eenmaal daags een volledige maaltijd.

Nu begon ik wel te merken dat ze na het eten er soms bijlagen alsof ze een zak stenen hadden gegeten. Veel gerommel in die buik, boeren laten door het geschrok enz..

Dus toch maar een licht ontbijtje ingelast.
Gewoon een schaaltje lam/rijst brokken. Het bevalt erg goed, en ze zijn ook geen gram zwaarder geworden.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik gaf 2x per dag maar heb de ochtend dus langzaam naar de avond verplaatst om gal spugen te voorkomen. Gal spugen komt namelijk doordat je hond eten verwacht, verteringssappen aan maakt en dan komt er geen eten..

Op het moment dat je de oxhtend gaat afbouwen en op steeds meer wisselende tijden voert, zul je zien dat het een stuk beter gaat.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Niet willen eten, tips?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^