Blafgedrag (van de husky)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Hallo allemaal, ik had een vraagje voor voornamelijk de husky/poolhonden eigenaar. Nyx is natuurlijk half husky en blaft zelden. Als hij blaft is het meestal tijdens het spelen en soms buiten naar andere honden. Heel af en toe geeft hij een enkele blaf als de bel gaat. Nu merk ik dat andere (niet pool)honden zijn geblaf soms niet snappen. Tijdens het spelen kijken ze hem soms echt aan van ''wat doe jij nou?''. Ook buiten blaft hij wel eens en soms staat hij er ook bij te kwispelen. Zo ook net buiten. Ik ging aan de kant staan voor een duitse herder, want die vond het duidelijk spannend en Nyx begint er naar te blaffen en staat vrolijk te kwispelen. De duitse herder verstarde helemaal. Het vrouwtje moest haar duitse herder haast mee slepen. Een husky vriendje van Nyx kwam ik laatst tegen. Ze hebben toen met stokken zitten spelen (de een afleiden en dan de stok jatten en ze wisselde steeds van beurt). Bij het spelen blafte ze beide. Ze leken haast een gesprek te hebben! Nu is mijn vraag. Is dit blafgedrag iets typisch voor husky's/poolhonden of heb ik gewoon een apart geval? En mocht het typisch zijn. Hoe reageren honden in jullie omgeving erop en hoe reageren jullie erop?

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Ik ben dan wel geen husky/poolhonden eigenaar, maar kwispelen is zeker niet altijd een teken van vriendelijkheid.. Het is een teken van opwinding en dat kan in alle vormen en maten zijn. Zeker wanneer je ziet dat een andere hond ervan verstart, denk ik niet dat het een speelse kwispel is.

 

honden page profiel ------ 3 doggies

Wij hebben 14 jaar een husky gehad (helaas bijna alweer een jaar overleden :'( )

Wij dachten dat wij een apart geval hadden, haha :-D Ze heeft eigenlijk nog nooit geblaft. Wel als er sirenes van de hulpdiensten langs kwamen begon ze te janken.

honden page profiel jaimiejaimie 3 doggies

honden foto van jaimie

Hier een husky.
Eigenlijk blaft hij nooit.
Janken kan hij als de beste O-)

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

" Ik ben dan wel geen husky/poolhonden eigenaar, maar kwispelen is zeker niet altijd een teken van vriendelijkheid.. Het is een teken van opwinding en dat kan in alle vormen en maten zijn. Zeker wanneer je ziet dat een andere hond ervan verstart, denk ik niet dat het een speelse kwispel is.
  "

 

Dat hoeft inderdaad niet vriendelijk te zijn, maar het was niet zijn "boze" blaf. Daarnaast stond ze al verstijfd naar hem te kijken, terwijl Nyx nog niet naar haar had gekeken en nog snuffelde van af een afstand.

Maar dat was mijn vraag niet

Anoniem (Gast)

Dit ving ik erg interessant: Is een bepaald geblaf, vb op bepaalde toonhoogte, rasgebonden. Is geblaf voor alle hondenrassen hetzelfde. Maw. "spreken" alle honden dezelfde taal....

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

"  
Dat hoeft inderdaad niet vriendelijk te zijn, maar het was niet zijn "boze" blaf. Daarnaast stond ze al verstijfd naar hem te kijken, terwijl Nyx nog niet naar haar had gekeken en nog snuffelde van af een afstand.
Maar dat was mijn vraag niet "

 Je vraag was toch of het normaal was?
Ik wist niet dat je niet mocht antwoorden dat het wel eens niet normaal kon zijn.

 

Een blaf kan ik weinig mee via internet omdat ik niet kan horen wat voor soort blaf het is. Het is juist de houding wat daarbij belangrijk is.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Even los van dit voorbeeld: het is idd een feit dat een poolhond vaak moeilijk te lezen is door andere honden. Hun pronkerig gekrulde staart bijvoorbeeld zorgt wel vaker voor miscommunicatie. En op hun vocale talenten wordt ook al es vreemd gereageerd.

Poolhonden onderling echter, begrijpen elkaar meestal prima! En dan gaan plots de sluizen open .

Als we gaan wandelen met de nestgenootjes van Nanu en Nukka op het Leesten (Veluwe), staan daar plots een heleboel malamutes op de parking van het bos. Moet je ze dan bezig horen! Dan komt werkelijk iedereen vanuit de kiosk kijken wat er aan de hand is. Een gejoel en gejank en gejoenkel. Ze kletsen elkaar de oren van de kop en lijken die theekrans geweldig leuk en informatief te vinden. Haha, 't zijn een bende kletswijven en -heren, die poolhonden! 

honden page profiel FabienneFabienne 3 doggies

honden foto van Fabienne

Byr heeft het ook gedaan in de pubertijd. En af en toe doet hij het als anderhalf-jarige nog. Bij hem was het uitdagen tot spel, wat niet lukte vanwege de riem. Los blafte hij nauwelijks, aan de lijn wel. Geen idee of dat in jouw geval ook het geval is.

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

"  Je vraag was toch of het normaal was? Ik wist niet dat je niet mocht antwoorden dat het wel eens niet normaal kon zijn.
 
Een blaf kan ik weinig mee via internet omdat ik niet kan horen wat voor soort blaf het is. Het is juist de houding wat daarbij belangrijk is. "

 

Ik vroeg naar zijn blafgedrag, niet wat het betekend als hij kwispelt.

Als je niets zinnigs over het blaf gedrag kan zeggen, zeg dan niets alsjeblieft.

honden page profiel jaimiejaimie 3 doggies

honden foto van jaimie

Jeetje wat onaardig tegen elkaar zeg :'(

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anne

Wij hebben Zwitserse Witte herders en we hebben er 1 bij die als 12 weken oude pup iedere hond in z'n gezicht uitkafferde.

Wat wij deden was afleiden met een speeltje want op het moment dat ze elkaar aankijken ben je al te laat. Fixeren is hier ten strengste verboden want dat is vaak het begin van ellende (ruzie). Nu is ze zo op ons gericht dat ze andere honden niet eens meer aankijkt als we ze tegen komen.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Hallo Marloes,

Husky's staan bekend als erg vocale honden. De leek zal gelijk denken, "oh ja, dat wolvengehuil". Vocaal zijn is echter veel meer dan huilen (wat van origine en nog steeds voornamelijk gebruikt wordt om de roedel bijeen te roepen) alleen. Janken, piepen, blaf-achtige geluiden maken, joelen en verschillende toonhoogtes gebruiken zit hier in het hele 'pakket'. Natuurlijk is elk individu weer verschillend en zal de ene hond over het algemeen veel stiller/luider zijn dan de ander.

Ik ga helemaal mee met het bericht van Christel aangaande vaak voorkomende miscommunicaties. Je zou kunnen zeggen dat sledehonden een ietwat eigen 'dialect' hebben wat betreft lichaamstaal. De situatie met de herder interpreteer ik dan ook als volgt: Nyx vindt de hond leuk en interessant, een kwispelende staart als gevolg. De herder snapt er niks van, "een hoog staande gekrulde staart, wat wil hij nou van me?". Nyx benadrukt zijn lichaamstaal door een blaf, "kijk naar me, ik bedoel het echt goed!". Met als gevolg een herder die er niets meer van begrijpt.

Uiteraard kan ik het mis hebben hoor, ik zit even hardop te denken. Vooral omdat ik veel van mijn eigen hus terug zie in je verhaal. Hij is een stille en laat zich niet vaak horen, maar als hij geluid maakt kun je direct de betekenis eruit pikken. Laat ik Co even aan de stake-out voor het trainen, dan gaan de sirenes aan (huilen). Wilt hij spelen maar negeer ik hem, dan laat hij óf wat piepjes horen, óf hij geeft een hoge/ietwat onzekere blaf. Heeft hij zin om met een andere hond te spelen, negeert deze hem of verstijfd die, dan komt dezelfde hoge blaf eruit. Om het ijs te breken, zo noem ik dat dan steeds. Komt er een andere husky bij, dan kan het spel op zich gelijk al heel vocaal zijn. Hier en daar wat brommetjes, blaffen/joelen en als er meerdere hussen zijn is het al helemaal feest. Wel merk ik dat die blafjes tijdens het spel steeds iets anders zijn, voor wat ik eruit kan opmaken om de dan aanwezige lichaamstaal of houding extra nadruk te schenken. Of voor het trekken van aandacht. Ik zou het zeker typisch hus noemen. Echter heb ik geen andere rassen in mijn bezit gehad, waardoor ik een stuk minder ervaring heb met hoe 'anderen' dit dan onderling vertonen..

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Ik vroeg naar zijn blafgedrag, niet wat het betekend als hij kwispelt.
Als je niets zinnigs over het blaf gedrag kan zeggen, zeg dan niets alsjeblieft. "

 Je omschrijft een heel verhaal, er wordt breed op gereageerd, blaffen alleen n.l zegt niets, het gaat om de hele lichaams houding van een hond. Je hebt bovendien honden die blaffen en die niet of minder blaffen, niet echt ras gebonden. Jij denkt dat een andere hond jou hond niet begrijpt, heb je dat die hond gevraagd? Dus je weet dit niet. Misschien begrijpen ze hem wel degelijk, maar blaft hij op een dreigende manier, wat afschrikt. 

 

Kans dat je hond een dreigende houding had en strak gespannen kwispelde en blafte of angstig was, laag kwispelde en door onzekerheid blafte. Hij zat eerst te snuffelen, hij zal de andere hond misschien wel gezien hebben en doen of hij hem niet zag en heel uitdagend gaan kwispelen en blaffen. Zonder je hond te zien, blijft het gissen, kan niemand een zinnig antwoord geven

Wij proberen elkaar hier te helpen om een vraag te beantwoorden, wees blij dat mensen de moeite nemen een antwoord te vinden.

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

Dit herken ik ook heel erg bij mijn hus , ook thuis als hij wil spelen en ik heb even geen zin legt hij zijn kop op mijn schoot en gaat zachtjes joelen / zeuren reageer ik niet gaat die over tot 'blaffen' ( echt blaffen kan ik het niet noemen haha ) ik ken geen een husky die blaft zoals andere honden , ze hebben een eigen taal geloof ik ( tot zover ik ze ken ) dus nee volgens mij geen apart geval maar gewoon een husky ;) en op bijeenkomsten met een grote groep husky's word er ook heel wat gepraat onderling haha zoals christel ook al zegt , je kan het kilometers ver nog horen

honden page profiel jaimiejaimie 3 doggies

honden foto van jaimie

" Dit herken ik ook heel erg bij mijn hus , ook thuis als hij wil spelen en ik heb even geen zin legt hij zijn kop op mijn schoot en gaat zachtjes joelen / zeuren reageer ik niet gaat die over tot 'blaffen' ( echt blaffen kan ik het niet noemen haha ) ik ken geen een husky die blaft zoals andere honden , ze hebben een eigen taal geloof ik ( tot zover ik ze ken ) dus nee volgens mij geen apart geval maar gewoon een husky <img class="/> en op bijeenkomsten met een grote groep husky's word er ook heel wat gepraat onderling haha zoals christel ook al zegt , je kan het kilometers ver nog horen "

 


Ik kan dat van onze husky ook geen blaffen noemen.
Hij blaft eigenlijk nooit.
Maar andere geluiden welzeker.
En soms praat hij ook tegen mij als hij t niet met me eens is O-)

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

"  
Ik kan dat van onze husky ook geen blaffen noemen.
Hij blaft eigenlijk nooit.
Maar andere geluiden welzeker.
En soms praat hij ook tegen mij als hij t niet met me eens is O-) "

 

inderdaad ! Hij houd ervan om vele verhalen te vertellen ;)

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

"  Je omschrijft een heel verhaal, er wordt breed op gereageerd, blaffen alleen n.l zegt niets, het gaat om de hele lichaams houding van een hond. Je hebt bovendien honden die blaffen en die niet of minder blaffen, niet echt ras gebonden. Jij denkt dat een andere hond jou hond niet begrijpt, heb je dat die hond gevraagd? Dus je weet dit niet. Misschien begrijpen ze hem wel degelijk, maar blaft hij op een dreigende manier, wat afschrikt. 

 

Kans dat je hond een dreigende houding had en strak gespannen kwispelde en blafte of angstig was, laag kwispelde en door onzekerheid blafte. Hij zat eerst te snuffelen, hij zal de andere hond misschien wel gezien hebben en doen of hij hem niet zag en heel uitdagend gaan kwispelen en blaffen. Zonder je hond te zien, blijft het gissen, kan niemand een zinnig antwoord geven

Wij proberen elkaar hier te helpen om een vraag te beantwoorden, wees blij dat mensen de moeite nemen een antwoord te vinden. "

 



Ik vroeg of het geblaf iets typisch is, wat al een aantal poolhond eigenaren hebben bevestigd. Mijn verhaal bestond uit 2 voorbeelden.
Door te zeggen dat kwispelen niet perse betekend dat een hond vrolijk is, beantwoord je niet mijn vraag of het blaffen iets typisch is voor poolhonden. Of ben ik nou scheel?

Judith vertelt me alleen dat er iets in mijn verhaal niet zou kunnen kloppen, maar ze staat er zelf niet bij en ze kent mijn hond niet. Dus misschien stond hij wel degelijk vrolijk te kwispelen en ging het zoals Chris het interpreteerde. Je weet het niet. En dan heb ik liever dat je net als Chris er een interpretatie van maakt en dat erbij zet, dan dat je een beetje betweterig gaat zitten doen en denkt mij te kunnen vertellen wat mijn hond deed. Daarnaast is Nyx ontzettend visueel en heeft wel vaker dingen niet door, zolang hij ze niet ziet, dus misschien verstarde de herder wel voordat Nyx haar had gezien. Ik bedoel, het blijft natuurlijk vreemd voor de meeste honden, als hij zijn staart hoog en gekruld draagt.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

"  

Ik vroeg of het geblaf iets typisch is, wat al een aantal poolhond eigenaren hebben bevestigd. Mijn verhaal bestond uit 2 voorbeelden.
Door te zeggen dat kwispelen niet perse betekend dat een hond vrolijk is, beantwoord je niet mijn vraag of het blaffen iets typisch is voor poolhonden. Of ben ik nou scheel?

Judith vertelt me alleen dat er iets in mijn verhaal niet zou kunnen kloppen, maar ze staat er zelf niet bij en ze kent mijn hond niet. Dus misschien stond hij wel degelijk vrolijk te kwispelen en ging het zoals Chris het interpreteerde. Je weet het niet. En dan heb ik liever dat je net als Chris er een interpretatie van maakt en dat erbij zet, dan dat je een beetje betweterig gaat zitten doen en denkt mij te kunnen vertellen wat mijn hond deed. Daarnaast is Nyx ontzettend visueel en heeft wel vaker dingen niet door, zolang hij ze niet ziet, dus misschien verstarde de herder wel voordat Nyx haar had gezien. Ik bedoel, het blijft natuurlijk vreemd voor de meeste honden, als hij zijn staart hoog en gekruld draagt. "

 Pardon? Betweterig?


Ik had besloten om niet meer te reageren, omdat je vorige reactie al heel bot overkwam, maar nu breekt al helemaal mijn klomp..

 

En dan naar mij wijzen? Volgens mij moet je eerst even naar je eigen reacties kijken voordat je naar een ander wijst.

Ik probeer enkel antwoord te geven op je vraag. Maar ik weet genoeg.. zal voortaan je topics overslaan. zonde van mijn energie

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

"  Pardon? Betweterig?

Ik had besloten om niet meer te reageren, omdat je vorige reactie al heel bot overkwam, maar nu breekt al helemaal mijn klomp..

 

En dan naar mij wijzen? Volgens mij moet je eerst even naar je eigen reacties kijken voordat je naar een ander wijst.

Ik probeer enkel antwoord te geven op je vraag. Maar ik weet genoeg.. zal voortaan je topics overslaan. zonde van mijn energie "

 



Jouw reacties vond ik ook niet aardig overkomen. Het is maar net hoe je het interpreteert.
Ik zei trouwens een beetje betweterig, mocht dat nog uitmaken.

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

jeetje wat een gezelligheid, ik durf niets meer te zeggen.

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa 3 doggies

honden foto van Nelis & Noa

Volgens mij heeft Marloes het allemaal aardig op de rit! Kan je ons een beetje op de hoogte houden en vertellen wat je hond allemaal uitstraalt?

Even serieus, ik vind het altijd raar dat er mensen zijn die alleen maar willen horen wat ze aanspreekt en als het niet in hun straatje past dan is het toch zo ongepast!

Marloes ik denk dat poolhonden inderdaad anders blaffen dan andere rassen.

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Ares (husky) blafte ook zelden tot nooit, kan op 1 hand tellen hoevaak ik hem heb horen blaffen in 2 jaar tijd. Hij deed meer joelen, en inderdaad poolhonden "begrijpen" elkaar beter. Kwam vaak voor dat Ares iets wilde en dat de andere 2 hier er niets van begrepen, sowieso kwamen ze niet goed overeen met z'n 3en, het verschil was duidelijk te merken.

Mijn ervaring is dat Ares niet altijd begrepen werd door andere honden en het beter kon vinden met andere poolhonden.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  
 of het blaffen iets typisch is voor poolhonden. Of ben ik nou scheel?
 

 ze staat er zelf niet bij en ze kent mijn hond niet.
 
vreemd voor de meeste honden, als hij zijn staart hoog en gekruld draagt. "

 Je hebt een poolhond en weet niet of het blaf gedrag typisch iets voor poolhonden is? 

Ik heb een schotse collie en ben volledig op de hoogte van het gedrag van een schotse collie Vreemd dat je als baas kennelijk niet voldoende weet over het ras wat je bezit. Het zijn oerhonden met een sterkte eigen wil, als je niets weet over het blaf gedrag, ben je verder wel op de hoogte van je ras? 

 

Judith ken je hond niet, klopt, niemand hier kent je hond en aangezien veel van het karakter van een hond niet uit de genen komt, maar zich door opvoeding ontwikkeld, kan niemand hier iets zinnigs zeggen over jou hond. Je vraag stellen dus heeft eigenlijk geen enkel zin.

 

Er zijn heel veel soorten staarten van honden, een schapedoes heeft een onzichtbare staart, een lakeland terriër een omhoogstaande, je hebt zonder staarten lange korte, gekrulde, scheve, kale, harige en met de oren net zo. Honden zelf moeten dus hier dus goed op inspelen, ze kunnen elkaar lezen door het geheel te bekijken. Niet alleen de staart. Bovendien hebben ze oog voor de spierspanning van een andere hond en niet te vergeten de neus honden ruiken ook nog eens van alles over elkaar.

Jammer dat je zelf alleen oog hebt voor het blaf gedrag en jammer dat je een beetje respectloos gedrag vertoond.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Degene die hier in dit topic het hardste blaffen zijn de baasjes zelf 

honden page profiel jaimiejaimie 3 doggies

honden foto van jaimie

" Degene die hier in dit topic het hardste blaffen zijn de baasjes zelf  "

 


;-)

honden page profiel SiaraSiara 3 doggies

honden foto van Siara

"  Je hebt een poolhond en weet niet of het blaf gedrag typisch iets voor poolhonden is? 
Ik heb een schotse collie en ben volledig op de hoogte van het gedrag van een schotse collie Vreemd dat je als baas kennelijk niet voldoende weet over het ras wat je bezit. Het zijn oerhonden met een sterkte eigen wil, als je niets weet over het blaf gedrag, ben je verder wel op de hoogte van je ras? 
Suzanne en Luca

 

Het is niet omdat je een poolhond bezit dat je ineens alles hoort te weten over poolhonden hoor~ ;) Ik ben trotse eigenaar van een Samojeed maar hun gedrag is niet te vergelijken met een Alaskan Malamute of een Husky alhoewel het beiden poolhonden zijn. Ik zou me hierover dus niet durven uitspreken. Ik ben het wel akkoord met je dat je je als eigenaar goed moet inlezen over je eigen ras zodat je later niet voor verassingen komt te staan.

 

Ik kan hier even melden dat een Samojeed ontzettend vocaal is. Hij blaft ten allen tijden om je even alert te maken op hetgeen hij op dat moment aan het doen is. Mochi blaft vooral als hij aan de lijn hangt en andere honden ziet. Hij daagt ze uit tot spel en doet niets liever dan samen spelen. Helaas is dit niet altijd gewenst. Verder blaft of 'gromt' hij ook soms uit protest als ik hem vraag om iets te doen. Honden snappen vaak niet waarom hij zo druk en luid doet tot je een andere poolhond tegenkomt want dan breekt het feest los!

 

Beiden blaffen, zingen en keffen naar hartelust~! 

 

 

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

"  Je hebt een poolhond en weet niet of het blaf gedrag typisch iets voor poolhonden is? 

Ik heb een schotse collie en ben volledig op de hoogte van het gedrag van een schotse collie Vreemd dat je als baas kennelijk niet voldoende weet over het ras wat je bezit. Het zijn oerhonden met een sterkte eigen wil, als je niets weet over het blaf gedrag, ben je verder wel op de hoogte van je ras? 

 

Judith ken je hond niet, klopt, niemand hier kent je hond en aangezien veel van het karakter van een hond niet uit de genen komt, maar zich door opvoeding ontwikkeld, kan niemand hier iets zinnigs zeggen over jou hond. Je vraag stellen dus heeft eigenlijk geen enkel zin.

 

Er zijn heel veel soorten staarten van honden, een schapedoes heeft een onzichtbare staart, een lakeland terriër een omhoogstaande, je hebt zonder staarten lange korte, gekrulde, scheve, kale, harige en met de oren net zo. Honden zelf moeten dus hier dus goed op inspelen, ze kunnen elkaar lezen door het geheel te bekijken. Niet alleen de staart. Bovendien hebben ze oog voor de spierspanning van een andere hond en niet te vergeten de neus honden ruiken ook nog eens van alles over elkaar.

Jammer dat je zelf alleen oog hebt voor het blaf gedrag en jammer dat je een beetje respectloos gedrag vertoond. "

 



Ik bezit geen ras, ik bezit een kruising husky x duitse staande. Over de duitse staande is weinig te vinden, over het balf gedrag van husky's wordt vaak in het algemeen gesproken als je teksten leest en ik weet dat deze kruising aan het begin staat van de eurohound, een alaskanhound type dat veel in scandinavië wordt gebruikt voor de korte afstanden.
En aangezien het hier in nederland dus niet een kruising is die veel voor komt, heb ik weinig vergelijkingsmateriaal, non? Daarnaast kom ik ook niet echt dagelijks husky eigenaren tegen en al helemaal geen duitse staande eigenaren.

En wat opvoeding betreft, ik ben zijn 3e of 4e eigenaar, ik kreeg hem toen hij 2 jaar en 10 maanden was. Het blafgedrag had hij misschien ook kunnen ontwikkelen bij een van zijn vorige eigenaren. Vandaar dus mijn vraag of het misschien typisch iets voor husky's en/of poolhonden was. Voornamelijk ook omdat zijn husky vriendje laatst mee deed, dat kon toeval zijn, maar is het blijkbaar niet.

En in dit geval heb ik inderdaad alleen oog voor het blafgedrag, aangezien mijn vraag daar over gaat. Jij en Judith zijn de enige die er moeilijk over doen.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Iedereen bedankt voor het delen van jullie kennis ;-)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca



En in dit geval heb ik inderdaad alleen oog voor het blafgedrag, aangezien mijn vraag daar over gaat. Jij en Judith zijn de enige die er moeilijk over doen. "

 Ik doe alleen moeilijk over jou reacties, niet zo aardig

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^