Blafgedrag (van de husky)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

OMGANG OP HET FORUM

HP stimuleert het respectvol reageren naar elkaar. Neem daarom ook gezamenlijk de verantwoording om de site leuk, leerzaam en gezellig te houden.

In je emotie kun je soms iets te fel overkomen, een verkeerde aanname doen of te scherp oordelen. Dit kun je voorkomen door de tijd te nemen om je mening goed te forumleren en eerst je bericht nog eens goed door te lezen voordat je op de reageerknop drukt. Stel eerst eens een vraag voordat je meteen je oordeel geeft.

Afbranden draagt niet bij aan een goed gesprek en jaagt mensen weg. Dat laatste willen we graag voorkomen omdat het doel is om zoveel mogelijk honden en baasjes te helpen.

Wij zetten waar nodig een moderatormelding in om mensen hieraan te herinneren, maar stimuleren ook dat leden elkaar hier netjes op wijzen.

Samen maken we de sfeer en de kwaliteit van het forum!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Dit ving ik erg interessant: Is een bepaald geblaf, vb op bepaalde toonhoogte, rasgebonden. Is geblaf voor alle hondenrassen hetzelfde. Maw. "spreken" alle honden dezelfde taal.... "
 
 
Even de gast gequot.
Blaffen is maar een onderdeel van het communiceren van een hond. Elke hond zijn blaf klinkt anders, kunnen wij zelf horen. Omdat een hond een ander in zijn geheel opneemt, kunnen ze elkaar verstaan en begrijpen.
Helaas zijn sommige honden door omstandig heden minder of niet gesocialiseerd, waardoor ze niet goed geleerd hebben te communuceren met een andere hond. Dat kan problemen geven.
Communiceren is , blaffen, grommen, stand oren, staart, lichaams houding, borstelen, maar ook de geur van een hond speelt mee.
 

mira (Gast)

Dat zullen we allemaal wel weten. Maar mijn opmerking, net als die van TS., ging over rasgebonden geluiden. Of de rassen elkaars dialecten verstaan ( vb husky contra jachthond)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Dat zullen we allemaal wel weten. Maar mijn opmerking, net als die van TS., ging over rasgebonden geluiden. Of de rassen elkaars dialecten verstaan ( vb husky contra jachthond) "
 
 
 
Is dat zo??
ja dus, want elke hond heeft een andere blaf (wat ik al genoemd had)en dus een ander dialect. Een teckel verstaat een poedel, verstaat een boxer, een pincher en ja ook een husky. Anders zouden alleen maar honden van det zelfde ras met elkaar kunnencommuniceren 

Slapende husky is heeel even wakker (Gast)

Vier hussen; Chenak uitermate vocaal, mn in de communicatie naar ONS, niet naar andere honden. Slim genoeg dus om erachter te komen dat hij met een zeer vocale diersoort samen woonde, zo kon hij ons beter trainen   Janouk: 1x in zijn leven echt geblaft, om een hert aan te blaffen en in een hoek te drijven (gebroken lijn, voor wie het wil weten). Jodelde naar mensen die hem eng vonden en naar honden die hij op afstand wilde houden   Shadow; stille jongen, geloof niet dat hij veel andere geluiden maakt dan Aahrarw als hij zich uitrekt als teken dat het tijd wordt om te gaan wandelen of een vrolijke wroororooro als ik thuis kom of we daarwerkelijk op stap gaan. Vocaal dus mn naar mensen en niet te vergeten de kerkklokken.    Spot; speelblaf uitdagend naar andere honden, vaak zelf wat onzeker dan maar zeker niet agressief bedoelt. Praat zelden of nooit met ons. De eerste husky die ik mee maak die waaks kan zijn (dat wil zeggen 2x heeff gewoefd naar iets dat hij raar vond, met echt een diepe blaf)   tsja... Hoe meer ik van mijn ras ervaarhoe minder ik 'weet'. Wel dat het met sommige honden beter communiceert dan met andere, maar waar dat nou in zit? Waarom de Friese stabij nou populair is (2 exemplaren in de kennissenkring) en de ze allevier een hekel hadden aan munsterlanders? (Vallen ze altijd naar uit) en de herder een wat gemengde repons oproept? Geen idee, communicatie is complex, blijkbaar is het voor ons baasjes makkelijker om het in categorien in de delen en een eenvoudige verklaring te zoeken. Makkelijker dan te accepteren dat het is zoals het is en dat -in dit voorbeeld- de herder gewoon niks van Nyx wil weten. 

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Je hebt hier vast niets aan, maar als ik lees wat de eigenaren van poolhonden schrijven, moet ik haast wel een poolhond hebben! Blaft om te laten zien met wat ze bezig is, 'babbelt', geeft commentaar, piept, bromt, knort, spreekt tegen (maar doet dan wel wat er gevraagd wordt) etc. 

Geen idee of ze overeenkomt met poolhonden, veel lopen er hier niet rond, maar ook Sasha wordt ofwel meteen begrepen door de andere hond of de andere hond voelt zich bedreigt en/of onzeker of voelt zich beledigt.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

 



Maar elk ras heeft wel zijn dialect en net als bij mensen kan dat verwarring veroorzaken. Zo heb ik bijvoorbeeld moeite met gronings en limburgs (en fries, maar dat telt niet, dat is een taal, haha)
Zo hebben ook diverse rassen verschillende manieren van spelen. Zo zal een slanke windhond ook minder snel geneigd zijn om te spelen met een lompe rottweiler. Windhonden houden niet zo van fysiek spelen , maar meer van racen, terwijl rottweilers juist graag stoeien.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ik ben het voor een deel met je eens Marloes, alleen honden spreken met meer dan alleen blaffen. Kleine kinderen, die nog niet veel met taal hebben, maken op vakantie met buitenlandse kinderen heel makkelijk contact. Ze begrijpen elkaar prima zonder worden. Zo zie ik het ook bij honden. Een spelboog, grommen, een verzekerde houding etc

De manier van spel komt zeker niet overeen met alle honden, bij pups en jonge honden komt het nog redelijk overeen. Mijn hond, wilt graag rennen (ooit is de schotse collie met een barzoi gekruist) andere willen meer met de bek spelen. Hoe ouder, hoe minder spelen met anderen. 

Trouwens, de rede dat er hier vaak misverstanden zijn, is omdat wij mensen eigenlijk ook praten met meer dan alleen woorden. Hier op hp zie je alleen tekst waardoor je een hoop van de gehele communicatie mist.

 

 

honden page profiel Anne WoeltjesAnne Woeltjes 3 doggies

honden foto van Anne Woeltjes

Wij hebben sinds 3 weken een husky hier in huis genomen en in vergelijking met onze andere hond blaft hij zelden. Alleen als onze dame aanslaat wil hij wel eens mee blaffen, maar of je het echt blaffen kunt noemen. Op straat reageert hij ook niet op andere honden. Met ons probeert hij wel heerlijk te praten!

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^