Radeloos

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fons & IshaFons & Isha

honden foto van Fons & Isha

Hai allen,

 

een wat minder leuk issue: nu ben ik geen bevooroordeeld mens aangaande Pitbulls, Staffords en aanverwante rassen. Een aantal mensen in mijn kennissenkring hebben er ook 1 of meerdere en dat zijn schatten.

 

Dit gezegd hebbende, nu ons probleem... mijn buren(1 huis ertussen) hebben van de week in België een Stafford gehaald. Dit bleek na een gesprekje een 5 jaar oude teef die voor de fok gebruikt werd, door (onbekende) omstandigheden zou het beestje afgemaakt worden als ze niet opgehaald werd. Verdere achtergrond onbekend!

 

Hiervan alleen gaan bij mij de nekharen al overeind.

En ja, binnen 2 dagen al 3 andere honden aangevallen waaronder die van ons. Tot nu toe nog niets ernstigs(baas van 130 kilo kan haar wel houden) maar voor mij al genoeg tekenen aan de wand. Er lopen hier ook een achttal kinderen van 7 jaar en jonger te spelen.

 

Een fatsoenlijke afrastering hebben ze niet(komt pas over 3 maanden). Een op z'n kant gezette plastic tuintafel is nu de border van hun erf.

 

Heeft iemand ideeën hoe hiermee om te gaan? Ontlopen of mijn hond opsluiten is voor ons geen optie.

Ik durf nu onze 8 maanden oude enthousiaste puber al niet meer los te laten lopen. M.a.w. radeloos.

 

B.v.d.

Groetjes

Fons

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Lastig.. Hoe de hond is maakt eigenlijk niet uit. Dat de hond een aantal andere honden heeft aangevallen wil niet zeggen dat mensen/kinderen ook gevaar lopen. Dit is namelijk totaal iets anders. Het hond-agresieve zit wel in het ras, dus is eigenlijk niet iets om van op te kijken. Maar naar mensen/kinderen zijn ze vaak juist erg lief en kunnen ze heel veel van hebben.

 

Wat ik me afvraag: Houden de eigenaren deze hond dan niet aan de lijn? Als dat niet zo is zou ik eens een gesprekje gaan maken.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Nouje, mijn eerste reactie zou zijn dat ik zou zorgen dat mijn hond geen ontmoeting met die hond zou krijgen.

En ja, al zou ik mijn honden dan binnen moeten houden, dat is dan maar even zo.

Een gd inschakelen omdat er een ongeleid projectiel op mijn hond is gedoken gaat me veel langer , en meer geld kosten.(en is nergens te claimen)

Met een beetje pech hou ik er een hond aan over met een stevig litteken in de bovenkamer.

Dat zou het me nooit waard zijn...dan maar even zorgen dat ze niet bij elkaar kunnen komen.

 

 

Maar is er al een gesprek met de eigenaar geweest.?

Wat zegt hij/zij daarvan.?

 

 

 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

als deze hond al meermaals andere honden aangevallen heeft, dan zou ik eigenlijk eisen dat hun een fatsoenlijke afscheiding maken, aangezien je neem ik doelt op het feit dat jullie de hond ook wel veilig in jullie tuin willen laten?

het lijkt me ook niet meer dan normaal dat hun zorgen dat hun hond niet de tuin uit kan, naar jullie hond of tuin. en lijkt me nogal wiedes dat een losse omgekeerde tafel niet genoeg is ;-)

niet boos worden, want dan jaag je ze meteen in het harnas, maar maak een praatje of iets, en verzoek ze vriendelijk een afscheidi te maken om incidentjes tussen jullie honden te voorkomen

honden page profiel Fons & IshaFons & Isha

honden foto van Fons & Isha

De raskenmerken zoals dominantie t.o.v. andere honden was me wel bekend.

En ja gelukkig wel aangelijnd, ander had het misschien een ander bericht geweest wat ik geplaatst heb. Feit blijft wel dat als de hond op het erf is, dat deze als ze wil zo ontsnapt is. Er staat een tussenmuurtje langs het erf van nog geen meter hoog.

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

misschien vriendelijk vragen of hun hond al die naar de achter tuin gaat aan een lange lijn liggen (of ketting) totdat de ze afrastering hebben en als ze gaan wandellen een muilkorf omdoen

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" De raskenmerken zoals dominantie t.o.v. andere honden was me wel bekend.
En ja gelukkig wel aangelijnd, ander had het misschien een ander bericht geweest wat ik geplaatst heb. Feit blijft wel dat als de hond op het erf is, dat deze als ze wil zo ontsnapt is. Er staat een tussenmuurtje langs het erf van nog geen meter hoog. "

 Toch snap ik niet zo goed het probleem als de hond gewoon aangelijnd is.. Het lijkt me dat je je loslopende hond niet naar een aangelijdne hond laat lopen?
Hoe hebben die incidenten dan plaats kunnen vinden?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ga in gesprek, maak goede afspraken, wie weet zijn ze je te wille, afspraken wanneer zij met de hond lopen , en kan jij andere tijden aanhouden.

jouw tuin goed afgezet ? dat is belangrijk zodat als jouw hond in de tuin is dat hun hond eventueel er niet in kan.

je mag best erover praten dat je angst hebt, juist omdat er al geruziet is met elkaar, en als ze je te wille zijn, andere uitlaattijden vragen ? gewoon doen. praten, hun vinden het zeker ook niet leuk dat de hond andere honden aanvalt, en loopt de hond dan los als dat gebeurt ? jouw hond als die losloopt in geen geval dan naar hun hond kan gaan, wees daar alert op, anders heb je niets te vertellen.

honden page profiel Fons & IshaFons & Isha

honden foto van Fons & Isha

"  Toch snap ik niet zo goed het probleem als de hond gewoon aangelijnd is.. Het lijkt me dat je je loslopende hond niet naar een aangelijdne hond laat lopen? Hoe hebben die incidenten dan plaats kunnen vinden? "

 

Beide honden aangelijnd(alle gevallen dusver) maar ze viel meteen aan in het voorbijgaan.

Het zorgpunt is meer de periode dat er geen goede border voor het beestje is, wat betekend dat ze zo kan ontsnappen.  ik zal iig het advies van Heavenly en de honden Marvey en Ginny  eens opperen.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Ik zou in gesprek gaan met de eigenaar en daarin er op wijzen dat ze hun hond ook zo weer kwijt zijn als ze hier niks aan doen. Er zullen ongetwijfeld klachten over hun hond binnenkomen en dit kunnen ze beter voorkomen.

Stel voor de hond aan de ketting te leggen als ie buiten is, zo kan ie niet ontsnappen en kan ie dus ook geen andere honden schade toe brengen. Totdat ze een fatsoenlijke afrastering van hun erf hebben geplaatst. En inderdaad een muilkorf voor het wandelen gebruiken.

Wat betreft mensen (en dus kinderen) zou ik me niet al te druk maken, staffords staan bekend om hun hond-intolerantie maar zijn vaak wel gewoon vriendelijk tegen mensen.

Indien je gaat wandelen met je hond zou ik uit de buurt blijven als je deze hond tegenkomt, even oversteken of wachten tot de hond weg is, zo voorkom je een hoop narigheid bij jezelf en je hond.

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Hondagressie is inderdaad totaal wat anders dan agressie tegen mensen, dus bang voor kinderen gaat me wat te ver.

 

Wel stel ik me de vraag waarom die mensen niet voor een behoorlijke afrastering zorgen, dat is veiliger voor hun eigen hond en maakt dat jij ook gerust kan zijn.  En er valt echt niet over te praten met de eigenaar ? Die moet toch ook begrijpen dat het, trouwens voor elke hond, beter is dat de tuin veilig omheind is.

 

In het asiel hadden we ook een Stafford die niet goed was met andere honden, maar die is nu enorm gebeterd. Zal niet meer zomaar uitvallen. Dus kan de baas ook heel wat doen. Zou gewoon vriendelijk even gaan praten met de baasjes. Er kan heus wel wat worden gedaan en de hond moet ook de kans krijgen om te verbeteren, zijn verleden was niet bepaald rooskleurig zo te horen  Zeg niet dat hij een hondenvriend zal worden, maar wel kan hij keurig aan de leiband andere honden leren negeren.

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Gewoon even een vriendelijk gesprekje voeren bij je buren. Ga even op de koffie of nodig ze bij jou thuis en leg het even voor. Dat hun hond nu al een paar keer een hond heeft aangevallen en dat je angst is dat dit weer gebeurt, omdat hun erf niet goed is afgesloten.

Opper dat ze wellicht een lange lijn/ketting kunnen gebruiken of dat ze misschien zelfs de hond binnen kunnen laten als er geen toezicht is op het erf.

Succes!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Gewoon ervoor zorgen dat jouw hond niet bij de andere hond kan.

Dus als je de hond op straat tegenkomt, steek je even de straat over en loop je aan de andere kant. En je zorgt voor een goede omheining van je eigen tuin, zodat jouw hond er niet uit kan en de andere er niet in.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

" Gewoon ervoor zorgen dat jouw hond niet bij de andere hond kan.
Dus als je de hond op straat tegenkomt, steek je even de straat over en loop je aan de andere kant. En je zorgt voor een goede omheining van je eigen tuin, zodat jouw hond er niet uit kan en de andere er niet in. "

 Eens, want zo te lezen hebben jullie beide geen afrastering. Jij wilt de hond niet binnen houden en dan vind ik dat de tuin jou probleem is. Aan de lijn is hun probleem, maar ik zou toch omlopen of in ieder geval zorgen dat ze niet bij elkaar kunnen in langslopen

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Voor de goldens hadden wij ook een zeer ongesocialiseerde hond uit een asiel 'gered'. Dit was geen Pitbull, dus het gedrag is zeker niet verwant aan het ras. Maar wij wisten er wel mee om te gaan en hebben echt nooit dit soort taferelen meegemaakt of opgezocht. Dat kan niet als je weet dat je een probleemgeval in huis hebt gehaald dat moeilijk valt op te lossen. Ik vind naar aanleiding van wat je schrijft, dat deze baasjes erg onzorgvuldig handelen en niet weten wat ze in huis hebben gehaald. Zo jammer voor de hond, want die kan toch heel anders begeleid worden, lijkt me.

Een goede afrastering is inderdaad een eerste vereiste.

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Ik herken het maar al te goed, betreft het ontsnappen uit de tuin.. hier net zo.. ze hadden gewoon een deur gekanteld, en dat diende als afscheiding. Een husky en nog een klein hondje stonden geregeld in onze tuin.

Maar bij hen was niet zozeer agressie te vinden. Gelukkig maar..

Wat een vervelende situatie. Altijd lastig, als je last ondervindt van een ander, en al helemaal als het gaat om de dieren van hen. Vaak is daar erg lastig om over te praten, is mijn ervaring.

Veel succes!

honden page profiel APBTAPBT

honden foto van APBT

Zucht

 

Zo jammer dat mensen de honden niet begrijpen en dan toch in huis halen.

 

Mijn advies, hou je hond altijd uit de buurt van die hond.

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

" misschien vriendelijk vragen of hun hond al die naar de achter tuin gaat aan een lange lijn liggen (of ketting) totdat de ze afrastering hebben en als ze gaan wandellen een muilkorf omdoen "

 



sluit ik mij bij aan.

overigens zou ik die hond uit de weg gaan en zeker en niet vlak langs gaan lopen.

afspreken op vaste tijden te lopen lijkt me een hele tour, zou ik zelf niet aan beginnen maar mocht het een optie voor jullie zijn kan je dit in overweging nemen.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ik vind dat er toch al wel heel snel geoordeeld wordt over deze mensen. Ik vind het vooral van de andere mensen niet slim om strak langs een andere hond te gaan lopen (die je niet kent) Terwijl beide honden of in ieder geval 1 van de honden aan de lijn is.

 

Dat is toch vragen om moeilijkheden?

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"  
Beide honden aangelijnd(alle gevallen dusver) maar ze viel meteen aan in het voorbijgaan.
Het zorgpunt is meer de periode dat er geen goede border voor het beestje is, wat betekend dat ze zo kan ontsnappen.  ik zal iig het advies van Heavenly en de honden Marvey en Ginny  eens opperen. "

 

Afgaande op wat je hier schrijft en de reactie van judith hierop dat er te snel geoordeeld wordt over deze mensen...

Ik vind dat deze mensen goed moeten inschatten wat voor reactie de hond kan geven als het vreemde honden en mensen passeert. Heb je na een paar x in de gaten dat deze hond om wat voor reden dan ook uitvalt (kan angstagressie zijn, zelfzekerheid whatever...kun je niet inschatten vanaf een PC), dan moet deze baas de hond niet dat succes gunnen en gedrag om gaan buigen door middel van weglopen van de situatie, focus er af halen etc. Ik zou niet weten waarom andere passanten rekening moeten houden met deze individuele hond, want blijkbaar vallen de passanten niet uit. Focussen op elkaar is weer een andere discussie. Dan zal de uitvallende partij toch moeten zorgen dat dit gedrag niet wordt versterkt.

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ik zou een gesprekje aanknopen met die mensen, en proberen zoeken naar goede oplossingen. Vind het dapper van hun dat ze zo'n probleemhond in huis nemen, en denk dat ze nu wel wat steun kunnen gebruiken. Denk dat het voor hun ook wel lastig zijn, ze willen die hond een tweede kans geven maar lopen al tegen zulke serieuze problemen aan..

Eventueel kun je hun aanraden om tijdelijk met muilband te lopen, tot er iets aan zijn gedrag gedaan is.

En ook die hond zijn ruimte gunnen natuurlijk. Als je moet oversteken omdat hij aan dezelfde kant van de straat loopt, dan is dat maar zo. Misschien kan je dat ook als tip meegeven, dat als ze een andere hond naderen hij beter de straat kan oversteken. 

En die tuin, ja dat is wel degelijk een probleem. Iemand die voorbij komt wandelen met zijn hond, die geen idee heeft dat er daar een agressieve hond woont.. Hij moet maar net op dat moment in de tuin zitten en die hond in de gaten krijgen. Tijdelijk in de tuin met een lange lijn. Dat is niet leuk, zeker nu met zo'n mooi weer niet als je graag even rustig in de tuin in het zonnetje ligt. Maar het gaat nu eenmaal niet anders. 

 

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik snap niet zo goed waarom je nekharen overeind gaan staan na een normaal gesprek met die mensen.
Ze hebben die teef gered. Hadden ze dat dan maar niet moeten doen?

Broodfok teven hebben een heel naar verleden en dat is er niet met 1 dag uit.

Sorry maar ik vind de aanval naar jullie hond toe je eigen schuld. Hoe kan je nou zo dicht langs een andere hond lopen?

Weet je zelf wel het een en ander van de hondentaal af?
Het is ongewoon dat honden recht naar elkaar toe lopen. Dat gebeurd eigenlijk altijd zijwaarts.

En ja ontlopen is nu je enige optie.
Je kan een pup hier niet aan blootstellen nu.

Praat gewoon nog eens met die mensen en leg uit dat het zo een gevaarlijke situatie is en dan ze de hond in de tuin moeten vastleggen totdat er een fatsoenlijke afscheiding staat.

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Kreeg net je berichtje, haha, geloof dat we het over dezelfde hond hebben.

De hond is daar tijdelijk, hij is van haar dochter, die sinds kort weer thuis woont maar binnen kort de sleutel van haar nieuwe huis krijgt.

Dan is je probleem opgelost, maar snap wel je angst hoor, zeker ivm je eigen hond,

Ken de hond ook persoonlijk, is voor mensen een echte lieverd.

honden page profiel Toller MickeyToller Mickey

honden foto van Toller Mickey

" Hondagressie is inderdaad totaal wat anders dan agressie tegen mensen, dus bang voor kinderen gaat me wat te ver.
  Marie-Rose & Tibootje

 
Eens!

Mijn vorige hond is ook wel eens aangevallen door een pitbull (en jack russel ;-) )
maar die pitbull is zo ontzettend lief met mensen en dan voornamelijk met kinderen.

Veel mensen zijn bang met pitbulls en kinderen maar gelukkig zullen die niet snel een mens bijten. (Kan natuurlijk wel net als bij elk ras) Hond hond agressie is gewoon totaal anders dan hond mens agressie. (toch? of zeg ik nu wat raars? )

Ik zou het niet erg vinden als er een minder lieve hond in de buurt zou wonen die gewoon aan de lijn word gehouden. Dan zullen er ook geen problemen zijn mits mensen slim zijn om niet een aangelijnde hond te benaderen. Laten ze de hond bewust los lopen, dan zijn ze onverantwoord bezig. Maar dat is geloof ik niet zo?
Al houd een muurtje van 1 meter de hond niet tegen uit de tuin te ontsnappen natuurlijk. Zolang de hond daar verblijft gewoon even vragen of ze hem aan een lange lijn in de lijn vast willen leggen ivm de honden in de buurt?


honden page profiel Fons & IshaFons & Isha

honden foto van Fons & Isha

" Ik snap niet zo goed waarom je nekharen overeind gaan staan na een normaal gesprek met die mensen.
Ze hebben die teef gered. Hadden ze dat dan maar niet moeten doen?

Broodfok teven hebben een heel naar verleden en dat is er niet met 1 dag uit.

Sorry maar ik vind de aanval naar jullie hond toe je eigen schuld. Hoe kan je nou zo dicht langs een andere hond lopen?

Weet je zelf wel het een en ander van de hondentaal af?
Het is ongewoon dat honden recht naar elkaar toe lopen. Dat gebeurd eigenlijk altijd zijwaarts.

En ja ontlopen is nu je enige optie.
Je kan een pup hier niet aan blootstellen nu.

Praat gewoon nog eens met die mensen en leg uit dat het zo een gevaarlijke situatie is en dan ze de hond in de tuin moeten vastleggen totdat er een fatsoenlijke afscheiding staat. "

 Mijn nekharen gaan niet overeind staan na een gesprek..doelde daar meer op t feit dat een fokker een hond wil laten afmaken..en dan geen info geeft aan de mensen die dat dier redden....dus wat dat betreft alle respect voor mijn buren..            het verhaal afscheiding...onze hond kan daar niet uit..          over de veroordeling van jou kant dat die aanval mijn schuld is vind ik ietwat kort door de bocht....we wonen op een wal waar je dus niet even over kan steken (ja met zwemvliezen en een snorkel)    ik begrijp ook heel goed dat het voor hun een leerproces is, daar ze niets over de achtergrond van de hond weten. Iedereen loopt hier met zijn hond(los) langs elkaar ...no prob.  Verder wil ik ieder met constructieve feedback alvast bedanken. We komen er vast wel uit!!

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

Als de hond ontsnapt uit de tuin kan hij wel zonder toezicht op straat lopen waar je dan met je aangelijnde hond ook kan lopen ....... lijkt me geen prettig idee. In gesprek gaan mogelijk laten ze de hond niet zonder toezicht buiten ? 

Volgende forumvraag: Ylva van 't Aelse Slukse
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^