Engelse Cocker Spaniël

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

hallo,                                                                                                                                                               

Zijn er mensen die met hun puppy('s) niet naar de hondenschool zijn gegaan en nu wel een gehoorzame en leuke, speelse hond hebben? Want ik vraag me af of ik met een Engelse Cocker Spaniël pup naar een hondenschool moet of best kan gaan. Kan een Cocker ook lang alleen blijven als je het goed traint? (is een KONG daar een hulpmiddel voor?).

 

Ik heb een groot huis met grote (niet omheinde) tuin. Kan een Cocker door zijn jacht instinkt weglopen? Ik heb tussen de 1 en 2 uur tijd voor hem en tussenin ook wel in de week en in het weekend heb ik de hele dag tijd voor hem wanneer hij maar wil. Samen grote wandelingen maken, spelen, verzorgen, borstelen,... Is de Engelse Cocker een geschikte hond voor mij of hebben jullie andere rassen in gedachte of gewoon geen hond in deze omstandigheden? 

 

Alvast bedankt! 

Naomi 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

1 a 2 uur is wel erg weinig voor iedere hond. Ik zou je een hond afraden (; gwn weg voor de tijd die je er niet voor hebt. Buiten dat om raad ik iedereen aan om naar een hondenschool te gaan gewoon weg omdat jij maarook de hond er super veel van leert en het is gwn weg super leuk om te doen met je hond :D

honden page profiel jaimiejaimie

honden foto van jaimie

Hoi Naomi.
Je kan je hondje heel goed zelf dingetjes aanleren.
Op een honden school krijg je wel vaak goede tips mee.
Het lijkt mij ook leuk om te doen met je pupje.
En je pupje leert met andere honden/pupjes samen te spelen.

Je kan je hondje niet alleen in een niet omheinde tuin laten.
Zeker niet als hij/zij alleen is.
Dan hoeven ze niet eens jacht instinct te hebben om de buurt eens te gaan onderzoeken.

Je hebt het over láng weg zijn.
Maar ook over 1 of 2 uurtjes tijd voor hem/haar, als dat over de hele dag gerekend is is dat wel erg weinig :'( zeker voor een pupje.
En geen enkele hond vind dat fijn zo lang alleen.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Ik ga mee met bovenstaand, 1-2 uur is echt te weinig, welk ras je dan ook hebt

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ik heb hier een Engelse Cocker, 10 jaar nu. Mijn moeder is met haar gehoorzaamheid gaan doen, maar dat heeft ze maar een jaartje gedaan ofzo. Ik ben van mening dat elke hond die ik in de toekomst nog neem, dat ik daarmee naar de hondenschool zal gaan. Het versterkt de band met je hond, en het is ook perfect voor de socialisatie naar andere honden toe. 


Cockers kunnen best lang alleen blijven, zoals elke andere hond. Maar, dat hangt ook af van wat jouw begrip is voor lang? Wat vind jij lang? 4 uur, 8 uur, 12 uur? 

 

Een hond met jacht instinct kan inderdaad weglopen. Zelfs een hond zonder jachtinstinct. Het is een kwestie van goed oefenen. Ik zou er iig voor zorgen dat je zorgt dat je je tuin omheind. Aangezien dat je maar 1 tot 2 uur tijd hebt per dag (waar je toch echt wel een mouw aan zal moeten passen), ga ik er vanuit dat je hond zijn behoefte in de tuin zal moeten doen. 

 

Mijn Cocker is nu 10 jaar, wordt er 11. Ze sukkelt met haar hart, en daardoor heeft ze zo haar periodes dat ze geen conditie meer heeft. Ik zorg er zelfs voor dat ze elke dag minstens 1 uurtje effectief gaat wandelen (en zij is dan al een dame op leeftijd met gezondheidsproblemen he!).

Dat wil niet zeggen dat ik maar 1 uurtje tijd maak voor haar per dag. Denkspelletjes, op visite gaan bij familie zodat ze toch verandering heeft en zich toch niet moe hoeft te maken, meenemen met autoritjes,.. Soms gewoon buiten voor de deur wachten tot het baasje thuiskomt van zijn werk, zodat ze lekker gemakkelijk zit maar toch alles van het straatgebeuren in het oog houdt. Ze blijft bezig, zelfs al hoeft ze zich niet fysiek in te spannen.

Bedenk dat 1 of zelfs 2 uur echt heel weinig is op een dag. Je hond moet zichzelf dus 22 uur zien te vermaken. Wij kunnen gemakkelijk de tv opzetten of onze computer, en ons zo wel enkele uurtjes vermaken. Maar een hond kan dit niet. 

Ik denk wel dat je een heel goed baasje zou zijn. Sommige mensen denken niet eens door of ze wel geschikt zijn voor een hond, en gaan zomaar impulsief een hond kopen. Maar je moet gewoon een paar aanpassingen proberen te maken. Engelse Cockers zijn trouwens geweldig. Maar dat hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen 

P.S: sorry voor de lange tekst, ik zie nu hoeveel ik geschreven heb 

honden foto van  Valérie, Milo en Noa

Hier ook een Engelse cocker. Vergis je niet deze honden hebben veel energie! Ik ben een jaar met Noa naar de hondenschool geweest, in het begin vond ze het leuk maar ik ben ermee gestopt omdat er niet genoeg rekening werd gehouden met jachthonden. Hun aandacht trekken is soms heel moeilijk.
1-2 uur tijd vind ik veel te weinig voor welke hond dan ook. Als je cocker in een niet omheinde tuin alleen is en er zou zo eens een kat moeten passeren dan vrees ik er voor dat hij niet zal blijven zitten. Ze hebben behoorlijk wat jachtinstinct maar dat varieert van hond tot hond.
Als je hiermee rekening houdt is een cocker ideaal voor jou, een allemansvriend en altijd vrolijk. :-)
Veel succes! ;-)

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Dank u iedereen voor de tips. 

 

Ik vertrek om 8:30 en ben terug om 15:45, dit 4 dagen op 7.  Ik kom s'middags altijd eens over huis. De hond zou nooit alleen zitten in de tuin. Hij zou een hok buiten hebben. En soms blijft hij eens binnen. Maar misschien word het wel een probleem met wat Valérie, Milo en Noa zei. In de buurt wonen wel 6 katten. Daarvan zijn er meerdere wilde katten en zelf heb ik er 2. Denken jullie dat dit een probleem is? Ik had gelezen dat Cockers goed overweg kunnen met katten maar jullie ervaren precies iets anders. 

 

Een kennis van me vertelde mij een paar weken terug dat haar neefje van 14 jaar een hond heeft (ik denk een Sheltie, maar ben niet helemaal zeker) en hij zit ook 4 dagen op 7 alleen thuis. Als dat neefje thuis komt van school gaat hij ook nog naar zijn oma en zit de hond ook alleen. Mijn kennis zegt dat de hond perfect gelukkig is. Hij springt hem altijd in de armen wanneer de hij zijn baasje ziet  Ik weet ook wel dat dat verschilt van hond tot hond maar dat wil wel zeggen dat je je hond zoiets gewoon kan laten worden en goed kan aanleren. 

 

Maar misschien zou ik toch liever een hondje (max. 40cm) hebben met minder jachtinstinct en meer aandacht voor mij dan voor de grond. Apporteren en zwemmen zou leuk zijn!! 

 

Iemand suggesties? 

Noami

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

De hond van je neefje krijgt waarschijnlijk wel meer aandacht dan 1-2 uur per dag... 

Persoonlijk vind ik dat je kan willen wat je wilt, maar ik zou het heel zielig vinden! Geen een hond verdient het om 22-23 uur per dag geen aandacht te krijgen!

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Natuurlijk zijn honden gelukkig als ze hun baasje weerzien. Maar hoe voelen ze zich wanneer het baasje weg is..? 

 
In mijn omgeving ken ik mensen die hun hond behandelen als een tuinmeubel, ze gaan nooit met hun hond wandelen! Je moet echt geen voorbeeld aan zulke mensen nemen. Ze kunnen wel beweren dat hun hond perfect gelukkig is, maar ze zijn gewoon blind om iets anders te zien. Een hond die 9uur alleen zit, waar nooit mee gewandeld wordt en enkel een aai krijgt als het baasje thuiskomt is voor mij geen gelukkige hond. Een hond kan niet zeggen hoe hij zich voelt he.. (dat is dus een voorbeeld van familie van mij he, vinden het niet nodig dat er gewandeld wordt met een hond en kan gerust een hele dag alleen zitten )

 

Maar goed, Cockers zijn heel baasgericht en zullen het dus zeker appreciëren dat er veel met hun gedaan wordt. Het alleen zijn ga je zowiezo moeten opbouwen, want anders heb je grote kans dat je een hond met verlatingsangst krijgt (combinatie van heel baasgericht en trouw te zijn + ineens zo lang alleen te moeten blijven). 

Met katten overweg kunnen moet ook aangeleerd worden. Maar als ze van pups af aan in contact komen met katten komt dat waarschijnlijk wel goed. Niet meteen hond en kat samengooien, maar stap voor stap werken. Eerst met geuren werken, daarna in elkaars zicht zonder dat ze naar elkaar toekunnen en daarna hond aan de leiband en kat los, zodat de kat kan wegvluchten als die wil. 

 

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Noami/Naomi,

 

Een hond zoveel uur per dag in de tuin laten kan allerlei narigheid geven.

Het kan zijn dat hij veel blaft en je ruzie krijgt met buren.

Het kan zijn dat het een meester-ontsnapper blijkt te zijn, dan is hij niet thuis als jij thuiskomt.

 

Een hond valt bovendien onder de zgn. 'gezelschapsdieren'.

Als je hem 22 uur per dag geen gezelschap kunt bieden, ben ik bang dat je beter geen hond kunt nemen. Je moet de hond ook wat te bieden hebben en dat heb jij niet voldoende, als ik het zo lees...

 

Tussen mijn 1e en 2e hond heb ik 22 jaar géén hond gehad, omdat ik vond dat ik hem dat niet aan kon doen.

 

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

" De hond van je neefje krijgt waarschijnlijk wel meer aandacht dan 1-2 uur per dag... 
Persoonlijk vind ik dat je kan willen wat je wilt, maar ik zou het heel zielig vinden! Geen een hond verdient het om 22-23 uur per dag geen aandacht te krijgen! "

 

Ja pas op hoor Sentina, dat weten we niet.. Misschien gaat die neef tijdens de middag niet eens naar huis om met de hond te spelen of te wandelen. + na school naar de oma, hond wordt niet meegenomen. Hij is 14, moet dus ook nog huiswerk maken en leren. En denk dat hij over 2 jaar ook wel andere interesses zal krijgen.. 

Dat is hoe het KAN zijn he, ik beschuldig die neef van haar nergens van hoor  Maar helaas zijn er zulke mensen ook.. 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

"  
Ja pas op hoor Sentina, dat weten we niet.. Misschien gaat die neef tijdens de middag niet eens naar huis om met de hond te spelen of te wandelen. + na school naar de oma, hond wordt niet meegenomen. Hij is 14, moet dus ook nog huiswerk maken en leren. En denk dat hij over 2 jaar ook wel andere interesses zal krijgen.. Dat is hoe het KAN zijn he, ik beschuldig die neef van haar nergens van hoor  Maar helaas zijn er zulke mensen ook..  "

 Zeker gelijk, maar ik ga ervan uit dat ouders wel wat aandacht geven, maar dat weten we niet zeker nee. Al neemt dat helemaal niks weg aan de rest. Gewoon een dikke no go

honden page profiel evyevy

honden foto van evy

" Hier ook een Engelse cocker. Vergis je niet deze honden hebben veel energie! Ik ben een jaar met Noa naar de hondenschool geweest, in het begin vond ze het leuk maar ik ben ermee gestopt omdat er niet genoeg rekening werd gehouden met jachthonden. Hun aandacht trekken is soms heel moeilijk.
1-2 uur tijd vind ik veel te weinig voor welke hond dan ook. Als je cocker in een niet omheinde tuin alleen is en er zou zo eens een kat moeten passeren dan vrees ik er voor dat hij niet zal blijven zitten. Ze hebben behoorlijk wat jachtinstinct maar dat varieert van hond tot hond.
Als je hiermee rekening houdt is een cocker ideaal voor jou, een allemansvriend en altijd vrolijk. :-)
Veel succes! ;-) "

 ooh god ik ben toch gek van die kleurslag ....

maar dat terzijde ; ze hebben echt veel energie !! en zijn zo graag bij hun baasje  dus denk er goed over na .. de onze slaapt met de poezen ..  gaat overal mee naar toe  loopt los in het veld  ik vind het een super ras!!

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

"  Zeker gelijk, maar ik ga ervan uit dat ouders wel wat aandacht geven, maar dat weten we niet zeker nee. Al neemt dat helemaal niks weg aan de rest. Gewoon een dikke no go "

 

Inderdaad! Als er maar een uurtje, zelfs 2 uur per dag aan een hond besteed kan worden is het een no go. Of dat nu een Engelse Cocker, Chihuahua, Duitse Dog, ... is. Elke hond heeft aandacht, beweging en activiteiten nodig. Dus er moeten bepaalde offers gebracht worden, want anders is het gewoon niet eerlijk naar de hond toe.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Mijn dagschema met hond erbij zou er zo uitzien. Ik ben trouwens al een jaar bezig met de keuze van een hond te nemen of niet, dus weet er ondertussen al wat over. 

 

7:15 ik ga wandelen met de hond.

7:50 ik vertrek. 

12:00 ik kom thuis voor eten en hond. 

12:35 ik vertrek terug.

15:45 ik kom thuis.

15:50 ik hou me bezig met de hond (wandelen, spelen, borstelen en verzorgen als nodig) tot ong. 17:00 (hangt er een beetje vanaf) 

21:00 hond uitlaten

 

Zo zou het er moeten uitzien op een normale dag. (ma, di, do) vrijdag heb ik heel de namiddag tijd wanneer hij maar wil.  

 

Wat denken jullie? Zou dit lukken?

Naomi 

 

 

 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Tja.. als je het echt elke dag gaat doen dan kan dat.. maar ik vraag me eerlijk gezegt af of je dat kan volhouden. Verder kun je het stukje tussen de middag qua hond wel overslaan.. in een half uur kun je weinig beginnen als dat incl. eten is.

Als jij denkt dat je dit vol kunt houden, ook als het regent, koud is of als je eigenlijk heel druk bent met andere zaken (school)

dan zou het wel kunnen.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Ik zou de pup deze grote vakantie gaan halen, dan heb ik weken tijd om hem zindelijk en dingen die niet mogen aan te leren. Ik vind een Cavalier King Charles Spaniël eigenlijk wel leuk. Hij is zo actief en levendig. Ik denk echt dat dit hondje iets is voor mij!

 

Wat denken jullie?

Naomi 

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

De cavalier is een leuk hondje inderdaad, maar helaas zo vreselijk ongezond dat het gewoon sneu is om zo'n hondje aan te schaffen. Ondanks dat het hele leuke, lieve hondjes zijn zou ik er dus nooit aan beginnen. 97% heeft hartkwalen. En daarnaast hebben nog heel veel cavaliers het probleem dat hun kop te klein is voor hun hersenen waardoor ze moeten leven met ondragelijke pijn.

 

Nee.. begin dus maar beter niet aan een cavalier

honden page profiel jaimiejaimie

honden foto van jaimie

Ik hoor ook veel over hartproblemen bij een cavalier.
Ze zijn wel super lief.
Maar on topic :
Er is een filmpje van honden die alleen zijn.
Misschien moet je die even bekijken.
Honden zijn echt gezelschapsdieren en vinden het echt niet fijn hele dagen alleen te zijn.

Kijk maar eens bij dat filmpje.
Als ik het goed heb staat het bij de topic " goldie alleen"

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Inderdaad, ik hou het beter bij een Engelse Cocker :) 

Is een KONG een hulpmiddel voor alleen zijn? 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Voor een bepaald aantal uur, goed getraint waar genoeg aandacht spelen etc tegenover staat

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Evie heeft haar kong binnen een kwartier leeg xdd

Volgende forumvraag: een nieuwe Tamaskan pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^