mijn reu van streek door een loops teefje?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

Misschien een stomme vraag, maar toch ga ik hem stellen.

De hond van mijn ouders van 14 jaar is nu een week loops. Door de weeks als ik ben werken gaat Gucci daar heen. Er is constant iemand bij ze en het teefje draagt een broekje voor de loopsheid. Als ze even niet op kunnen letten gaat het teefje in de bench, wat ze prima vind overigens.

Nu was Gucci gisterenavond thuis nog helemaal van streek tot 12u aan toe en ook nu vanaf 06u 's ochtends is het weer begonnen. Of hij loopt steeds heen en weer of gaat op een plek zitten en vooral veel jammeren, piepen, zuchten. Zoals hij dus ook doet als hij echt bij dat hondje is nu.

Kan het zijn dat hij daar nu nog zo van streek door is? Wat kan ik er mee? Of moet ik het gewoon uitzingen?

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa

honden foto van Nelis & Noa

Even snel vanaf mobiel, heb zo jacht training. Een broekje gaat de daad niet tegenhouden dat je dat vast weet ;-). Willemijn zegt altijd lavendel op de flanken wrijven, maar ik heb geen idee of dat ook tijdens de loopsheid werkt. Zelf zou ik even een andere oplossing zoeken om gucci te laten overblijven of ze gescheiden houden wat het probleem niet op zou lossen denk ik. Succe en hoop dat iemand de gouden tip heeft.

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

Idd wat nelis al zegt dat broekje houd de daad niet tegen als ze willen lukt het toch al..
Heb zelfs al eens een teef meegemaakt die haar eigen bench open maakte als ze loops was :p

Gescheiden houden is voor gucci ook geen oplossing want daar in huis blijft hij haar ruiken. Ik zou idd even een andere oppas zoeken.

honden page profiel PumbaPumba

honden foto van Pumba

Hey dit klinkt een beetje als wat Pumba deed nadat wij een loopse teef tegenkwamen en Pumba er niet heen mocht. Pumba had de geur opgepikt tijdens het wandelen en liep als een gek naar de loopse teef. Natuurlijk mocht hij van mij niet naar haar toe en hij begon te piepen, te jammeren en ontzettend aan de lijn te trekken. Pumba weegt maar 5 kilo, maar kreeg hem niet de andere kant op.. Dus heb ik hem naar huis moeten tillen.. Thuis was hij de hele dag helemaal van streek. Piepen, trillen, jammeren.. Ik heb hem proberen af te leiden met een spelletje, maar dat wilde hij niet. Een lekker pensstaafje kon hij echter niet weerstaan. Mijn advies zou dan ook zijn om hem even lekker af te leiden, even rust in het koppie! Dit was bij Pumba de eerste keer dat hij zo extreem reageerde op een loopse teef. Hij reageert niet zo bij elke loopse teef, maar als het weer zo ver is, probeer ik hem zo snel mogelijk af te leiden. Nu heeft hij er gelukkig niet meer de hele dag last van. 

Anoniem (Gast)

je hond niet bij de hond van je moeder zetten, een loopseteef daar zet je geen intacte reu bij, zoek even een ander adresje voor je reu.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

kreeg een mailmelding dat ik niet goed gereageerd had, ?? :-D

nogmaals dan.... je reu niet bij een loopse teef zetten, ondanks het broekje, geen wonder dat je hond er naar van wordt.

en lavendel helpt als je met een loopse teef de straat op gaat en flink aan de wandel ermee gaat, de reuen worden zo op een afstand gehouden, maar een reu bij een loopse teef in een woonkamer zetten ? dat vraagt om moeilijkheden, voor je reu even een andere oplossing zoeken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

sorry anoniem was ik, was even aan het updaten en mijn inlog was verdwenen. :-D

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Haar hele loopsheid geur zit door het hele huis, erg moeilijk voor je reu. De geur blijf ook nog hangen, als de loopsheid weg is. Beter voor je reu nu daar niet heen te gaan, is als of je de spek op de kat bind. 

 

Heb zelf een teefje, laten castreren na de 1e loopsheid. Mensen die eindeloze wandelingen maken met hun teefje vind ik niet kunnen, reuen raken hier zeer door van slag. Wat bij Pumba gebeurde is sneu. Mijn hond had een broekje aan buiten, moest ze plassen deed ik het even opzij. Buiten alleen even plassen en weer naar binnen. 

Rekening houden met elkaar

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

< loopsheid. Mensen die eindeloze wandelingen maken met hun teefje vind ik niet kunnen, reuen raken hier zeer door van slag. Wat bij Pumba gebeurde is sneu. Mijn hond had een broekje aan buiten, moest ze plassen deed ik het even opzij. Buiten alleen even plassen en weer naar binnen. 

Rekening houden met elkaar

 

  "

 




ja ik, ik loop met mijn hond de wandelingen die ze zeker nodig heeft, ik hou ze aan de lijn, kort bij me, en heus er is geen reu die in onze buurt komt, het is toch niet zo dat een loops teefje gedoemd is om binnen te blijven ? vind je niet dat het onzin is om dat te eisen van eigenaars met een loopse teef ?

rekening houden met elkaar ? ga wandelen op tijden dat de honden allemaal uit zijn geweest, ik wandel gewoon als altijd, alleen aan de lijn, daar is niets vreemds aan hoor. en echt geen broekje aan, even opzij om haar te laten plassen ? mijn hond gaat pardoes zitten om te plassen, juist als ze loops is overal even plassen, zie het al, broek opzijn........ niet overdrijven hoor, loopse teven behoren in het straatbeeld, je kan ze niet ophokken tijdens een loopsheid, onzin. en ook ik ga niet achter de reuen aan lopen, dat is rekening houden met elkaar, maar de hond al die tijd even laten plassen en poepen en dan naar binnen ? onzin. tegenwoordig mogen loopseteefjes ook op shows komen en worden apart gekeurd.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik ben het met jou eens willemijn.

Er zijn helaas alleen genoeg die met hun loopse teefje dwars door een losloop gebied, honden strand of honden bos gaan wandelen. Soms het teefje loops loslaten! 

Dat is voor een reu niet fijn. Baas zijn reu kwijt, reu als een gek lopen zoeken. 

Als je aan de lijn loopt, geen probleem.

Voor mijn huis is alleen een kinder speelveldje, waar heel veel mensen ( uit de buurt en nog van veel verder) hun honden loslaten, wat niet mag, er mogen zelf helemaal geen honden lopen. Met de loopsheid hier een paar keer een los gelaten reu voor mijn deur gehad. 

Vandaar het broekje, om zo min mogelijk spoor naar mijn deur te krijgen, zou me erg rot voelen als een hond door mijn loopse teef onder een auto zou komen.

 

Fout is de andere eigenaar, die zijn hond loslaat lopen waar dat niet mag. Honden die angstig zijn voor anderen hebben hier ook last van, is jammer dat er weinig rekening wordt gehouden met andere honden.

 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Maylo is ook echt altijd van streek als hij een loopse teef ruik. Hij doet vanalles om er bij te komen  en dat is gewoon voor hem zo veel stress. En dit is nog niet eens dat de teef bij hem in het zelfde huis is maar buiten. Reden dat we hem nu hebben laten castreren.

 

Ik zou dus als ik jouw was even Gucci naar een andere oppas doen. Broekje aan of niet als honden willen dat zal het lukken. 

 

Suzanne ik snap wat je bedoelt en als eigenaar van een reu is dat ook echt vervelend. Snap dat de teefjes ook moeten lopen maar er zijn eigenaren die het uitlokken. Hier eentje die laats met zijn twee loopse teefjes express achter me ging lopen. Terwijl hii in de uitlaat ren zat. Hij zag mij en wist niet hoe snel hij uit die ren moest komen. Toen zat het me echt hoog....ik kon Maylo helemaal mee sleuren. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee hoor meiden, hier een loopse teef, en heus er wordt rekening met anderen gehouden, geen reu die hier last van Bamse heeft, wij lopen op andere plekken, en op tijdstippen dat alle honden eigenlijk al uit geweest zijn, maar kom ik toch een reu tegen, dan echt waar , ik heb nimmer last, misschien zijn mijn blikken al voldoende ? of zou het de groote van Bamse zijn ? hahaha

en ik wandel juist vele einden met haar, om zeker te zijn dat als ze thuis komt lekker gaat slapen of rusten en er geen kans is op een schijndracht, goed afleiden wordt hier gedaan, en ja deze keer weer met de loopsheid van Bamse, op gooserjacht, maar ik keur er geen een goed. :-D

en ik ben het met jullie helemaal eens, losloopgebied ? nee dat kan niet met een loopse teef, maar er zijn zoveel andere wegen waar je gerust met een loopse teef kan wandelen.

en ja de meeste teefjes worden in het voorjaar loops, hier wel. :-D

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

Ik was inderdaad ook zover dat hij er even niet meer heen gaat, dat had ik gisteren al doorgegeven. Helaas kan ik geen andere oppas vinden (die ik vertrouw) en ben ik te lang weg om het zonder te doen. We hebben nu afgesproken dat ze een paar keer per dag naar mijn huis komen (wonen vlakbij

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

Foutje, drukte al op enter op mobiel. Maar in ieder geval word hij dan uitgelaten en even gespeeld, voorzien van eten en drinken. Het is even niet anders...

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

Oh en trouwens.. Afleiden werkt op dit moment niet voor hem.. Het enige wat even werkt is wandelen, dus dat doen we veel maar zodra we uitgewandeld zijn begint het weer. Speeltjes boeien hem nu niet, evenals kauwstaafjes of hondenpuzzels..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat is de beste oplossing Gucci, niet meer bij je mams brengen.

dan maar een paar uurtjes alleen thuis, jammer dat afleiden geen optie is voor jouw hond, heel vervelend. en ja wandelen dat is voor je reu dan wel een optie, niet een tien minuten , maar flink lekker een uurtje.

enne hier geen loopsheid meer, we kunnen weer onder de aandacht komen van de reutjes. :-D

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" nee hoor meiden, hier een loopse teef, en heus er wordt rekening met anderen gehouden, geen reu die hier last van Bamse heeft, wij lopen op andere plekken, en op tijdstippen dat alle honden eigenlijk al uit geweest zijn, maar kom ik toch een reu tegen, dan echt waar , ik heb nimmer last, misschien zijn mijn blikken al voldoende ? of zou het de groote van Bamse zijn ? hahaha

en ik wandel juist vele einden met haar, om zeker te zijn dat als ze thuis komt lekker gaat slapen of rusten en er geen kans is op een schijndracht, goed afleiden wordt hier gedaan, en ja deze keer weer met de loopsheid van Bamse, op gooserjacht, maar ik keur er geen een goed. :-D

en ik ben het met jullie helemaal eens, losloopgebied ? nee dat kan niet met een loopse teef, maar er zijn zoveel andere wegen waar je gerust met een loopse teef kan wandelen.

en ja de meeste teefjes worden in het voorjaar loops, hier wel. :-D "

 Jij houd rekening als Bamse loopt is met anderen, bent een superbaas. Het is zo jammer dat ik in de stad woon met voor mijn huis (doodlopende weg, kinder speelveldje die als uitlaatplek wordt gebruikt voor mijn huis) een drukke honden route is. Als eigenaren hun reuen aan de riem zouden houden, wat hier ook moet, konden wij ook normaal wandelen.

 

Gucci, je hebt dit:  http://www.medpets.nl/adaptil+feromonen/ is voor angst of ongewenst gedrag, zou dit niet kunnen helpen om hem rustiger te krijgen? Je hebt t als halsband, tabletten en spray??

 

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

Ik geloof daar niet in als ik dat eerlijk mag zeggen, maar bedankt voor het meedenken. We gaan zo lekker naar de bossen, kan ie zijn energie kwijt :-)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Heeft niet veel te maken met er in geloven, het werkt gewoon. Ik zou zelf alles aangrijpen mijn hond minder van streek te krijgen. Lijkt me geen pretje voor hem zo. 

Volgende forumvraag: mijn hond doet raar
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^