13 weken oude chihuahua pup van 1700 gr. ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" Ik heb een chi zonder stamboom. Zij woog met 13 weken ook al 1700 gram. Nu is ze 9 maanden en ze is al een tijdje 3,2 kilo. De moeder is 4,3 kilo en van de vader weet ik het gewicht niet, maar beiden zijn chihuahua's. Dus het kan nog best meevallen hoor. 6 kilo is wel heel veel "

 


Als ik het goed zie heb jij een merle Chihuahua? Daar heb ik laatst nl iets over gelezen dat merle pups vaak erg groot worden in verhouding met de chihuahua's met gewone kleuren.

Wat voor jou misschien handig is om te weten is dat merle een verboden kleur. Het is een door de Raad van Beheer niet toegestane kleur omdat er aandoeningen bekend zijn bij deze hondjes die direct gelinkt zijn aan de vachtkleur. Een toevallige merle in een goed afgewogen nest krijgt wel een stamboom maar als je gaat fokken met een merle krijg je dus geen stamboom bij de pups, ook al heeft de teef zelf een stamboom en de reu ook. Om te voorkomen dat de extra erfelijke problemen die met deze kleurslag in verband staan nog verder door het ras gefokt worden (het ras is al erg ongezond). Dit is een duidelijke pagina over de merle kleur bij de Chihuahua, wel in het engels... Misschien heb je er wat aan, http://www.picassochis.com/merles.htm.

honden page profiel Linda en TessyLinda en Tessy

honden foto van Linda en Tessy

Tessy heeft geen stamboom, komt ook niet bij een fokker vandaan. Vrienden van ons hadden een nestje. Stamboom vind ik niet belangrijk, shows lopen vind ik onzin . Tot nu toe is Tessy heel gezond. Ga me nu ook niet druk maken over evt. gezondheidsproblemen die ze wellicht in de toekomst kan krijgen. Die kan elke hond krijgen. Ga het artikel dus ook niet lezen

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik zie bij andere rassen ook dat de merles vaak iets groter zijn :D op uitzonderingen na natuurlijk

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn

Als je weet welke ziekte er vaker voor komt bij een ras kan je er rekening mee houden en eerder zien. Zodat het dier minder problemen krijgt en sneller geholen kan worden.
Als er in jouw familie een soort kanker voor komt dat erfelijk is ga je dan ook niet eerder naar de arts en laat je je niet screenen, of steek je je kop in het zand wat je kan het misschien krijgen en als je het krijgt dan zien we het dan wel.


honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

" Tessy heeft geen stamboom, komt ook niet bij een fokker vandaan. Vrienden van ons hadden een nestje. Stamboom vind ik niet belangrijk, shows lopen vind ik onzin . Tot nu toe is Tessy heel gezond. Ga me nu ook niet druk maken over evt. gezondheidsproblemen die ze wellicht in de toekomst kan krijgen. Die kan elke hond krijgen. Ga het artikel dus ook niet lezen "

 

Je inlezen kan nooit kwaad he ;) Dan herken je eventuele symptomen ook veel sneller. Stamboom is voor mij ook niet heel belangrijk, maar gezondheid wel. Ik zie graag geteste ouders (ook als er zonder stamboom gefokt wordt). Of je nou shows loopt of niet.

honden page profiel Linda en TessyLinda en Tessy

honden foto van Linda en Tessy

De ouders zijn gezond. Ik ga haar niet laten testen als er geen aanleiding toe is.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

" De ouders zijn gezond. Ik ga haar niet laten testen als er geen aanleiding toe is. "

 

Dat bedoel ik ook niet ;) Met gezonde ouders bedoel ik: röntgen foto's en bloedtesten etc. Zeker weten dat er geen verbogen gebreken of aandoeningen zijn die je met het blote oog niet ziet. 

 

Je hoeft je hond nu niet op van alles te laten testen, maar je zou wel rond kunnen lezen naar welke aandoeningen er veel voorkomen bij jouw ras en hoe je die herkent. Mocht jouw hondje dan wel iets krijgen dan kun je dat meteen herkennen. Hoe eerder je er bij bent hoe beter het vaak te behandelen is. Ze kan net zo goed kern gezond zijn hoor, maar als er iets is wil je er vroeg bij zijn toch?

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

ik heb een teefje van 5 maanden en die weegt een kilo, is echt klein hoor en de rest weegt hier tussen de 2 en drie kilo,alleen die twee die zijn geholpen, zijn wel flink zwaarder geworden. als ze maar lief zijn en gezond zijn, is dat niet veel belangrijke als gewicht. en stamboom heb je ook geen garantie dat het gewicht laag s hoor .

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Raad het ras - Deel 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^