Angstige hond help!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" Wat ik uitprobeerde was het voeren en proberen af te leiden tijdens de angst. Maar dat werkte niet, heb ook geprobeerd om hem te ''troosten'' om vertrouwen te geven. Niks van deze dingen die ik geprobeerd hebt helpen. Ik vind het toch fijn om te lezen dat er meer mensen in mijn situatie zitten en daar goede tips voor hebben. Ik heb het gevoel dat ik teveel wilde voor zijn tempo. En zoals hierboven beschreven staat lijkt me het inderdaad verstandig om dan maar het ''saaie'' rondje over en over te bewandelen zodat het vertrouwen er is en zodat ik ook de negatieve ervaring kan loslaten. Want elke keer met een brok in mijn keel de bossen in en hopen dat het goed gaat is ook niet de oplossing. Hij kan trouwens wel los de bossen in wat enorm scheelt want dan is hij niet zo betrokken in mijn nerveusiteit hierbij. Dat is wel één ding dat mijn vriend en ik hem goed hebben kunnen leren, voor een shiba inu (jagertje) Gelukkig geeft hij niet veel om konijnen, vogels etc.
 
@Roos. Leuke foto's en wat een mooi verhaal. Geeft toch hoop en wil zeggen dat het wel kan! Ik herken de onzekere houding van de tweede foto wel terug in mijn eigen hond. Maarja dat zal heel veel geduld en tijd vergen.. tevens alles op zijn tempo houden. Ik ben nu zeker wat wijzer geworden van de reacties.. Ik heb gemerkt dat degene die ook een angstige hond hebben hetzelfde ervaren als ik en dat je niet zomaar in het diepe kan springen. Ik denk daarom ook dat naar een hondenschool etc gaan nu niet de oplossing is. Ik ga eerst maar eens proberen op de kalme momenten te belonen en echt laten weten dat hij het goed doet als hij zich op zijn gemak voelt buiten. Dat is al een begin en dit probeer ik op te bouwen zodra hij iets spannend begint te vinden... "

 

 

Super, en in het belang van jullie beiden afstand nemen van de andere hond en wellicht de methode uit link die ik stuurde. Voorkom de negatieve ervaringen.

 

Veel succes met je mooierd.

honden page profiel DoddyDoddy

Ja heel erg bedankt!

honden foto van Romina, Cooper* en Willow

Cooper reageerde hier ook altijd onzeker naar andere honden toe.

Als er honden zijn die hem proberen te domineren, door bv hun hoofd op Cooper te leggen, uit zich dit in een gevecht.
Dit omdat Cooper hier onzeker over wordt. Honden die dit gedrag niet vertonen en dus socialer gedrag vertonen, daar kan hij het wel mee vinden.

Cooper trok in het begin dan ook erg naar alle honden toe. Ik merk dat hij zich nu zekerder voelt. Ik probeer hem zo weinig mogelijk met vreemde honden te laten omgaan. Ik kijk ook naar de lichaamstaal van de honden. Zo weet ik of er spanning is of niet. Het duurt even voor je de signalen leert kennen, maar eens je ze kent, kan je je hond van de verkeerde honden weghouden, wat alleen maar bijdraagt tot de zelfzekerheid van jouw hond.

Als ik honden tegenkwam in tegengestelde richting, probeerde ik zo ver mogelijk in een boog om de hond te lopen. Je moet even zelf kijken hoe ver ver genoeg is voor je hond om zich niet aan de andere hond te storen, om zich veilig te voelen.

Je zegt ook dat hij in paniek slaat bij het minste wat hij buiten ziet. Bedoel je dan vreemde dingen of ook gewoon honden? Want cooper was ook heel erg angstig naar verschillende dingen toe..


honden page profiel jaimiejaimie

honden foto van jaimie

Ik hoop dat je de tips die je hier hebt gekregen opvolgt en niet teveel nonsens van cm overneemt.
Vraag jij je af waarom de honden altijd zo goed náást hem lopen als hij dat wilt?
Kijk maar eens hoe de slipketting zit bij die honden.
En het sssst wat hij constant doet maakt de honden ook niet erg gelukkig.
Dit zijn een paar kleine voorbeelden maar ik vind het echt een l** !
Je hebt echt goede tips gehad ik hoop dat het je lukt
;-)

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

" Ik weet bijna zeker dat het ook in zijn genen zit. Want als pup was hij erg bang, het was geen ''vrij'' hondje. Destijds waarschuwde de dierenarts voor parvo (wintertijd) en vermeed ik veel honden uitlaat plaatsen waardoor hij dus niet veel in contact kwam met andere honden.Doddy

 

Zit het in zijn genen? Ouders ook zo? Of is hij bij de fokker niet gesocialoseerd?

 

Mijn hond Sier is niet gesocialiseerd met mensen (Komt uit Spanje, pas met 5 jaar bij mij). Wij dachten ook een 2e hond die mensen super leuk vind kan wel eens helpen. Nu wilden wij zowiezo een 2e hond, maar hebben dit wel als criterium aan het lijsjte toegevoegd. Nu nog, bijna 2,5 jaar hebben we ze samen, kan ik niet met zekerheid zeggen dat het ook echt beholpen heeft. Het zijn dikke maatjes absoluut en hebben heel veel aan elkaar. Maar de mensenangst is er niet minder door geworden. Er zijn zelfs situaties dat het juist niet handig is: Bibi reageert op frontaal aankomende honden honden met blaffen, met name als ze los is. Daar is natuurlijk ook een eigenaar in de buurt, en dit is voor Sier de trigger om in de verdediging te schieten tegen de eigenaar... Ik weet het nu en handel ernaar, maar een tegenpool erbij is dus geen garantie op succes. Een hele trukendoos van onze kant heeft Sier haar angst echter al behoorlijk vlakgestreken.

honden page profiel marian de waardmarian de waard

honden foto van marian de waard

dit is de website van een honden trainer met school tegen Nijmegen aan, ik heb ook een angstige hond en hij heeft goede tips gegeven en ik mocht met mijn hond een keer lopen tijdens een les zodat hij kon observeren en toen heeft hij zelf even met mijn hond gelopen en potverdorie ze liep mooi mee met zelfs de staart al een stuk hoger...
http://www.fairytaleservice.com/

honden page profiel DoddyDoddy

Hi, bedankt voor de website Marian, ik ga zeker even kijken en informeren. Ik ga alleen eerst zelf even aan de slag, dus wat ik hierboven beschreef, rustig aan doen en niet teveel willen ineens.

 

@Jaimie. Als je goed gelezen had zag je dat ik niet zomaar ging ''nadoen'' van de dogwhisperer. Ik zou het fijn vinden als ik hierop alleen tips krijg over mijn hond en niet wie CM een l** vind of slecht etc. etc. Het gaat mijn mening niet veranderen Dus it makes no sense.. En zoals nogmaals beschreven ik ga niks nadoen of de angst van mijn hond komt niet door zijn methodes want ik heb geen enkele methode nagedaan of wat dan ook.. Ik vraag hier om tips omdat ik eigenlijk nog niks echt heb volgehouden omdat ik niet goed weet wat nou juist de beste methode is voor een angstige hond, en ik heb best veel aan de reacties van mensen met een zelfde soort situatie, en ik neem aan dat zij geen CM technieken hebben uitgevoerd dat hun hond hierdoor bang is geworden.......

 

@ de dames. Nee hij is juist heel goed gesocialiseerd bij de fokker, hij zat bij meerdere soort honden in de huiskamer, zelfs bij katten en kende de bench al toen hij bij ons kwam. Hij is zogezegd wel heel vrij in obstakels, hij durft overal op en af.. echt een agility hond, dat vind hij super. Zijn moeder was ook erg sociaal, zijn vader weet ik niet... Dus misschien de vader? Maar als pup was hij angstig voor mensen, honden, voorwerpen etc. De angst voor mensen is gelukkig niet erg geworden, hij wil niet door vreemde ge-aaid worden, maarja dat zit ook wel in de shiba inu.. Hij is iniedergeval niet agressief, gewoon een tikkie arrogant

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ze was goed gesocialiseerd bij de fokker, misschien ben je toen je haar kreeg iets te snel gegaan. Het is een gereserveerd ras, moet je voorzichtig opbouwen. Nooit door vreemde laten aaien, maar haar naar vreemde toe laten gaan als ze zelf er klaar voor is bvb. Dat het initiatief bij haar ligt.

Belangrijk bij angst is voldoende afstand nemen en haar daar proberen vertrouwen te laten krijgen, door iets leuks te doen, of voertjes te geven. Dit heeft echt heel erg lang tijd nodig. Waarom het vaak mis gaat omdat het te kort wordt volgehouden. Je zult het gedrag moeten ombuigen en neem er echt super lange tijd voor. 

Ik had al eerder tips gegeven, over afstand nemen, omdraaien en weg lopen om de enge situaties te vermijden. Heel belangrijk en blijf dit doen, voor een hele lange periode. Over een half jaar, kan je weer een stapje verder. 

Een thundershirt schijnt heel goed te helpen tegen angst, misschien ook een idee??

 

honden page profiel DoddyDoddy

Nog nooit van gehoord.. Thundershirt.. Ik ging even rond googlen en zag dat het een soort vestje is.. wat apart. Waar zit de werking dan in? Het drukkende gevoel van het vest geeft vertrouwen? Ik ben erg benieuwd naar reacties, iemand hier ervaring mee?

mira (Gast)

Moet je hond met elke hond sociaal zijn? Is het zo belangrijk? Als de andere honden op hem af vliegen en niet kunnen zien dat jouw hond het niet wil, zijn zij eigenlijk sociaal gestoord. Ik zou mijn leven aan hem aanpassen en situaties vermijden waardoor ie in paniek geraakt. 

honden page profiel DoddyDoddy

Nee hij hoeft niet met elke hond sociaal te zijn. Maar wat ik nu ongeveer al 3x heb gehad zijn mensen met een losse mechelse herder en een keer een duitse herder die met geweld op hem afvliegt om te ''spelen''. De eigenaren van die honden denken waarschijnlijk oh schattig hondje, waarna ik met een kapotte broek naar huis ga omdat die eigenaren niet goed opletten en dat is mijn grootste punt om naar de bossen te gaan. De andere honden baasjes die niet opletten! Kan me er zo aan storen, hou je hond bij! En als hij niet gehoorzaamd laat ze aan de lijn... Ik zou zo graag met hem wat vaker de bossen ingaan maar door zulke types gaat dat dus niet.

 

Laatst nog met een border collie. Mijn hond ging van een afstand netjes af liggen. Ik lijn hem aan. Meneer roept zijn border collie maar nee vliegt op mijn hond af.. Dat zijn van die situaties waarbij ik echt denk dat andere mensen het verpesten. Mijn hond hoeft echt geen allemansvriend te zijn maar door de nalatigheid van andere eigenaren krijg ik problemen en ook nog eens angst om ergens naartoe te gaan.. Beetje jammer. Ik denk dat ik toch maar moet accepteren dat dat niet te vermijden is.. Ik moet maar andere plekjes gaan zoeken om nu te oefenen, gewoon woonwijken bewandelen, kleine kans dat daar honden loslopen.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ook in de woonwijk lopen ze los hoor, althans, hier wel (bij bosjes).

 

Verder ben ik het eens met gast Mira (haar hele bericht, maar vooral het laatste stukje). Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. En dán gaat het bij ons dus wel goed.

 

Wat betreft voertjes geven bij angst: die van mij wil écht niks eten als ze ook maar een klein beetje angstig is. Al zwaai ik een biefstuk voor d'r neus, dat wil ze echt niet.

Denk dat dat ook wel normaal is. Als jij zelf hartstikke bang bent voor wat dan ook, ga je ook niet lekker een bakje chips eten denk ik 

 

Het is heel erg aanpassen (en dat vind ik zelf af en toe best zwaar), maar je groeit er ook wel in mee, het is niet anders.

Die van mij heeft gisteravond niet geplast, maar dan doet ze 's morgens altijd een grote plas. Vanmorgen niet en dat vind ik dus echt te lang, dus maar even in de auto gestapt. Ik vind 1 plasronde overslaan nog tot daar aan toe, maar 2 plasrondes niet.

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Nog nooit van gehoord.. Thundershirt.. Ik ging even rond googlen en zag dat het een soort vestje is.. wat apart. Waar zit de werking dan in? Het drukkende gevoel van het vest geeft vertrouwen? Ik ben erg benieuwd naar reacties, iemand hier ervaring mee? "

 

Je moet het een beetje zien als het inbakenen van een baby

dat geeft een veilig gevoel.

zoek maar eens op t-touch..  voor de hond

daar gebruiken ze ook soms  bandages voor dezelfde druk op bepaalde punten

en ook om de goede houding bij de hond te stimuleren

Dit heeft weer effect op het gevoel wat je hond krijgt

 

 

iets anders

Ken je het boekje kalmerende signalen van turid rugaas?

Das ook een heel fijn boekje ..helder geschreven en veel foto's

Dat boekje heeft mij ook enorm geholpen met Waldo.

Je leert je hond goed lezen en ook hoe honden elkaar kalmeren.

Dat kan je zelf ook toepassen.

 

Waldo steunen kan ook alleen maar gapen zijn..of met een boogje op iets heen.

Ik gebruik zelf bijna nooit snoep..en geef gewoon op luchtige toon met zachte stem aanwijzingen ..en "goedzo jongen"

Het is immers normaal wat we doen.

Daarnaast wil ik niet het risico lopen dat hij snoep niet aanneemt ,of ik geen snoep bij me heb.

Hou het tempo hoog bij iets spannends (stevig doorstappen) dat is minder eng dan stil staan in een spannende situatie. 

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Moet je hond met elke hond sociaal zijn?
Is het zo belangrijk?
Als de andere honden op hem af vliegen en niet kunnen zien dat jouw hond het niet wil, zijn zij eigenlijk sociaal gestoord. Ik zou mijn leven aan hem aanpassen en situaties vermijden waardoor ie in paniek geraakt.  "
 
Daar heb je wel gelijk in dat niet iedere hond sociaal hoeft te zijn.
Maar de wereld zit vol onverwachte momenten.
Dus het is  ook belangrijk een hele angstige hond te leren tot op zekere hoogte  hoe hiermee om te gaan.
Hoe beter dat lukt hoe minder angst ervaringen je hond zal hebben.
Een allemans vriendje hoeft het niet te worden.
Maar ik ben blij dat mijn hond zich niet de stuipen schrikt bij elke hond die we tegen komen.
Waldo kent zijn kalmerende signalen en bij "aso's" blijven we zoveel mogelijk uit de buurt.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Nee hij hoeft niet met elke hond sociaal te zijn. Maar wat ik nu ongeveer al 3x heb gehad zijn mensen met een losse mechelse herder en een keer een duitse herder die met geweld op hem afvliegt om te ''spelen''. De eigenaren van die honden denken waarschijnlijk oh schattig hondje, waarna ik met een kapotte broek naar huis ga omdat die eigenaren niet goed opletten en dat is mijn grootste punt om naar de bossen te gaan. De andere honden baasjes die niet opletten! Kan me er zo aan storen, hou je hond bij! En als hij niet gehoorzaamd laat ze aan de lijn... Ik zou zo graag met hem wat vaker de bossen ingaan maar door zulke types gaat dat dus niet.
 
Laatst nog met een border collie. Mijn hond ging van een afstand netjes af liggen. Ik lijn hem aan. Meneer roept zijn border collie maar nee vliegt op mijn hond af.. Dat zijn van die situaties waarbij ik echt denk dat andere mensen het verpesten. Mijn hond hoeft echt geen allemansvriend te zijn maar door de nalatigheid van andere eigenaren krijg ik problemen en ook nog eens angst om ergens naartoe te gaan.. Beetje jammer. Ik denk dat ik toch maar moet accepteren dat dat niet te vermijden is.. Ik moet maar andere plekjes gaan zoeken om nu te oefenen, gewoon woonwijken bewandelen, kleine kans dat daar honden loslopen. "

 Heel herkenbaar en inderdaad frustrerend

Daarom loop ik graag om 6 uur in de ochtend 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Er zijn best veel honden, die niet zomaar een vreemde hond in de buurt willen. Jammer dat sommigen eigenaren vinden dat een hond aan elke hond moet kunnen snuffelen. Laten hun hond overal op afgaan en heb je een bange hond, kan je dit nou net niet gebruiken! Bij honden vandaan blijven, maar is makkelijker gezegd dan gedaan.

Als eigenaren zich nou eens aan de aanlijn plicht zouden houden, zou dat al enorm schelen! 

 

Het gaat ook niet om het voertje wat je moet geven, maar iets vinden waarmee je je hond op zijn gemak kan stellen. Met angst is het idd heel lastig. Op een afstand proberen te komen dat je weer tot ze doordringt en dan een spelletje doen, masseren of een voertje. Over haar rug masseren werkt bij Luca goed.

 

Ben benieuwd of Mellow inmiddels wel heeft geplast?? 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Nog nooit van gehoord.. Thundershirt.. Ik ging even rond googlen en zag dat het een soort vestje is.. wat apart. Waar zit de werking dan in? Het drukkende gevoel van het vest geeft vertrouwen? Ik ben erg benieuwd naar reacties, iemand hier ervaring mee? "

 Door de druk werkt het kalmerend. Helaas heb ik er geen ervaring mee, maar denk er wel aan te bestellen. Schijnt goed te werken.

 

 

 http://www.medpets.nl/adaptil+halsband/

 

Dit heb je ook, adaptil,  geeft een geur af, die de moederhond ook afgeeft om de pup gerust te stellen.

Toen we onze pup kregen, had ik hem als verdamper, om de overgang makkelijker te maken.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  Door de druk werkt het kalmerend. Helaas heb ik er geen ervaring mee, maar denk er wel aan te bestellen. Schijnt goed te werken.
 
 
 http://www.medpets.nl/adaptil+halsband/
 
Dit heb je ook, adaptil,  geeft een geur af, die de moederhond ook afgeeft om de pup gerust te stellen.
Toen we onze pup kregen, had ik hem als verdamper, om de overgang makkelijker te maken. "

 

Ik vind zelf een thundershirt  niet echt geschikt voor deze hond ivm je het dan continu buiten zou moeten dragen.(denk aan de warme zomer..nat weer ect)

Dan zouden die t-touch bandages geschikter zijn ook ivm het de goede houding stimuleert en je hond dus minder abnormale reacties van andere honden hiermee aantrekt

 

Feromonen kunnen ook zeker ondersteunen .

 

Maar ook een drupje lavendelolie werkt kalmerend (over de  rug vacht uitwrijven)

Daarnaast valt de geur van je hond minder op, door de lichte lavendelgeur

Dus wordt deze iets minder aantrekkelijk voor een andere hond.

 

Het zijn de kleine dingen die het doen.

Het is vaak een combinatie van een aantal dingen die werkt en dus vooruitgang geeft.

uiteindelijk ontwikkel je je eigen strategie op maat voor jou hond.

 

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Jip heeft een thundershirt. Het helpt hem vaak niet voldoende midden in situaties van overmatige angst/stress. Wel heb ik al vrij snel gemerkt dat een vorm van 'holding' (wat wel toegepast wordt bij kinderen met autisme) hem wel helpt tot betere sensorische integratie van de binnenkomende prikkels waardoor hij sneller weer tot rust komt, de druk die ik toepas is hoger dan de druk die het thundershirt hem geeft. Heel simpel gesteld helpt het hem beter te 'aarden' in z'n lijf en zo z'n prikkels beter te integreren en te verwerken en zo emoties beter te reguleren. Het principe van het thundershirt is hierop gebaseerd en heeft als het werkt een kalmerend effect. Ook vergelijkbaar met toepassen van inbakeren van prikkelgevoelige baby's. Het thundershirt gebruik ik persoonlijk alleen thuis om hem te helpen makkelijker tot rust, en dus verwerken van prikkels, te komen. 

 

Temple Grandin heeft een speciale Squeeze Shute ontwikkeld voor mensen met autisme. Een soort van drukmachine. Heel intererssant om daar eens op te googlen, zijn interessante filmpjes hierover op YouTube te vinden. De bandages vanuit de TTouch (massage vorm) en het thundershirt komen allemaal voort vanuit een zelfde soort principe.

 

Bovenstaande is niet specifiek gericht op de situatie van TopicStarter, maar ik voelde behoefte om de vraag wat het thundershirt precies is wat meer te verduidelijken in wat het doet. Ik zoek altijd naar het waarom van dingen  en verzand dan al snel in dit soort hersenspinsels. Misschien leuk om te delen voor wie het interessant vindt denk ik dan. 

 

Wat Roos al schrijft is een thundershirt  minder praktisch in weer en wind, warmte etc. Een bandage kan dan een alternatief zijn >>> TTouch Wrap en de TTouch TTouch

 

Deze dingen zijn mooi als ondersteunde middelen. Het zijn geen op zichzelf staande oplossingen. Uiteindelijk vind je gaandeweg welke strategie jullie past en ontwikkel je je hierin (dat is ook weer aan verandering onderhevig) en ervaar je toevalligerwijs of doelgericht welke middelen/strategieën daarin een ondersteunende rol kunnen hebben.

 

Het mooie van dit soort honden is dat het enorm veel uitdaging biedt om 'out of the box' gaandeweg tot allerlei nieuwe inzichten, ontdekkingen en strategieën te komen.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †


 
Het mooie van dit soort honden is dat het enorm veel uitdaging biedt om 'out of the box' gaandeweg tot allerlei nieuwe inzichten, ontdekkingen en strategieën te komen. "

 een waarheid als een koe!

Het is heel leerzaam( en heilzaam) voor jezelf.

Ik heb situaties echt anders leren benaderen voor waldo en door waldo.

 

een eye opener voor mij zelf was :

geen moeilijke dingen doen met waldo als ik zelf een slechte dag heb...hihi

Ik ben dan niet kalm inwendig en dat heeft onmiddellijk effect op waldo.

 

Op baaldagen, doen wij leuke en makkelijke dingen dus 

Ik zeg altijd Waldo is een levensstijl!

 

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Waldo is een levensstijl   

Ha, Jip ook

 

 

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Waldo is een levensstijl   
Ha, Jip ook
 
 
  "

Haha ,ja Jip is er ook zeker 1.

ik weet dat Cindy zich hierin ook herkent met Mellow.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Wat zeggen jullie dat mooi, maar wat ik van jullie weet klopt dit inderdaad! Je hond is je levensstijl

 

Ik zoek altijd breed naar een oplossing. De oplossing is als een puzzel,  vele kleine stukjes te samen vormen de puzzel. Zo ook de oplossing voor een angstige hond. Luca had clomicalm in haar angst voor klusjes mannen, ze blafte naar hun en een keer heeft een CM aanhanger haar fysiek gestraft (vandaar dat ik ga stuiteren bij zijn naam) daarna kwam een pakketjes bezorger en ze haalde gelijk uit. Samen met een GT, de clomicalm zijn we aan de slag gegaan. 

 

Wat echt heel erg belangrijk is, is dat aanpassingen heel veel tijd en consequentie nodig hebben, dat wordt vaak vergeten.

 

ik ga eens kijken naar de t wrap.

 

 

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Precies  als een puzzel, stukje voor stukje tot een geheel komen, mooi Suzanne 

 

Maar eeeeehm..... heb de deksel van de doos met voorbeeldafbeelding niet bijgeleverd gekregen ...  

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Wat een onbeschofte en onbehouwen ,hork, Suzanne.

 

Heel erg jammer dat hij het nodig vond aan jouw hond te zitten op een manier die beschadigend is geweest. 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Precies  als een puzzel, stukje voor stukje tot een geheel komen, mooi Suzanne 
 
Maar eeeeehm..... heb de deksel van de doos met voorbeeldafbeelding niet bijgeleverd gekregen ...   "

 waldo is een rubics cube...maar op 1 manier op te lossen.

Bij de goede oplossing zitten bij waldo de kleuren  van de vlakken

nog steeds beetje  door elkaar 

dus dat maakt het even zoeken

Inmiddels herken ik zijn patroontje 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Wat een onbeschofte en onbehouwen ,hork, Suzanne.
 
Heel erg jammer dat hij het nodig vond aan jouw hond te zitten op een manier die beschadigend is geweest.  "

 Het rare is, op mijn instructrice na heb ik met paardrijden daar het hoogste niveau met wedstrijden behaald, heb vele jonge paarden ingereden, kon „probleem " paarden rijden en weer goed krijgen en nou wil ik een paarden kennis niet met honden kennis vergelijken, maar zelf heb ik het daar nooit begrepen dat daar mensen mij gaan vertellen hoe ik mijn hond moet opvoeden en zich er mee gaan bemoeien. Kreeg regelmatig te horen dat ik te lief bent voor mijn hond. Rare wereld, maar die man heeft Luca een trauma bezorgd, zijn eigen hond, een labrador vertoond zeer neurotisch gedrag, kan niet alleen zijn, zo gek is dat dus niet.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Precies  als een puzzel, stukje voor stukje tot een geheel komen, mooi Suzanne 
 
Maar eeeeehm..... heb de deksel van de doos met voorbeeldafbeelding niet bijgeleverd gekregen ...   "

 Dat is idd het aller lastigste, puzzelen zonder voorbeeld. Geen een hond is ook het zelfde. Voor hier is dat juist fijn met tips, iedereen heeft net een andere aanpak, waardoor je veel verschillende tips krijgt. Met elkaar maken we het! 

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

"  waldo is een rubics cube...maar op 1 manier op te lossen.
Bij de goede oplossing zitten bij waldo de kleuren  van de vlakken
nog steeds beetje  door elkaar 
dus dat maakt het even zoeken
Inmiddels herken ik zijn patroontje  "

  

Wauw rubics cube .... en ook nog met aantal gekleurde stickertjes losgetrokken en verwisseld ...?

 

Dan hou ik het toch maar bij mijn 4e hands puzzel waarvan veel stukjes ontbreken en ook nog heel stiekem vreemde stukjes tussen terecht gekomen zijn...past net niet en als je dan toch doordrukt komt er teveel spanning op en knalt ie weer in elkaar ... 

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Maar om te knuffelen zo lief 

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^