Eerste pup!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LuSiLuSi

honden foto van LuSi

Na een hele tijd stilte door vervelende familieomstandigheden hier thuis, nu toch maar weer een update van mijn kant!

Over twee weken is het zover en dan mogen we Jack verwelkomen. Hij is dan 9 weken oud, maar helaas konden we hem niet eerder ophalen. Inmiddels weten we welke pup van ons is en we zijn heel erg blij met hem! Ik heb net een grote bestelling geplaatst op witjesverzendhuis, dus aan het einde van de week staat alles klaar om ons nieuwe huisgenootje te verwelkomen!

honden page profiel LuSiLuSi

honden foto van LuSi

Dit zijn alle pups uit het nestje. Jack is de derde van rechts!

 

Een actiefoto

En nog een lieve foto

 

 

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

 

Wat een schatjeee!

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Gefeliciteerd met jullie toekomstige pup
Jack, wat een schatje zeg! Leuk die foto de oortjes vliegen nog alle kanten op hihi

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Wat schattig al die oortjes haha!! Jack is echt een schatje 

honden page profiel LuSiLuSi

honden foto van LuSi

Haha ja, op dit moment zijn de pups nog enigszins uit elkaar te houden als je op de oortjes let. Ze beginnen steeds meer echte herdertjes te worden! Vorige week zijn we nog op puppybezoek geweest en ze waren echt zo lief! Eerst lekker uitrazen buiten en vervolgens gingen ze allemaal op ons en om ons heen liggen slapen!  En onze Jack, waarvan ik nog niet wist dat het onze Jack zou worden, heeft heerlijk bij mij liggen slapen. Vervolgens heb ik nog een tijdje met hem geknuffeld en gespeeld. Het was echt genieten! En qua karakter werd juist hij bij ons geplaatst, dus dat kwam helemaal goed uit!

honden page profiel jaimiejaimie 3 doggies

honden foto van jaimie

Ohh wauw wat zijn ze gegroeid zeg !!!
Wat een prachtig nestje is dat zeg ;-)
Nog even geduld dan is hij bij jullie.

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White 3 doggies

honden foto van Team Black & White

Wat zijn ze groot en mooi geworden !!

honden page profiel LuSiLuSi

honden foto van LuSi

Om nog even een goed beeld van de groei te vormen, ook wel leuk voor mijzelf om op een rij te zien, de volgende foto's:

 

1 dag oud:

 

 

1 week oud:

 

 

2 weken oud:

 

 

3 weken oud:

 

 

4 weken oud:

 

 

5 weken oud:

 

 

6 weken oud:

 

 

7 weken oud:

 

 

En inmiddels is 'ie bijna 8 weken oud!

 

Echt bijzonder om te zien hoe snel zo'n pup verandert van uiterlijk! Het is inmiddels al echt een hond. We hebben er enorm veel zin in en zijn druk bezig met spullen aanschaffen. Wel gek, want ik ben van huis uit altijd honden gewend, maar ik heb geen flauw idee wat we eigenlijk allemaal nodig hebben. Op de één of andere manier is het heel anders als het je eerste eigen hond wordt! Hopelijk vergeten we niks en gaat het uiteindelijk allemaal soepel verlopen :) 

honden page profiel Saskia :)Saskia :) 3 doggies

honden foto van Saskia :)

En....

 

 

 

 

Hoe gaat het met Jack? (FOTO'S):)

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika 3 doggies

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

Oehh witte herder puppy's

 

 

Het is echt een super leuk ras, hier thuis loopt een kortharige rond  

Malaika haar oren hebben ook van alles gedaan, eerst 2 flap oren en toen heeft ze een hele tijd rondgelopen met een flap en een opstaand oor. Nu 2 mooie opstaande oortjes.

 

Alvast veel puppy plezier

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Wat lieffff! Obi is ook een zwitserse herder (stokhaar). Wij zijn hier ook superblij met hem onze lieve gekkerd. Ze zijn ook zo leuk he?

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Hier nog een stokhaartje  wat een dotje is Jack zeg! 

honden page profiel LuSiLuSi

honden foto van LuSi

Jack is inmiddels al een tijd bij ons huis. Op 25 mei hebben we hem opgehaald en dat is inmiddels alweer bijna twee maanden geleden. Het gaat echt onwijs goed met hem!

 

De eerste twee weken waren wel behoorlijk pittig vond ik. 's Nachts uit bed en overdag ook continu alert zijn. Maar hij pikt alles aardig snel op, dus gelukkig ging het ook snel veel beter. Inmiddels is hij al helemaal op zijn plek en kunnen wij niet meer zonder hem! Ik ben van huis uit honden gewend, maar echt je eigen hond voelt zooo anders. Het is echt elk moment van de dag genieten! We zijn al een aantal weken geleden gestart met de cursus en Jack doet het heel erg goed. Degene die de cursus leidt weet niet wat ze er mee aan moet, want hij pikt alles meteen op. Ook thuis gaat het erg goed en los lopen gaat perfect. Hij houdt ons heel goed in de gaten en komt negen op de tien keer meteen als we hem roepen. Andere mensen en honden vindt hij wel heel erg leuk, maar dat is alleen maar goed. We moeten hem nog even leren dat dit niet betekent dat hij ook naar iedereen toe moet gaan, maar daar zijn we al druk mee bezig. Voor kinderen is hij ook heel lief, we moeten hem er soms even aan herinneren dat hij rustig moet doen, maar dan gaat het ook goed. 

 

Het enige lastige wat we hebben is dat hij slecht aankomt en erg wisselende ontlasting heeft. Gelukkig heeft Hannah +  Ginny en Winter me een tip gegeven voor ander voer en hopelijk gaat hij het daar beter op doen. Nu gaan we eerst weer verder genieten! Hieronder nog even een foto erbij van twee weken geleden ongeveer :)

 

 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Fijn dat je iets aan de tips hebt gehad! Nog een vraagje; hoe vaak voeren jullie per dag? Onze fokster heeft, toen Winter zo mager bleef, ons de tip gegeven om niet de al bestaande maaltijden groter te maken, maar tijdelijk nog een extra keer te voeren tot hij beter op gewicht was. Wij maakten van die maaltijd vaak een spelletje; voer in een kartonnen doos, een paar proppen papier er in en zoeken maar  pups (en ook volwassen honden) worden hier geestelijk lekker moe van en zullen daarna vaak toe zijn aan een dutje. Zorg er alleen voor dat je het in het begin niet te moeilijk maakt (veel snoepjes, 1 propje papier) zodat hij succes heeft, dus door heeft wat de bedoeling ik en het leuk gaat vinden. Als die de smaak te pakken heeft kun je het langzaam aan moeilijker gaan maken. 

 

Als jouw witje net zo is als die van mij heeft die naast lichamelijke beweging ook zeker mentale uitdaging nodig  het zijn slimme dingen, die witte herders! 

honden page profiel LuSiLuSi

honden foto van LuSi

We waren inmiddels al naar drie keer voeren op een dag gegaan. Maar sinds we merkten dat hij echt niet genoeg aankwam hebben we hem weer terug gezet op vier keer per dag. Ik doe inderdaad veel denkspelletjes met hem. Snoepjes verstoppen als hij in de gang zit en dan mag hij gaan zoeken. We zijn makkelijk begonnen, maar inmiddels is hij al zo goed dat hij binnen no time alle snoepjes vindt (ook de moeilijk verstopte). En zo doe ik nog veel meer van dit soort dingen. We kwamen er al snel achter dat Jack erg veel energie heeft en het met alleen wandelen echt niet redt. Dus we zijn heel veel met hem aan het doen qua denkspelletjes en commando's e.d. Je ziet hem dan ook echt genieten trouwens.

 

Voor ons allebei trouwens de eerste ervaring met een witje, maar we zijn allebei positief verrast. Hij is zo onwijs slim, leergierig en ook baasgericht. Tot nu toe ook nog geen nerveus of angstig gedrag ontdekt bij hem gelukkig (wat tegenwoordig schijnbaar erg veel bij het ras te zien is) . 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: brood fokker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^