Marktplaats-honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Elvira van LoonElvira van Loon

honden foto van Elvira van Loon

Hallo allemaal, 

 

ik ben hier net nieuw en vind de site nu al fantastisch.

 

Ik zal mezelf even voorstellen....

Ik ben Elvira (30 jaar), en ik top al een paar jaar met mijn gezondheid door de ziekte van Crohn. Ik heb periodes gekend dat ik bijna niets kon lichamelijk en alleen maar binnen zat. Toen heb ik mijn man over weten te halen om een hondje te nemen. Een kleintje want we wonen in een appartement. We wilden een hondje dat niet zou verharen omdat we super schoon in huis zijn. Ook wilden we al een volwassen hond omdat ik de zindelijkheidstraining lastig vond in een flat. Dus ben ik op Marktplaats gaan kijken en vond ik Laida (maltezer van 1,5 jaar).  Ze woonde bij een gezin dat in scheiding lag en 2 kinderen en nog een ander hondje.We hebben haar in huis genomen en genoten erg van haar. Het wandelen deed mij erg goed! Wat me wel opviel was dat ze steeds meer aan mij ging hangen en alleen maar het liefste de hele dag op mijn schoot lag. Op straat was ze bang voor andere honden en kroop ze achter me weg.

Mijn man en ik vonden dit niet goed en voelden ons er rot over....ze moest uitgedaagd worden en weer meer hond zijn. Dus zijn we gaan kijken voor nog een 2e hondje. We vonden op marktplaats een boomer van 7 maanden. Een kereltje genaamd Gino, 50% maltezer, 25%shit zu, 25% shiuaua. We hebben ze toen laten kennismaken met elkaar en dit ging super goed. Laida was eerst wel bang maar vond hem uiteindelijk erg leuk en ging spelen met hem. Gino was vanaf het begin af aan al verliefd op Laida en wilde graag met ons mee. Want zijn eigen vrouwtje durfde niet meer thuis te zijn door bedreigingen van haar exman. Dus werd hij de laatste 2 weken al uitgelaten door de buurvrouw maar zat voor de rest alleen. 

Dus toen hadden we 2 hondjes.....Dit gaat tot op de dag van vandaag erg goed.

Het is een heerlijk stel en kunnen niet zonder elkaar. Mijn conditie is gigantisch vebeterd en ik ben mijn hondjes daar super dankbaar voor!!!!

Wat me wel opvalt is dat ook Gino bepaalde dingen uit het verleden nog niet heeft losgelaten. Zo is hij bijvoorbeeld extra argwanend naar mannen toe en als mensen voorover gebogen op hem aflopen ziet hij dit als een bedreiging. Hij blaft dan veel een loopt achteruit. (Zijn vorige vrouwtje heb ik gezien met een  blauw oog....dit zegt natuurlijk genoeg)

Nogmaals.....ik ben super happy met mijn doggies. Ik zou ze ook niet meer kunnen missen en ik merk dat zij ook erg gelukkig zijn.

 

Nu is mijn vraag.......hebben meer mensen hier hun hond via marktplaats gekocht??? Wat zijn jullie ervaringen??? 

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn 3 doggies

Mijn oma heeft haar jack van marktplaats.
2 jaar. de vrouw van wie hij was ging emigreren naar Spanje en wilde haar hond die van haar overleden man was niet mee nemen.

Geweldig hondje zonder problemen. wordt nu verwend door mijn oma.

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

Ja mijn chihuahua Simba die nu bijna 11 maanden is heb ik via marktplaats gevonden.

Hij komt uit een eenmalig pretnest en had 2 broertjes.

Hij is in huiselijke kring met kinderen en andere honden en katten opgegroeid.

Ik ben voor het eerst wezen kijken toen hij 4,5 week was en gelijk helemaal verliefd.

Daarna ben ik nog een keer geweest en had ik mijn andere chihuahua Nala van ruim 7 maanden ook mee.

Ik heb nog regelmatig contact met de vrouw waar hij vandaan komt.

Ze is zelf een keer lang geweest met haar moeder en zijn broertje.

Zijn broertje woont namelijk bij haar ouders.

Het enige wat Simba heeft is onderbeet maar verder is hij super gezond.

Nu ik hier al een tijdje op hp zit is het niet meer de eerste keuze om een pup van mp te halen.

Ik heb geluk gehad met Simba.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 2 doggies

honden foto van Anny en Lance

Elvira , super dat jouw hondjes gezond en goeie baaskes hebben gevondenal is het dan ook via MP! Ze zullen altijd een deel van het verleden meedragen, soms is dat goed te verhelpen.

Hier op forum heb ik echter al zoveel trieste ervaringen van MP gelezen.

Mensen die bv zo goedkoop mogelijk willen kopen, , broodfokkers die willen verkopen, zieke pups van oostbloklanden , honden waarvan ze de rugzak niet vermelden....het stopt niet op MP, of op alle andere zoekertjes sites. Triest. Het zijn wél dieren he, denk ik dan, geen artikelen.

Daarom springt jouw goeie ervaring er zo uit en ik kan me alleen maar heel blij voelen daarom Ik dacht echt dat aan het eind van je bericht iets ergs zou te lezen staan. Niet dus.

Welkom hier .

 

honden page profiel Elvira van LoonElvira van Loon

honden foto van Elvira van Loon

Thanks voor alle snelle en leuke reacties.

 

Een hond via marktplaats kopen is naar mijn mening een risico en je moet erg goed opletten.

Maar ik denk ook dat het goed is om verder te kijken dan een asiel. Veel mensen hebben last van de crisis....kunnen niet meer zorgen voor...hebben zelfs het geld niet om hun hond in een asiel te plaatsen....

Deze honden verdienen ook een kans op een goed thuis! Dus marktplaats.....gewoon erg opletten maar zeker de moeite waard.

honden page profiel RenéeRenée 3 doggies

honden foto van Renée

Ja Mijn Cayenne, compleet gezond hd vrij momenteel wel een gebroken poot, heb moeder vader en opa gezien, ze heeft stamboom, haar Vader is bekend, bentley van de bruine buck, de fokker was haar eerste nestje en ze is Da, . Er werd goed gekeken of wij wel bij haar pasten, ook werd er een honden psycholoog om te zien of tjalle geschikt was. Ik denk dat je er bij heel wat fokkers slechter mee af bent

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Neen niet akkoord nooit zou ik kiezen voor mijn hond af te staan op MP.

Daar weet je nooit wat er achter de mensen hun gevels zit. Ik zou me gek zoeken onder bekenden of via fora......maar gelukkig ben ik nog nooit in zo een situatie gekomen. 

En als ik dit nu herlees, wil ik nogmaals schrijven NOOIT , sta ik een hond af. Zou zijn of ik een arm of been moest afstaan.  Ik zou zoeken naar andere oplossing. Wie zoekt, die vindt. 

honden page profiel Elvira van LoonElvira van Loon

honden foto van Elvira van Loon

Anny en Lance,

 

mee eenshoor....ik heb mijn hondjes van marktplaats maar ik zou het zelf nooit doen....ze op mp zetten.....kan het me niet voorstellen zelfs....maar ik blijf erbij....die honden verdienen ook een goed thuis.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Ja masha komt van marktplaats als herplaatser omdat het niet ging met hun andere hond.

 

ik zou zelf nooit een pup kopen uit een nest vanaf marktplaats, maar als herplaatser is er niets mis mee vind ik. Ik kan me niet indenken dat het ooit zou moeten, maar ik vind herplaatsen op marktplaats helemaal niet vreemd. Doe dat 10x lieverd dan via asiel waarbij je helemaal geen idee hebt waar de hond terecht komt.

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika 3 doggies

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

Malaika komt ook van marktplaats. Ze zat als pup bij mensen met een klein huis en een oude kat en oude hond. En daar die drukke pup bij ging niet geweldig, wij hebben haar toen gehaald. Nooit spijt van gehad wat een geweldige hond is mijn meisje :-) (witte herder)

Zelf zou ik wel nooit een pup uit een nestje van marktplaats halen. maar een herplaatser zoals Malaika wel.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Ja hoor, hier ook een herplaatser van Marktplaats. Het is inderdaad erg oppassen of het verhaal waar is, maar vanuit het asiel weet je dit ook niet.

Ik zou zelf mijn hond ook niet aan willen bieden op MP, maar als ik haar naar het asiel breng weet ik helemaal niet waar ze terecht komt (mensen kunnen zich daar ook veel beter voor doen dan ze zijn). Dus hoop dat ik gewoon nooit in de situatie kom dat ik haar moet herplaatsen.

 

Wij hebben ook nog wel af en toe contact met het vorige baasje. Yara was bang voor het autistische dochtertje, dus ze was daar niet happy. En ze hebben de keus gemaakt om de hond weg te doen voordat er ongelukken zouden gebeuren.

 

Heerlijk dat je het zo getroffen hebt met beide hondjes. Geniet ervan! 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Mike stond ook op marktplaats, hij werd aangeboden door een ouder echtpaar die altijd Dobermannen hadden gehad en Mike, een witte herder, bleek wel heel erg soft... Daarnaast kreeg de vrouw ook nog last van haar COPD door Mike's vacht. Bij de Dobermannen had ze daar geen last van. Twee jaar lang heeft ze gekwakkeld met haar gezondheid, alles in huis aangepast tot er alleen nog de hond over was. En toen was het kiezen. 

 

Dus ze hebben een tijdlang gezocht en hebben ons uitgekozen, omdat we al eerder een witte herder hadden gehad en ze hem niet aan de eerste de beste wilden meegeven. Inmiddels woont Mike hier alweer twee jaar en ze hebben zelf weer een Dobermann. 

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

Moos komt ook van marktplaats. Gesocialiseerd in een gezin. We hebben nog contact via facebook met de baasjes van moeder en "siblings", erg leuk!

honden page profiel ElphieElphie 3 doggies

honden foto van Elphie

Ook ik heb altijd gezegt nooit gaat mijn hond op marktplaats echt niet (en ik hoop ook van mijn leven niet dat het ooit nodig zal zijn) maar stom echt stomtoevallig zag ik Goku op marktplaats staan (geloven in toeval doe ik niet meer!!) ik herkende hem van hier en na een beetje navragen en contact met zijn fokker hebben wij hem opgehaald.

ik heb hierdoor geleerd dat iemand echt in een situatie in zijn/haar leven terecht kan komen dat er geen uitweg meer is en dat je eigenlijk nooit nooit kunt zeggen, we kunnen alleen maar hopen met z'n alle dat we nooit in die situatie komen, want er komt een hoop verdriet bij kijken.

wij zijn zielsgelukkig met hem en Layka en Goku zijn gelukkig met elkaar en hopelijk net zo blij met ons als wij hem hun  het kan dus heel goed gaan, maar ik besef me zeer goed dat dit waarschijnlijk zo heeft moeten zijn.

ik denk dat je heel erg uit moet kijken met de advertenties, sowieso nooit zelf in een impuls een hond willen hebben.

honden page profiel YukiYuki 3 doggies

honden foto van Yuki

Yuki hebben we ook via MP. Zochten een labradoodle uit gezonde ouders en geen eerste kruising ivm verharen. Wilden geen jaar op een wachtlijst staan. Heb eerst lang telefonisch gesprek gehad en zijn toen gaan kijken. Pups zaten in een mooie werpkist samen met de moeder. Leuk stel, helemaal gek op hun hond die van een bekende labradoodlefokker kwam. Wilden eenmalig een nestje. Vader kwam ook van die fokster en alle papieren en tests waren aanwezig. Hebben keurig contract gehad en zijn iedere week wezen knuffelen. Foto's en filmpjes werden iedere week gestuurd en de pups werden heel goed gesocialiseerd. Toen wij Yuki gingen halen stond haar baasje te huilen! Zijn twee maanden later op visite gekomen om te kijken hoe het met haar ging. Nu een jaar later hebben we via de gezamenlijke groepsapp nog iedere week contact met alle baasjes (zijn er maar drie haha, was een klein nestje) en gaan ieder half jaar met moeders en kids wandelen. Superleuk. 

honden page profiel Elvira van LoonElvira van Loon

honden foto van Elvira van Loon

Echt super leuk om te lezen zeg.....al die positieve ervaringen!!!!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Eerlijk ? Het verbaasd me ook in positieve zin. 

Al ril ik als ik de vele annonces lees.....

honden page profiel KnolKnol

honden foto van Knol

Ja, wij hebben onze hond toen hij 4 maanden was, gekocht via marktplaats. Wij wonen in drenthe en hebben Ralph opgehaald in tilburg. Best wel een risico dat we namen toen, maar we zijn erg blij met hem. Achteraf zouden we het nog eens doen via marktplaats, alleen niet meer in tilburg bij fee mensen waar wij hen gekocht hadden. Ralph had net in geert zaagsel gezeten en schoonmaken zat er niet bij. En Ralph is onze eerste hond dus ervaring met van alles hadden we niet. Ralph had ook kat van hele erge oormijt en een ontsteking in het oortje. Dat vonden wij erg slecht terwijl er in Hey paspoort staat dat Ralph gezond was. Vond ik niet kloppen. Maar na en bezoek aan de dierenarts en wat zalfjes en druppels verder is hij opgegroeid als een gezonde pup en is nu een dikke doerak die we voor geen goud willen missen en...kerngezond is!

honden page profiel M & JM & J

honden foto van M & J

Onze Gijs hebben we ook van MP. 

Zag een foto voorbij komen en ik was al bijna verkocht. 

Met stamboom, geteste ouders en in huis met kleine kinderen opgegroeid. Na onze eerste ontmoeting met kleine Gijs was ik verkocht. 

Ben nog steeds heel erg blij met mijn knappe kerel! En zou het zo weer doen. 

 

Tuurlijk moet je uitkijken met honden op mp. 

Als ik 6 foto's van verschillende hondenrassen in de zelfde setting zie, dan pas ik vriendelijk. 

Maar als ik er een goed gevoel bij heb. Heb ik er geen problemen mee. 

honden page profiel ------ 3 doggies

Chanel hebben wij ook van Marktplaats. Ik was gewoon een beetje op Google aan het kijken naar Chihuahua's en zag de foto van Chanel en was ook meteen verkocht. Ik belde die mensen meteen en kon dezelfde avond nog komen want ik was de eerste die had gebeld (advertentie stond er toevallig echt net op).

Ze woonde toen nog in Lelystad. Eenmaal daar aangekomen met mijn vader zag ik zo een lieverd!! Ze was helemaal enthiousast en kwam elke keer bij me op schoot zitten en likjes geven (ik zat daar ff op de grond). Deze vrouw vertelde dat ze nog twee andere honden had (heb ik niet gezien, maar hoorde ik wel) en dat ze te lomp voor haar waren. Deze mevrouw had geen paspoort van Chanel meer.... ;-) Die was ze kwijt geraakt?? Ook had ze geen eigen riem en halsband... Ze was zelfs nog nooit echt uitgeweest, maar alleen in de tuin waar ze natuurlijk los kon... Ook heeft ze dr hele leven alleen maar puppyvoer gekregen terwijl ze al dik drie jaar was!! :'( Daarom is ze nu een beetje mollig hihihi of Vol slank zoals wij het noemen :-D

ik voelde het meteen... Ze moest met mij mee!! Haar zoon zat achter de computer en keek geen eens naar haar om en zei geen eens gedag. Toen ik betaald had, gingen we eigenlijk meteen weg..die vrouw keek ook niet meer naar haar om. Ze vroeg me wel te mailen hoe het met haar gaat, maar daar nooit meer een reactie op gehad (dit is alweer meer dan 3,5 jaar geleden.. en heb dat mailadres geen eens meer).

Ze had dus geen riempje en halsband dus heb ik haar opgetild naar de auto. Ze heeft de hele rit niet gepiept en viel heerlijk in slaap in mijn armen. Eenmaal thuis waren mijn andere honden super lief voor haar en heeft ze de eerste nacht heerlijk doorgeslapen.

;-) Ik kan me geen leven meer zonder haar voorstellen ;-)

honden page profiel Merry & MeMerry & Me 3 doggies

honden foto van Merry & Me

Welcome hier Elvira! :)

Ik heb een Marktplaats hond. Heerlijk beest. Echt mijn kindje. Maar haar gezondheid is niet zo geweldig.... Ze heeft Patella Luxia (ofzo) graad 3, Zware voedselallergie, Hooikoorts, Chronische oog/oorontsteking enz... Een wandelend probleem hondje dus. Mocht er ooit nog 1 komen kies ik toch echt voor een hond waarvan beide ouders getest zijn. Want met het geld wat ik aan DA kosten kwijt ben, had ik een ware rashond kunnen kopen. Bewijs van spreken dan he :')

Zou zelf alleen nog herplaatsers van MP halen.

Renee (Gast)

Hoi Elvira,    Ik heb mijn jack russel van een boerderij ook via mp. Hun hond had een gezellig onderonsje met de jack van de buren gehad. Ze is nu bijna klaar met puppycursus en staat aangemeld voor de vervolgcursus. Het is een geweldig beestje en ik kan haar alles leren. Op mp staan vaak boerderijhondjes en daar is niks mis mee. Als ze met 8 weken bij je thuis komen zijn ze nog zo plain dat je ze alles kan leren. Goede ervaring dus;).   liefs Renee en een knipoog van joepie

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Wij hebben ook een hondje via markplaats gehad.

Ik ben er niet positief over, nooit zal ik nog een hondje via MP nemen.

De vorige eigenaren hebben een heel ander verhaal verteld dan daadwerkelijk het hondje was. Om een lang verhaal kort te maken. Na een hoop geld, zorgen, bloed, zweet, tranen en hondentrainers verder, hebben wij hem in tranen naar het asiel gebracht. Deze ervaring wil ik nooit meer mee maken.

We hebben toen niet alleen de hond weggebracht, maar ook een stuk van onszelf. Onze normen en waarde, waar we voor staan wat dieren betreft. Tot op de dag van vandaag voel ik me er nog steeds rot over. Ik denk hem vaak te zien lopen, ik vergelijk andere honden met hem.

Ik ben blij dat er ook genoeg positieve verhalen zijn van mensen die hun trouwe maat op MP gevonden hebben.

honden page profiel ShelleyShelley 3 doggies

honden foto van Shelley

Ik heb mijn pup van marktplaats. Helaas bij een verkeerde fokker vandaan. En er was gezegd dat ze volledig labrador was. Wat dus zeker niet zo is. Mijn pup is weliswaar half labrador half terrier. Geloof niet altijd mensen op marktplaats ze nemen je weliswaar in de maling.
Ik hou vreselijk veel van me beestje maar als ik het had geweten.

honden page profiel marianna marianna 3 doggies

honden foto van marianna

Onze labradoodle Bennie hebben we ook van marktplaats.

We hebben geen problemen alleen was het een adhdpup maar dat kan je

ook bij een fokker gebeuren

honden page profiel Elvira van LoonElvira van Loon

honden foto van Elvira van Loon

Thanks allemaal voor het delen van jullie verhalen en jullie warme welkom!!!

 

Ik besef zeker door de verhalen die ik hier heb gelezen dat ik erg veel geluk heb gehad met mijn 2 schatjes.....Ik had makkelijk ook een negatieve ervaring kunnen hebben want voordat ik Gino en Laida had heb ik nog nooit eerder een hond gehad.

Natuurlijk heb ik me verdiept in waar je allemaal op moet letten als je een hond gaat kopen maar dan nog....

Ik vind het heel naar voor de mensen die het niet zo getroffen hebben!!!

 

 

honden page profiel Liedeke, Pepper †, Helmer † & RoefLiedeke, Pepper †, Helmer † & Roef 3 doggies

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Hier ook een hondje van marktplaats. Mijn Golden Retriever reutje, Helmer.

Hij was toen ik heb kocht 9 weekjes jong.

De mensen die hem in huis hadden gehaald vertelde mij dat hun kinderen allergisch waren. Ik betwijfel dat. Ze woonde net in een nieuwe flat en waren nog volop aan het verbouwen. Ik denk eerlijk gezegd dat ze geen idee hadden wat een pup in huis betekende en dat je een hond/pup moet opvoeden.

 

Helmer, die toen Cooper heette, zat onder de verf (er behulpzaam hondje, hihi) en was aardig dun en klein. Woog onder de 5 kilo. Ook gedroeg hij zich anders dat een "normale" pup. Hij viel met 9 weken uit naar mensen die hem aanraakte en beet ook echt door en bleef dan uithalen. Had vrij heftige prooi- en baknijd en snapte niet dat je je eigen nest niet hoort te bevuilen. Het vermoeden was dan ook dat hij uit het Oostblok kwam, of van een ander onprettig adresje. (broodfok)

 

Nu is hij een grote vent van 30 kilo en ondertussen een jaar (vandaag jarig!). Sinds een maand is hij pas zindelijk en dan nog heeft hij zo nu en dan een ongelukje. De prooi- en baknijd is zo goed als weg. Uithalen en bijten doet hij ook niet meer, maar dat heeft een hoop tijd en geduld gekost. Hij vertrouwd het nu wel als mensen hem aanraken. (hij is er gek op, haha)

Het is een erg leuk ventje geworden die hier echt niet meer weg gaat!

honden page profiel Esther en IvorEsther en Ivor 3 doggies

honden foto van Esther en Ivor

Ook wij hebben Boy via marktplaats.

Hij komt bij mensen vandaan die hem met 4 maand wouden herplaatsen. Toen we daar kwamen zat hij samen met een Jack Russel pup in een erg kleine bench. En rook enorm naar urine. Hij was niet zindelijk en heel tam. Kon het niet over mijn hart verkrijgen om hem daar te laten.

Eenmaal thuis na een bad en lekker eten, bleek het een super lief hondje zonder een spoortje kwaad. Onze dochter was 2 toen hij bij ons kwam en hij was zo ontzettend lief voor haar.

Nooit spijt gehad dat we hem hebben mee genomen. Inmiddels is hij ruim 8 jaar en is nooit ziek geweest.

Maar moet heel eerlijk zeggen dat met de kennis die ik nu heb, ik een stuk voorzichtiger zou zijn met een hondje van mp. Het risico is behoorlijk en met 2 kinderen in huis is het extra uitkijken.

Boy gaat nooit meer weg en heeft hier zijn voor altijd thuis

honden page profiel selinaselina 3 doggies

honden foto van selina

Ook Joy heb ik via MP.

 

Gekocht als pup uit een nest van 10. Ik zag de foto en was meteen verkocht, ik wist het, dat is onze hond.

Ik heb nog even gewacht, letterlijk een nachtje over geslapen. Maar ik werd 's morgens wakker en heb meteen een mailtje gestuurd. In de ad stond dat al 4 pups een huisje hadden gevonden, maar ik voelde dat zij er nog was.

 

Later met de "fokker" gebeld en zij vertelde mij aan de telefoon dat Joy er nog was maar dit zij echt niet geschikt was om in een gezin te plaatsen, ze was namelijk erg timide en een gezin zou te druk voor haar zijn. Ik vertelde, we willen graag komen kijken, wordt het niks dan vertrekken we weer.

We kwamen binnen en ze had eerst wat andere pups los lopen. Ik vroeg toch of we het meisje even mochten zien, dus werd ze gehaald. Joy kwam direct op ons af, ging weer even spelen, maar kwam tijdens het spelen zowel naar mij toe als naar de kinderen, ze ging dan voor ons zitten wachten op een aai en ging weer spelen. Om vervolgens weer terug te komen.

De fokker wist niet wat ze zag.

Joy had ons duidelijk ook uitgekozen, mijn gevoel was goed.

 

Maar...ja hier komt toch de maar. Achteraf gezien was het gewoon ronduit dom. Ik ben met mijn kinderen naar een nest met pups gaan kijken, zie dan maar eens thuis te komen zonder zo'n lief en schattig pupje. Het huis was vies, de fokker heeft allerlei verhalen verteld die achteraf niet waar bleken te zijn. Zo had ze oa gezegd dat de pups met 6 weken geënt waren. Ik vroeg om het paspoort maar die had ze niet, een heel verhaal (zal ik jullie besparen) en ik geloofde haar. Het was vreemd maar door al haar persoonlijke omstandigheden begreep ik wel waarom het zo had kunnen lopen.

Ze pups waren dus niet geënt, daar kwam ik pas met 10 weken achter.

 

Ik ben iemand die altijd zoiets had van, ik heb verstand van honden, ik ben met honden opgegroeid en dat waren niet de meest makkelijke rassen. Thuis hadden we korthaar chow's en Engelse buldoggen, de nodige opvanghonden met gebruiksaanwijzing en bij mijn oma liepen er 3 grote bouviers rond en een vuilnisbak met een nog grotere gebruiksaanwijzing.

Ik was dus echt wel wat gewend.

Maar nu ik hier aan het lezen ben voel ik me net een groentje en heb ik domme fouten gemaakt. Ik zou Joy echt niet willen missen, maar ik vind het jammer dat ik een persoon getroffen heb die de hele boel bij elkaar heeft gelogen. Gelukkig is Joy gezond en heeft ze een top karakter, maar ik besef me ook dat dit anders had kunnen lopen.

 

Maar al met al neemt het niet weg dat ik zeker weet dat Joy hier hoort <3

honden page profiel VlooienbaalVlooienbaal 3 doggies

honden foto van Vlooienbaal

Onze Bob komt ook via marktplaats. Hij was zes maanden toen we hem kregen, angstig en niet/amper gesocialiseerd. Hij woonde bij een bejaard stel en de vrouw was bedlegerig en vonden het leuk een hondje voor de gezelligheid.

 

Bob was doods bang voor mannen en alles wat anders was dan de huiselijke omgeving, gelukkig gaat het na een jaar heel goed en is het een geweldige leuke en lieve hond geworden.

 

Het is wel beangrijk om wanneer je een hond met een voor geschiedenis hebt er veel van te weten en er nog meeeeeer aandacht aan te besteden dan dat je normaal zou doen.

Bob is speels, leuk en gezellig, maar naar en met mannen nog altijd voorzichtig....

 

of ik het weer zou  doen? als ik voor de hond 'val' dan zeker

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Broodfokker?!?!?!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^