Ectopische Ureter bij pup.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sylviasylvia

Hallo, Ik ben nieuw hier op het forum en mijn naam is Sylvia van Staden, ben fokker van het ras Labrador Retriever en wilde graag ervaringen delen met een operatie aan Ectopische Ureter, omdat ik er zelf tegenaan gelopen ben en er eigenlijk weinig over kon vinden.

In februari is mijn nestje geboren met prachtige bruine pups, alles goed tot ik begon te merken dat 1 pup toch steeds nat was vanachter, dit begon pas op te vallen na een week of 3 toen ze begonnen met lopen, eerst dacht ik nog oh die gaat plassen en vervolgens er lekker in zitten, maar na een tijdje kreeg ik ook in de gaten dat ze ook nat was na het slapen.

Na wat speurwerk kwam ik erachter dat het EU moest zijn, toen op zoek naar een goede DA die de pup zou kunnen onderzoeken, want het blijkt dat dit zeker niet iedere DA kan. Ik ben terecht gekomen in Vorden bij Graafschap Dierenartsen, Simon Schuurman, een ontzettende aardige arts waar ik gelijk een heel goed gevoel bij had. Daar de afgesproken dag aangekomen werd met het onderzoek (echo) al direct duidelijk dat het inderdaad om een EU ging, de pup was toen 5 weken oud. Hij stelde voor om direct haar te opereren omdat het echt een 'klassiek' geval was, en de pup was best al flink. De operatie is allemaal heel goed verlopen en Simon heeft ook alle vertrouwen erin dat het allemaal goed komt. Ze is nu ook helemaal droog dit was al na een dag of 2, dus de operatie is geslaagd, deze is nu 4 weken geleden, de pup heeft alleen nog steeds aandrang om te plassen, eerst doet ze 's morgens gewoon een hele grote plas en gedurende de dag doet ze kleine plasjes van ongeveer een 2 euro munt of druppeltjes, ze voelt iedere aandrang, een blaasontsteking is het niet want hier heb ik haar op laten controleren, de DA zegt dat het waarschijnlijk nog het restmateriaal is van de hechtingen die nog door het lichaam moeten worden opgenomen, maar hadden jullie pups dit ook en hoe lang duurde dit?

 

honden page profiel jaimiejaimie

honden foto van jaimie

Jeetje zo jong al een operatie.
Gelukkig is het goed gegaan.
Ik heb er geen ervaring mee maar ben wel blij dat het nu goed gaat met je pupje ;-)

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Sylvia ik ben geen fokker en ben er nog nooit tegen aangelopen ook.

Maar ik zal er een fokker bij roepen, dat kan op dit forum. Wellicht is er iemand die meer weet en er ervaring mee heeft.

 

honden page profiel sylviasylvia

Oh geweldig, ja weet nog niet hoe alles gaat hier op het Forum hoor, maar komt vanzelf neem ik aan............haha.

 

 

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Ja hoor komt vanzelf, veel wijst zich vanzelf en af en toe een klik durven geven.

Op dit Forum is een speciaal fokkers fora. Daar kun je het best fok gerelateerde vragen stellen. Maar zoals nu werkt de knop roep een fokker  ook. Nu zitten ze niet elk moment van de dag op het Forum, dus wellicht moet je even wachten.

Volgende forumvraag: pup ineens veel plassen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^