Wat een nacht!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Hallo,

 

Ik moet dit gewoon even van me afschrijven, want wat voel ik me enorm rot.

Gisteren heerlijk met onze 2 kleintjes en grote kleine Joy van bijna 5 maanden gaan wandelen in de bossen. Wat hebben ze genoten! Wij ook! Joy die aan de riem totaal geen aandacht heeft voor mij behalve als ze iets lekkers krijgt, heb ik voor het eerst een stukje losgelaten. Het was een stukje omheind gebied, dus weg kon ze niet. Alsof ze doorhad dat luisteren nu belangrijker was, liep ze helemaaaal niet ver weg en kreeg ik continu haar aandacht! Superlief! Niet te lang gewandeld natuurlijk, want dat mag onze Joy nog niet. We moesten nog naar een verjaardag meteen naar de wandeling, de hondjes hebben alle 3 lekker uitgerust en genoten van de kinderhandjes die hun continu in slaap aaiden. Eenmaal thuis is Joy op de bank gaan liggen en heeft gegeten en nog wat verder geslapen. In de avond nog lekker op een stinkend stuk pens liggen knauwen en daarna gebeurde het. Joy kwam van de bank en mankte HEEL erg. Ik schrok er enorm van. Ze is op de grond gaan liggen en begon ineens heel erg hard te janken. Ik wist niet wat te doen en we hebben haar poot onderzocht (of er iets tussen haar tenen vastzat of zo). Dit was niet het geval en Joy begon steeds harder te janken. Dierenarts gebeld ( zondag 01:00 snachts). We moesten maar een ice pack leggen en haar rustig houden tot morgen. Oke geprobeerd, maar ze bleef janken en hard. We hebben terug gebeld en geëist dat er een dierenarts naar zou kijken. Dus om half 3 konden we terecht op de praktijk. Gauw aankleden en haar zo voorzichtig mogelijk in de auto gezet. Onder luid gejank zo voorzichtig en toch zo snel mogelijk gereden. Eenmaal daar was de stress bij haar hoger dan ooit tevoren. Ze is wat onzeker en vreemde kunnen niet meteen aan haar komen, maar bij de dierenarts viel dit altijd wel mee. Nu met de staart tussen haar benen plaste ze alles onder. Arme meid.. Hij heeft gevoeld maar kon niks vinden en zei dat ze waarschijnlijk iets heeft verstuikt. Ze heeft morfine gehad tegen de pijn en een ontstekingsremmer. Ze had er inmiddels ook 1tiende koorts  bij, maar de dierenarts zei dat dit kwam door de stress hoogstwaarschijnlijk. 

 

En dan nu het moeilijkste. Ze lijkt zich vandaag al ietjes beter te voelen. Maar ze mag 2 dagen niks. Niet wandelen, niet veel rondlopen, echt 2 dagen hokrust. Vannacht heb ik haar op een kussen naast de bank gelegd en zelf op de bank geslapen. Maar hoe ga ik haar 2 dagen stil houden. Ze begint nu zelf toch wat rond te lopen en in de bench.. Ik vind het zo sneu. Ik heb nooit een bench gebruikt, alleen als time out plek. 

 

Over een week moet alles weer normaal zijn. Ik hoop het zo! Ze is nog maar bijna 5 maanden. Hoe is dit toch gebeurd? Oke ze valt of struikelt wel eens over haar eigen poten. Ze is wat dat betreft soms wat lomp. Maar ze heeft tijdens het wandelen niet laten weten dat ze zich pijn gedaan heeft. 

 

Ik hoop maar dat alles goedkomt. 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Is het direct nadat ze van de bank afkwam? Springt ze dan van de bank?

Dan zou ze met het op de grond komen iets verstuikt kunnen hebben.

Ik snap je bezorgdheid, ben ook snel in de stress als er hier iets is hoor.

Maar meer kun je nu niet doen.

Geef een lekkere Kong om haar moe te maken, even in de watten leggen.

Je moet er vanuit gaan dat het goedkomt, alleen nu ben je moet, alles is nog vers, over een paar dagen zal het vast beter zijn.

Sterkte!

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ach arme Joy, laten we hopen dat ze met wat rust snel weer de oude is.

 

Wel een goed teken dat ze weer wat wil bewegen, maar moeilijk om een jonge hond rustig te houden, een kong ja, een kluifje, een denkspelletje, zelf lekker bij haar gaan zitten, misschien wat rustig masseren (niet op de ontstekingsplek) ter afleiding af en toe.

 

Sterkte en beterschap voor haar.

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Ze gaat eigenlijk altijd best voorzichtig. Laat zich eerst glijden tot haar voorpoten op de grond staan en loopt dan naar voor tot haar achterpoten er ook zijn hihi.

 

Ze is nog nooit zo rustig geweest, toch staat ze iedere keer als ik opsta op. Ze volgt me op de voet en jankt dan soms. Normaal springt ze naar buiten de tuin en en zie ik haar het eerste half uur niet meer terug, maar nu.. Ik probeer haar plat te houden, ook als ik zelf opsta met lekkere knauw dingen.

 

Ik moet er inderdaad van uitgaan dat het goedkomt, maar wat doet het zeer als ze zo jankt en wat vindt ik het erg om haar pijn te zien hebben. Ze is nog zo jong.. 

 

Dankjewel!

honden page profiel Gina HeuvelslandGina Heuvelsland 3 doggies

honden foto van Gina Heuvelsland

Pff, wat een verhaal... Ik heb zelf gelukkig geen ervaring hiermee, maar in het uitlaatgebied waar ik vaak kom, had een berner sennen pup haar pootje gebroken toen ze van een heuvel afsprong. Een heuveltje waar ze al tientallen keren is afgesprongen, tja, toen is het een keer mis gegaan. De eigenaar moest het met de pup ook rustiger aan doen, en ik heb hem de eerste twee weken niet gezien. Inmiddels is de poot helemaal genezen, dus het komt allemaal wel goed. Veel sterkte.

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 3 doggies

honden foto van Ziva < 3

Mijn hondje had met 6 maanden een verstuikte teen, en dat heeft weken geduurd omdat ze het niet goed liet rusten. Op een gegeven moment heeft ze bijna alleen maar in de bench gezeten en dan af en toe voor 5 minuten lopen en dan weer op haar plaats. Je kan ook hersenwerkjes doen om de hond rustig te laten zijn.

 

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Hersenwerkjes.. is dat dan alleen de kong en het knauwen op lekkers of weet iemand nog dingen die ik haar liggend kan laten doen?

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Heb je Facebook?

Er is nl een hele leuke pagina, hersenwerkjes voor de hond.

 

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

" https://www.facebook.com/groups/hersenwerk/?fref=ts "

 

Thanks!

honden page profiel evyevy 3 doggies

honden foto van evy

oei, arme dreumes !

hoe gaat het nu , ja idd spelletjes spelen 

veel beterschap

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Ze slaapt heeel veel. Als ik in haar buurt kom begint ze te kwispelen. Dat doet ze altijd. Van de ene kant vindt ik het goed dat ze veel slaapt, anderzijds denk ik dan waar is mijn drukke actieve pup.. Heeft ze dan echt nog zo veel pijn

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Als ze echt niks mag bewegen, zou ik haar ook met leibandje vastmaken binnen vlakbij haar mand. heel kort houden en er zoveel mogelijk bij gaan zitten . Het is maar twee dagen dus die zijn vlug voorbij. Ik denk dat het van groot belang is dat ze die poot niet beweegt. Dus......

Veel succes met de genezing en het stil houden 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Medicatie maakt ook slaperig, denk ik.

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Ja, van de morfine sowieso. Die zou 6 tot 8 uur werken. Heeft ze vannacht om half 3 gehad en die zou dus al uitgewerkt moeten zijn. Ik weet niet of ze van de ontstekingsremmer ook slaperig kan worden. Hier heeft ze ook een spuit van gehad, maar ze krijgt ook iedere ochtend en avond nu een pil daarvan.

 

Soms heeft ze ineens een opleving en gaat ze wat drukker doen. Probeer ik haar weer rustig te krijgen met een hoop lekkers, knuffels en spelletjes.

 

Ik hoop dat ze het 2 dagen volhoudt om rustig te blijven. Daarna mag ze weer hele kleine stukjes mee wandelen (5 min).

 

Hopelijk is ze gauw beter.. Ik vindt het wel eng om weer met haar te wandelen of naar de bossen te gaan straks en dat vindt ik eigenlijk niet goed. Dat mag me niet gaan tegenhouden, de honden genieten zo van die wandelingen en ik ook. 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Maar ze is ook aardig wat slaap tekort gekomen, en pijn etc. is ook vermoeiend.

Als je twijfelt gewoon even je eigen DA bellen.

 

Als ze straks weer in haar goede doen is, gaat dat lopen ook vanzelf, als jij ziet dat het goed gaat raak je je zorg ook kwijt.

 

Niet teveel zorgen maken, voelt zij ook.

Heb vertrouwen

 

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Ja, dat is waar. Ze heeft (net zoals ik) bijna niet geslapen vannacht.

 

Ze heeft het ondanks alles nu wel leuk gehad 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Wat een mooie mop!

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Update..

 

Het gaat al veel beter. Ze is niet meer moe of sufjes van medicatie. Dit geeft wel het probleem dat ze nu haar energie kwijt MOET. Ze mag eigenlijk nog niks vandaag. Ik heb vannacht weer op de bank geslapen, om haar in de nacht in de gaten te houden.

 

Ik werd vanmorgen gewekt door een grote lik op mijn wang en een kwispelende staart die tegen de salontafel sloeg. Ik keek haar aan en gaf een goedemorgen kus. Ik zag het in haar blik, maarja ze moet plassen.. zeker als ze net wakker is. Twijfelend en haar streng toesprekend dat ze rustig moest zijn heb ik de deur opengedaan. Ze rende 3 rondjes en ik heb haar meteen teruggeroepen met snoepjes. Ik heb de deur weer dichtgedaan en ze keek me aan van EEEEJJJ!! wat doe je nu?!?! Ik mag toch altijd buitenspelen?! Geprobeerd wat te knuffelen maar madam beet mijn handen eraf (teveel energie duidelijk!). Ik heb haar wat lekkers gegeven om op te knauwen en ze was rustig (5 min).

 

Probeer haar geestelijk moe te maken, maar ze wil het niet meer na gisteren. Ze wil rennen spelen en gek doen. Soms ligt ze voor de deur te grommen, boos dat ze niet buiten mag hollen zeker?

 

Ze loopt weer op haar poot, maar ik vindt dat ze hem raar neerzet. Ze zet niet gewoon haar poot neer, maar haar tenen op de grond en altijd een buiging in de poot. Maak me daar wel zorgen om. Misschien toch maar foto's voor de zekerheid?

 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

He wat fijn!!

En wat gezellig he, samen slapen !

 

Het is nog maar kort geleden, en misschien dat ze het probeert te ontlasten?

Bel bij twijfel altijd je DA, die weet hoe het verloop qua genezing moet zijn.

 

W.b. het niet lopen, het is super lastig, zeker met een jonge beweeglijke hond, maar hou vol.

 

 

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Haha, ja samen slapen is een feestje voor haar. En eerlijk gezegd zie ik als ik mijn ogen open ook niets liever dan haar tong die uitrust op mijn wang en haar lieve ogen die duidelijk aangeven dat ze klaar is voor een nieuwe dag.

 

Het rustig houden is zeker heel lastig! Als ze stiekem iets doet wat ze nu niet mag (na het plassen snel een rondje rennen, toch stiekem zelf op de bank springen). Kijkt ze me zo gelukkig, zo voldaan aan. 

 

Ik ga me bijna schuldig voelen, ook al weet ik dat ik goed handel voor haar gezondheid.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Wat is ze mooi!

 

Moeilijk hoor een jonge energieke hond rustig te houden. Plassen misschien aan de lijn?

 

Heb je nog gebeld naar de da?

honden page profiel MaartenMaarten 3 doggies

honden foto van Maarten

 

Wat ontzettend naar :-(!

 

ik hoop dat Joy zich snel wat beter voelt en weer soepel loopt.

succes! 

honden page profiel ALMALM 3 doggies

honden foto van ALM

Och arme Joy! Veel sterkte en beterschap! Het komt vast goed. :-)

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Arme Joy zeg :(. Ik hoop dat ze snel weer opknapt.

 

Waren jullie zondag lang weggeweest?

honden page profiel selinaselina 3 doggies

honden foto van selina

Heel veel sterkte en beterschap.

 

 

 

 

honden page profiel stephaniestephanie 3 doggies

honden foto van stephanie


  
Ze loopt weer op haar poot, maar ik vindt dat ze hem raar neerzet. Ze zet niet gewoon haar poot neer, maar haar tenen op de grond en altijd een buiging in de poot. Maak me daar wel zorgen om. Misschien toch maar foto's voor de zekerheid
 
wij hebben ook iets soortgelijks meegemaakt met onze hond (is 3j) en gewoon met uit de auto te springen (doet die elke dag dus is routine en het is geen hoge auto) begon hij ook ineens te manken dachten ook aan verstuiking en de DA ook kregen ontstekingsremmers mee en rust, maar het beterde niet en hij bleef altijd met zijn poot manken en steunde er niet op  maar je kon gewoon met zijn poot bewegen en streken, buigen hij jankte niet. dan hebben we ook foto's laten nemen en het bleek een barstje in de elleboog te zijn 6 weken rust   was heel moeilijk voor mijn ventje 
 
uiteraard zeg ik niet dat dit bij jou joy ook is  het is nu nog niet zo lang geleden voor haar maar als het nog een paar dagen blijft duren zou ik  zeker overwegen om  foto's te laten nemen kan nooit geen kwaad en dan ben je zeker  

 

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Heey!

 

Nee heb de dierenarts niet meer gebeld. Ik wacht deze week af, mocht ze haar poot nog 'raar' neerzetten of wat mank lopen, laat ik meteen foto'x5s maken. Mocht het eind deze week wel helemaal over zijn, dan wacht ik tot onze afspraak over iets meer dan een maand en laat ik dan alsnog foto's maken. Ik wil gewoon zeker weten dat haar poten in orde zijn.

 

We zijn zondag niet lang geweest. Ik denk dat we een dik half uur  ongeveer (35 min) gelopen hebben. met haar bijna 5 maanden (5x5=25 min) moet ze dit toch wel kunnen denk ik? We hebben tussendoor ook stilgestaan/gezeten (ze kan heerlijk gaan zitten rondkijken, wat er allemaal voorbij komt aan eenden etc).

 

Plassen aan de lijn, kan ik wel doen. Ik vindt het alleen zo sneu (ik weet het, nog veel erger als ze er iets aan overhoudt) maar het voelt alsof ik haar straf en dat terwijl ze zo lief is.

 

Morgen mag ze weer wandelingetjes van 5 min maken. Zal ze blij mee zijn!!

 

En precies om die reden wil ik sowieso foto's laten maken. De dierenarts vond het volgens mij maar overdreven dat ik hem uit zijn bed liet komen hiervoor zondagnacht. Hij zei het niet, maar hij maakte een opmerking die ik wel zo oppakte. Kan me niet schelen wat ze ervan vinden, ik wil foto's. 

 

Joy heeft net gegeten en lijkt alles vergeten te zijn. Ze wil gewoon spelen. Gelukkig maar. Hopelijk is alles goed eind deze week en is op de foto's ook niks te zien.

 

 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

De ernergie van Joy zou je kunnen proberen op te vangen met wat hersenspelletjes. Ze zal dan wel wat bewegen maar kan er ook wat moeër van worden en daardoor beter haar rust nemen. Op het hersenwerk topic staan wel wat tips om gewoon met dingen die bijna iedereen wel in huis heeft hersenwerk te creëren  Klik hier voor het hersenwerk topic

 

Het is toch goed mogelijk dat het gebeurd is met van de bank af gaan.

Tijdens het wandelen en zo wat je niet te lang hebt gedaan maar in een nieuwe omgeving heeft misschien toch wat stress op de spieren veroorzaakt of wat ook, dan is een lichaam wat gevoeliger.

Ik zou sowieso aanraden om een Berner pup zeker zo jong nog niet van een bank te laten springen. Sadi mocht savonds even op bed en als we gingen slapen moest ze eraf wij zetten haar dan zelf op de grond. Nu is ze zo groot dat het puur een kwestie is van erop en eraf stappen nu mag ze na toestemming zelf erop stappen en als het genoeg is voor ons is het sadi klaar eraf dan stapt ze eraf om zich nog eens lekker uit te rekken en haar eigen plek op te zoeken.

 

Jou Joy zit nu nog in de fase waarin een pup vreselijk hard groeit (zeker voor de grote hondenrassen is dit een enorme belasting voor spieren en gewrichten) Als het niet nodig is niet laten klimmen of springen (bij spel op de grond is dat anders dat hou je niet tegen) wel hebben we sadi het commando laag aangeleerd. Maar klimmen en ergens af gaan (als jou joy van de bank af gaat en ze laat zich er voorover af glijden op haar voorpoten staat ze terwijl haar botten en alles het door die hele snel groei heel zwaar te verduren hebben wel met haar hele gewicht alleen op die voorpoten.

 

Wij zijn daar zelf uiterst voorzichtig in geweest omdat zelfs als de ouders en voorouders hd-A ED vrij uit de test gekomen staat er nog steeds 35% kans is op deze problemen puur door overbelasting met name tijdens die groei periode en des te meer in die eerste 6 maand, ook na die tijd moet je nog erg uitkijken met overbelasting en ergens op of af springen maar tijdens de groei moet je echt heel erg opletten. Voorkomen is beter als genezen he 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik bedoel dit overigens niet als kritiek maar puur ter informatie he  

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^