labrador pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Rox (Gast)

Hallo,

Wij, mijn vriend en ik willen volgend jaar een labradorpup aanschaffen. We hebben al een jack r(h)ussel black en tan van bijna 1 jaar.
Nu is het zo dat we een trap opmoeten om bij ons huis te komen. We zaten te denken om dan een plank langs de trap te maken waar de labrador over kan lopen. In het begin zullen we de pup natuurlijk tillen maar als dat te zwaar wordt is de plank dan een goede optie?
Of maakt het niet uit ivm hd en ed?
Alvast bedankt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "labrador pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Labradors krijgen niet gering vaak last van hun heupen. Hier in mijn omgeving zijn dit er al 3! Alledrie overigens wel van gerenomeerde fokkers. (voor de mensen die daar anders over beginnen te zeuren!)
Het is absoluut niet aan de raden je hond trap te laten lopen. Zoiezo als ze puppy zijn is dit bij ieder ras uit den boze. Héél slecht voor heup & bekken.. Een plank, lijkt je dit handig? Is dit niet te glad als je labrador een duik is wezen doen? Onze labrador krijg ik met zijn flinke gewicht niet opgetild hoor!

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Het ligt er denk ik aan hoe stijl de trap is, en dan een plank met een geruwd oppervlak en van die dwarslatjes voor extra grip (net als op behendigheidstoestellen). Of dit nog invloed heeft op zijn gewricht durf ik niet te zeggen. Wel weet ik dat ze het afraden normaal om voor 1 1/2 jaar te beginnen met behendigheid voor de gewrichten.

Groetjes Amber

Rox (Gast)

Het zou dan inderdaad een plank met ruw oppervlak en dwarslatjes worden. Ik had hier ergens gelezen dat een dierenarst had gezegd dat 3x per dag niet erg was voor de gewrichten en dit ging om een pup van 5 maanden. Maar ik wil natuurlijk geen enkel risico lopen op hd of ed dus miscchien moeten we de droom maar laten varen en naar een klein hondje kijken.
in ieder geval bedankt.
Als er nog andere meningen of ideeen zijn hoor ik het graag.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Sowieso is het belangrijk om de hond tree voor tree op te laten gaan, dus niet de trap op laten sjezen. Heel langzaam tree voor tree. Maar een labrador wordt al snel groot natuurlijk, dus dan zou het wel erg vroeg zijn om trappen te lopen. Vooral trap af is geloof ik belastend. Ook daar moet je heel voorzichtig mee zijn, tree voor tree.

honden page profiel henrihenri

honden foto van henri

rocky mijn helaas overleden labrador heeft ook best wel veel trap gelopen ( gemiddeld 3 keer per dag ) en heeft nooit last van zijn heupen of gewrichten gehad.( helaas overleden in 2007 toen hij 14 jaar oud was)
rocky hebben we destijds gekocht op een boerderij na 2 zeer slechte honden van rasfokkers ( sorry voor degene die nu beledigd is ).
wel het eerste jaar zeker zo weinig mogelijk belasten en de hond niet te zwaar laten worden.
je ziet veel labradors die last van hun heupen krijgen die veel te zwaar zijn , want het zijn echte veelvraten, dus let daar op.
veel succes met je beslissing

Rox (Gast)

Allemaal bedankt voor de reacties. We gaan er nog is goed over nadenken. We hebben de tijd :-).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "labrador pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^