Adoptie hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CharissaCharissa

honden foto van Charissa

Met mijn vriend samen hebben we gekozen voor een adoptiehond uit Spanje.

Een heel email verkeerd, spannend allemaal :).

Ik had al het antwoord gekregen om ze direct kennis te laten maken met mijn eigen hond, buiten.

Maar wat nu als de ontmoeting tussen hun twee helemaal verkeerd gaat?

Ik ga er niet van uit, Bella kan hevig blaffen maar ze zal nooit uithalen (tot nu toe)

 

En moet ik de adoptiehond gelijk al duidelijk maken wat zij bv niet mag, op de stoel?

Of moet ik haar eerst compleet laten wennen, haar de ruimte geven?

 

En Bella word misschien wel ietwat jaloers, omdat ik de andere hond van alles weer moet leren als een pup zeg maar.

Moet ik Bella dan ook overal bij betrekken?Want wil niet dat ze het gevoel krijgt dat zij minder belangrijk is.

 

 

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo 3 doggies

honden foto van Kim & Turbo

Ik denk dat er hier mensen zijn die je beter raad kunnen geven dan ik, want die de situatie al meegemaakt hebben. Ik wil eigenlijk maar 1 ding aanraden. Laat ze niet voor de eerste keer kennismaken bij je thuis, maar doe dit op neutraal terrein (anders kan de nieuwe hond door je huidige hond onmiddellijk als een indringer gezien worden, terwijl ze op neutraal terrein gewoon kunnen kennismaken en zien of ze elkaar leuk vinden).

honden page profiel Kim & TurboKim & Turbo 3 doggies

honden foto van Kim & Turbo

Effe een upje 

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

Wij hebben ze kennis laten maken bij de vrouw thuis waar we dips gehaald hebben, daarna hebben we een flinke wandeling gemaakt en zijn we daar nog even wat gaan drinken. Het klikte meteen tussen die 2. Daarna heeft ze ons naar huis gebracht en is het meteen goed gegaan. :-) geef ze beide aandacht. De nieuwe hond zal ook veel leren van je huidige hond.

honden page profiel CharissaCharissa

honden foto van Charissa

Ze komen haar aan huis brengen, en dacht eigenlijk aan de ontmoeting in de achtertuin want daar heeft ze  nooit problemen mee.

Ze ziet een andere hond gelijk als haar maatje, gelijk samen slapen .

Ben eerder bang hoe de andere hond reageert, hopelijk gaat het goed.

 

 

In ieder geval bedankt voor de reacties.

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Het is even kijken hoe je hond zelf normaal reageert op andere honden in zijn omgeving...

Hier twee Spanjaardjes en toen die kwamen (los van elkaar) had ik al twee honden.. Maar ik heb hier vaak hondjes op bezoek dus die weten dat wel en maken er geen probleem van als honden hier meteen binnen komen, dus dat met de Spanjaardjes ook gedaan.. Maar als je het niet helemaal vertrouwd zou ik buiten afspreken, eerst een stukje wandelen en dan gezamenlijk naar binnen gaan.

 

Meteen van alles leren, daar zou ik nog eventjes mee wachten, laat de hond eerst maar even rustig wennen aan de nieuwe omgeving en even laten verwerken, want ze hebben veel meegemaakt. Wel kun je binnen huis al duidelijk maken wat wel of niet mag... Ik zeg altijd de drie R's zijn belangrijk, rust, regelmaat en reinheid.

 

honden page profiel annemieke&nakannemieke&nak

honden foto van annemieke&nak

Ik denk dat jij eerst even zal moeten proberen,te ontspannen.

Want voor de nieuwe hond is het ook al spannend,een nieuw huis,waar ook nog een hond is,dat zijn al wat indrukken zeg.

Dus,als jij je ontspant,en relaxed blijft,zal het allemaal dik mee vallen.

En de kennismaking,op een ander terrein laten verlopen,dan kan je eigen hond niet meteen de baas gaan spelen,snap je?
Bouw dus,alles rustig op,het hondje moet eerst even rustig kunnen wennen.Dus geef hem tijd,rust,en ruimte,dan komt het goed.

Veel plezier met het nieuwe hondje.

:-D :-D :-D

honden page profiel ErnyErny

honden foto van Erny

Hoi , hier 3 honden uit Spanje die een voor een zijn gekomen.

Ik ben steeds eerst met de honden samen gaan wandelen en daarna naar binnen en geen enkele keer een probleem.

Het was vanaf dag 1 goed en meestal vind een buitenlands hondje een hondenmaatje fijn omdat ze vaak met meerdere honden hebben samen geleefd.

Bij de laatste was het wat anders omdat hij in een groot asiel erg onder druk gezeten heeft door de grote honden.

Hij zocht echt afstand en ruimte en die hebben we hem ook gegeven en door de dagelijkse routine en de ervaring dat het hier veilig was is hij nu echt onderdeel van het groepje.

Wel even een tip om de hond in het begin dubbel te zekeren met halsband en tuigje ,veel buitenlandertjes zijn erg onder de indruk van al het nieuwe en door hun vorige leefstijl zijn het net houdini's en het zal niet de eerste zijn die ontsnapt met erge gevolgen.

Ook is het in het begin fijn om heel rustig aan alles op te bouwen ,ook al laten ze het vaak niet merken(overlevings strategie) ze moeten echt even bijkomen van alles en de een doet dat door net te doen alsof alles de normaalste zaak is en de ander door druk of juist heel timide gedrag.

Ik wens je heel veel geluk met Bella en je kunt ook eens rondkijken op http://www.buitenlandsehonden.nl/forum/phpBB3/index.php

Daar zitten alleen maar mensen met een hond uit het buitenland.

 

 

 

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Hoi,

Hier ook 2 apart gearriveerde spanjaarden. Ze hebben op neutraal terrein kennis gemaakt. Daarna moest ik verplicht nog 24 uur nadenken voor ik de 2e op mocht halen. Tijdens de kennismaking waren ze meteen dol op elkaar, wat voor de 1e hond wel uitzonderlijk was. Eenmaal samen in huis, veranderde dat. Ik was heel teleurgesteld dat ieder stuk speelgoed, plek op de bank, kussen of flintertje aandacht van mij, strijd opleverde. Gezien de achtergrond van de 2e hond was dat eigenlijk niet zo gek maar toch...die kennismaking was zo mooi, zo lief en zo blij...

Nu, een half jaar later, gaat het goed en zijn ze 4 pootjes op 1 buik. Maar dat heeft wel wat begeleiding en sturing gekost!
Mijn tip is dus vooral dat je jezelf moet voorbereiden op dergelijke zaken. Het is goed om de regels meteen duidelijk te maken aan de nieuwe hond, hun onderlingen rangorde te respecteren ook al gaat dit soms tegen je eigen gevoel in ennn...realiseer je dat je misschien een hond met een aardig rugzakje in huis haalt. Dat kan soms even slikken zijn en kost extra 'werk' maar het is ook prachtig om te doen. Geniet van alle kleine stapjes vooruit en laat je niet ontmoedigen als het soms anders gaat dan je je had voorgesteld.
Gebruik positieve trainingmethoden en geef de nieuwe hond wel de duidelijkheid over de huisregels maar ook de tijd en ruimte om dit in een eigen tempo te doen.

Volgende forumvraag: Adoptie hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^