Patella Luxatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SenjaSenja

honden foto van Senja

De afgelopen dagen heeft mijn Engelse Stafford pup van 6 maanden wel ineens heel erg veel last van z'n knieschijf die er vanmorgen tijdens onze wandeling zo'n 2x uit is geschoten. Al hier en daar rondgevraagd wat ik het beste kan doen en de meesten zeggen toch wel even aanzien en het gewoon in de gaten houden omdat hij nog in de groei is en z'n spieren het uiteindelijk kunnen overnemen. 
Nu heb ik besloten mijn gevoel te volgen en het even af te wachten maar ik ben hem wel van plan glucosamine te geven en eventueel andere middeltjes die de spiergroei bevorderen, gewrichten versterken en smeren. Nou is mijn enige vraag aan jullie of jullie misschien opvallend goede middeltjes weten hiervoor?

honden page profiel Kat&CoKat&Co

honden foto van Kat&Co

Mijn hond heeft het ook gehad. 

Toen ze ongeveer de leeftijd had van jouw hond heeft de dierenarts anabole steroïde in de spieren rondom de knieschijf gespoten zodat de spieren sneller zouden groeien. Dit heeft de dierenarts 2 keer gedaan met een tussentijd van 3 weken. Daarnaast moesten wij met haar trainen. Rechte stukken met haar stevig wandelen/ joggen, ook om de spieren te versterken. (natuurlijk binnen de tijd die mag voor de leeftijd van de hond).....(zo min mogelijk rare draaiingen laten maken dus geen bal of stok gooien)

Bij ons heeft het ongelooflijk goed geholpen. Juist doordat ze nog in de groei was, net zoals jouw hondje. Eenmaal uitgegroeid kan dit niet meer. 

De knie schiet er nu niet meer uit. Ze is nu bijna 2 jaar. 

 

 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Heb je een dierenarts gesproken? Dit probleem kan bij de verkeerde behandeling een leven lang last gaan geven. Lijkt me dus niet slim om zelf te gaan dokteren. 

En als je het oordeel van de dierenarts niet vertrouwd kun je altijd een second opinion vragen bij een andere dierenarts of een orthopeed.

Dat kost even geld maar als dit probleem niet goed behandeld wordt zal het nog duurder zijn om het later op te lossen. Ik zou die gok niet wagen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ga niet aanmodderen, met dit ga ik doen en dat ga ik doen, vraag aan je dierenarts of je naar een orthopeed kan gaan, laat die eerst de gradatie beoordelen voor je iets geeft aan je hond.

de orthopeed kan met je meedenken. en dan kan hij eventueel advies geven aan je wat je moet doen.

honden page profiel evyevy

honden foto van evy

" ga niet aanmodderen, met dit ga ik doen en dat ga ik doen, vraag aan je dierenarts of je naar een orthopeed kan gaan, laat die eerst de gradatie beoordelen voor je iets geeft aan je hond.

de orthopeed kan met je meedenken. en dan kan hij eventueel advies geven aan je wat je moet doen. "

  helemaal met  hier boven eens ,

Volgende forumvraag: groot dilemma
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^